ima ih ovdje jako puno sa niskim samopoštovanjem…Rizvan wrote:Jeftinije cijene....manje plaće radnicima oko 40%.... radnici duplo manje troše u sarajevskim trgovinama nego ranije, trgovine bilježe manji promet, slabija potrošnja, slabije puni budžet, i onda smo pogođeni svi.
Nego vidim ovdje su se svi usredotočili na prvi razlog za bojkot, a šta je sa drugim?
Istina, NIS nažalost nije jedina kompanija koja iskorištava radnike, ali da li Adidas, Nike i Klas ne poštuju pale borce Armije BiH?
Ako je istina da planiraju ukloniti spomen obilježje palim borcima Armije BiH jer im smeta, to je jasan da ne može biti jasniji izraz nepoštivanja ove države i naroda od kojeg oni planiraju da uzimaju novac. Dominantna većina ovoga grada je na neki način povezana sa Armijom BiH I kda uklanjaju spomen obilježje onima zahvaljujući kojima mi danas slobodno hodamo ovim gradom, uklanjaju dostojanstvo svih nas. Onaj ko ima tako nisko samopoštovanje da im radi 10-20 feninga ostavlja novac, neka ostavlja. Ja ne mogu.
a ima i onih sa "niskom samopoštovanjem"- ako znaš na šta mislim!?