Druže Tito mi ti se kunemo!
- webby-x
#51 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
Ako Tito za jugonostalgičare nije bio diktator, što je onda diktator?
Jednostranački sustav, tajna policija koja špijunira većinu svojih građana,
doživotni predsjednik, sletovi u njegovu čast, imena gradova u njegovu čast,
najbolji šampanjci i mercedesi za njega, ogromna vojska, logori za političke
protivnike, ubijanje ljudi u zemlji i inozemstvu zbog političkih stavova, svako
malo u Sloveniji otkriju masovnu grobnicu čim zagrebaju zemlju ili otvore
neko staro rudarsko okno, partija koja u svom programu zagovara diktaturu ...
dakle što je onda diktatura ako ovo nije?
Mislim, može se zagovarati diktatura (sasvim normalan stav), ali ne možete
Tita prodavati pod nekakog demokratu kada je bio diktator, a njegova stranka
je provodila diktaturu. I to tko mu je na sahranu došao ne govori da on nije bio
diktator nego više da je bio maher u diplomaciji, a Jugoslavija je bila između
istoka i zapada i tada je imala savršenu poziciju.
protivnike, ubijanje ljudi u zemlji i inozemstvu zbog političkih stavova, svako
malo u Sloveniji otkriju masovnu grobnicu čim zagrebaju zemlju ili otvore
neko staro rudarsko okno, partija koja u svom programu zagovara diktaturu ...
je provodila diktaturu. I to tko mu je na sahranu došao ne govori da on nije bio
Last edited by webby-x on 03/08/2014 11:21, edited 3 times in total.
- zateznistub
#52 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
Ovo podvuceno, nam fali, da ne laprda svako o svacemu.Leons wrote:Ja sam ti iznio činjenice koje možeš bilo kad provjeriti na internetu ili literaturi.
Mene ne interesuje šta su ovi sad napravili jer ja njih uopšte i ne branim oni su svakako skovani u Titolandu i bivše su komunjare, pa razlog i zašto se ovako loše snalazimo u demokratiji i što ne znamo voditi državu možete se zahvaliti Tiletu i njegovom kultu ličnosti i jednopartijskom sistemu.
Voliti Jugoslaviju jer ti je dala posao nakon što ti je ukinula slobodu govora,mišljenja, slala ti tajnu policiju, tjerala te da tucaš kamen godinama i zabranjivala ti da se nacionalno izjasniš može voliti samo neko ko je na nivou životinje.
Ono, nabiješ psa nogom, mrškaš ga i na kraju mu baciš kost. I eto njega ponovo.
Ne valja ovo što imamo sad, ali to ne znači da je Srboslavija kurcu valjala. Bar sad nema nestašica hljeba i hiperinflacija, a to mnogo govori.
Na sahranu su mu došli pimpovi i oni kojima je guze davao, općepoznata je činjenica da je američkim kreditima ublažavao posljedice bankrota. Al' dobro, bilo je i par STASI-evaca.
Za boldirano si u pravu, stim da danas malo ko moze da ga kupi...
- homega
#53 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
Ista govnazateznistub wrote:Koja je, bar za nijansu, bila "postenija" od Tuđmanove i Miloševićeve...homega wrote:dobojlija81 wrote:Jest vala diktator bio teški,kad pogledaš samo sahranu sve sami ološ svjetski se skupio,od SAD do Arapa![]()
![]()
...za razliku od Alijine sahrane, na kojoj se, u prvim redovima, okupila "krema" tranzicijske BiH, mahom pošteni i iskreni rodoljubi, političari i privrednici![]()
- Leons
#54 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
Ne radi se tu o laprdanju, tu se radi o osnovnim ljudskim pravima. Sjeti se kakva je retorika bila i koji su izgovori bili bande iz 90ih.zateznistub wrote: Ovo podvuceno, nam fali, da ne laprda svako o svacemu.
Za boldirano si u pravu, stim da danas malo ko moze da ga kupi...
Osim toga, svak bi slao nekog ta tuca kamen dok se protivi njegovim ideološkim uvjerenjima. Mislim da ne bi bilo drago dežurnim jugonostalgičarima i titoistima kad bi takve metode na njih primjenili "klerofašisti". Kmečali bi o ko zna čemu...
- webby-x
#55 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
A tko bi odlučivao o slanju na "tucanje kamena"?zateznistub wrote:Ovo podvuceno, nam fali, da ne laprda svako o svacemu.
Bi li ti pristao na to da Bakir može poslati na robiju onoga
koga želi ako mu se politički ne sviđa i da ukine sve stranke
osim SDA?
Malo ljudi u BiH može kupiti kruh?zateznistub wrote:Za boldirano si u pravu, stim da danas malo ko moze da ga kupi...
Ma nemoj? Otkud potreba za pretjeranom patetikom?
-
NeenaSa
#56 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
webby-x wrote:A tko bi odlučivao o slanju na "tucanje kamena"?zateznistub wrote:Ovo podvuceno, nam fali, da ne laprda svako o svacemu.
osim SDA?
Ne zajebavaj nas, uprati li ti @Chisuma, na temi SDA ?
- zateznistub
#57 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
Sto se Bakira tice, on bi po meni bio prvi na listi za tucanje kamena.webby-x wrote:A tko bi odlučivao o slanju na "tucanje kamena"?zateznistub wrote:Ovo podvuceno, nam fali, da ne laprda svako o svacemu.
osim SDA?
Malo ljudi u BiH može kupiti kruh?zateznistub wrote:Za boldirano si u pravu, stim da danas malo ko moze da ga kupi...
Ma nemoj? Otkud potreba za pretjeranom patetikom?
A za patetiku? Sta da ti kazem? Javne kuhinje zjape prazne...
- webby-x
#58 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
A tako dakle, ti bi da si onaj koji određuje tko će na robiju.zateznistub wrote:Sto se Bakira tice, on bi po meni bio prvi na listi za tucanje kamena. A za patetiku? Sta da ti kazem? Javne kuhinje zjape prazne...
To je ono političko razmišljanje na razini osnovne škole:
"Kako bi svijet bio divan, samo da su svi kao ja."
I što kažeš, većina stanovništva BiH se hrani u pučkim kuhinjama?
- zateznistub
#59 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
Tebi ista, meni jook. Alija je ceso isao sa vojskom po Srbiji odnosno Hrvatskoj i sijao smrt gdje je stigao.homega wrote:
Ista govna
- zateznistub
#60 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
Fino napisah da se ja pitam. Da slao bih ih sa merakom da tucaju kamen i to na duzi vremenski period. Tebi, ako odgovara ovaj sistem i ova vrsta demokratije i ljudskih prava da te gule do gole koze, jati pomoci ne mogu.webby-x wrote:A tako dakle, ti bi da si onaj koji određuje tko će na robiju.zateznistub wrote:Sto se Bakira tice, on bi po meni bio prvi na listi za tucanje kamena. A za patetiku? Sta da ti kazem? Javne kuhinje zjape prazne...
Sto se "puckih2 kuhinja ice, otiđi osmotri u vrijeme kad se dijele obroci, a potom, odi na poljine i sve ce ti se samo kazati...
Last edited by zateznistub on 03/08/2014 11:41, edited 1 time in total.
-
NeenaSa
#61 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
Cemu iskljucivost Makedonaca, Slovenaca, Crnogoraca?VCorp wrote:NeenaSa wrote:Upravo.zateznistub wrote:Opet o Titu naglabaju oni, koji ni Vučka ne pamte...
Da ne ulazim(o) dublje. Sto je Tito u "amanet" ostavio svojoj djeci ? Mislim ne "samo" na imovinsko stanje.
Trebam(o) li jos koju prozborit' ? O nasljednicima ...
Šta je ostavio Hrvatima i Srbima a šta nama u BiH ? Da se razumijemo, ja sam za BiH a ne za Tita i SDA.
A sad, borio se za socijani mir medj' svim'. Hebat' ga nisu se svi slagali. Al' , omogucio je izlaz iz iste, iz ma kojih razloga.
Nastranu sto smo imali industriju u svim republikama.
Pogledaj danas.
- homega
#62 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
De malo popusti svega ti, na pogrešnom si putuzateznistub wrote:Tebi ista, meni jook. Alija je ceso isao sa vojskom po Srbiji odnosno Hrvatskoj i sijao smrt gdje je stigao.homega wrote:
Ista govna
- zateznistub
#63 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
Eki?homega wrote:De malo popusti svega ti, na pogrešnom si putuzateznistub wrote:Tebi ista, meni jook. Alija je ceso isao sa vojskom po Srbiji odnosno Hrvatskoj i sijao smrt gdje je stigao.homega wrote:
Ista govna
- webby-x
#64 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
Pa više mi se sviša nego ideja da ti odlučuješ kao diktatorzateznistub wrote:Fino napisah da se ja pitam. Da slao bih ih sa merakom da tucaju kamen i to na duzi vremenski period. Tebi, ako odgovara ovaj sistem i ova vrsta demokratije i ljudskih prava da te gule do gole koze, jati pomoci ne mogu.
tko će na robiju tucati kamen.
Još patetike?zateznistub wrote:Sto se "puckih2 kuhinja ice, otiđi osmotri u vrijeme kad se dijele obroci, a potom, odi na poljine i sve ce ti se samo kazati...
Je li tvrdiš da većina stanovništva BiH ide u pučke kuhinje?
Rekao si da većina nema za kruh.
- zateznistub
#65 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
Ako se odista tebi ovaj sistem dopada, ja stvarno nemam rijeci. Ili si neko ko se u ovom sistemu "snasao".webby-x wrote:Pa više mi se sviša nego ideja da ti odlučuješ kao diktatorzateznistub wrote:Fino napisah da se ja pitam. Da slao bih ih sa merakom da tucaju kamen i to na duzi vremenski period. Tebi, ako odgovara ovaj sistem i ova vrsta demokratije i ljudskih prava da te gule do gole koze, jati pomoci ne mogu.
tko će na robiju tucati kamen.
Još patetike?zateznistub wrote:Sto se "puckih2 kuhinja ice, otiđi osmotri u vrijeme kad se dijele obroci, a potom, odi na poljine i sve ce ti se samo kazati...
Je li tvrdiš da većina stanovništva BiH ide u pučke kuhinje?
Rekao si da većina nema za kruh.
meni je ovaj sistem fuj, od kriminala, sigurnosti, Lazi, zamazivanja ociju nacionalnim pitanjima dok se velike glave bzinom sjvetlosti dogovore oko raspodjele tala pa tako u nedogled.
Sto se sitrotinje tice, ili nemas oci ili se pravis blesav. Licno mislim da je ovo drugo. Patetiku ostavi nekome drugom.
- webby-x
#66 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
Nije bit sviđa li mi se ili ne, bit je da je prošli sustavzateznistub wrote:Ako se odista tebi ovaj sistem dopada, ja stvarno nemam rijeci. Ili si neko ko se u ovom sistemu "snasao". meni je ovaj sistem fuj, od kriminala, sigurnosti, Lazi, zamazivanja ociju nacionalnim pitanjima dok se velike glave bzinom sjvetlosti dogovore oko raspodjele tala pa tako u nedogled. Sto se sitrotinje tice, ili nemas oci ili se pravis blesav. Licno mislim da je ovo drugo. Patetiku ostavi nekome drugom.
bio diktatura i treba ga zvati kako jeste. Sigurno bi
ekonomski vojna diktatura, npr. Austrije i danas bila
bolja nego sadašnje stanje.
Sirotinje je uvijek bilo i biti će, posebno na Balkanu.
Ne trebaš pretjerivati sa patetikom da se većina ljudi
hrani u pučkim kuhinjama.
-
NeenaSa
#67 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
Al' , fakat 
Hebem vam izvor koji vas "hrani."
-
Nomo
#68 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
Leons wrote:Ti upravo potvrđuješ ono o čemu se ovdje priča. Bez imalo trunke kritičkog razmišljanja donosiš neke sudove i glupe zaključke.
Kako neko može biti za BiH a zabraniti jednom njenom narodu nacionalno ime? I to Bošnjacima koji su stub i temelj te iste Bosne. Ako te interesuje kakvo je djelovanje tvoje Partije bilo slobodno se informiši o Cazinskoj buni, o Deutschvolksima, o masovnom naseljavanju Srba po Bosanskoj Krajini, o tome da su Srbi sa preko 70% bili zastupljeni u državnim ( SRBIH) institucijama a udio u ukupnoj populaciji im je bio skoro duplo manji. Informiši se i o tome kako se pratila fiskalna politika koja je cijedila sav novac iz BiH i slala ga u Beograd. Zapitaj se što je sva bošnjačka inteligencija bila protjerana po svijetu, likvidirana ili tucala kamen na golom otoku - s tim, da im je najveća zamjerka bila zagovaranje i borba za bošnjačko nacionalno ime ( Zulfikarpašić, Salih Burek itd.)
Neki bošnjački gradovi i krajevi su planski i sistematski bili zapostavljeni kao krajiški ili sandžački , pa tako i krajišnika i sandžaklija danas imaš više u dijaspori nego u u BiH ili u Sandžaku.
Boli nekog kurac što su tvoji u partizanima bili i "krv za Bosnu prolijevali", tvoje uspomene i tvoje porodično stablo je potpuno irelevantno u ovoj raspravi.
I da, isti ovaj sistem je stvorio Tuđmana, Šuška, Karadžića i Izetbegovića. Da je ta Jugoslavija bila normalna i demokratska država sa slobodom govora i mišljenja ovi šupci bi negdje konobarisali ili suđe prali.
-
Nomo
#69 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
evo ga ja o vuku vuk na vrata . bez imalo dokaza slazu dok trepneswebby-x wrote:Ako Tito za jugonostalgičare nije bio diktator, što je onda diktator?
protivnike, ubijanje ljudi u zemlji i inozemstvu zbog političkih stavova, svako, partija koja u svom programu zagovara diktaturu ...malo u Sloveniji otkriju masovnu grobnicu čim zagrebaju zemlju ili otvore
neko staro rudarsko okno
-
Nomo
#70 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
meni licno i ti bi bio na golom otoku . da je tito bio makar stoti dio od onoga sto mu vi crkveni i dzamijski stakori pripisujete mi danas zivili u miru . svakog covjeka koji je samo pomislio na nacionalizam , granicu na drini i zemunu , ko je pomislio na otadzbinu i kralja ko je samo na slikama gledao drazu i pavelica trebalo je ugusiti u wc skoljki . tamo je mjesto olosu . da vam nije bio tita pisati ne znali . iz seljacke zemlje bez milimetra asfalta od triglava do djevdjelije nikle su skole fakulteti bolnice , tvornice hoteli radnicka odmaralista , sport kultura pozoriste , stadioni dvorane i to sve za 40 godina od 1945 do 1985 kada su iz zemlje poceli nicati ,, demokrati ,, majku im fastickuwebby-x wrote:A tako dakle, ti bi da si onaj koji određuje tko će na robiju.zateznistub wrote:Sto se Bakira tice, on bi po meni bio prvi na listi za tucanje kamena. A za patetiku? Sta da ti kazem? Javne kuhinje zjape prazne...
-
Nomo
#71 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
vecernji list i stric iz urugvaja koji je pobjego preko vatikana . expres politika i tetak djordje koji je pobjego u chikago . eto ko ih hrani . oni koljace nevine djece koje je TITO natjero pa mu pobjegli ...etoi ko ih hrani . i oni koji su ostali u jugi medju nama ali se dobro primirili . eto ko ih hrani . a sada su dobro korjenje pustili . posten svijet protjerali .NeenaSa wrote:Al' , fakat
- zateznistub
#72 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
I onda dođu demokratei sve to sto je decenijama pravljeno satru u rekordom vremenu i onda jos dođu krelci i pisu kako je tada bilo lose a danas med i mlijeko. A ni za kifle nemaju...Nomo wrote: meni licno i ti bi bio na golom otoku . da je tito bio makar stoti dio od onoga sto mu vi crkveni i dzamijski stakori pripisujete mi danas zivili u miru . svakog covjeka koji je samo pomislio na nacionalizam , granicu na drini i zemunu , ko je pomislio na otadzbinu i kralja ko je samo na slikama gledao drazu i pavelica trebalo je ugusiti u wc skoljki . tamo je mjesto olosu . da vam nije bio tita pisati ne znali . iz seljacke zemlje bez milimetra asfalta od triglava do djevdjelije nikle su skole fakulteti bolnice , tvornice hoteli radnicka odmaralista , sport kultura pozoriste , stadioni dvorane i to sve za 40 godina od 1945 do 1985 kada su iz zemlje poceli nicati ,, demokrati ,, majku im fasticku
-
VCorp
#73 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
Nomo wrote:Leons wrote:Ti upravo potvrđuješ ono o čemu se ovdje priča. Bez imalo trunke kritičkog razmišljanja donosiš neke sudove i glupe zaključke.
Kako neko može biti za BiH a zabraniti jednom njenom narodu nacionalno ime? I to Bošnjacima koji su stub i temelj te iste Bosne. Ako te interesuje kakvo je djelovanje tvoje Partije bilo slobodno se informiši o Cazinskoj buni, o Deutschvolksima, o masovnom naseljavanju Srba po Bosanskoj Krajini, o tome da su Srbi sa preko 70% bili zastupljeni u državnim ( SRBIH) institucijama a udio u ukupnoj populaciji im je bio skoro duplo manji. Informiši se i o tome kako se pratila fiskalna politika koja je cijedila sav novac iz BiH i slala ga u Beograd. Zapitaj se što je sva bošnjačka inteligencija bila protjerana po svijetu, likvidirana ili tucala kamen na golom otoku - s tim, da im je najveća zamjerka bila zagovaranje i borba za bošnjačko nacionalno ime ( Zulfikarpašić, Salih Burek itd.)
Neki bošnjački gradovi i krajevi su planski i sistematski bili zapostavljeni kao krajiški ili sandžački , pa tako i krajišnika i sandžaklija danas imaš više u dijaspori nego u u BiH ili u Sandžaku.
Boli nekog kurac što su tvoji u partizanima bili i "krv za Bosnu prolijevali", tvoje uspomene i tvoje porodično stablo je potpuno irelevantno u ovoj raspravi.
I da, isti ovaj sistem je stvorio Tuđmana, Šuška, Karadžića i Izetbegovića. Da je ta Jugoslavija bila normalna i demokratska država sa slobodom govora i mišljenja ovi šupci bi negdje konobarisali ili suđe prali.
![]()
ovako isto govore ustase iz sirkog brijega samo umjesto bosnjak ubaci hrvat . ista matrica ista retorika kao da vas jedna majka radja . salih burek
![]()
![]()
![]()
ko li jetaj mediokritet bio , da i on nije bio sa aljom u zatvoru
Opet vi o Aliji. Je li ja sad moram psovati tog lika i srati po njemu kao i ovaj momak da bi vas uvjerili da nemamo veze s njim ? Vama je mozak zaglavio u toj Jugoslaviji, zato kazu da smo dvadeset godina unazad. Što su naši onda ginuli ako nam ne treba ova država ? Mogli smo se onda fino raseliti, pokrstiti i da zadnju trecinu poubijaju i da živimo u Velikoj Srbiji. Ja ne znam šta je vama teško premostiti u mozgu da je BiH naša jedina država, da nemamo iskrene prijatelje u Hrvatskoj i Srbiji i da moramo gledati svoje interese. Mislim koje picke materine ste je izglasavali da ja moram maloljetan uzimati pušku u ruke i gledati kako mi prijatelji i rodbina ginu ?
Ja uopće ne dvojim da je Tito napravio dosta za sve države na ovom području, u mnogim stvarima su njegovi uspjesi prepoznati i na svjetskom nivou ali to ne mijenja činjenicu da je on bio diktator, da su hiljade ljudi pobijene zbog njega, da je vršio represiju, zabranjivao nama nacionalno opredjeljenje itd ... Pošto živimo danas u BiH gledajmo koje su pozitivne ličnosti za nas i neovisnu drzavu i onda se odlučimo jesmo li Bosanci ili Jugoslaveni ? Meni se čini kad su pucali na mene da mi nisu dovikivali Jugoslavenu.
Stigla je demokracija, mi se moramo distancirati od komunizma i tražiti budućnost u demokraciji i kapitalizmu. Druga opcija nam je da propadnemo skroz. Sav ovaj lopovluk na vlasti je ostavština postjugoslavenskog socijalizma/komunizma.
Ja sam nešto naučio za razliku od vas. Pradjeda ubile ustaše, djeda komunisti u Cazinskoj buni, autonomaši i četnici rodbinu. Oni bolje znaju od vas ko ste i šta ste pa im se vi žetonirajte u šupak. I ja sam za normalan život s njima i mir, ali da im se žetoniram u guzicu kao što to imaju običaj raditi u mom glavnom gradu ne pada mi napamet. Interesi BiH su meni kao i svakom normalnom čovjeku važniji od glumljenja prijateljstva i bratstva s njima.
Ne grle oni nas jer nas vole, jednom rukom ti opasa vrata a drugo sprema nož u leđa.
-
VCorp
#74 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
Nomo wrote:meni licno i ti bi bio na golom otoku . da je tito bio makar stoti dio od onoga sto mu vi crkveni i dzamijski stakori pripisujete mi danas zivili u miru . svakog covjeka koji je samo pomislio na nacionalizam , granicu na drini i zemunu , ko je pomislio na otadzbinu i kralja ko je samo na slikama gledao drazu i pavelica trebalo je ugusiti u wc skoljki . tamo je mjesto olosu . da vam nije bio tita pisati ne znali . iz seljacke zemlje bez milimetra asfalta od triglava do djevdjelije nikle su skole fakulteti bolnice , tvornice hoteli radnicka odmaralista , sport kultura pozoriste , stadioni dvorane i to sve za 40 godina od 1945 do 1985 kada su iz zemlje poceli nicati ,, demokrati ,, majku im fastickuwebby-x wrote:A tako dakle, ti bi da si onaj koji određuje tko će na robiju.zateznistub wrote:Sto se Bakira tice, on bi po meni bio prvi na listi za tucanje kamena. A za patetiku? Sta da ti kazem? Javne kuhinje zjape prazne...
Jest gradio dok je bilo komunističkih zemalja i Zapada da daju kredite koje jugoslavensko tržište nije moglo pokriti. Šta je bilo kad su rekli da više nema živjeti na tuđim parama ? Onda su neki pokazali svoja prava lica i zaboravili na bratstvo i jedinstvo. Jugoslaviju su na okupu samo pare drzale, cim je nestalo para nastupilo klanje.
-
NeenaSa
#75 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!
Kako da shvatim tvoj post ?Nomo wrote:vecernji list i stric iz urugvaja koji je pobjego preko vatikana . expres politika i tetak djordje koji je pobjego u chikago . eto ko ih hrani . oni koljace nevine djece koje je TITO natjero pa mu pobjegli ...etoi ko ih hrani . i oni koji su ostali u jugi medju nama ali se dobro primirili . eto ko ih hrani . a sada su dobro korjenje pustili . posten svijet protjerali .NeenaSa wrote:Al' , fakat
Na osnovu onih koji su zapeezdili
U osnovi jedno te isto smece.