činjenica je da većina muškaraca ovo nikad ne bi reklaho oponopono wrote:...ma da a uredu je kad ti ženi kažeš, na mome si ženo šta laprdaš bezze, ni jedne, idi mi po fuka bez komentara!?Merengues wrote:Ne osuđujem, ali iskreno ja ne bih. Nikad ne znaš kakavživi u ženi kad može iz nje da izađe da te krene ucjenjivat i govorit kako si na njenom
Udavanje mladozenje, da ili ne?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#51 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
- insomnia78
#52 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
Nedo Bog nikome
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
radostan dan
#53 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
što bolan?
jok, nego nek se pate...
jok, nego nek se pate...
-
RtrnOfSalisbury
#54 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
e pa jebga, kad se vaso ladacki udo niko ga nije kritikovo. pa ni kad se odo alkoholu
- insomnia78
#55 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
I to ti je jedna vrsta patnje, mozda i goraradostan dan wrote:što bolan?
jok, nego nek se pate...
- Asta
#56 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
U ljubavi i ratu sve je dozvoljeno, a Vaso se nije udo iz ljubavi.
- McMoy
#57 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
Budući da je naš narod veoma maštovit glede izmišljanja više naziva za jednu te istu stvar, čudi me da nema malo više izraza za ovu vrstu muške udaje.
Ja sam čuo za došopic, ne znam postoji li još neki?
-
RtrnOfSalisbury
#58 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
... kako bre nije? udo se iz ciste ljubavi prema parama a pomalo i prema novcu. al je bio maher, jal je ufati na spiku jal na ljepotu, al svedno nije ispo fer prema gazdinoj ceri, mogo se vala malo i pridurat ... ni njoj nije bilo lako i nju jadnu niko ne spominje ...
-
radostan dan
#59 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
to biva Vako nekako...

- Asta
#60 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
Tesko je biti "gazdina kcerka" jos ozenjena pa nikad ne znas jeli iz ljubavi prema tebi ili parama.RtrnOfSalisbury wrote:... kako bre nije? udo se iz ciste ljubavi prema parama a pomalo i prema novcu. al je bio maher, jal je ufati na spiku jal na ljepotu, al svedno nije ispo fer prema gazdinoj ceri, mogo se vala malo i pridurat ... ni njoj nije bilo lako i nju jadnu niko ne spominje ...
- Bluemore
#61 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
o cemu se ovdje prica
- veljaca
#62 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
Najbolja je varijanta ako mogu sami da imaju svoj dom ....
I u proslim, puno boljim vremenima, polazilo se od postanarstva ...
A reakcija pojedinih koji osudjuju musko sto se udao a sa druge strane ne govore isto u obrnutom slucaju - govori samo o balkanskom sindromu. To su ti dvostruki arsini ...
Po onoj poznatoj na balkanu - muskarac koji ima vise djevojaka - lafcina a djevojka koja ima vise momaka - kurva .....
Jos da dodam u slucaju koja tretira ovu temu - ako ti zena pocne prebacivati sto si kod nje - nije ti ona za tebe i brak. Nasla bi ona razlog da je i kod tebe ili da ste sami ... Bjezi od nje ... Isto tako i u obrnutom slucaju .... Jer brak je ispunjen sa puno kompromisa, koji se zasnivaju na ljubavi dvije osobe ...
A reakcija pojedinih koji osudjuju musko sto se udao a sa druge strane ne govore isto u obrnutom slucaju - govori samo o balkanskom sindromu. To su ti dvostruki arsini ...
Po onoj poznatoj na balkanu - muskarac koji ima vise djevojaka - lafcina a djevojka koja ima vise momaka - kurva .....
Jos da dodam u slucaju koja tretira ovu temu - ako ti zena pocne prebacivati sto si kod nje - nije ti ona za tebe i brak. Nasla bi ona razlog da je i kod tebe ili da ste sami ... Bjezi od nje ... Isto tako i u obrnutom slucaju .... Jer brak je ispunjen sa puno kompromisa, koji se zasnivaju na ljubavi dvije osobe ...
- Asta
#63 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
Slazem se.veljaca wrote:Najbolja je varijanta ako mogu sami da imaju svoj dom ....
-
radostan dan
#64 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
prizet, prizetkoMcMoy wrote:Budući da je naš narod veoma maštovit glede izmišljanja više naziva za jednu te istu stvar, čudi me da nema malo više izraza za ovu vrstu muške udaje.
miradžija, miravdžija
ladački vasa
- ankebut
#65 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
Gavrane, crn li si 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#66 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
o legalnom seksuBluemore wrote:o cemu se ovdje prica
- Bluemore
#67 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
ja mislila o porobljavanju u 21. stoljecuBlack swan wrote:o legalnom seksuBluemore wrote:o cemu se ovdje prica
-
MHAB
#68 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
Domazet je uobičajen izraz u nekim djelovima Hrvatske...radostan dan wrote:prizet, prizetkoMcMoy wrote:Budući da je naš narod veoma maštovit glede izmišljanja više naziva za jednu te istu stvar, čudi me da nema malo više izraza za ovu vrstu muške udaje.
miradžija, miravdžija
ladački vasa
-
RtrnOfSalisbury
#69 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
ma i taj gazda je sumljiv, dati cer seoskom varalici i kokosaru. ko zna kako je steko to sto je imo. da je postenim radom procijenio bi vasu i ne bi cer dao tek tako.Asta wrote:Tesko je biti "gazdina kcerka" jos ozenjena pa nikad ne znas jeli iz ljubavi prema tebi ili parama.RtrnOfSalisbury wrote:... kako bre nije? udo se iz ciste ljubavi prema parama a pomalo i prema novcu. al je bio maher, jal je ufati na spiku jal na ljepotu, al svedno nije ispo fer prema gazdinoj ceri, mogo se vala malo i pridurat ... ni njoj nije bilo lako i nju jadnu niko ne spominje ...
u mene je bio bas kontra slucaj: voleo sam lepu al bogatu.ona i babo joj misljahu da mi je stalo da nosam ajfon po jahorini
i kuckam nanj. al da samo mogo uselio bi se (dok se ne snadjemo)
- McMoy
#70 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
Hmmm... možda i jeste nekakav "balkanski sindrom", ali nisu samo muškarci krivi.veljaca wrote:Najbolja je varijanta ako mogu sami da imaju svoj dom ....
Vidio sam na nekoliko prmjera da se ni žene zemljo-kućo-stano-posjednice ne znaju nositi s tim.
- ankebut
#71 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
Ima ona priča kad su govorili gavranu da je crn, a on odgovara ima crnji od mene, to je onaj koji su uda u ženinu kuću.
-
soe4
#72 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
Cinjenica je da moras temeljno i osnovno BIT INSAN. Ma sta bilo i ma u kojoj prici se ko nalazio, a ima ih raznih, na kraju dana je vazno da mozes svoju dusu iscijelit zato sto dijelis sve svoje, pa i taj prostor s osobom koja te ispunjava.
Jebem ja taj brak u kojem nije tako.
Jebem ja taj brak u kojem nije tako.
- Ramzess Veliki
#73 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
Udaju se samo vanserijski nadprosječni jebači. Mi ostali moramo rintat' za kuću ili stan, za kola, šporet ... 
- ankebut
#74 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
I vanserijskom će skočiti na nos, prije ili kasnije.Ramzess Veliki wrote:Udaju se samo vanserijski nadprosječni jebači. Mi ostali moramo rintat' za kuću ili stan, za kola, šporet ...
-
kakavdanakneiskustvu
#75 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
Merengues wrote:Ne osuđujem, ali iskreno ja ne bih. Nikad ne znaš kakavživi u ženi kad može iz nje da izađe da te krene ucjenjivat i govorit kako si na njenom