Vratis se nazadSodom1 wrote:Ovde ima problem ti krenes u preticanje a lola isto lagano daje gas(tu tipu ljudi ne kontam nikako). I sta ces ti sa nejackim autom? Kad imas jako auto pljunes ga u sekundi
Zar je tako tesko ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Vratis se nazadSodom1 wrote:Ovde ima problem ti krenes u preticanje a lola isto lagano daje gas(tu tipu ljudi ne kontam nikako). I sta ces ti sa nejackim autom? Kad imas jako auto pljunes ga u sekundi
Ili jos bolje ,ne preticati uopsteRinghio wrote:Vratis se nazadSodom1 wrote:Ovde ima problem ti krenes u preticanje a lola isto lagano daje gas(tu tipu ljudi ne kontam nikako). I sta ces ti sa nejackim autom? Kad imas jako auto pljunes ga u sekundi
Zar je tako tesko ?
Lopta i kišobran staju u smart, karavan ti ne treba. Klimu sam, ja recimo, palio često i ovog ljeta, kad god mi je ćeif bio. I kad sam išao preko Rostova i preko Ivana...jesam li je trebao ugasiti? Pretjerujete sa tom nekom ko fol pametnom pričom, a auto iz ove teme sa LPG instalacijom je jedno od najslabijih i najsporijih koja se mogu kupiti nova u BiH...sparky wrote:Ja vozim karavana koji osim obavezne opreme u gepeku ima jos loptu i kisobran. Klimu palim rijetko (ovog ljeta pogotovo). Npr. Na putu od Srednjeg do Zivinica i u pola najtoplijeg ljeta klima nije potrebna. Tako je na vecini prevoja. Sve ostalo je relativno ravno i ispravno vozilo ne bi trebalo previse ni da osjeti klimu.530i wrote:
Tako je, samo opušteno, živimo u Vojvodini, stalno je pohladno pa nam klima ne treba, a karavan vozamo prazan jer nam se može i hoće...i ide sasvim lijepo
Naravno, nismo svi isti.
Nije pametovanje već čisto pokušavanje sagledati realno stvari. Ako gledaš tako i 1.5 DCI od 75 KS i 0.9 TCE su veoma tanki za preticanje jer svaki ima vrijeme od 0 do 100 km/h poprilično iznad 10 sekundi. A ovo je tema o Dačiji Logan u kojoj se nude samo takvi motori.530i wrote:Lopta i kišobran staju u smart, karavan ti ne treba. Klimu sam, ja recimo, palio često i ovog ljeta, kad god mi je ćeif bio. I kad sam išao preko Rostova i preko Ivana...jesam li je trebao ugasiti? Pretjerujete sa tom nekom ko fol pametnom pričom, a auto iz ove teme sa LPG instalacijom je jedno od najslabijih i najsporijih koja se mogu kupiti nova u BiH...sparky wrote:Ja vozim karavana koji osim obavezne opreme u gepeku ima jos loptu i kisobran. Klimu palim rijetko (ovog ljeta pogotovo). Npr. Na putu od Srednjeg do Zivinica i u pola najtoplijeg ljeta klima nije potrebna. Tako je na vecini prevoja. Sve ostalo je relativno ravno i ispravno vozilo ne bi trebalo previse ni da osjeti klimu.530i wrote:
Tako je, samo opušteno, živimo u Vojvodini, stalno je pohladno pa nam klima ne treba, a karavan vozamo prazan jer nam se može i hoće...i ide sasvim lijepo
Naravno, nismo svi isti.
Ne trkam se ni ja, nikad nisam prvi u koloni, a uz to vozim uporedo auto od 140 i taj od 80 KS i nije problem voziti iza onog ko je jednako brz kao i ti, nije problem preteci T2, ali je problem preteci taj dostavnjak koji je nekih 10-15 km/h sporiji od tebe jer ti treba najduzi moguci pravac za to, da ne spominjemo otezavajuce okolnosti uspon i/ili da delegat u autu ispred pocne ubrzavati i sto je to sve cesci i cesci slucaj. Mozes se sve to i sa 75 KS, ne kazem da ne moze, ali je puno bezbjednije i puno ugodnije i za vozaca i za putnike kad to preticanje krace traje.Ringhio wrote:Gorane,
Da budemo realni ovo sto ima sad je sasvim dovoljno, vozim ja sad auto od 130 konja pa se ne trkam s kombijima i dostavnjacima, on vozi 80 ja vozim 80, ne rade mi kompleksi da moram biti prvi u koloni, niti imam zelje da suicidno " gonim kolko more ". Vozio sam prije toga atmosverskog benzinca s nekih 90 konja, 97 godiste, sasvim dovoljno i pristojno auto, nikad nisam imao problem s preticanjem bilo cega. Kad je slepercina, kolona, cekam svoj red da dodjem iza onog sto pravi kolonu, kad vidim da imam prostora u manju i lagano. Da se ne lazemo tako vozim i sa ovim, mnogo jacim, brzim, sigurnijim i novijim autom. Ja ne srkletim u prometu, pustim sebi finu muziku, zavalim se i caos.
Dacia ce lagano prelaziti sve ono sto je " sporo " u prometu s tim konjima, to je neko moje misljenje. Pretice se se ono sto tusi u prometu i vozi nekih 10-20 pa i 30 km/h ispod ogranicenja. Dostavnjaci nece predstavljati problem jer su svi napucani s snaznim motorima i ljudi koji rade u dostavi ih tjeraju kao djavo maglu. T2 se moze uzeti i biciklom. Logan ce posluziti svojoj svrsi, moci ce se preticati pri normalnim brzinama, pri nenormalnim nema ni potrebe, covjek uzima za porodicu i normalnu " porodicnu " voznju.
Još kad bi ubrzanje od 0 do 100 imalo bilo kakve veze sa preticanjem...pogledaj malo krivulje obrtnog momenta, to je tajna uspjeha i dizela i benzinaca sa turbinom i tajna lakoće njihove vožnje...u tome je sav fol.citroen xm wrote:
Nije pametovanje već čisto pokušavanje sagledati realno stvari. Ako gledaš tako i 1.5 DCI od 75 KS i 0.9 TCE su veoma tanki za preticanje jer svaki ima vrijeme od 0 do 100 km/h poprilično iznad 10 sekundi. A ovo je tema o Dačiji Logan u kojoj se nude samo takvi motori.
Rekoh sebi, da ponovim malo sta sam ranije htio reci. Sa naglaskom na ovu dlaku na kraju.citro wrote:Da budem iskren, a ne zeleci pri tome nikoga da omalovazavam niti provociram, uopste mi nije vise merak preticati nekoga sa jakom masinom. Svaki konj moze pritisnuti gas do poda , pri tome je pozeljno da uopste ne treba saltati nanize - TD prica, i eto garantovanog uspjeha. Merak mi je slabijim autom uzeti jace auto na cesti.
A sto se Dacie tice mislim da je to za nase uslove, kako ekonomske tako i cestovne, vise nego odlican auto. Pustimo nase malogradjansko kur...nje.
A ima i ona narodna - slabom i dlaka smeta.
Vidis, takvi konji su mi ogadili marku Audi (umalo ne napisah respektabilnu ali se ipak predomislih). I sam sam bio vlasnikom Audija, u vrijeme kada je pola grada balilo kada ga vide, ali su me ovakvi malogradjani otjerali u svijet francuskih auta, i bas im hvala za to. Konacno i ja progledah ! Dobro sada, imam i nekog japanca, onako radi mira u svijetu. Ali Audija tesko vise.vettel wrote:a najjaci su oni likovi na pushing il kredit kupe a6 3.0 tdi qvattro 2004-5,, i to zatamnjena stakla da izgledaju zajebanije (da se ne vidi sta nema od opreme), i kurche se nesto po gradu, a gume celave full a djeca mu kuci cokolade nisu vidila 6 mjeseci
Cudan komentar. Ne mogu se pohvaliti da sam razumio takvu dubokomisaonu izjavu. Molim za pojasnjenje.530i wrote:Opet ženama dosadno nedeljom u frizerskom salonu....
da ponovim pitanje posto si ga vjerovatno previdio.530i wrote:Opet ženama dosadno nedeljom u frizerskom salonu....
I'll second that.bitanga_sa_otesa wrote:
Znam da nije ubrzanje bitno od 0-100, ali jesu međuubrzanja. Ali nije bila to poenta već nešto drugo. Poenta je da je za tvoje kriterijume svaki motor u Loganu preslab.530i wrote:Još kad bi ubrzanje od 0 do 100 imalo bilo kakve veze sa preticanjem...pogledaj malo krivulje obrtnog momenta, to je tajna uspjeha i dizela i benzinaca sa turbinom i tajna lakoće njihove vožnje...u tome je sav fol.citroen xm wrote:
Nije pametovanje već čisto pokušavanje sagledati realno stvari. Ako gledaš tako i 1.5 DCI od 75 KS i 0.9 TCE su veoma tanki za preticanje jer svaki ima vrijeme od 0 do 100 km/h poprilično iznad 10 sekundi. A ovo je tema o Dačiji Logan u kojoj se nude samo takvi motori.
Meni Logan karavan u ovom momentu života ne treba ni pod razno, ali smisao je ovo što je i Haris napisao. Logan karavan je puno razumnije uzeti kao dizel ili tce...u odnosu na 1.2 16v, a posebno 1.2 16v na plin. To je jednostavno puno kompromisa i ispašta kvaliteta vožnje i to jako. Kome je do posla i svaki dan mora voziti, bilo to u gradu, na magistrali ili autoputu takva auta, sa poddimenziniranom motorizacijom umaraju i to jako....ne može, neće, ne ide...Obratite pažnju sljedeći put kad se provozate gdje je ravno, a gdje baš nije, jer ja gdje god da se okrenem neko je brdo...citroen xm wrote:Znam da nije ubrzanje bitno od 0-100, ali jesu međuubrzanja. Ali nije bila to poenta već nešto drugo. Poenta je da je za tvoje kriterijume svaki motor u Loganu preslab.530i wrote:Još kad bi ubrzanje od 0 do 100 imalo bilo kakve veze sa preticanjem...pogledaj malo krivulje obrtnog momenta, to je tajna uspjeha i dizela i benzinaca sa turbinom i tajna lakoće njihove vožnje...u tome je sav fol.citroen xm wrote:
Sve u svemu meni ovo auto izgleda veoma dopadljivo i prakticno za svakodnevnu upotrebu, manji business, mladu porodicu sa djecom, ljude koji uzivaju u vikendici itd. Definitivno ima svoje mjesto medju kupcima. O motorima - ko voli neka izvoli, ali auto kao auto je vise nego pristojno.mayab wrote:
Nema nametanja, svi pisemo ono sto mislimo.goran16v wrote:Meni je Logan odlican i kvalitetan auto pogotovo kad se uzme u obzir cijena. Ima, sve osnovno, ali osnovno sto danasnjem vozacu treba, tipa 2-4 airbaga, ABS, eventualno ASR, manuelna klima, solidna tehnicka rjesenja, mehanika, motor ali tehnoloski i kao koncept taj auto je 10-15 god star, dizajn je samo ambalaza i ne treba gajiti iluzije. Ko hoce savremeniji motor i platformu, bolju zvucnu izolaciju, bolje vozne karakteristike, kvalitetniju unutrasnjost i materijale, bolu ergonomiju, primjenu novih tehnologija, vecu pasivnu i aktivnu sigurnost, vise gadgeta nek plati 2 x vise. Treba postovati i one kojima taj automobil zadovoljava sve potrebe, ali i one za koje je, recimo, prevazidjen i ne treba nametati svoje misljenje kao jedino ispravno.