pomoooć, treba mu vremenaaa....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

McMoy

#51 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by McMoy »

AstorH wrote:Sjecam se slicne situacije kad mi je zenska rekla - ti zasluzujes bolju. I ja govorim o cemu ti pricas.Kaze treba mi vremena.Reko za sto ti treba vremena,kaze za sve u vezo nas. I ja upro da saznam sta je, kakvo sakrivanje kakve tajne i misterije, ona pocela plakat.Jebiga tu je sve jasno.Prevara.Nema se tu sta puno mudrijat.Jebeno mi bilo skroz.(3god bili u vezi)
Generalno yebene su to situacije.Godinu ipo mi trebalo za drugu vezu.

Sent from my iPad using Tapatalk
Upravo u tom smislu sam i pisao.
Tip je rekao: "Hajde ti mala sjedi kući u rezervi, pa ako i kad mi se "digne" eto mene ponovo kod tebe".
Tačno je da je (skoro) svaki prekid bolan, ali je i to bolje nego da te neko pravi budalom i ponižava.
I takooooo.... još jedna tema za trolovanje...
Ja se odjavljujem sa ove teme... :kakoste: ... moram rješavati neke svoje druge probleme. :D :lol:
ho oponopono

#52 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by ho oponopono »

brecicka wrote:e ovako: u vezi smo godinu dana, svih ovih godinu dana nam je bilo stvarno super, ništa jedno drugom ne branimo, ekipu nismo zapostavili itd. i sve je bilo super do prije nekoliko, počeli smo se viđati samo jednom tjedno ( a inače smo se viđali svako 2-3 dana), i on meni kaže neki dan kako se moramo vidjeti i pričati o nama,vidjeli smo se prije dva dana i rekao mi je kako me voli, ali mu treba vremena da razmisli o nekim stvarima. pitala sam ga da mi kaže o čemu ali nije htio reći, čak sam ga pitala i ima li neka druga i to je negirao, čak mi je se i rasplakao, ali nije odustajao od namjere da mu treba vremena. e sada; šta da ja radim, prošla su dva dana, nismo se vidjeli ni čuli, da li da mu se javim ili da ga pustim?? pomoziteeee :sad:

...aha, pak treba mu vremena sa drugom da ga traći, ne može se na dvije stolice ne ne... :mrgreen:
spreca

#53 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by spreca »

tip je nasao drugu......ali ni ta druga se bas nije usrecila
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#54 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by ladyblue18 »

brecicka wrote:da mi nije rekao kada smo se zadnji put vidjeli da me voli, mislila bih da je stvarno gotovo
A dusho draga :-)

Mene cudi da nisi do sada naletila na slucaj "treba mi vremena" :mrgreen:
spacek

#55 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 23/04/2016 12:34, edited 1 time in total.
yoda82

#56 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by yoda82 »

Kroksica wrote:
ema_ wrote:Ne javljaj mu se prva :-) :-) :-) .

I ako se on tebi javi nekad kasnije, ne prihvataj ga nazad "tek tako" . Pa nisi stvar koja se može uzeti i ostaviti kad kome ćefne ;-) .

BTW, "Ja tebe volim, umirem za tobom, tečeš mi venama..." i slične srceparajuće izjave su samo to - IZJAVE, djelo je ono koje ti zaista pokaže da li te osoba voli ili ne. Stipu lovačke priče :) .
Sto da mu se ne javlja prva? Nisu vise djeca pa da se igraju cimanja, a i u vezi su godinu dana.

Nego mlada, zovi ti njega na kahvu pa ga pitaj koji mu je lijepi. Zahtjevaj da ti sve lijepo objasni i da bude krajnje iskren. Ako ostane pri svome da mu treba vremena, onda mu fakat treba i daj mu ga. Ne vidim sta je lose u tome da malo ohante.
Po meni jedini ispravan savjet ovdje. De ba. Sad svi znate 100% da je vara, da ima drugu šemu, da ovo ono.....možda je momak stvarno voli i treba mu vremena da posloži neke stvari u glavi. Kako brecicka on je njoj pokazivao ljubav više nego ona njemu. Možda se momak osjeća zapostavljen ili nedovoljno voljen. Možda sumnja u njene osjećaje. Možda je momak bolestan, pa ne zna kako reći,....Možda.....
Možda je i vara. Možda hoće da je ostavi. Možda mu je sve dosadilo. Možda mu se sviđa druga. možda je otkrio da je homoseksualac......Možda....

Niko ovdje ne zna šta je u pitanju, a svi daju savjete da ga ostavi, da ide dalje, da je momak pi.čka, da je ovo-ono.

Dok ne sjednete jedno naspram drugog i otvoreno porazgovarate, nećeš ni ti znati u čemu je stvar!
Amy82

#57 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by Amy82 »

Najlakse je nama pametovat sa strane, a nju sad dusa boli...ja sam bila u slicnoj situaciji, i nisam imala pojma sta se desava (mislim slutila sam nesto ali sam sebe uvjeravala da nije to). Nema nista gore nego kad je neko neiskren i nema hrabrosti da ti kaze u lice sta se desava. Ja sam saznala prave razloge nakon mjesec-dva. Istina se ne moze sakriti. To ti je skola koju moras proci i bolje ti je sa 23 nego poslije.

Super mi je kako muski formuasi iz topa kazu o cemu se radi, a mi smo zene u fazonu "mozda ga je pojeo lav/mozda mu je nana slomila kuk/mozda mu je frka na poslu i slicne nebuloze. :blento: :blento: :nija: :nija:
spreca

#58 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by spreca »

yoda82 wrote:
Kroksica wrote:

I ako se on tebi javi nekad kasnije, ne prihvataj ga nazad "tek tako" . Pa nisi stvar koja se može uzeti i ostaviti kad kome ćefne ;-) .

BTW, "Ja tebe volim, umirem za tobom, tečeš mi venama..." i slične srceparajuće izjave su samo to - IZJAVE, djelo je ono koje ti zaista pokaže da li te osoba voli ili ne. Stipu lovačke priče :) .
Sto da mu se ne javlja prva? Nisu vise djeca pa da se igraju cimanja, a i u vezi su godinu dana.

Nego mlada, zovi ti njega na kahvu pa ga pitaj koji mu je lijepi. Zahtjevaj da ti sve lijepo objasni i da bude krajnje iskren. Ako ostane pri svome da mu treba vremena, onda mu fakat treba i daj mu ga. Ne vidim sta je lose u tome da malo ohante.
Po meni jedini ispravan savjet ovdje. De ba. Sad svi znate 100% da je vara, da ima drugu šemu, da ovo ono.....možda je momak stvarno voli i treba mu vremena da posloži neke stvari u glavi. Kako brecicka on je njoj pokazivao ljubav više nego ona njemu. Možda se momak osjeća zapostavljen ili nedovoljno voljen. Možda sumnja u njene osjećaje. Možda je momak bolestan, pa ne zna kako reći,....Možda.....
Možda je i vara. Možda hoće da je ostavi. Možda mu je sve dosadilo. Možda mu se sviđa druga. možda je otkrio da je homoseksualac......Možda....

Niko ovdje ne zna šta je u pitanju, a svi daju savjete da ga ostavi, da ide dalje, da je momak pi.čka, da je ovo-ono.

Dok ne sjednete jedno naspram drugog i otvoreno porazgovarate, nećeš ni ti znati u čemu je stvar!
Kao da ce joj i tada reci istinu :-) .......a mozda mu je neko reko da ona njega vara pa mu je tesko to reci
klixoris

#59 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by klixoris »

Vezo, jel to iz kladionice pises ? :P
yoda82

#60 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by yoda82 »

Amy82 wrote:Najlakse je nama pametovat sa strane, a nju sad dusa boli...ja sam bila u slicnoj situaciji, i nisam imala pojma sta se desava (mislim slutila sam nesto ali sam sebe uvjeravala da nije to). Nema nista gore nego kad je neko neiskren i nema hrabrosti da ti kaze u lice sta se desava. Ja sam saznala prave razloge nakon mjesec-dva. Istina se ne moze sakriti. To ti je skola koju moras proci i bolje ti je sa 23 nego poslije.

Super mi je kako muski formuasi iz topa kazu o cemu se radi, a mi smo zene u fazonu "mozda ga je pojeo lav/mozda mu je nana slomila kuk/mozda mu je frka na poslu i slicne nebuloze. :blento: :blento: :nija: :nija:
Većina muških forumaša kaže šta oni misle da je, ili ono što oni urade u ovakvoj situaciji, što ne mora biti u ovom slučaju. Naravno da nije nešto tipa ''nema vremena'', ali moguće je da momak mora posložiti neke stvari u glavi bilo vezano za nju ili sam za sebe.

Opet ponavljam da nikad neće biti sigurna dok otvoreno ne porazgovaraju.
ema_

#61 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by ema_ »

Amy82 wrote:

I valjda bi onda ženske forumašice trebale bez rezerve uzeti ono što su svi muškarci na temi rekli da je stvarna pozadina- valjda oni najbolje znaju šta govore i kome i kad i zašto, a ne i dalje kontati "A mooožda nije to..." :-D .
KPNCTNJAH

#62 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by KPNCTNJAH »

Jah... a eto vama zenama nikad ne treba "vremena" ... vi ste to i izmislile :D pa i vi ovdje joj odmah savjetujete da nadje nekog novog, pa ako se ovaj javi moze mu se vratiti :-) a niko ne zna zasto liku treba vremena... a i on debil... kakvo ba vrijeme, koliko vremena.. fino njega ispeglas dok ne prizna, a ne otvaras teme na forumu...
ema_

#63 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by ema_ »

KPNCTNJAH wrote:Jah... a eto vama zenama nikad ne treba "vremena" ... vi ste to i izmislile :D pa i vi ovdje joj odmah savjetujete da nadje nekog novog, pa ako se ovaj javi moze mu se vratiti :-) a niko ne zna zasto liku treba vremena... a i on debil... kakvo ba vrijeme, koliko vremena.. fino njega ispeglas dok ne prizna, a ne otvaras teme na forumu...

Pa i žeMska kad odjednom u pola velike ljubavi i romanse kaže da joj treba nekog vremena, zna se šta je to u prenesenom smislu :-D . Doduše, malo je čudno da muškarac koristi ženski stil uopće :mrgreen: .
Amy82

#64 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by Amy82 »

yoda82 wrote:
Amy82 wrote:Najlakse je nama pametovat sa strane, a nju sad dusa boli...ja sam bila u slicnoj situaciji, i nisam imala pojma sta se desava (mislim slutila sam nesto ali sam sebe uvjeravala da nije to). Nema nista gore nego kad je neko neiskren i nema hrabrosti da ti kaze u lice sta se desava. Ja sam saznala prave razloge nakon mjesec-dva. Istina se ne moze sakriti. To ti je skola koju moras proci i bolje ti je sa 23 nego poslije.

Većina muških forumaša kaže šta oni misle da je, ili ono što oni urade u ovakvoj situaciji, što ne mora biti u ovom slučaju. Naravno da nije nešto tipa ''nema vremena'', ali moguće je da momak mora posložiti neke stvari u glavi bilo vezano za nju ili sam za sebe.

Yoda82, ovo sto ti pises jako lijepo i pristojno zvuci i daj Boze da je stvarno ta varijanta da je momak malo zbunjen i da je nije izdao i da joj nije napravio sr*nje iza ledja, ja joj to iskreno zelim... Cuda se desavaju, samo sto ja ne vjerujem vise u takva cuda. Ova varijanta da je nekog nasao ili da hoce da prekine pa ne zna kako ce mi je nekako realnija (ali jbg svako krece od sebe i svog iskustva).

Kad nekog volis, ne dovodis ga u ovakvu poziciju agonije i neizvjestnosti. To nije fer i to ne radis nekom do koga ti je stalo. Uostalom, ja kad nekog volim, zelim da ga cujem i vidim i da pricam s tom osobom pa makar prolazili i kroz nekakvu krizu.
Amy82

#65 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by Amy82 »

ema_ wrote:
KPNCTNJAH wrote:Jah... a eto vama zenama nikad ne treba "vremena" ... vi ste to i izmislile :D pa i vi ovdje joj odmah savjetujete da nadje nekog novog, pa ako se ovaj javi moze mu se vratiti :-) a niko ne zna zasto liku treba vremena... a i on debil... kakvo ba vrijeme, koliko vremena.. fino njega ispeglas dok ne prizna, a ne otvaras teme na forumu...

Pa i žeMska kad odjednom u pola velike ljubavi i romanse kaže da joj treba nekog vremena, zna se šta je to u prenesenom smislu :-D . Doduše, malo je čudno da muškarac koristi ženski stil uopće :mrgreen: .
Zato što to su to kukavice (ne mogu da lajem sta su, ono sa p**** :mrgreen: ) ... budi sretna da si ga upoznala. Od njih puno naucis, kazes im hvala i zbogom. :run: :mrgreen:
yoda82

#66 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by yoda82 »

Amy82 wrote:
yoda82 wrote:

Yoda82, ovo sto ti pises jako lijepo i pristojno zvuci i daj Boze da je stvarno ta varijanta da je momak malo zbunjen i da je nije izdao i da joj nije napravio sr*nje iza ledja, ja joj to iskreno zelim... Cuda se desavaju, samo sto ja ne vjerujem vise u takva cuda. Ova varijanta da je nekog nasao ili da hoce da prekine pa ne zna kako ce mi je nekako realnija (ali jbg svako krece od sebe i svog iskustva).

Kad nekog volis, ne dovodis ga u ovakvu poziciju agonije i neizvjestnosti. To nije fer i to ne radis nekom do koga ti je stalo. Uostalom, ja kad nekog volim, zelim da ga cujem i vidim i da pricam s tom osobom pa makar prolazili i kroz nekakvu krizu.
Znam, ali se svi različito nosimo sa nekim stvarima. Naravno ja sam subjektivan kad ovo pišem, jer su moji svi raskidi bili ''prilično čisti''. Nije bilo onih gluposti ja se tebi ne javljam, ti se meni ne javljaš, situacija kao zajedno smo, ali ja muntam drugu, pa da vidimo šta će biti i hoću li ostati sa tobom i tako to....Nekako mislim da svima treba dati šansu da kažu šta misle, kako se osjećaju, a najvažnije ej da nekad treba da shvatimo da svi nismo isti i da svi postupamo drugačije u istim sitacijama (iskreno i meni je ovo X puta bilo teško prihvatiti). Ne kažem ja da on nju ne namjerava ostaviti, ali ne mogu tvrditi ni da mu je to namjera. Ko to ovdje 100% može reći. Na osnovu čega zaključujemo? Na osnovu nekih svojih/tuđih iskustava sa nekim drugim osobama. Opet ponavljam nismo svi isti. Ne reagujemo svi isto na iste/slične situacije.

To je jedini razlog što mislim da to treba istjerati na čistac, na ovaj ili onaj način. Teka tada može biti miran i odlučiti šta dalje.
sema911s

#67 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by sema911s »

sto mi je poznata ova prica treba mu(njoj) vremena desilo mi se nesto slicno prije 5mjeseci i evo je danas svaki dan vidim ponasa se ko da sam stranac,. kaze treba joj jos vremena,. hahahah savjet trazi drugog il ga raznesi batinama
Amy82

#68 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by Amy82 »

Yoda, svaka cast ako si ti takav i ako si iskren. To je i meni normalno ponasanje ali vecini momaka nije. Naravno da na mozemo znati sta se desava, ali ovaj njegov korak "daj mi vremena" pa se ne javlja danima je onako simptomatican. On ocigledno nije taj tip... I sta sad? Da ona ceka da se on javi (da se decko smisli) i kao on ce je pozvati da se ispricaju i da joj kaze istinu? Ili treba ona sad njega da zove i moli da se nadju ne bi li joj on rekao istinu? Meni su to bajkice i kao sto rekoh ja u njih ne vjerujem. :mrgreen:
klixoris

#69 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by klixoris »

Mogu biti razni scenariji ali svi vode prema jednom, konacnom - razlazu :-)

Kada ima ljubavi i kad se ljudi vole, kad "cvjeta cvijetje u nase preduzetje", ne treba ti neko vrijeme da "razmislis"...
Naprotiv, treba ti jos extra vremena da provodis sa tom osobom koju volis...

Ovdje je stvar skroz jasna : lik il je nasao drugu, ili mozda i nije ali se skroz ohladio od tebe... Sve u svemu, hoce jedno - razlaz... samo nema dovoljno "cohones" da ti to otvoreno i u facu kaze ili je licemjer pa jedno misli, drugo prica... kalkulise koja varijanta "sa lijane na lijanu" mu je najbolja... Ili, ako nema lijane, kalkulise hoce li zazaliti vec 5 dana nakon sto te ostavi i sta kad (ako) shvati da je ipak napravio glupost...a nema nazad...
Sve u svemu - nesiguran covjek a takav muskarac (bar po meni), nije ni za jednu normalnu zenu !

Na to vjerovatno ide i cinjenica da si ti ocito fina i pazljiva prema njemu pa ga sad malo grize i savjest... Lakse bi mu bilo da ti nadje neku dlaku u jajetu, koja bi mu mogla posluziti kao dobar okidac da ti saspe razlaz onako hladno u facu...

Za mojih 33 ljeta koje sam presuncao :D , naucio sam da kad jedno od dvoje ljudi u vezi dodje u fazu "da mu treba vremena za razmisljanje", vakat je nastaviti dalje, svako svojim putem. Nikad nisam dozivio da je to "razmisljanje" dovelo do neceg pozitivnog, bilo da sam ja razmisljao ili druga strana :thumbup:
Last edited by klixoris on 24/03/2014 12:27, edited 1 time in total.
yoda82

#70 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by yoda82 »

Opet kažem sve je moguće, ali ne vidim ništa loše u tome da ga nazove i da jednom za sva vremena vidi na čemu je,a ne da se jede i konta šta ako ovo, ili šta ako ono.......kao što enko reče pa nisu djeca da se sad gleda i na to ko će koga nazvati :roll:
Ramzess Veliki

#71 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by Ramzess Veliki »

brecicka wrote:

ali uvijek mi je pokazivao da me voli, čak više nego ja njemu ( jer ja slabo izražavam osjećaje), i sve je bilo u redu do prije dva dana, je mi samo govorio prošli tjedan da s osjeća bezveze i da ne zna šta mu je...
I ja sam tako svakoj pričao da je volim najviše na svijetu i više od one druge četiri sa kojima sam u isto vrijeme bio u vezi dok nisam naletio na jednu koja je nosila olimpijsku medalju u bacanju kugle u dalj.
Sad me strah prići i rođenoj materi - sve mislim da će me složit' ona njena kugla odnekle ... zato ti je moj savjet da ga složiš kamenom kuglom u glavu - i meni je pomoglo. :thumbup:
Ramzess Veliki

#72 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by Ramzess Veliki »

ema_ wrote:
Amy82 wrote:

I valjda bi onda ženske forumašice trebale bez rezerve uzeti ono što su svi muškarci na temi rekli da je stvarna pozadina- valjda oni najbolje znaju šta govore i kome i kad i zašto, a ne i dalje kontati "A mooožda nije to..." :-D .
Mi smo vazda u pravu i kad lažemo. :thumbup:
klixoris

#73 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by klixoris »

yoda82 wrote:Opet kažem sve je moguće, ali ne vidim ništa loše u tome da ga nazove i da jednom za sva vremena vidi na čemu je,a ne da se jede i konta šta ako ovo, ili šta ako ono.......kao što enko reče pa nisu djeca da se sad gleda i na to ko će koga nazvati :roll:
To da ! Ako hairlija nema petlje da sam nazove i otvoreno kaze sta ga muci, onda ona njega treba fino da posjedne pred sebe i natjera da kaze sta ima i zdravo, nema spletki, nema dumanja... :thumbup:
lavorpunvode

#74 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by lavorpunvode »

to uzimanje vremena nije nista drugo nego raskid, samo bez da se to naglas izgovori, iz ko zna kog razloga. sto prije to prihvatis, prije ces preci preko toga i nastaviti dalje.
klixoris

#75 Re: pomoooć, treba mu vremenaaa....

Post by klixoris »

lavorpunvode wrote:to uzimanje vremena nije nista drugo nego raskid, samo bez da se to naglas izgovori, iz ko zna kog razloga. sto prije to prihvatis, prije ces preci preko toga i nastaviti dalje.
Eh eto ! I lavor mudro zbori ! Vidi se da je na mene :D :P
Post Reply