Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Zlataner

#51 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by Zlataner »

nKrkan wrote:Ja se nadam nekoj ultra hard defansive style formaciji protiv Gaučosa.

Image
Use this11.com for tactics for football

Ovo bi valjda rasteretilo Mujdžu ne bi više moro gore dole
Nije losa kombinacija. Za ostale ekipe stavite Hajrovica na desno krilo, a Mujdzu vratiti na beka.
zlajapravaraja

#52 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by zlajapravaraja »

Ne moze Zukanovic protiv Argentine na beka, previsok i prespor je - fasovo bi crveni do 20. minute :thumbup:

Samo Kolasinac, i donekle Lulic to mogu.
Frankyee

#54 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by Frankyee »

Ako se ne varam Argentina gra 4-3-3 i sigurno nece mjenjati formaciju u grupnim fazama da se prilagode protivniku.
Znaci u napady su

Aguero - Messi - Higuian

Sta kazu forumasi koja je najbolja formacija da se ovi zaustave.... jer li Tino Sven nasa velika nada da slomi ostricu Argentine :D :D

Mislim da Susic nikada nije igrao sa dva zadnja vezna ,,,, da li ce to odigrati na Marakani,,,
Frankyee

#55 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by Frankyee »

Evo ponovo citam spisak igraca i vidim da je Susic pozvao 11 igraca sredine terena ako se tu racuna Besic kao zadnji vezni.

Misimovic, Pjanic, Ibricic, Medunjanin, Tin Sven, Hajrovic, Lulic, Salihovic, Hadzic, Visca i Besic.

recimo prva ekipa 3+2

Lulic, Salihovic, Pjanic, Besic, Hajrovic

Kako bi izgledala druga ekipa ,,,

Ibricic, Medunjanin, Misimovic, Tin, Visca
Mirza007

#56 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by Mirza007 »

Medunjanin mi je prespor za Argentine. Na njegovo mjesto bih prebacio Kolasinca a na lijevog beka bih stavio Salihovica. Ovo ostalo je sve super.
stari_rastafari

#57 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by stari_rastafari »

Ja to vidim ovako :

Image

Kolasinac u paru sa Spahicem pozadi, zato sto SEO to moze :) Zukanovic je vec pokazao da moze jako dobro odigrati LB.
Salihovic u sredinu gdje mu je i mjesto (jes da se bas i nije nesto protiv Egipta tu pokazao, al mislim da tu treba da igra) zajedno sa Besicem
Pjanic nas kreativac bez ostalih kreativaca bi sigurno vise dosao do izrazaja. U tandemu sa Misimovicem samo guse jedan drugog... Misimovic moze da uleti umjesto Pjanketa zadnjih 20 min, ili Hajrovica al u tom slucaju bih stavio Pjanica na desno krilo.
Djuro11

#58 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by Djuro11 »

Nema sanse.Kolasinac je dobar na poziciji koju igra.Mene je odusevio protiv Argentine i neka ga tamo kao dostojna zamjena za Papca.Naravno nema nikakve zamjene za generala.Pa smo tamo nikakvi

4-4-2 s Argentinom je glupo.S 2 napadaca, dok oni imaju Lavezija,Higuaina, Di Mariu.Nema sanse

4-5-1

3-5-2 kombinacija bi trebala protiv Nigerije.Jer oni su labilni preko krila.Sad sto neko gura Viscu dole ili da igramo s laznim krilima.I to ne znam, ali haj.Nisam ja strucnjak

Sve ispod 4-5-1 s Argentinom.Ravno katastrofi.A za ostalo

Sacekati mjesec dana pa cemo vidjeti
stari_rastafari

#59 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Kolasinac moze komotno i na CB samo protiv Argentine, on je jak, brz, umije sa loptom, zna uzeti loptu, presjeci... mislim da je protiv Argentine stavise pozeljan, a znam da Zuka moze odgovoriti zadatku na LB.
Ova formacija sto sam postavio je samo za Argentinu, a onda, Papetu na volju :D :bih:
LSD

#60 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by LSD »

Image

Može i Zuka umjesto Biča, Višća umjesto Izeta, Salihović umjesto Lulića, Kolašinac na DMF, Vedo umjesto Džeke, Miske umjesto Miralema.....sve su to varijacije, ali formacija se ne dira.
Zlataner

#61 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by Zlataner »

stari_rastafari wrote:Ja to vidim ovako :

Image

Kolasinac u paru sa Spahicem pozadi, zato sto SEO to moze :) Zukanovic je vec pokazao da moze jako dobro odigrati LB.
Salihovic u sredinu gdje mu je i mjesto (jes da se bas i nije nesto protiv Egipta tu pokazao, al mislim da tu treba da igra) zajedno sa Besicem
Pjanic nas kreativac bez ostalih kreativaca bi sigurno vise dosao do izrazaja. U tandemu sa Misimovicem samo guse jedan drugog... Misimovic moze da uleti umjesto Pjanketa zadnjih 20 min, ili Hajrovica al u tom slucaju bih stavio Pjanica na desno krilo.
Ovo je definitivno najbolja kombinacija za sve utakmice, pa sta Bog da. Jedino mozda u poluvreneu mjenjati Pjanica za Misketa ili za lakse tekme uvesti samo jednog zadnjeg veznog a pojacati napad sa Misketom. Steta sto nemamo Prcica da se povremeno uklapa u tim. Isto tako ako Dzeko hanuma bude seto po terenu, po obicaju treba ga zamjeniti sa Ibisevicem ili Zecom ako se uspije ubaciti u Brazil.
Mirza007

#62 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by Mirza007 »

Zlataner wrote:
stari_rastafari wrote:Ja to vidim ovako :

Image

Ovo je definitivno najbolja kombinacija za sve utakmice, pa sta Bog da. Jedino mozda u poluvreneu mjenjati Pjanica za Misketa ili za lakse tekme uvesti samo jednog zadnjeg veznog a pojacati napad sa Misketom. Steta sto nemamo Prcica da se povremeno uklapa u tim. Isto tako ako Dzeko hanuma bude seto po terenu, po obicaju treba ga zamjeniti sa Ibisevicem ili Zecom ako se uspije ubaciti u Brazil.
Vidim formacija dobija sve jacu podrsku.
U imenima po pozicijama se malo razlikujemo. Ja bih na lijevog DM stavio Kolasinca umjesto Salihovica a njega bih stavio na mjesto Zukanovica koji bi preselio na klupu. O Salihovicevoj ulozi sam pisao ranije pa da ne objasnjavam ponovo.
stari_rastafari

#63 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Ja se drzim svoga, Kolasinca sa Spahom upariti protiv Argentine, nema dalje, nadam se da ce i Pape sa mnom da se slozi, nema potrebe objasnjavati zasto, al ako treba mogu obrazloziti. Bicakcic moze mjenjati jednog od stopera ili Mujdzu. Zuka je dobar igrac koji igra u dobroj ligi i cesto je igrao na toj poziciji, zavisno od potrebe moze igrati jako dobro CB, sto mu i jeste prirodna pozicija; stavise ima i napadackog potencijala ;) Tako da tu Bicakcic osigurava kvalitetnu klupu (protiv Argentine, onda vidjeti sta kako)
Sto se tice Salihovica, vjerujem da on moze najbolje da odigra nesto izmedju dm i cm (mislim da se njegov potencijal jednostavno gubi na toj LB poziciji i dosta cesto se sudara sa Lulicem, narocito pri predaji lopte ili napadu, to sam nekako upratio), u paru sa Besicem koji igra DM koji je odlican u presjecanju lopti, ima dosta dobar i precizan pas. Obojicu sa tih pozicija krase dobre dubinske lopte.
O Pjanketu se nema sta pricati, znamo ko je i sta je, i evo njegove prilike da pokaze sta zna i sta umije. U ovoj formaciji ima bitnu ulogu. Uz podporu Salihovica i Besica.
Lulica neki ljudi stavljaju na LB; istina, vrlo dobro se snalazi na toj poziciji, ali, poslije svojih partija u Lazio SS mislim da bi jednostavno bila grehota da ne igra i u reprezentaciji izrazito krilo ! I to napadacko, doduse mora da ima odbranbene zadatke. Ista stvar za Izeta.
A Dzekson nas, e pa on mora da leta, da bude svuda :D Mora da bude 3 puta Dzeko. Mora napakostiti Agueru :D

Miske moze, i treba da bude igrac odluke. Obzirom na njegove godine i kile, niposto mu ne treba dopustiti da igra vise od 20 min u bilo kojoj utakmici. Uvijek na kraju, nikad na pocetku.
Visca po potrebi moze dostojno zamjeniti Senada, a mislim da ce Tin vjerovatno biti zamjena za Izeta.
supertina

#64 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by supertina »

aplikacija za andriod - predvidi pobjednika svjetskog prvenstva https://play.google.com/store/apps/deta ... brazil2014
Frankyee

#65 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by Frankyee »

Izgleda ova formacija sa 4-2-3-1 poprima dosta podrske.

Mozda i jeste najvise balansirana ali ne treba zaboraviti da je Ibisevic postigao 8 golova u kvalifikacijama i da takvog igraca ostaviti na klupi nije lak potez.

Mi znamo da kad Dzeko sam igra u spicu onda je na njemu veliki pritisak i dobro ga cuvaju. Ibisevic to rastereti za Dzeku. Predpostavka kod ove gore formacije je da Hajrovic moze bolje odigrati na desnoj strani nego Ibisevic ali ni jedan ni drugi nisu imali super sezonu ove godine.
samkoF

#66 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by samkoF »

Ja mislim da Mujdzu trebate izbaciti iz bilo kakvih kombinacija,, uopste ne vjerujem da ce biti spreman za svjetsko prv.Moguce je cak da on bude onaj jedan igrac kojeg ce morati odstraniti sa prvobitnog spiska.Imam takav utisak da se covjek jako tesko I sporo oporavlja I nikako ne vjerujem da ce biti fit, ja sam se vec halalio sa Mujdzom sto se tice svjetskog.Budem li u krivu onda ce to za mene biti samo pozitivno iznenadjenje I nase pojacanje :D
limeni

#67 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by limeni »

Frankyee wrote:Izgleda ova formacija sa 4-2-3-1 poprima dosta podrske.

Mozda i jeste najvise balansirana ali ne treba zaboraviti da je Ibisevic postigao 8 golova u kvalifikacijama i da takvog igraca ostaviti na klupi nije lak potez.

Mi znamo da kad Dzeko sam igra u spicu onda je na njemu veliki pritisak i dobro ga cuvaju. Ibisevic to rastereti za Dzeku. Predpostavka kod ove gore formacije je da Hajrovic moze bolje odigrati na desnoj strani nego Ibisevic ali ni jedan ni drugi nisu imali super sezonu ove godine.
cesto se govori da nam je desna strana slaba u odbrani jer se ibisevic ne vraca nazad ali ja tvrdim da ni izet hajrovic nije za defanzivne zadatke, cak je ibisevic i bolji jer vise trci.
Zlataner

#68 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by Zlataner »

Ja se samo bojim Papetove gluposti I kaseta iz 1960. Po svoj prilici imat cemo patuljka Vrsajevica protiv Di Marie, na lijevoj straini Viscu, na sredini dzeko I Ibisevic a DM bit ce TTS, koji to zapravo I nije. Zbog toga ce zrtvovati Hajrovica na desnoj strani I bit ce 3:0 za Argentine, a mozda I 6:0 kao protiv Portugala. Zivi bili pa vidjeli.
Mirza007

#69 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by Mirza007 »

Zlataner wrote:Ja se samo bojim Papetove gluposti I kaseta iz 1960. Po svoj prilici imat cemo patuljka Vrsajevica protiv Di Marie, na lijevoj straini Viscu, na sredini dzeko I Ibisevic a DM bit ce TTS, koji to zapravo I nije. Zbog toga ce zrtvovati Hajrovica na desnoj strani I bit ce 3:0 za Argentine, a mozda I 6:0 kao protiv Portugala. Zivi bili pa vidjeli.
TSS vodi na SP, sumnjam da ce igrati, narocito ne protiv Argentine. Bilo bi malo previse, ne bi ni Safet toliko riskirao.
Vec je najavio Besica u ekipi da pazi na Messija. On bi trebao biti DM (jeda od mozda dva DM, ako se selektor odluci na tu formaciju).
Visca ce mozda igrati protiv Argentine (bio je jedan od boljih u prijateljskoj). Za ostale utakmice nisam siguran.
Ako Mujdza bude spreman, tesko ce Vrsajevic i klupe vidjeti.
Dzeko i Ibisevic zajedno protiv Argentine? Tesko. Vec je Safet nesto govorio na temu da pocemo sa jednim napadacem.
Bice tesko u svakom slucaju. Treba se probati odbraniti ali svakako ne bunker. Ponavljam, meni je i poraz od jednog gola razlike sasvim solidan rezultat. Ne bih ocekivao bas ovakvu katastrofu od 3 (6):0. Nece ni Argentinci navaliti i krenuti grlom u jagode bas u prvoj utakmici. Znamo i mi zabiti i imaju i oni to na umu. Da su bolji - bolji su ali to ne znaci da svaku utakmicu moraju pobjediti. Ako pametno postavimo formaciju, uz mudru taktiku, disciplinu, mnogo truda i malo srece - sve je moguce. Ne kaze se badava lopta je okrugla.
legionar2010

#70 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by legionar2010 »

Mujdza ce biti spreman 99% inace svidja mi 4-2-3-1 formacija Real igra tako i jako ofanzivna, samo trebas brza krila i tehnicki dobre igrace a to jesu Lulic, Hajrovic, Visca njih bi najbolje upotrebio bas u ovoj formaciji. Ali kako god vazi zlatno pravilo da iza Pjanica, Misketa i Medunjania moras imati defanzuvnog igraca znaci da od njih trojice mogu igrati samo dvojica uz bar jednog dobrog defanzivca (Besic) tako Garcia uvjek iza Pjanica ima def. igraca u Romi.
Mirza007

#71 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by Mirza007 »

legionar2010 wrote:Mujdza ce biti spreman 99% inace svidja mi 4-2-3-1 formacija Real igra tako i jako ofanzivna, samo trebas brza krila i tehnicki dobre igrace a to jesu Lulic, Hajrovic, Visca njih bi najbolje upotrebio bas u ovoj formaciji. Ali kako god vazi zlatno pravilo da iza Pjanica, Misketa i Medunjania moras imati defanzuvnog igraca znaci da od njih trojice mogu igrati samo dvojica uz bar jednog dobrog defanzivca (Besic) tako Garcia uvjek iza Pjanica ima def. igraca u Romi.
Slazem se sa ovim tvojim postom ali bih dodao da od njih trojice, po mom bi na terenu u mogao biti samo jedan (Pjanic) osim ako nemamo jako dobar rezultat koji pokusavamo ocuvati pa bih tada ubacio Misketa ili Medu obzirom da obojica mogu zadrzati loptu (koje zadovoljstvo bi bilo gledati Misketa uz korner zastavicu zadnjih 10 min protiv Argentine).
samkoF

#72 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by samkoF »

Mirza007 wrote:
Zlataner wrote:Ja se samo bojim Papetove gluposti I kaseta iz 1960. Po svoj prilici imat cemo patuljka Vrsajevica protiv Di Marie, na lijevoj straini Viscu, na sredini dzeko I Ibisevic a DM bit ce TTS, koji to zapravo I nije. Zbog toga ce zrtvovati Hajrovica na desnoj strani I bit ce 3:0 za Argentine, a mozda I 6:0 kao protiv Portugala. Zivi bili pa vidjeli.
TSS vodi na SP, sumnjam da ce igrati, narocito ne protiv Argentine. Bilo bi malo previse, ne bi ni Safet toliko riskirao.
Vec je najavio Besica u ekipi da pazi na Messija. On bi trebao biti DM (jeda od mozda dva DM, ako se selektor odluci na tu formaciju).
Visca ce mozda igrati protiv Argentine (bio je jedan od boljih u prijateljskoj). Za ostale utakmice nisam siguran.
Ako Mujdza bude spreman, tesko ce Vrsajevic i klupe vidjeti.
Dzeko i Ibisevic zajedno protiv Argentine? Tesko. Vec je Safet nesto govorio na temu da pocemo sa jednim napadacem.
Bice tesko u svakom slucaju. Treba se probati odbraniti ali svakako ne bunker. Ponavljam, meni je i poraz od jednog gola razlike sasvim solidan rezultat. Ne bih ocekivao bas ovakvu katastrofu od 3 (6):0. Nece ni Argentinci navaliti i krenuti grlom u jagode bas u prvoj utakmici. Znamo i mi zabiti i imaju i oni to na umu. Da su bolji - bolji su ali to ne znaci da svaku utakmicu moraju pobjediti. Ako pametno postavimo formaciju, uz mudru taktiku, disciplinu, mnogo truda i malo srece - sve je moguce. Ne kaze se badava lopta je okrugla.
Bice to u redu ako bog da al samo ako se Safet bude drzao onog sto izjavljuje.Samo iz dosadasnjeg iskustva nesto nisam bas optimistican po tom pitanju, jer koga zmija jednom ujede I gustera se boji.Mnogo puta dosada safet je govorio jedno a radio sasvim druge stvari.Prema tome tek pred samu tekmu protiv argentine kad vidimo sastav nas I pocetnih 11 tad ce mnoge stvari biti jasne.Dotad cak ne bi se smio zakleti ni u to da nece svog amidzica u prvih 11 ubacit bas protiv argentine.
legionar2010

#73 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by legionar2010 »

Ovako ja vidim nekako mogunosti za 4-2-3-1 formaciju... recimo protiv ARG. Ima tu vise kombinacija...

Image
Mirza007

#74 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by Mirza007 »

legionar2010 wrote:Ovako ja vidim nekako mogunosti za 4-2-3-1 formaciju... recimo protiv ARG. Ima tu vise kombinacija...

Image
To je to odprilike.
noiserr

#75 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by noiserr »

Dzeko i Vedo ce obadvojica igrati. Cisto sumnjam da se moze kombinacija desiti bez dvojice najboljih nasih igraca.
Post Reply