POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Edin H.

#51 Re: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by Edin H. »

BarbaDue wrote:
Edin H. wrote:
kaktusss wrote:das mi ti 30 :lol:
Ja kamatarim jarane, mojne poslije da se zalis sto ti za 30 maraka uzmem auto, kucu, radnju i ljubavnicu :D
edine, kaktus je žemsko ne nasjedaj na fore :mrgreen:
Otecu joj frajera onda :D
kaktusss

#52 Re: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by kaktusss »

Edin H. wrote:
BarbaDue wrote:
Edin H. wrote:
Ja kamatarim jarane, mojne poslije da se zalis sto ti za 30 maraka uzmem auto, kucu, radnju i ljubavnicu :D
edine, kaktus je žemsko ne nasjedaj na fore :mrgreen:
Otecu joj frajera onda :D

:pisnula:
BarbaDue

#53 Re: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by BarbaDue »

LaLuna wrote:Ih posudjivala mnogo puta. Niko jos nije vratio :D
Al dzaba, ja opet ne mogu odbit kad neko trazi. Uvijek nekako mislim kako li se jadno ti ljudi osjecaju kad traze. Nije to lako prevaliti preko usta :cry:
vjeruj mi, vrlo im je lako...ne mžeš ni zamisliti koliko :wink:

al mene najviše fascinira poslije posuđivanja njihova ravnodušnosti, nezainteresovanost...bezobrazluk :twisted:
ovo pogotovo, duguje milju a ono kupuje plazmu :shock: pa ja bi se od nekakve huje bacio sa nebodera, čisto da
ne udišem sa tim likom isti zrak!!!
kaktusss

#54 Re: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by kaktusss »

BarbaDue wrote:
Al dzaba, ja opet ne mogu odbit kad neko trazi. Uvijek nekako mislim kako li se jadno ti ljudi osjecaju kad traze. Nije to lako prevaliti preko usta :cry:

al mene najviše fascinira poslije posuđivanja njihova ravnodušnosti, nezainteresovanost...bezobrazluk :twisted:
ovo pogotovo, duguje milju a ono kupuje plazmu :shock: pa ja bi se od nekakve huje bacio sa nebodera, čisto da

ma ne bih ja tebi tako ;-) aj posudi
stockton91

#55 Re: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by stockton91 »

Ima ona poslovica, ako zelis sa nekim da prekines prijateljstvo samo mu pozajmi novac. :)
istina ziva!
Edin H.

#56 Re: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by Edin H. »

BarbaDue wrote:

Mudro zboris :izet:
golman

#57 Re: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by golman »

Ko igra na poker aparatima,ne posuđuj mu,jer ti neće vratiti....ako ti je baš dobar prijatelj i treba mu za porodicu,posudi mu sigurno će vratiti(naravno ako je pošten,to se podrazumijeva).
motorna_pila

#58 Re: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by motorna_pila »

golman wrote:Ko igra na poker aparatima,ne posuđuj mu,jer ti neće vratiti....ako ti je baš dobar prijatelj i treba mu za porodicu,posudi mu sigurno će vratiti(naravno ako je pošten,to se podrazumijeva).
:-) tačno tako kako kažeš. SVE ovisi o tome kako i kome posudjujes pare, ali ja bi uvijek posudio samo onoliko koliko mogu halaliti....

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Edin H.

#59 Re: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by Edin H. »

:D
golman

#60 Re: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by golman »

motorna_pila wrote:
golman wrote:Ko igra na poker aparatima,ne posuđuj mu,jer ti neće vratiti....ako ti je baš dobar prijatelj i treba mu za porodicu,posudi mu sigurno će vratiti(naravno ako je pošten,to se podrazumijeva).
:-) tačno tako kako kažeš. SVE ovisi o tome kako i kome posudjujes pare, ali ja bi uvijek posudio samo onoliko koliko mogu halaliti....

Pa naravno da pozajmiš onoliko koliko možeš...odnosno da posuđuje onaj koji ima.Ne mislim da daješ nekome pare koje si prethodno odredio za nešto.Ima ljudi koji žive od danas do sutra i nemaju uopšte mogućnost da nekome pozajme,ali takođe ima i onih koji imaju u "šteku" par hiljada(da ne kažem i desetina hiljada),pa njima onda nije problem pozajmiti prijatelju 300 maraka da se izvuče iz krize.
Objektivni navijac

#61 Re: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by Objektivni navijac »

motorna_pila wrote:

Otprilike . Ili drugacije receno,nemoj posuditi nikome,kome taj posudjeni iznos ne bi ni dao,da te pita. Malo drugacije je sa malim iznosima,nekada je bas lijepo dati a znas da nece vratiti i tako si ga se rijesio zauvijek :D :izet: :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#62 Re: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by Truba »

ima i ono
daj znam da imaš :lol:
daj tebi ne treba :shock:
daj ti ne trošiš :shock: :? :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#63 Re: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by plain vanilla »

posudjivala od drugih, posudjivala drugima
nisu svi vratili, ali nisu neke pare

hebes pare ako su same sebi svrha
Seoskivaralica

#64 Re: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by Seoskivaralica »

Posuditi novac uvijek.....
Naravno svi na svijetu imaju svoj platni razred....za bliske ,porodicu i prijatelje kojih nemam puno dajem stek a ako treba dizem i kredit ,za prijatelje koji spadaju u kategoriju poznanici imam do cvancige..... Za svakog zivog ko trazi imam markicu....kazu kad vidis ispruzenu ruku ,daj, nije tvoje da razmisljas zasto je ispruzio ,zna on .....
Svi se nekad nadjemo u skripcu sa keshom , kad ja posudim cim se okrenem halalim pa nek radi s novcem sta god zeli....
Ako ne vrati , zavisi koliko se dalo , gubi povjerenje, vise para vise povjerenja , ko ne vrati zvancigu nema vise ni cvaje....ko ne vrati stoju nema ni kafice , samo vozdra u prolazu , a ko ne vrati vise pitam kad ce bit repa , ako nesta slaze tada je druzenje gotovo...ako prizna dug i trazi nacin da se revansira tad je ok , imam jarana sto mi pliva neke repa i vozii kola i koji ima svoj zivot gori od mene a ja bi mu trebao reci prodaj kola vrati pare sto je on predlozio, mislim da bi to trazio kad bi mi trebale parre ocajno , ali nije to slucaj ,
Zavisi ko je u pitanju , znam da bi on za mene skinuo jaknu sa sebe da mi je da , takav je , NIJE bahat nego iskren i dosta neiskvaren....zato cesto i upada u nevolje svih vrsta , najvise finansijske....

Prema tome pare su prokletstvo i nije sreca parra puna vreca , Vego dviiiiiii.....

Pare nisu problem problem je posao......i lijepo gledanje......

Posuditi uvijek treba prema platnom razredu....nikad ne znas ko ti je veci prijatelj , a ko veci lazov , dok mu ne posudis ili dok ti ne posudi novac.....
Big Ang

#65 Re: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by Big Ang »

Male sume posuđivala od roditelja i brata. Male sume i ja posuđivala bratu, roditeljima, drugaricama. :D
Velike od banke. Još im vraćam ali smo ostali u dobrim odnosima. :eh:
alenthekiller

#66 Re: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by alenthekiller »

Posudjujem raji od 100 do 2000 KM, neke sam ganjao pa evo uslovna godinu dana. Isplati se uvijek, gledao sam ispred koloseuma covjek trazi 15000 KM i govori da ce dati audija a6 2007 dok ne vrati, rok je bio 20 dana i kaze ako ne vrati auto je od kamatara. Ljudi stanove gube radi cejfa nekog, evo sad sam liku registrovao auto, ne vraca pola godine al' zato kad zovnem vozi dzabe, mora voziti. Ima prednosti i mana, ali vise prednosti ako se posudjuje pametno :thumbup: Samo cvrsto :D
BarbaDue

#67 Re: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by BarbaDue »

sad ću vam kazati za moj slučaj. posuđivao sam raznim likovima, ljudi su nekad na vrijeme nekad zakašnjelo
ali u glavnom su vraćali. zadnji moj slučaj zbog kojeg sam odlučio da više nikome ne posuđujem novac se odvijao
ovako. posudim čovjeku gutu para (50hiljada), htio da mu to dam na povjerenje jer mi je bio kum, srećom babo
me u tome spriječio i posudbu izvršimo putem ugovora. nije se ispoštovao vremenski rok u ugovoru, od mjesec
dana za vraćanje, ali hajd blizak mi je bio pa sam tolerisao i vratio je sa zakašnjenjem. godinu dana poslije toga
dolazi kod mene da mu posudim milju maraka i ja mu naravno posudim i to na povjerenje. od tada do danas, a
prošlo je godina dana, mi lik duguje još 350. svako malo kada ga sretnem mu napomenem, nisam grub i drzak ali
sam dosadan. dosadan sam i sebi, a osjećam se ko magarac. nebi mu ih ja ni tražio nego sam i sam došao u
finansijski škripac. u glavnom, vrlo ružan osjećaj i dobro ću sljedeći put razmisliti prije li nekome posudim novac.
Šveđanin

#68 Re: Odg: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by Šveđanin »

Čeeeega bolan 50 000? :shock:

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Googlerica

#69 Re: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by Googlerica »

stockton91 wrote:Ima ona poslovica, ako zelis sa nekim da prekines prijateljstvo samo mu pozajmi novac. :)
istina ziva!
al' ako ima vise od tebe,ti pozajmis od njega :D
Googlerica

#70 Re: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by Googlerica »

kome treba,dadnem :)
McMoy

#71 Re: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by McMoy »

Googlerica wrote:kome treba,dadnem :)
Ti si onda stvarno dobra duša. :mrgreen:
Logovan

#72 Re: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by Logovan »

stockton91 wrote:Ima ona poslovica, ako zelis sa nekim da prekines prijateljstvo samo mu pozajmi novac. :)
istina ziva!
Jašta nego istina.
shibonja

#73 Re: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by shibonja »

Posudjivo i na malo i na puno,niko nista da vrati,vecinom familija..primjer posudim 5000km,kaze vracam za godinu dana,prodjose i 4 i svaki put kad me vide kazu,joj znamo mi da smo tebi duzni,mi stalno o tom mislimo,ali nevracaju ni marke ,a u medjuvremenu promjenilo se auto,otislo se 3 puta na more.....dam iphone jaranu koji je tad vrijedio 700km ,dam mu na rate na godinu dana,proslo vec godina ipo,vratio mi do sad 300km( vraca po 50 km),a u medjuvremenu,napuco stan,sve izmjenjo,otiso do pariza sa avionom,malo da vidi svjeta ,ali moje pare ne vraca..,..pokuca rodjak na vrata krajem mjeseca,joj istrosio sam se,daj do 1-vog 200 km,dam ne razmisljam,taj 1 je bio prosle godine u novembru,,kad me vidi nit sta spominje nit ja sta spominjem.,,ima jos kamaru ovih sto mi po par stoja plivaju...da zakljucim,jedva cekam da mi neko dodje i zatrazi pare,tako cu ga slatko odj.. da bar olaksam sebi sto sam do sada bio budala zesca....
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#74 Re: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by Matijevic_Vlado »

trenutno mi jedan kolega pliva 40 maca, znam ga kakav je i nikad mu ne bih posudio al eto u tom trenutku ga nisam mogao odbiti :mrgreen: . imam jos dvojicu jarana kojima uvijek smijem posuditi, al ne traze previse, max stoju do plate.ja jos nikada nisam posudio od nekoga i ne znam kakav je to osjecaj
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#75 Re: POZAJMLJIVANJE NOVCA - Vasi stavovi?

Post by Matijevic_Vlado »

a jednom sam kolegi posudio i covjek kadme sretne se ponasao kao da nista nije bilo pa sam se ja osjecao kao duznik :mrgreen: . trazio sam par puta i vratio mi je, al kad mi je trazio cvaju za taxi od Stupa do Pofalica rekao sam mu da ide pjeske :mrgreen:
Post Reply