...ma daj koji ti je?!JThomas wrote:ni pas neće zalajati dok kuja ne digne rep
...patologije su to!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
...ma daj koji ti je?!JThomas wrote:ni pas neće zalajati dok kuja ne digne rep
Sanda88 wrote:U braku nekih 10ak god, imamo djecu, razvod mi ne pada na pamet!
Uvijek je bio ljubomoran, ali to prelazi granice zadnih nekoliko godina.
Krivi MENE ako me muskarac pogleda, kao ja to izazivam!![]()
Savjetovali su nas da odemo hodzi (kao bracnom savjetniku), i ja nemam nista protiv,
samo da nam pomogne, da se ovaj unormali i prestane me psihicki opterecivati sa ovim
glupostima! Ja takodje imam zdravstveni problema (stitnjaca), pa me sve to pogadja puno
vise nego sto bi trebalo (kazu ignorisi ga - kad bih barem mogla!!)
Zadnja glupost je bila da me je optuzio da sam flertovala sa njegovim rodjakom, sto ne znam
ako mi se vise gadi ili rastuzuje sto je dotle doslo! Osjecam kao da se emocionalno 'hladim' od
njega, jer takve diskusije nas dovode do puno gadnijih svadja, gdje on pocinje da vrijedja ne
samo mene, vec moju cijelu porodicu, i to me tjera da ga mrzim! Pogotovo jer sam ostavila
cijelu porodicu i dosla u Bosnu radi njega, radi nas..
Interesuje me ako ste imali/imate ovakvih problema sa ljubomorom u braku, i na koji nacin
ste ih rijesili/rjesavate? Help..
covjek se zajebavao..jer je vrlo moguce da je ovo sve jedna velika zajebanicija...ho oponopono wrote:...ma daj koji ti je?!JThomas wrote:ni pas neće zalajati dok kuja ne digne rep
...patologije su to!
...ali to ne znači da ako je ova djeva slagala da toga nema, šta sve iz persona zna izmiliti!dust in the wind wrote:covjek se zajebavao..jer je vrlo moguce da je ovo sve jedna velika zajebanicija...ho oponopono wrote:...ma daj koji ti je?!JThomas wrote:ni pas neće zalajati dok kuja ne digne rep
...patologije su to!
zato sto znam da je prva stvar koju ce mi preporuciti.sha_ba wrote:a zasto razvod nije opcija?
i nikako da napišeš kako ti uzvraćeno. šta je dobro u tom braku? šta cijeniš kod muža? išta pozitivno zbog čega tvoja žrtva ima smisla? osim djece, naravnoSanda88 wrote: naravno, volim ga puno i ulozila sam skoro 15 godina truda..
...ostanak u braku pod svaku cijenu , ne znači nužno i sreću tvojim kinderima!Sanda88 wrote:zato sto znam da je prva stvar koju ce mi preporuciti.sha_ba wrote:a zasto razvod nije opcija?
zato sto mi je sreca moje djece vaznija od moje.
zato sto je najlakse odustati.
naravno, volim ga puno i ulozila sam skoro 15 godina truda..
slazem se sa ovim....ho oponopono wrote:...ostanak u braku pod svaku cijenu , ne znači nužno i sreću tvojim kinderima!Sanda88 wrote:zato sto znam da je prva stvar koju ce mi preporuciti.sha_ba wrote:a zasto razvod nije opcija?
...ulaganje, trud, bezrezervno treba djelovati, to nije neki posao to je jedan odnos koji je živ!
...nije najlakše odustati, teško je reći dosta samom sebi a i drugome!
..opet tvoj izbor, kako god!
jasta je, mazohista al basho oponopono wrote:...ša ba, ovo je bolan neka sado-mazo kombinacija 100%!
Konaveze s vezom wrote:Nije zafrkancija..ne znam cemu to.Kona__ wrote:
Jel' ovo neka zafrkancija?
Jeste problem, u njegovoj glavi, ljubomorni ljudi imaju teške probleme koje trebaju sami sa sobom rješavati.
Ljubomora nastaje iz milion razloga, uglavnom lične prirode, nedostatak samopouzdanja, psihopatska posesivnost, manipulacija...etc
Uglavnom se ljubomora moze i izazvati.
Nisi se susretala s tim ocito.
moguce je ako on uvidi da im to kvari kvalitetu zajednickog zivota.sha_ba wrote:Koliko je moguće odvest muža doktoru?
pa doktor bi mogao reci da je do njega... hodza neceMedenoSrce wrote:ako hoce hodzi sto ne bi doktoru![]()
![]()
iako je nasem narodu uvijek lakse reci da je saljevao stravu nego da se obratio strucnom licu
razuumijemo sesha_ba wrote:
pa doktor bi mogao reci da je do njega... hodza nece![]()
znam par slucajeva, i sa muske i zenske strane.... tesko da se tu moze opstati....
upravo, ali imam osjecaj da je volja jednostrana....MedenoSrce wrote:razuumijemo sesha_ba wrote:
pa doktor bi mogao reci da je do njega... hodza nece![]()
znam par slucajeva, i sa muske i zenske strane.... tesko da se tu moze opstati....
moze se uvijek opstati ako postoji volja, ona kaze da volje ima
hoce li biti sretna i zdrava to je vec diskutabilno
hoce li djeca biti psihicki zdrava isto je upitno ali ako hoce da sacuva taj brak - nacina ima
http://porodicno.ba/Sanda88 wrote:direktni, ti si asshole.
da li neko moze predloziti bracnog psihijatra/savjetnika u sarajevu,
po mogucnosti neko ko radi duzi niz godina? sto se tice hodze, rekli
su mi da porazgovaramo sa nekim fora ovaj hafiz bugari; pametan
covjek koji ne vjeruje (kao ni ja) u zapise i sl.
Pa ti se upravo sama svoj "problem" rijesila... Znas sta zelis a sta ne zelis..ljubomora se ne lijeci nego trpite se i volite se kao sto kazes da se volite..Sanda88 wrote:zato sto znam da je prva stvar koju ce mi preporuciti.sha_ba wrote:a zasto razvod nije opcija?