On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Alfa159

#51 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Alfa159 »

MedenoSrce wrote:
Alfa159 wrote:Ovaj "fenomen" je opce poznat zadnjih 30-40 god u Italiji
i baj d vej Italija je cvrsto prva po ovom "fenomenu"
e u italiji za takve (muski su u pitanju) imaju naziv, a on je MAMONI!!! :D
Nagradno pitanje za 1 000 000 Dolara, da li sam ja MAMON? :)

jok, ti si LAFO MAMONE
Hmmmmmmmmm
MedenoSrce

#52 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by MedenoSrce »

Saian wrote:
MedenoSrce wrote:

jok, ti si LAFO MAMONE

HA HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :D

ovo je kad ne chekam :D neg' odmah ljepim
hos ti slike trazit :lol:

samostalan zivot je i kada roditeljima placas rentu
Alfa159

#53 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Alfa159 »

Svaka prica ima dvije strane medalje.
Jedna je da su nasi mladi (pa donekle i sam:) nedovoljno aktivni
a druga je da je fakat situacija jedno veliko sranje!!!
Znam ja pojedince koji su se osamostalili pa poslije par god, povratna!
Niko normalan nebi se sa roditeljima zezao do 30 a kamoli dalje.
Objektivni navijac

#54 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Objektivni navijac »

jefferson wrote:
Objektivni navijac wrote:
madesa wrote:do 25 je prihvatljivo,zamisli covjeka 35 godina jede sa mamom i tatom i slusaju dnevnik,bolesno.jedino je prihvatljivo ako su fkt u teskoj situaciji pa se ne moze osamostaliti
:shock: :-) :shock: U kojoj zemlji ,u kojem gradu :? U BiH,Sarajevo. Ma nema sanse ,osim nekih 5 % stanovnistva a to su vec izuzeci.
Opet zavisi ,sta smatras pod osamostalio. Recimo,ovako na brzinu,najvise ljudi koje znam da su se 'osamostalili' su oni koji su podigli sprat na ocevoj,porodicnoj kuci. Ako podizanje 'svoga' sprata na porodicnoj kuci,spada pod osamostaljivanje,onda se i nadze poneki,bez toga slabo. Da do 35e skupis pare za stan,kucu u Sarajevu,ma nema sanse.
Pa moze rentat stan! Zar ne? Neko ko ima posao i moze to priustiti a jos zivi sa roditeljima, jbg, tu su roditelji krivi koliko je i on.
Ja razumijem nekoga ko zivi sa roditeljima do 25-26g, ono da s eustedi radi neke eventualne kupovine i sl.
Goran Milic je ovdje potpuno upravu. Cinjenica da neko zvi sa roditeljima sa 30g, ukopava ovo drustvo. Nema tu motiva da sebi napravi bolje. mama pere i kuha, cisti, on moze na posao pa kladionica i sto bi se nesto trudio.
Ne zivi niko sa roditeljima sto voli,nego sto mora,sticajem okolnosti,ekonomskim razlozima. Kupovina stana je misaona imenica za samca. Na to se uglavnom odlucuju parovi ,jer nemaju drugoga izbora,pa se onda bore sa kreditima decenijama. Rentanje stana za vecinu BiH populacije isto nije rjesenje,jednostavno ne moze izaci. Stan jednosoban u Sarajevu sa rezijama je 400-500 KM najmanje, a veci jos vise,pa parovi koji su prisiljeni rentati stanove,radije se odluce za kredit,pa otplacuju ali opet to sve tek kada nemaju izbora. Osim toga kod nas narod uglavnom zivi po kucama. Prave sprat na spratu,kucu do kuce. Ti se na taj nacin, osamostalis ali opet zivis sa roditeljima i sa bracom ,sestrama. Nije ovo Zapad ,ni US ovo je Bosnia.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#55 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Truba »

treba neko više od pola plate davati na kiriju i režije da bi se svidio nekoj koki koju niko nije htio ženiti samo je karali

ba nije vrijedno
treba biti tamo gdje ti je bolje i gdje ćeš se bolje osjećati i činiti ono što želiš a ne ono što se od tebe očekuje
mO k3

#56 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by mO k3 »

DoZeN wrote:Postoji stereotip da muskarci koji žive sa roditeljima a predju 30 godina imaju „falinku” jer trebaju da se osamostale i da žive sami?
Za djevojke se u mnogome manje postavlja taj uslov,jer je gledanje na djevojke drugacije,čak i da se osamostale i imaju posao ako udju u 35 a nisu udate,isto se gledaju kao i muskarci koji žive sa mamom i tatom a imaju preko 30 ili preko 35 i vise..
Međutim za djevojke se bas ne gleda da moraju po pravilu da budu osamostavljene i da imaju svoj stan i apartman-iako se dolaskom „talasa zapada” možda i to postoji sve vise i vise.

Možda po Evropi i preko oceana taj uslov možda i ima smisla, iako i na Zapadu jedna plata i zivjeti sam nije uopste lako, i znam mnoge koji su otisli od roditelja u 20 ili čak i ranije i nisu se proslavili da su uspjeli da zarade neke velike pare,jer kao sto kažem biti sam i imatti svoj kutak da nisi samo sa roditeljima, nije sam preduslov za stabilan zivot.
Međutim,na Balkanu gdje stvarno vlada ekonomska kriza i nestasica svega i svačega,slučajevi da momci od 35 i vise ostaju sa roditeljima nije uopste slučajan (pogotovo na selima)

Šta mislite o ovoj temi? Da li stvarno cjenite osobe koji se otrgnu od roditeljskog doma i bore se sami iako to uopste nije lako? ili je ipak bolje i bolje pogledati i pokusati dokuciti zašto je on ostao u roditeljskom domu
Jutros čitam da 29% američkih momaka ispod 35 godina ja žive kod roditelja ... E sada koliko je to relevantno za naše prostore ....
_mufljuz_

#57 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by _mufljuz_ »

ja sam vec davno rek'o da je pizda precijenjena... te ne valja jer zivi sa roditeljima, te ne valja ovo, te ne valja ono... a ona samo sa pizdom je savrsenstvo bez mane - jebo to sto nema nista u glavi uglavnom, jebo to sto ona zivi kod roditelja, jebo to sto nema posla, sto nema obrazovanja - al ona ima pizdu i ona je kompetentna da trazi sve - da je on situiran da je pametan da je fin, da je posten, iskren, da je gradjen k'o Adnan Ćatić, pametan k'o Teslin sin i situiran najmanje kao Nedzad Brankovic a porijeklo imovine je nece plaho zanimat je l posteno il neposteno stek'o, a po mogucnosti konsekventno bogat....

ona mora da ima pizdu - nebitno je l siroka k'o Remus, izjebana k'o Golf JGL 2 Diesel, i postena k'o Bicakcic....
gustaVege

#58 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by gustaVege »

Objektivni navijac wrote: Ne zivi niko sa roditeljima sto voli,nego sto mora,sticajem okolnosti,ekonomskim razlozima. Kupovina stana je misaona imenica za samca. Na to se uglavnom odlucuju parovi ,jer nemaju drugoga izbora,pa se onda bore sa kreditima decenijama. Rentanje stana za vecinu BiH populacije isto nije rjesenje,jednostavno ne moze izaci. Stan jednosoban u Sarajevu sa rezijama je 400-500 KM najmanje, a veci jos vise,pa parovi koji su prisiljeni rentati stanove,radije se odluce za kredit,pa otplacuju ali opet to sve tek kada nemaju izbora. Osim toga kod nas narod uglavnom zivi po kucama. Prave sprat na spratu,kucu do kuce. Ti se na taj nacin, osamostalis ali opet zivis sa roditeljima i sa bracom ,sestrama. Nije ovo Zapad ,ni US ovo je Bosnia.
Dovoljno rečeno :thumbup:
gustaVege

#59 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by gustaVege »

Black swan wrote:treba neko više od pola plate davati na kiriju i režije da bi se svidio nekoj koki koju niko nije htio ženiti samo je karali

ba nije vrijedno
treba biti tamo gdje ti je bolje i gdje ćeš se bolje osjećati i činiti ono što želiš a ne ono što se od tebe očekuje
:thumbup:
Ljakan

#60 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Ljakan »

Rafael Nadal ima para da kupi 150 kuca,stanova pa opet zivi sa roditeljima....
samo nek se zabada nos u tuđe pa to ti je.
JohnnyS

#61 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by JohnnyS »

Ljakan wrote:Rafael Nadal ima para da kupi 150 kuca,stanova pa opet zivi sa roditeljima....

Nadalu su se roditelji razveli.
BadCopy

#62 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by BadCopy »

Svako kroji svoju sudbinu.ti ako nesto oces ne moze tebe zaustaviti 1000 bakira tihica silajdzica i pizdi materina.
Nedavno sam upoznao momka iz Medzedze,ne znam ima li veca pripizdina u Bosni od tog mjesta.Momak je preko Slovenskih baustela svoju srecu pronasao u Njemackoj.Prosjecnom Bosancu ako poso nije u 2 kilometra to je daleko.
Najlakse je sve svalit na druge a ne ufatit se za svoj nos.

Od zla oca od gore matere
shiljak

#63 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by shiljak »

JohnnyS wrote:
Ljakan wrote:Rafael Nadal ima para da kupi 150 kuca,stanova pa opet zivi sa roditeljima....

jedan mjesec bude sa mamom, drugi sa tatom :D
daxon

#64 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by daxon »

Objektivni navijac wrote:Osim toga kod nas narod uglavnom zivi po kucama. Prave sprat na spratu,kucu do kuce. Ti se na taj nacin, osamostalis ali opet zivis sa roditeljima i sa bracom ,sestrama.
Hvala Bogu da je tako, tako i treba. Kada vidim stare ljude kako se pate sami, dok su im djeca po bijelom svijetu, zlo mi dođe. Također, kada nekad odem u posjetu staračkom domu i vidim te ljude, knedla mi u grlu bude mjesecima. Najviše se bojim da pod starost moja djeca neće biti u blizini mene, isto tako, nikada ne bih ostavio svoje roditelje, da im nema ko čašu vode dodati. Jednostavno, ljudi pod starost, nakon svega što su učinili za svoju djecu to ne zaslužuju, niko to ne zaslužuje.
Briga me za tamo neka USA mjerila i njihove običaje.
Ljakan

#65 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Ljakan »

JohnnyS wrote:

"Uprkos monumentalnom uspehu u svetu sporta, Rafael Nadal jedan je od retkih koji i dalje živi u istoj kući sa svojom porodicom, izolovan od buke, na obali mora. "
mO k3

#66 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by mO k3 »

shiljak wrote:
JohnnyS wrote:

jedan mjesec bude sa mamom, drugi sa tatom :D
Ko mu ide na roditeljski ? :D kd Edina , mido :mrgreen:
Edin H.

#67 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Edin H. »

Ima jedna lijepa skladba :) na ovu temu

Jedva cekam da mi umre majka
Da mi u kucu dodje Rajka :oops:
jefferson

#68 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by jefferson »

Ne zivi niko sa roditeljima sto voli,nego sto mora,sticajem okolnosti,ekonomskim razlozima. Kupovina stana je misaona imenica za samca. Na to se uglavnom odlucuju parovi ,jer nemaju drugoga izbora,pa se onda bore sa kreditima decenijama. Rentanje stana za vecinu BiH populacije isto nije rjesenje,jednostavno ne moze izaci. Stan jednosoban u Sarajevu sa rezijama je 400-500 KM najmanje, a veci jos vise,pa parovi koji su prisiljeni rentati stanove,radije se odluce za kredit,pa otplacuju ali opet to sve tek kada nemaju izbora. Osim toga kod nas narod uglavnom zivi po kucama. Prave sprat na spratu,kucu do kuce. Ti se na taj nacin, osamostalis ali opet zivis sa roditeljima i sa bracom ,sestrama. Nije ovo Zapad ,ni US ovo je Bosnia.
Jaro moj ja sam iz BiH otisao prije par godina, ne moras se postavljati kao da nemam pojma sta se desava.
Isto tako ja znam X ljudi koji rade za neku prosjecnu platu pa rentaju stanove. Koliko ljudi je doslo u Sarajevo da rade, oni svi rentaju.
Koliko ljudi u BiH je spremno da se preseli u drugi grad zbog posla? Znas li ikog u SA ko je spreman da se preseli u TZ, ZE ili MO radi posla? Nema sanse (cast izuzecima).
Ovo sad nije problem, kakav ce biti problem za 20g.
I slazem se sa Mufljuzom, osamostaljenje od roditelja ne bi trebalo da bude zbog neke cice, nego da od sebe nesto napravis.
Sto se mene tice, ovo isto vazi i za djevojke.
JohnnyS

#69 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by JohnnyS »

daxon wrote:
Objektivni navijac wrote:Osim toga kod nas narod uglavnom zivi po kucama. Prave sprat na spratu,kucu do kuce. Ti se na taj nacin, osamostalis ali opet zivis sa roditeljima i sa bracom ,sestrama.
Hvala Bogu da je tako, tako i treba. Kada vidim stare ljude kako se pate sami, dok su im djeca po bijelom svijetu, zlo mi dođe. Također, kada nekad odem u posjetu staračkom domu i vidim te ljude, knedla mi u grlu bude mjesecima. Najviše se bojim da pod starost moja djeca neće biti u blizini mene, isto tako, nikada ne bih ostavio svoje roditelje, da im nema ko čašu vode dodati. Jednostavno, ljudi pod starost, nakon svega što su učinili za svoju djecu to ne zaslužuju, niko to ne zaslužuje.

Ako ja zapnem ovdje nadam se da će mi djeca ipak živjet na mrskom zapadu, bez obzira što se neće imati tko brinuti za mene. Jebiga, volim više svoju djecu nego sebe :D

Briga me za neka balkanska mjerila i njihove običaje.
JohnnyS

#70 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by JohnnyS »

Ljakan wrote:
JohnnyS wrote:

"Uprkos monumentalnom uspehu u svetu sporta, Rafael Nadal jedan je od retkih koji i dalje živi u istoj kući sa svojom porodicom, izolovan od buke, na obali mora. "
Nadal lived with his parents and younger sister Maria Isabel in a five-story apartment building in their hometown of Manacor, Mallorca. In June 2009, Spanish newspaper La Vanguardia, and then The New York Times, reported that his parents, Ana Maria and Sebastian, had separated. This news came after weeks of speculation in Internet posts and message boards over Nadal's personal issues as the cause of his setback.[
kakavdanakneiskustvu

#71 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by kakavdanakneiskustvu »

imam komšije,ženina ko neka prijateljica,34 joj godine,bratu 30 godina ,dana radnog staža nemaju,žive sa roditeljima u 28 kvadrata,otac u penziji,mati prodaje robu po firmama,ta cura ustaje u deset ujutro,ružno je reći ali parazit,u istoj zgradi ona i momak s kojim je 14 godina u vezi imaju stan koji čuvaju,žive tu ali ona ne spava u tom stanu nego ide u garsonjeru mami i tati i bratu,on bi dijete,brak ali ona ne može od mame se odvojiti jer joj je mama rekla ako se uda da je će se odreći,bolesno
gustaVege

#72 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by gustaVege »

_mufljuz_ wrote:ja sam vec davno rek'o da je pizda precijenjena... te ne valja jer zivi sa roditeljima, te ne valja ovo, te ne valja ono... a ona samo sa pizdom je savrsenstvo bez mane - jebo to sto nema nista u glavi uglavnom, jebo to sto ona zivi kod roditelja, jebo to sto nema posla, sto nema obrazovanja - al ona ima pizdu i ona je kompetentna da trazi sve - da je on situiran da je pametan da je fin, da je posten, iskren, da je gradjen k'o Adnan Ćatić, pametan k'o Teslin sin i situiran najmanje kao Nedzad Brankovic a porijeklo imovine je nece plaho zanimat je l posteno il neposteno stek'o, a po mogucnosti konsekventno bogat....

ona mora da ima pizdu - nebitno je l siroka k'o Remus, izjebana k'o Golf JGL 2 Diesel, i postena k'o Bicakcic....
gustaVege

#73 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by gustaVege »

daxon wrote:
Ljakan

#74 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Ljakan »

kakavdanakneiskustvu wrote:imam komšije,ženina ko neka prijateljica,34 joj godine,bratu 30 godina ,dana radnog staža nemaju,žive sa roditeljima u 28 kvadrata,otac u penziji,mati prodaje robu po firmama,ta cura ustaje u deset ujutro,ružno je reći ali parazit,u istoj zgradi ona i momak s kojim je 14 godina u vezi imaju stan koji čuvaju,žive tu ali ona ne spava u tom stanu nego ide u garsonjeru mami i tati i bratu,on bi dijete,brak ali ona ne može od mame se odvojiti jer joj je mama rekla ako se uda da je će se odreći,bolesno
Sto joj-im ne nađes poso kad si toliko brizan?
kakavdanakneiskustvu

#75 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by kakavdanakneiskustvu »

_mufljuz_ wrote:ja sam vec davno rek'o da je pizda precijenjena... te ne valja jer zivi sa roditeljima, te ne valja ovo, te ne valja ono... a ona samo sa pizdom je savrsenstvo bez mane - jebo to sto nema nista u glavi uglavnom, jebo to sto ona zivi kod roditelja, jebo to sto nema posla, sto nema obrazovanja - al ona ima pizdu i ona je kompetentna da trazi sve - da je on situiran da je pametan da je fin, da je posten, iskren, da je gradjen k'o Adnan Ćatić, pametan k'o Teslin sin i situiran najmanje kao Nedzad Brankovic a porijeklo imovine je nece plaho zanimat je l posteno il neposteno stek'o, a po mogucnosti konsekventno bogat....

:lol: :thumbup:
Post Reply