Sve receno,davno nekad
Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
-
Objektivni navijac
#51 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
Sve receno,davno nekad
- seln
#52 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
Ti haman radio na srpskom kontrolnom punktu....Objektivni navijac wrote:
Evo sta bi ti ja rekao :
Isprave !! Pasos,licnu,vozacku,saobracajnu, SVE dokumente i od hanume isto tako !![]()
Bosna gori a gospodin na more krenuo![]()
Izlazi iz auta !!
Potpisi ovu i ovu potvrdu !! Jedno ti je konfiskacija auta za vojsku a drugo je da si dao dobrovoljni prilog u novcu svojoj vojsci. Razguli ,sad,dok jos mozes![]()
![]()
Last edited by seln on 20/03/2014 13:11, edited 1 time in total.
- seln
#53 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
Jami, ba, ofirno je...Mister Yes wrote:Opet greška. Ja sam glasao za prvu opciju naravno. Svo vrijeme pričam da sam za ukidanje RS-a puškom ako ikako može. Tek ako to nije moguće onda bih razmotrio druge opcije.madner wrote:Srbi i Hrvati se predstavljaju kao Ostali.![]()
Inace ko su ovi Bosnjaci koji ne zele ratovat, Mister Yes, Stayling i fali mi jos dva.
ti si svoje vec rekao.
- seln
#54 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
Bas vala, kao da smo '92 isli u rat zbog nekog politickog koncepta.JoseMujica wrote:glupo pitanje u naslovu teme......ljudi ratuju za ideje samo ako se nađu kaki luđaci s opsesijom da nameću svoje ideje svima redom.
Ratuje se jedino za život, sebe i najbližih, i slobodu od tuđih kretenluka
Bilo je: ili borba ili kama pod vrat.
-
ifk
#55 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
Koliko ti godinas imas?kanjon wrote:
P.S. Ja odo u Norvesku il gdje mognem, a vi sto ostanete se do sutra rokajte za tudje "ideje" i druge izmisljene stvari tipa nacija, vjera, domovina il sta vam vec padne na pamet.
Eno u Norveskoj Brejvik te ceka rasirenih ruku i otvorenog novcanika, ono nema takvih kao ti stotine hiljada godisnje? Osim toga, svaki onaj rodjen u BiH koji je u BiH dozivio punoljestvo, u njega je drzava ma sta ko mislio, ulozila velike novce do 18 godine, zato dug se vratiti mora drzavi u takvim situacijama!
Last edited by ifk on 20/03/2014 13:15, edited 1 time in total.
-
dudlov
#56 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
Kako se ljudi pale ko hepo kockice. Anketa je sadržajem totalna fula, mada na današnjem vremenu se dobro zna koje su opcije u ptanju, i ko je za koju, tako da ankete nisu ni potrebne.
Kako god da se odgovri, to ne oslikava stanje koje bi se desilo ako dođe do rata. Ja mogu kliknut da bih se borio, a sutra bi se noge ufatio, ili obratno.
Svako ima pravo na svoj izbor i niko mu ne treba to spočitavati. Činjenica je da je jebeno kad si pripadnik oružanih formacija, a po podrumskim hodnicima se vrte utvare, u mom slučaju trojica dilbera koji bi volu rep iščupali, i raspravljaju o stanju na ratištu. Istina, nisu me dugo živcirali (ufatiše se noge sva troica u augustu 1992.).
Kako god da se odgovri, to ne oslikava stanje koje bi se desilo ako dođe do rata. Ja mogu kliknut da bih se borio, a sutra bi se noge ufatio, ili obratno.
Svako ima pravo na svoj izbor i niko mu ne treba to spočitavati. Činjenica je da je jebeno kad si pripadnik oružanih formacija, a po podrumskim hodnicima se vrte utvare, u mom slučaju trojica dilbera koji bi volu rep iščupali, i raspravljaju o stanju na ratištu. Istina, nisu me dugo živcirali (ufatiše se noge sva troica u augustu 1992.).
Last edited by dudlov on 20/03/2014 13:19, edited 1 time in total.
-
almir90
#57 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
Jel' ovo temu otvorio najmlađi član SNSD-a? 
-
nihoniho
#58 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
E stvarno su ovi virtualni Obilici kontaminirali klix, otkad je krenuo ovaj "talas referenduma za pravedno oCepljenje".
Brate ste dosadni, idite rusit Vucica i izdajnicku EU oligarhiju.
Brate ste dosadni, idite rusit Vucica i izdajnicku EU oligarhiju.
-
PM72
#59 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
Gliva je bio car sa onom pjesmom - odoh i ja majko Bosnu brani TI...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#60 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
upravo to...a tek mi se sve počelo gaditi kad me Alija Prvovjenčani počeo upoznavati s svojim konceptimaseln wrote:Bas vala, kao da smo '92 isli u rat zbog nekog politickog koncepta.JoseMujica wrote:glupo pitanje u naslovu teme......ljudi ratuju za ideje samo ako se nađu kaki luđaci s opsesijom da nameću svoje ideje svima redom.
Ratuje se jedino za život, sebe i najbližih, i slobodu od tuđih kretenluka
Bilo je: ili borba ili kama pod vrat.
-
XOX100
#61 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
Ova anketa je odlicna i prilicno tacna.
50% svih ispitanika bi se lako uhvatilo oruzja. A drugu polovinu bi natjerali.
50% svih ispitanika bi se lako uhvatilo oruzja. A drugu polovinu bi natjerali.
-
Objektivni navijac
#62 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
Jok,ja sam bio kod Generala Juke na punktu,mi smo sviju isto tretirali,bez obzira na nacijuseln wrote:Ti haman radio na srpskom kontrolnom punktu....Objektivni navijac wrote:
Evo sta bi ti ja rekao :
Isprave !! Pasos,licnu,vozacku,saobracajnu, SVE dokumente i od hanume isto tako !![]()
Bosna gori a gospodin na more krenuo![]()
Izlazi iz auta !!
Potpisi ovu i ovu potvrdu !! Jedno ti je konfiskacija auta za vojsku a drugo je da si dao dobrovoljni prilog u novcu svojoj vojsci. Razguli ,sad,dok jos mozes![]()
![]()
Mada,punkt je punkt ,princip je isti,sve su ostalo nijanse
-
PM72
#63 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
A ti bi organizovao mobilizaciju one druge polovine... 
- Arata
#64 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
Mene kad bi neko primorao da ratujem protiv moje volje, taj bi prvi platio glavom čim bi mi dao oružje. A sa njim i par njegovih jarana koji budu u blizini. Rađe mi je ubiti nekog ko me tjera da ubijam, nego nekog sa druge strane ko je u istim g.vnima ko i ja.
-
XOX100
#65 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
u PM 72,
Svojom deprimiranoscu i negativnosti gori si od neprijatelja.
Tebe bih licno ispratio do granice i pozelio sretan put.
- It_is_a_Leclerc
#66 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
Bi, vjeruj mi.KatarinaKosaca wrote:Jednom ratovala i dobila ono za šta nisam ratovala. Dobila PC i dobila sistemsku korupciju, napuštene borce, državu koja nije pravna i favoriziranje mogućnosti dezerterima. Utoliko, više, nikada ne bih ratovala.
Kad čuješ četničke topove na ulazu u grad i pogledaš porodicu koja čeka kad će ih neko doći poklati.
- madner
#67 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
To je bio prosli rat. Ovaj rat treba sa topovima ici do njih, nece oni doci sigurno.
-
mefistofilis
#68 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
fale ti alphons i lucifermadner wrote:Srbi i Hrvati se predstavljaju kao Ostali.![]()
Inace ko su ovi Bosnjaci koji ne zele ratovat, Mister Yes, Stayling i fali mi jos dva.
- karanana
#69 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
pa zar u novom ratu mi ne bi bili napadaci?
ili bi cetnici krenuli uzeti i ovo sto sad imamo?
ili bi cetnici krenuli uzeti i ovo sto sad imamo?
- Stjui
#70 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
Arata wrote:Mene kad bi neko primorao da ratujem protiv moje volje, taj bi prvi platio glavom čim bi mi dao oružje. A sa njim i par njegovih jarana koji budu u blizini. Rađe mi je ubiti nekog ko me tjera da ubijam, nego nekog sa druge strane ko je u istim g.vnima ko i ja.

-
PM72
#71 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
XOX100 wrote:u PM 72,
Ti bi nekog lično pratio do granice.
- Zox
#72 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
Od SVIH badassova ovdje, ti se ovog uhvatio.
-
ifk
#73 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
Alija ko Alija, sto puta vise mana nego vrlina, ali budimo iskreni, recimo Milosevic i Tudjman su imali cjele vojske dobrovoljaca, a sta su radili Alijini?JoseMujica wrote:
upravo to...a tek mi se sve počelo gaditi kad me Alija Prvovjenčani počeo upoznavati s svojim konceptima
Alijini su tek skontali i naucili kad su im cetnici i ustase zaklali nekog o cemu se tu radi. Bilo je i onih koji su kontali, ja sam Jugosloven, mene nece. Bilo je onih koji su do prvih sarajevskih bombardovanja mahali JNA i jugoslovenskim zastavama, bilo je onih koje ni to nije opametilo, pa je medju ONIH 4 POGINULA iz srpske JNA u DOBROVOLJACKOJ ULICI, medju njima bila jedna zena Bosnjakinja i medju par onih ranjenih je bio jedan bosnjacki oficir po imenu Enes, kako kaze Milutin Kukanjac.
Nije ni Aliji tad bilo lako sa nama, imao je hrpu tvrdoglavih i glupih jugonostalgicara medju Bosnjacima koji su do sopstvene krvi prolivene od cetnika bili glupi i tvrdoglavi, pogotovo Sarajevo.
Sarajevo je toliko masilo sto se tice zadnjih ratnih dogadja, da u buducnosti Bosnjaci iz ostatka sve trebaju kontra raditi od Bosnjaka Sarajeva. Cetnici im postavili armiju cijelu na brda, a da oni nisu skontali gdje to vodi, Kukanjac im izvezao prije Dobrovoljacke konvoje teskog naoruzanja s kojim su se mogli odbraniti od agresije, pokrao im u Feleticima cijeli arsenal teritorijalne odbrane, nista, oni pili kahvu po Sarajevu dok je to Kukanjac radio i dok su klali po Bjeljini i Ravnom.
Isto tako, sramotno je da je spalo na jednog Sandzu Sefera Halilovica i jednog banjalucanina Mustafu Hajrulahovica Talijana koji je zivio u Splitu da organiziraju prvu odbranu Sarajeva. Zasto? Zato sto je vecina Sarajeva bila opicena za jugosmrdijom i zato sto su mahali YU trobojkama kad su ih niski specijalci snajperisti gadjali sa Holiday Inn-a.
Sramotno, nije samo Alija kriv, krivi su i oni glupi k'o kurac jugonostalgicni Bosnjaci!
-
kanjon
#74 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
Da odem u Norvesku i tamo budem najveca bijeda bez ijednog feninga, krune il cega vec opet bi to radije nego ostao da se igram ta-ta s vama zaludjenicima.ifk wrote:Koliko ti godinas imas?kanjon wrote:
P.S. Ja odo u Norvesku il gdje mognem, a vi sto ostanete se do sutra rokajte za tudje "ideje" i druge izmisljene stvari tipa nacija, vjera, domovina il sta vam vec padne na pamet.
Eno u Norveskoj Brejvik te ceka rasirenih ruku i otvorenog novcanika, ono nema takvih kao ti stotine hiljada godisnje? Osim toga, svaki onaj rodjen u BiH koji je u BiH dozivio punoljestvo, u njega je drzava ma sta ko mislio, ulozila velike novce do 18 godine, zato dug se vratiti mora drzavi u takvim situacijama!
Al evo, nakon sto si rekao to "u tebe je drzava ulozila velike novce", vidim da si trol ili da se zajebajes, ali nebitno.
A za dug nek mi posalju racun kad budem u dijaspori.
Last edited by kanjon on 20/03/2014 13:35, edited 1 time in total.
-
XOX100
#75 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?
It_is_a_Leclerc wrote:Bi, vjeruj mi.KatarinaKosaca wrote:Jednom ratovala i dobila ono za šta nisam ratovala. Dobila PC i dobila sistemsku korupciju, napuštene borce, državu koja nije pravna i favoriziranje mogućnosti dezerterima. Utoliko, više, nikada ne bih ratovala.
Kad čuješ četničke topove na ulazu u grad i pogledaš porodicu koja čeka kad će ih neko doći poklati.
Nece doci do toga. Ovaj put smo jaci.
KO god bude htio ici vani, moci ce izaci. Naravno mora platiti izlaznu vizu, a vojska se mora financirati.