Audi A6 2005-2006 izbor motora.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ado-šampion
#51 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
Ne bih se bas slozio s ovim zadnjim. Mozda puno ljudi narucuje xDrive, ali po kojem etalu "puno"? Ne narucuju sigurno u seriji 5 u vecem procentu nego sto narucuju Audijevi kupci u A6.
Interesantno bi bilo naci podatak koliki procentat kupaca serije 5 narucuje xDrive a koliko kupaca A6 narucuje Quattro. Siguran sam ja je to mnoogo vise na A6, upravo zbog prednjeg pogona na A6. Tolika limuzina treba toliko jak motor da je prednji pogon na tom autu apsolutna besmislica!
Interesantno bi bilo naci podatak koliki procentat kupaca serije 5 narucuje xDrive a koliko kupaca A6 narucuje Quattro. Siguran sam ja je to mnoogo vise na A6, upravo zbog prednjeg pogona na A6. Tolika limuzina treba toliko jak motor da je prednji pogon na tom autu apsolutna besmislica!
-
condy
#52 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
Bmw je samo uzgred spomenut i nisam nikakve svoja iskustva o xdrive pogonu napisao, jer on nije uopće poenta cijele priče, čitaj malo pažljivije ranije postove...lavic wrote:
Ovo sto si ti napisao nema nikave veze sa istinom. X drive je dosta zastupljen i trazen, posebno kad se radi o autima koje voze pripadnice ljepseg spola i kupaca koji kupuju svog prvog BMW pa ih je strah zadnjeg pogona.
Jos jedna stvar gdje grijesis je vozna dinamika, x drive puno vise pruza sigurnosti u odnosu na zadnji pogog, ali zato i kosta 5+ milja maraka, pa cak i vise ako vezes ga jaci motor koji se prodajeu paketu sa automatskim mjenjacem sto na kraju izadje +10000 KM u odnosu na standardno auto.
-
condy
#53 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
To je i logično...ado-šampion wrote:Ne bih se bas slozio s ovim zadnjim. Mozda puno ljudi narucuje xDrive, ali po kojem etalu "puno"? Ne narucuju sigurno u seriji 5 u vecem procentu nego sto narucuju Audijevi kupci u A6.
-
Audi6
#54 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
ado-šampion wrote:Ne bih se bas slozio s ovim zadnjim. Mozda puno ljudi narucuje xDrive, ali po kojem etalu "puno"? Ne narucuju sigurno u seriji 5 u vecem procentu nego sto narucuju Audijevi kupci u A6.
A jesi li vidio koliko je tezak bmw 5 serije a koliko a6 Mislim da je audi tezi oko 100 Kg. Znaci nije neka razlika,a zasto audi forsira quttro,odgovor je taj sto je audi izmislio quattro pogon,
-
jefferson
#55 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
Sad je stva obrnuta. Nova 5-ica je skoro 150kg teza od A6.Audi6 wrote:ado-šampion wrote:Ne bih se bas slozio s ovim zadnjim. Mozda puno ljudi narucuje xDrive, ali po kojem etalu "puno"? Ne narucuju sigurno u seriji 5 u vecem procentu nego sto narucuju Audijevi kupci u A6.
A jesi li vidio koliko je tezak bmw 5 serije a koliko a6 Mislim da je audi tezi oko 100 Kg. Znaci nije neka razlika,a zasto audi forsira quttro,odgovor je taj sto je audi izmislio quattro pogon,
-
Audi6
#56 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
jefferson wrote:Sad je stva obrnuta. Nova 5-ica je skoro 150kg teza od A6.Audi6 wrote:ado-šampion wrote:Ne bih se bas slozio s ovim zadnjim. Mozda puno ljudi narucuje xDrive, ali po kojem etalu "puno"? Ne narucuju sigurno u seriji 5 u vecem procentu nego sto narucuju Audijevi kupci u A6.
Cilje je da auto bude sto lakse a sto cvršće.
- basicm
#57 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
Hehe, prvo hvalis A6 da je tezi, pa kad je postao laksi, opet A6 bolji 
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Audi6
#58 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
Nisam rekao da je audi bolji u oba slucaja sto se tice tezine,naravno da bih volio da je a6 2006 godiste laksi za 300 kg,sto ne bih isao bi jos bolje a trosio manje.basicm wrote:Hehe, prvo hvalis A6 da je tezi, pa kad je postao laksi, opet A6 bolji
-
condy
#59 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
E sad kad već poredite bmw 5 i audi a6, koje je vozilo u principu kompletnije i bolje ? Mislim na bmw e60 i a6 c6.
-
Audi6
#60 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
Uzmi zadnju vucu ne moezs maknut po snijegu,uzmi unutrasnjost a6 i bmw 5 ce pa ces vidjet razliku ( https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 2166_n.jpg ) pogledaj sliku.tebi je bmw bolji meni audi nema svadje i rasprave,mene zanima a6 i to je to. A imas i a6 s line.condy wrote:E sad kad već poredite bmw 5 i audi a6, koje je vozilo u principu kompletnije i bolje ? Mislim na bmw e60 i a6 c6.
-
jefferson
#61 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
Nema veze tezina sa crstocom.Audi6 wrote:Nisam rekao da je audi bolji u oba slucaja sto se tice tezine,naravno da bih volio da je a6 2006 godiste laksi za 300 kg,sto ne bih isao bi jos bolje a trosio manje.basicm wrote:Hehe, prvo hvalis A6 da je tezi, pa kad je postao laksi, opet A6 bolji
Sto se tice osjecaja u voznji, tu BMW bjezi svima, kao i osjecaja cvrstoce. Audi je originalno zamisljen kao auto sa prednjim pogonom, i to se osjeti u voznji. BMW je originalno auto sa zadnjim pogonom, a zadnja vuca je zakon sto se tice performansi (osim po ledu, snijegu). Takodje, manje vise svi BMW-i imaju raspored tezine 50-50%, ili dizeli 52-48%.
Ali sto jest jest Audi ima bolji pogon na 4 tocka, iako mnogi sad tvrde da je BMW tu ispred svih, ali nek se pokaze odredjeno vrijeme. I osjeti se ako je zamisljen kao prednja vuca, jednostavno inzinjering je takav da je nemoguce ponistiti mane prednje vuce bez obzira sto ima 4x4, kada je u pitanju lezanje i osjecaj.
Takodje, da li ide bolje ili ne nije samo do tezine nego masa drugih stvari, posebno do mjenjaca.
BMW F10 je tezi jer su se vratili na celicn podvozje, a olaksali krov i gornju strukturu kako bi poboljsali lezanje jer je gravitaciona masa blize tlu.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#62 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
Vanjski izgled i vozna dinamika BMW,unutrasnjost Audi.condy wrote:E sad kad već poredite bmw 5 i audi a6, koje je vozilo u principu kompletnije i bolje ? Mislim na bmw e60 i a6 c6.
Mada mi vise ta auta i nisu sto su nekad bila. Cim vidim da to klosari sada vozaju i kvazi-mangupi,cast izuzecima,barem meni,nije vise to to
- corsa
#63 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
E ja vecu provalu odavno nisam cuo! Mora da je zadnje auto sa zadnjom vucom koje si vozio (ako si uopste auto sa zadnjom vucom ikad vozio) bila neka lada iz 70-tih sa celavim gumama.Audi6 wrote:Uzmi zadnju vucu ne moezs maknut po snijegu,uzmi unutrasnjost a6 i bmw 5 ce pa ces vidjet razliku ( https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 2166_n.jpg ) pogledaj sliku.tebi je bmw bolji meni audi nema svadje i rasprave,mene zanima a6 i to je to. A imas i a6 s line.condy wrote:E sad kad već poredite bmw 5 i audi a6, koje je vozilo u principu kompletnije i bolje ? Mislim na bmw e60 i a6 c6.
- Qler
#64 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
Njemu je kao malom komsija rekao da je jednom sa kadettom zapeo preko one medje kad je krenuo na selo, i od tada zadnja vuca ne valja...
-
ado-šampion
#65 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
Ne kontam ovo za tezinu na sta je replika konkretno. A i BMW je "izmislio" xDrive.Audi6 wrote:ado-šampion wrote:Ne bih se bas slozio s ovim zadnjim. Mozda puno ljudi narucuje xDrive, ali po kojem etalu "puno"? Ne narucuju sigurno u seriji 5 u vecem procentu nego sto narucuju Audijevi kupci u A6.
A to da je zadnji pogon neupotrebljiv na snijegu je nidje veze. Jest u BMW petici iz '92. na koju uglavnom idu polovne gume koje su celave.
- _mufljuz_
#66 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
jebi ga ja kontam da kupim 2014g. A8 TDI 4.2 pa ti ne mogu pomoc...iako razmisljam da kupim i golfa 4.2 a i A8 4.2 TSI...Audi6 wrote:Ajmo vozaci dizelasa javljaj te seda cujem misljenja
u obzir dolazi i A7 i A5 a moze i R8 sa 3.0 TDI motorom
-
Audi6
#67 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
Qler wrote:Njemu je kao malom komsija rekao da je jednom sa kadettom zapeo preko one medje kad je krenuo na selo, i od tada zadnja vuca ne valja...
Ako vec pricas o zadnjoj vuci raspitaj se malo,taj kadet je prednja vuca,a za tvoju informaciju omega je zadnja vuca. I BMW ne bih nikada,eto pozz.
-
Audi6
#68 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
_mufljuz_ wrote:jebi ga ja kontam da kupim 2014g. A8 TDI 4.2 pa ti ne mogu pomoc...iako razmisljam da kupim i golfa 4.2 a i A8 4.2 TSI...Audi6 wrote:Ajmo vozaci dizelasa javljaj te seda cujem misljenja
u obzir dolazi i A7 i A5 a moze i R8 sa 3.0 TDI motorom
Za a8 najbolji 4.2 Tdi fino konja za onakvu mrcinu.
-
Audi6
#69 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
Audi izmislio quattro znaci oni izmislili oni ga stvorili. Audi ima model quattro znaci model koji se zove quattro.ado-šampion wrote:Ne kontam ovo za tezinu na sta je replika konkretno. A i BMW je "izmislio" xDrive.Audi6 wrote:ado-šampion wrote:Ne bih se bas slozio s ovim zadnjim. Mozda puno ljudi narucuje xDrive, ali po kojem etalu "puno"? Ne narucuju sigurno u seriji 5 u vecem procentu nego sto narucuju Audijevi kupci u A6.
A jesi li vidio koliko je tezak bmw 5 serije a koliko a6 Mislim da je audi tezi oko 100 Kg. Znaci nije neka razlika,a zasto audi forsira quttro,odgovor je taj sto je audi izmislio quattro pogon,Audi forsira quattro jer su puno ulozili u taj sistem pogona, a s obzirom da su napravili auto visoke srednje klase s prednjim pogonom, kupcima i na daju neki izbor, uglavnom svi idu na quattro.
Audi izmislio quattro znaci oni izmislili oni ga stvorili. Audi ima model quattro znaci model koji se zove quattro.
A to da je zadnji pogon neupotrebljiv na snijegu je nidje veze. Jest u BMW petici iz '92. na koju uglavnom idu polovne gume koje su celave.Ako si ikad vozio auto za zadnjom vucom, osjecaj je neuporediv u odnosu na auto s predjom vucom.
Pricaj ti koliko hoces zadnja na makadamu ima problema.
- Qler
#70 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
Audi6 wrote:Qler wrote:Njemu je kao malom komsija rekao da je jednom sa kadettom zapeo preko one medje kad je krenuo na selo, i od tada zadnja vuca ne valja...
Ako vec pricas o zadnjoj vuci raspitaj se malo,taj kadet je prednja vuca,a za tvoju informaciju omega je zadnja vuca. I BMW ne bih nikada,eto pozz.
Da imas godina, znao bi o cemu pricam. I da imas znanja, znao bi sta su prednosti zadnje vuce, a i sta su mane prednje...
Da isto tako imas znanja da proguglas pa da vidis da quattro i nije toliko dobar koliko kod nas ljudi misle da jeste, ne bi ovako pricao.
Ali, Audi je to... i Bog vozi Audi (ili ono bi Mercedes, ali njemu ne smeta zadnja vuca
-
jefferson
#71 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
Slabo ti imas godina jaro moj da znas o cemu ljudi ovdje pricaju.Audi6 wrote:Qler wrote:Njemu je kao malom komsija rekao da je jednom sa kadettom zapeo preko one medje kad je krenuo na selo, i od tada zadnja vuca ne valja...
Quattro je naziv za audijev sistem pogona na 4 tocka. Oni su dali naziv tom svom sistemu, koji je mozda iznad prosjeka (npr. niti jedan vozac Subarua ne misli da Audi ima bolji pogona na 4 tocka od Subarua, a ni ja). Ti imapliciras da je audi izmislio pogon an 4 tocka, sto je apsurd.
E sad, s obizorm da sam provozao svakava auta, ti mozes imati kakav god hoces audi, ali ako nemas gume kako treba dzaba ti to.
Prema tvom nastupu prema ostalim forumasima, mislim da ce to biti slucaj, tj. kupi audija pa onda hajmo stedjeti na svemu, ali jbg, pise Quattro.
Audi moze sebi priustiti da trosi pare na unutrasnjost zbog jednog vrlo bitnog razloga: Zato sto djele djelove sa ostatkom VW grupacije. Sad koliko je to dobro ili ne, jbg do tebe je.
-
ado-šampion
#72 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
Kontam covjek nece BMW i Mercedes pa rekoh da ne pricamo o tome... Mislio sam neko ozbiljan hoce Audi A6 i to je to.
Medjutim, kad vidim ove stavove napisane (jbt meni ni na kraj pameti da covjek potencira da je audi izmislio pogon na sve tockove
), i tamo na drugoj temi do 10 k km preporucuje Audi A6 TDI 2002 (koji su usput budi receno svi redom presli 500 hiljada MINIMALNO), ko da hoce da covjeka auto u grob otjera.
I onda mi je jasno da na takvog Audija idu manjkavi servisi, jeftini dijelovi, u najboljem slucaju losije gume, a dosta cesto i polovne, itd itd. Iskreno djeluje mi ko neko ko u zivotu nije mobitel sebi kupio a ima djecacke snove o Audiju A6.
Medjutim, kad vidim ove stavove napisane (jbt meni ni na kraj pameti da covjek potencira da je audi izmislio pogon na sve tockove
- insomnia78
#73 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
Al kad cujem ove price o zadnjoj vuci
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#74 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
Ima Kadett-a i sa zadnjom vucomAudi6 wrote:Qler wrote:Njemu je kao malom komsija rekao da je jednom sa kadettom zapeo preko one medje kad je krenuo na selo, i od tada zadnja vuca ne valja...

- _mufljuz_
#75 Re: Audi A6 2005-2006 izbor motora.
sta bih ja dao za jedan vaki kupe ah štrc štrc... zivjela proslost 
tacno mi je pun qrc i ovih elektricno-elektronskih grobova kojima otkaze jedan kondenzator i citav auto ostane u kurcu
tacno mi je pun qrc i ovih elektricno-elektronskih grobova kojima otkaze jedan kondenzator i citav auto ostane u kurcu