mercedes c klasa

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

direstraits0078

#51 Re: mercedes c klasa

Post by direstraits0078 »

Veoma korisna stranica za poredjenje potrosnje, evo jedan primjerak Merca C:

http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/408453.html

Anzahl: 32

Kraftstoff: Diesel

Ø min: 7,13

Ø = 8,47

Ø max: 10,36

Te potrosnje od 4-5 litara s V6 motorom od 220-tak KS mozete dobiti kad ga ponistite na Ivanu i vozite do Jablanice. I onda svratite kod Makse, mlatnete plecku, okrenete se prema SA, preteknete par komada Passata uz Ivan i eto vas lagano na 8-9-10... Po gradu, pa necete nikad vidjeti sesticu prije zareza, mozda nekad vidite sedmicu, ako ste pazljivi s gasom i uhvatite zeleni val.

:roll:
mirzet87sa

#52 Re: mercedes c klasa

Post by mirzet87sa »

rovac13 wrote:Hvala na savjetu :thumbup:
Sve cesce slusam takve stvari o redizajnu.Jel c200 sa 90kw ima neku odredjenu manu u odnosu na c220 110kw ili je to samo stvar ukusa snage brzine.
Posto 95% moje voznje je medjugradska voznja do 100kmh bez ikakvog divljanja,porodicna voznja :-)
nema, to ti je kao kod audija 2.0 2.5 3.0, stvar ukusa.. mada, malo je c200ka troma u odnosu na c220, fakticki su oba motora 2.2 s tim da je c220 jaca za 20kw, a potrosnja ista.
i ne znam za tebe, ali meni je ovo
Image
ljepse od ovoga
Image
i ovo
Image
od ovoga
Image

@direstraits0078
Eto, nauci me koliko mi auto trosi, ti si procitao na internetu pa znas :lol:
Evo ti primjer - rutina svakodnevne voznje, grbavica - zeljeznicka stanica- uz kosevsko brdo - do vogosce (uzmi u obzir da su protesti, guzva je prisutna uvijek ) 9l trosi.. dakle voznja je, kreni stani, ne ide brze od druge brzine
Na kraju krajeva
Image
Nadam se da znas brojeve citat
rovac13

#53 Re: mercedes c klasa

Post by rovac13 »

direstraits0078 wrote:Veoma korisna stranica za poredjenje potrosnje, evo jedan primjerak Merca C:

http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/408453.html

Anzahl: 32

Ø min: 7,13

Ø = 8,47

Ø max: 10,36

Te potrosnje od 4-5 litara s V6 motorom od 220-tak KS mozete dobiti kad ga ponistite na Ivanu i vozite do Jablanice. I onda svratite kod Makse, mlatnete plecku, okrenete se prema SA, preteknete par komada Passata uz Ivan i eto vas lagano na 8-9-10... Po gradu, pa necete nikad vidjeti sesticu prije zareza, mozda nekad vidite sedmicu, ako ste pazljivi s gasom i uhvatite zeleni val.

:roll:
Ovo je super sajt :-D jos da ga naucim desifrovat .

http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/230188.html

Ovdje je testiran taj stari model prije redizajna sa 85kw.Po tom testiranju se cini da moj komsija izgleda ne laze kad kaze kolko malo trosi.Probao sam njegovog i ide dobro,vise nego sto meni treba.
Industrialyzer

#54 Re: mercedes c klasa

Post by Industrialyzer »

Mozda je jos bolja poenta moje slike da kazem da je u pitanju redizajn 2004. godiste sa 250.000km, automatik. Radi bez problema 8-)

Auto ne trosi puno, to je najbitnije. S obzirom kakve sam slike potrosnje stavljao ovdje, ovaj je odlican :mrgreen:

Neki dan smo ML63 uspjeli spustiti na 19l, bili smo sretni :mrgreen:
romeomoraprezivjeti

#55 Re: Odg: mercedes c klasa

Post by romeomoraprezivjeti »

mirzet87sa wrote:
rovac13 wrote:Hvala na savjetu :thumbup:
Sve cesce slusam takve stvari o redizajnu.Jel c200 sa 90kw ima neku odredjenu manu u odnosu na c220 110kw ili je to samo stvar ukusa snage brzine.
Posto 95% moje voznje je medjugradska voznja do 100kmh bez ikakvog divljanja,porodicna voznja :-)
nema, to ti je kao kod audija 2.0 2.5 3.0, stvar ukusa.. mada, malo je c200ka troma u odnosu na c220, fakticki su oba motora 2.2 s tim da je c220 jaca za 20kw, a potrosnja ista.
i ne znam za tebe, ali meni je ovo
Image
ljepse od ovoga
Image
i ovo
Image
od ovoga
Image

@direstraits0078
Eto, nauci me koliko mi auto trosi, ti si procitao na internetu pa znas :lol:
Evo ti primjer - rutina svakodnevne voznje, grbavica - zeljeznicka stanica- uz kosevsko brdo - do vogosce (uzmi u obzir da su protesti, guzva je prisutna uvijek ) 9l trosi.. dakle voznja je, kreni stani, ne ide brze od druge brzine
Na kraju krajeva
Image
Nadam se da znas brojeve citat
Izvini sto pitam,je li ovo kod tebe prosjek od 65km/ h na ovom bordu????

poslano s moga Sonija Ze:-D
direstraits0078

#56 Re: mercedes c klasa

Ovo je prosjek nekoga ko vozi otvorenom cestom, ne nekoga ko vozi turu Grbavica-Vogosca i nazad, i to na novijem vozilu, ne nekoj polovnoj ragi. Ali vjerovacemo mu na rijec, pogotovo ja, jer s brojevima sam se davno posvadjao, i nekako do deset, ali sve preko toga jedva, pogotovo ovi decimalni, hexadecimalni i binarni, sve mi se pobrka. :-)

Inace, s istog mjesta, C220 Automat, KLIK:

Anzahl: 45

min: 6,06

Ø = 7,29

max: 9,84

S tim da kod nekih primjeraka imate potrosnje pojedinih rezervoara koje se krecu i do 13 L/100 km. ;) Onaj sto stoji s potrosnjom od 4,71 L/100 km je neko ko se ne razumije dobro u izracunavanje prosjeka potrosnje, jer mu je jedan unos potrosnje ravan 2,26 L/100 km. :lol: Mora da je neki jaran ovoga mirzeta iz '87. :kiss:
rovac13

#57 Re: mercedes c klasa

Post by rovac13 »

Ako pratis ove tabele nemoj zaboravit tamo desno ima jedan krug STRECKENPROFIL koji objasnjava kuda se vozilo u procentima.
Tako da su vece potrosnje kod onih koji imaju vise gradske voznje STADT
kurty

#58 Re: mercedes c klasa

Post by kurty »

kurty wrote:3 maj... znaci prije 7 dana... povratak s mora... 2,2 CDI motor...

Image

vozio sam poprilicno brzo, jer sam ispred sebe imao "razbijaca", neki ludjak jurcao, ja ga pratio...
tri osobe u autu, gepek pun, i jos uvijek su bile zimske gume... 5,7 l predobra stvar
prije koju godinu postah ovaj link na temi oko potrosnje
i ako me sjecanje sluzi, kad sam isao tada na more, par dana prije, pisalo mi je 5,2,...u autu bile dvije osobe, a u gepeku bar 400kg zeljeza :-) :-) :-)
mirzet87sa

#59 Re: Odg: mercedes c klasa

Post by mirzet87sa »

Izvini sto pitam,je li ovo kod tebe prosjek od 65km/ h na ovom bordu????

@ Jes, u zadnjih cca 400h voznje vadi srednju vrijednost/potrosnju. Ja nigdje nisam rekao da mi auto po guzvi trosi 4.5l, vec sam rekao da moze ispod 6l kad su uslovi dobri. Ovako sad, po zimi, dok je hladan motor ide oko 8l. A sto se tice prosjecne brzine, da ne mislis da krsim sva ziva pravila, zbog posla cesto putujem autoputem pa s toga je i ta brzina, da ga ne koristim po gradu vjerovatno bi bila i preko 90.
Na kraju krajeva i ja budala ubjedujem nekog koliko mi auto trosi, a on se informisao na internetu..a us'o u to auto nije.. luzeru jedan
Last edited by mirzet87sa on 23/02/2014 03:15, edited 1 time in total.
kurty

#60 Re: Odg: mercedes c klasa

Post by kurty »

...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#61 Re: mercedes c klasa

Post by mali_milojica »

Opet bahati i qrceviti mirzet87sa :-)
direstraits0078

#62 Re: mercedes c klasa

:lol:
Dobri uslovi pretpostavljaju vožnju nizbrdo, uz dobar vjetar u leđa. I kad mu tako zgura prosječnu na 2.8, onda narednih 30k km ne poništava, ne bi li se ubijedio da troši manje od golfa. A golf sasvim druga klasa, tu se računa koliko se goriva proizvodi nakon točenja za cenera.
Bakir1

#63 Re: mercedes c klasa

Post by Bakir1 »

parametar za kupovinu i mercedesa je postao koliko trosi :-)
sve dobri bosnjani mjere kroz odnos ulozeno-dobiveno
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#64 Re: mercedes c klasa

Post by mali_milojica »

Bakir1 wrote:parametar za kupovinu i mercedesa je postao koliko trosi :-)
sve dobri bosnjani mjere kroz odnos ulozeno-dobiveno
:lol:
Zamisli dokle je dosla ta bolest,da covjek koji vozi Mercedesa iz 2006 god,sestaka sa 225 KS (chipovanih 260 KS) gleda i povrh svega slika (doduse kao da je slikano digitronom) koliko mu je auto prosjecno trosio na uzorak od 30 000 km. Pa time se ni Jevreji ili Skoti ne bave.
romeomoraprezivjeti

#65 Re: Odg: mercedes c klasa

Post by romeomoraprezivjeti »

mirzet87sa wrote:Izvini sto pitam,je li ovo kod tebe prosjek od 65km/ h na ovom bordu????

@ Jes, u zadnjih cca 400h voznje vadi srednju vrijednost/potrosnju. Ja nigdje nisam rekao da mi auto po guzvi trosi 4.5l, vec sam rekao da moze ispod 6l kad su uslovi dobri. Ovako sad, po zimi, dok je hladan motor ide oko 8l. A sto se tice prosjecne brzine, da ne mislis da krsim sva ziva pravila, zbog posla cesto putujem autoputem pa s toga je i ta brzina, da ga ne koristim po gradu vjerovatno bi bila i preko 90.
Na kraju krajeva i ja budala ubjedujem nekog koliko mi auto trosi, a on se informisao na internetu..a us'o u to auto nije.. luzeru jedan

Je li ti ovo meni nesto,..luzeru jedan ili ???????:-S

Bakir1

#66 Re: mercedes c klasa

Post by Bakir1 »

@
Image
postoji jedna anegdota o visocanima, zbog cije naravi ja istu moram ispricati tek toliko da se shvati koliki smo mi (visocani) titizi vec generacijama.
naime komsija jevrej je dosao do komsije visocanina (ne visocaka jer je to izraz koji previse aludira na istocnu bosnu) i zatrazio deset jaja na zajam.
nakon odredjenog vremena dosao je da vrati tih 10 posudjenih jaja.
komsija visocanin je zamolio da malo priceka ispred vrata, nakon izvjesnog vremena se pojavio na vratima i rekao da je dug od 10 jaja vracen.
komsija jevrej nije mogao odlliti da ga ne priupita sta je radio, koji je to parametar po kojem je odlucio da su jaja ok.
na isto mu je ovaj moj neki pra sugradjanin rekao da je jaja izvagao :-D
kada meni koji ima ovakav background nije jasna prica oko potrosnje u mercedesu i da je to neki parametar onda ti je jasno koliko je sati :lol:
rovac13

#67 Re: mercedes c klasa

Post by rovac13 »

Tema je otvorena da se ukazu prednosti i nedostaci kojeg modela mercedesa da bi se sto bolji izabrao.
Mirza87sa je vise doprinio temi svojim iskustvom nego ostali koji skrecu s teme.

Mislim da se o potrosnji nebi ni pricalo da nisu uletili oni koji ne voze merc i tvrdeci kako to mora trosit 9-10 litara,sto se nije poklopilo sa iskustvima ovih koji ga voze.

Ja predlazem da se vratimo na temu,ako se ima sta pametno dodat.
Bakir1

#68 Re: mercedes c klasa

Post by Bakir1 »

neskromno, mercedesa novih i polovnih vidio i provozao sto ti neces u zivotu, od onih ikonicnih iz sedamdesetih do ovih uber sa v12 motorima.
skromno, za potrosnju mercedesa ni taksisti ne pitaju ;-)
na temu w203 pripazi na kadet bolesti, ecu motora hoce izgoriti, automatici imaju problema sa wandlerima, najbolji je izbor 270 cdi
rovac13

#69 Re: mercedes c klasa

Post by rovac13 »

tema je prvenstveno bila namijenjena koji motor odabrati mane odrzavanje itd.Ali nema veze moze i to.Ajd nam jos pricaj o tome sta si sve vozio.
Bakir1

#70 Re: mercedes c klasa

Post by Bakir1 »

balavac nisam, i dzaba ti sto pokusavas isprovocirati reakciju, kada si ti prozvao nas koji komentarisemo kao osobe koje nikad nisu ni vidjele ni vozile mercedesa.
moja preporuka ti je da kupis c klasu sa kunstleder tj umjetnom kozom, te su pravo ocuvane veoma malo presle imaju dosta opreme i veoma su jeftine :D
rovac13

#71 Re: mercedes c klasa

Post by rovac13 »

rovac13 wrote:Tema je otvorena da se ukazu prednosti i nedostaci kojeg modela mercedesa da bi se sto bolji izabrao.
Mirza87sa je vise doprinio temi svojim iskustvom nego ostali koji skrecu s teme.

Mislim da se o potrosnji nebi ni pricalo da nisu uletili oni koji ne voze merc i tvrdeci kako to mora trosit 9-10 litara,sto se nije poklopilo sa iskustvima ovih koji ga voze.

Ja predlazem da se vratimo na temu,ako se ima sta pametno dodat.
Pretpostavljam da je ovo moj post na kojem sam ja navodno nekog prozivao,provocirao ili uvrijedio.
Meni nije jasno koga sam provocirao prozivao.Nit mi je jasno u kom smjeru se tema okrenula.Ni iz kog razloga.

Istina drzava nam je takva da neko moze kupit nekoliko novih auta a neko ne moze nikakav.U drzavi u kojoj vecina ljudi radi za 500KM platu ali na svu srecu pa imamo ogroman broj politicara i njihovih rodjaka koji mlate nekoliko hiljada mjesecno pa poprave prosjek plate na 800KM.

I onda naidje tema gdje neko pita koji auto da izabere od 10 000-12 000 KM da ne izabere pogresno
Da bi dosao neko i sprdao se i skromno objasnjavao sta on sve vozi i kako to drugi nece nikad moci.

Veoma lijep tok teme.Tema je vec dovoljno otisla u k.... da mene sto se tice moze se i zakljucati.

Hvala onima koji su doprinosili temi.
Bakir1

#72 Re: mercedes c klasa

Post by Bakir1 »

Ja radim za platu od 8000 pa zajebajem posten svijet po forumu, posebno ove koji imaju platu od 500 KM a kupuje mercedesa od 12 hiljada KM :D
istina je upravo da si pogodio srz ironije na koju sam se nadovezao na temu potrosnje, sa tako skromnim primanjima, kako si se samo proglasio, razmisljati o kupovini auta a posebno nekog kao sto je mercedes je van pameti.
Izabrati ces svakako pogresno jer kriteriji po kojima gledas auto su pogresni.
Sad slobodno nastavi kmecati o plati, teskom zivotu, skromnim izborom, drzavi, aliji, entitetima i slicno
rovac13

#73 Re: mercedes c klasa

Post by rovac13 »

Dosao si na temu nigdje veze.Prvo si se nasao uvrijedjen,da je tebe neko prozivao,nigdje veze.Pa si onda se malo pohvalio,opet nigdje veze sa temom.Pa si poceo predlagat eko kozu opet nigdje veze.
Pa sad opet hoces da kazes da ja radim za platu 500KM i trazim mercedesa po pogresnim kriterijima,i to je nigdje veze,ja ne radim za 500KM.
Ne znam jel ne mozes razumjet postove ili to namjerno radis da bi unistio temu.A ustvari je tema gotova.
Bakir1

#74 Re: mercedes c klasa

Post by Bakir1 »

neko me je trebao pozvati ili?
Malo previse dramatizujes, ovo je forum, pikseli, ne mogu se ja na to vrijedjati.
Argumenti su ti strava, jesam pa nisam i tako u nedogled.
Znam sto ti preporucujem kunst leder ti ces saznati na tezi nacin bojim se.
Sretno
mehohem

#75 Re: mercedes c klasa

Post by mehohem »

hebes c klasu dajte nam pricajte jos sta je ko vozio da parimo usi :-D :-D :-D
Post Reply