Nova Ilidža

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

basicm

#51 Re: Nova Ilidža

Post by basicm »

Nova Ilidza na standby, ne mislim da ce krenuti narednih par godina. Jedan od investitora je onaj vawes, a ni ono ne ide po planu izgleda.
Haris.ba

#52 Re: Nova Ilidža

Post by Haris.ba »

basicm wrote:Nova Ilidza na standby, ne mislim da ce krenuti narednih par godina. Jedan od investitora je onaj vawes, a ni ono ne ide po planu izgleda.
Ma ništa dok barem ne završe cestu od Hotela Hollywood do spoja sa mostom Alije Izetbegovića. Plus mora se tamo izvršiti arheološka iskopavanja. Pregovarali su radi dovlačenja infrastrukture i sa jednom državnom institucijom da pređe na onaj lokalitet.

Plus u Otesu je ogroman projekat, a ima infrastruktura blizu. I meni je onaj projekat megalomanski Nove Ilidže. Zavisi od toga kako će ići stanovi u već postojećim zgradama. Ako stanovi odu u zgradama koje se prave u Lužanima i Otesu, ne dozvoli se daljnja gradnja, ne dođe do smanjivanja vodozaštitne zone uz stari magistralni put, kada FED poveća kamatnu stopu dolar se ne bude više isplatilo držati na računu....
Trebam te

#53 Re: Nova Ilidža

Post by Trebam te »

HAVANA wrote:Dokle je buroj? :lol:

Samo cobanova stala stoji :D :D :D
Post Reply