Šta nije tačno?!salik79 wrote:Naslovnica wrote:Mislim da je razlog za La Vitu jednostavan - cijena.Država wrote:Ovu temu želim odavno da započMem. Rastao sam u sistemu gdje je percepcija o bosancima uvijek bila vezana za rudnik i slične stvari, a Srbi su (na hinjaka) predstavljani kao junaci, ratnici, radnici, profesori, akademici i slično...
Mišljenja sam da nam je namjerno uvaljivan kompleks niže vrijednosti (kroz obrazovni sistem, kroz lobiranje, kroz humoristične emisije...) i da možda u tome možemo pronaći odgovor za današnje ponašanje nekih Bošnjaka. Recimo, uzmimo za primjer sok 'La Vita'. Realno, obično smeće. Ipak, Bošnjo iz nekog čudnog, neobjašnjivog razloga kupi to smeće, a na istoj polici mu stoji sok proizveden u BiH koji je boljeg kvaliteta. Ili recimo, zašto prosječan Bošnjak umire od dragosti kad vidi Seku Aleksić, Daru Bubamaru, Cecu, Anu Nikolić, Karleušu. Da li smo zapravo učeni da volimo ono što dolazi iz Srbije i kako to promijeniti...
Je li smeće - jeste.
Ja bih najradije pio 100% prirodne sokove, koji koštaju 5km i više za litar, ali se nama para, tako i većina ljudi.
Mi nemamo Cecu, Anu Nikolić, Seku. Da imamo, ne bi umirali za Sekom. Voli narod sise i golotinju.
Doduše, imali smo Selmu, ali od kada je rodila, nema je nikako.
Netacno. U BBI na -1 imas "Apimed" S.Most, gdje mozes pronaci sve prirodne, cijedjene, sokove. Cini mi se da jos uvijek imaju akciju - 2.5 KM (jabuka), s time da imas i povrat od 0,30 KM za staklenu ambalazu. Inace cesto imaju i akcije s pakiranjima od 5 l, u bidonima, gdje te litar soka izadje 2 KM. Ekstra ukusni, dobri i zdravi sokovi, za razliku od pomenutog smeca.
Koliko je litar kada nije na akciji?
Kada bude taj sok da se kupi u lokalnom granapu, tada ću ga i kupiti. Dok dođem do BBI, platim parking, vratim se, dođe me sok 10km.
Niđe veze.
Neka se oni prodaju u Bingu, Amki...vrlo rado ću ga kupiti.