Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
-
udar 99
#51 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
"uspjesan ekonomski model "?
EU je fakticki crkotina , ali hajmo krenuti od slucaja Latvije
preko 20 % populacije je napustilo tu nesretnu zemlju , kada im je stigla "neoliberalna sloboda i tranzicija "
mediji bombarduju vijestima iz Ukrajine ( a manje vise sute o pobunama radnika na Balkanu a pocelo iz BiH )
situacija se pogorsala poslije pljackaske obmane i krize 2008 sa krahom Wall Street
Bugarska , Rumunija , Grcka , Slovacka takodjer teska situacija
o kakvome napretku mi pricamo ?
grafit na ulicama Latvije : "zadnji koji napusti ovu zemlju , neka ugasi svjetlo "
http://www.globalresearch.ca/latvias-ec ... us/5317675
preko 20 % populacije je napustilo tu nesretnu zemlju , kada im je stigla "neoliberalna sloboda i tranzicija "
mediji bombarduju vijestima iz Ukrajine ( a manje vise sute o pobunama radnika na Balkanu a pocelo iz BiH )
situacija se pogorsala poslije pljackaske obmane i krize 2008 sa krahom Wall Street
grafit na ulicama Latvije : "zadnji koji napusti ovu zemlju , neka ugasi svjetlo "
-
Objektivni navijac
#52 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
Ne postoji nikakva pobuna radnika na Balkanu a jos manje u BiH. Kod nas je bio samo jedan dan omanjih demonstracija i tada su navijaci( znaci lumpen-proletarijat ) napravili igranku a ne radnici. Radnici u BiH nemaju klasne svijesti,oni se nikada nece buniti,cekaju da odu na Zapad. Kao sto su otisli Latvijci,imaju slobodu da ide i rade gdje hoce. Dok za vrijeme Sovjeta nisu mogli porodicno napustiti zemlju. Sve zemlje istocnoga bloka su danas svjetlosnim godinama ispred perioda kada su bili pod Rusima. Racunajuci i Bugarsku i Rumuniju,koje su malo slabije u ekonomiji,jer su jednostavno po svom backgroundu,siromasne balkanske zemlje. Kao i Grcka,mada je Grcka za nas u BiH -Zapadna Evropaudar 99 wrote:"uspjesan ekonomski model "?
-
Martinez_
#53 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
Udar i Religious fantastic -
1948. je daleko od Vas, prepustite to onima koji danas ne pristaju na jeftinu antirusku propagandu sa ciljem stvaranja daljeg haosa i beznađa po receptu Libije, Sirije i drugih zemalja.
Potvrda toga je i tvoj način razmišljanja, sitno sebično ''gde sam ja tu dobar'' kako su razmišljali i kolaboracionisti diljem Evrope 1941. Na njihovu a i vašu žalost, i oni su se prevarili a i vi ste. Ne, niko više nije dobar pod nemačkom i američkom šapom. Nikom se više ne isplati, sa zapada više ne stižu ni blagostanje ni investicije, stiže samo haos i krvoproliće pod krinkom ''demokratije'' i ''ljudskih prava''
Kakva podvala. ''Vi'' koji i danas u 2014. navijate za NATO u toj potrazi za istorijskim paralelama možete samo biti oni pojedinci koji su se obradovali dolasku nemačkih tenkova 1941. i koji su se u proleće 1945. zaputili ka Austriji.Objektivni navijac wrote:Mi smo Sovjetima i Rusima,jos 48-e pokazali gdje su vrata a za ove koje su preskloni Rusima,se je omogucilo besplatno ljetovanje na jednom preljepom jadranskom otokuGdje su oni shvatili svoje greske i zablude i revidirali svoje stavove
![]()
1948. je daleko od Vas, prepustite to onima koji danas ne pristaju na jeftinu antirusku propagandu sa ciljem stvaranja daljeg haosa i beznađa po receptu Libije, Sirije i drugih zemalja.
Potvrda toga je i tvoj način razmišljanja, sitno sebično ''gde sam ja tu dobar'' kako su razmišljali i kolaboracionisti diljem Evrope 1941. Na njihovu a i vašu žalost, i oni su se prevarili a i vi ste. Ne, niko više nije dobar pod nemačkom i američkom šapom. Nikom se više ne isplati, sa zapada više ne stižu ni blagostanje ni investicije, stiže samo haos i krvoproliće pod krinkom ''demokratije'' i ''ljudskih prava''
- LBVIEW
#54 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
Cek cek, ako je Klinton bio Hitler, koji je sad ovaj Obama?Martinez_ wrote:Udar i Religious fantastic -![]()
Kakva podvala. ''Vi'' koji i danas u 2014. navijate za NATO u toj potrazi za istorijskim paralelama možete samo biti oni pojedinci koji su se obradovali dolasku nemačkih tenkova 1941. i koji su se u proleće 1945. zaputili ka Austriji.Objektivni navijac wrote:Mi smo Sovjetima i Rusima,jos 48-e pokazali gdje su vrata a za ove koje su preskloni Rusima,se je omogucilo besplatno ljetovanje na jednom preljepom jadranskom otokuGdje su oni shvatili svoje greske i zablude i revidirali svoje stavove
![]()
Ja konto kako ti nisi k'o i najveci dio sunarodnjaka ti, kad ono i kod tebe "izljev slavjanstva na mozak"- Srbi narod napravedniji, na braniku borbe protiv zlijeh imperijalista uz bok braci Rusima, nas i Rusa trista miliona, Putin najveci drzavnik, Rusija kolijevka demokratije,socijalne pravde tako to.
-
Martinez_
#55 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
LBVIEW wrote:Cek cek, ako je Klinton bio Hitler, koji je sad ovaj Obama?Martinez_ wrote:Udar i Religious fantastic -![]()
![]()
Potvrda toga je i tvoj način razmišljanja, sitno sebično ''gde sam ja tu dobar'' kako su razmišljali i kolaboracionisti diljem Evrope 1941. Na njihovu a i vašu žalost, i oni su se prevarili a i vi ste. Ne, niko više nije dobar pod nemačkom i američkom šapom. Nikom se više ne isplati, sa zapada više ne stižu ni blagostanje ni investicije, stiže samo haos i krvoproliće pod krinkom ''demokratije'' i ''ljudskih prava''![]()
Ja konto kako ti nisi k'o i najveci dio sunarodnjaka ti, kad ono i kod tebe "izljev slavjanstva na mozak"- Srbi narod napravedniji, na braniku borbe protiv zlijeh imperijalista uz bok braci Rusima, nas i Rusa trista miliona, Putin najveci drzavnik, Rusija kolijevka demokratije,socijalne pravde tako to.![]()
Ne podmeći gluposti, kakvi Klintoni kakvi bakrači?
Prestanite već jednom živeti u devedesetima. Stvar se može i obrnuti, da li ti zbog stajališta iz devedesetih podržavaš uništenje Iraka, Avganistana, Libije, Sirije... Kako onaj gore reče ''gde je on tu dobar'', slepo verujući da će mu EU i NATO uvek donositi blagostanje.
Na stranu što tako zaslepljeni ne znate prostu činjenicu - nikad zla Bosna od Rusije nije videla, nikad rusku čizmu na svojoj teritoriji. Niti je Staljin podržao četnike niti se Rusija devedesetih mešala u stvari u HR i BiH.
- LBVIEW
#56 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
Ne znam komsija, ove price koje ti proturas(precednikova skolaMartinez_ wrote:
Ne podmeći gluposti, kakvi Klintoni kakvi bakrači?
Prestanite već jednom živeti u devedesetima. Stvar se može i obrnuti, da li ti zbog stajališta iz devedesetih podržavaš uništenje Iraka, Avganistana, Libije, Sirije... Kako onaj gore reče ''gde je on tu dobar'', slepo verujući da će mu EU i NATO uvek donositi blagostanje.
Na stranu što tako zaslepljeni ne znate prostu činjenicu - nikad zla Bosna od Rusije nije videla, nikad rusku čizmu na svojoj teritoriji. Niti je Staljin podržao četnike niti se Rusija devedesetih mešala u stvari u HR i BiH.
- sluga_okupatora
#57 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
Veliki i mali da budu jednaki?????????????????????????????udar 99 wrote:sluga_okupatora wrote:"Ruski medzed" - WTF![]()
Dajte jos koju o Rusiji, odbrani od zla, imperatoru, zlim amerima, NATO-u, belosvetskoj zaveri protiv pravoslavlja itd itb.![]()
Jedini rus koji moze s pravo nositi nadimak imperator je Fedor Vladimirovic Emilianenko.
vrijeme je doslo kada moramo razmisljati o multipolarnome svijetu , veliki i mali da budu jednaki
za mir
Rusija nije imperija , niti imaju kapaciteta niti zelje za takvo sto
a znamo sta radi jedina trenutna imperija ', Koka Kola and Valt Dizni pakla i smrti , uz finansiranje bande sa Wall Street
U kojem ti svijetu zivis - ovo o cemu ti govoris je utopija. Nikada mali nece biti jednaki sa velikima.Vidim forsira se prica kako je Amerika sva zla a Rusija je med i mlijeko. Obama je sin djavolji a Putin je eto andjeo koji je poslan da vodi "slobodni svijet" u borbi protiv mracnih sila pakla.
Forsira se americko ubijanje po Afganistanu a zaboravlja se spomenuti da su rusi ubijali po toj istoj zemlji 10 godina i bili su bili daleko brutalniji.
Vjerovatno proste cinjenice nemaju nikakvog smisla jer, jedina bitna stvar u otvaranju ove teme je, da je "car" Putin pravoslavac koji ce kazniti sve one zlotvore zbog koji su srbi dobili po piconu 90-tih godina.
-
Martinez_
#58 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
Rusija koja je ubijala po Avganistanu pretrpela je velike izmene i krah početkom 90-ih, ali tokom tranzicije dok je slabila i dok su je svi krčmili pod Jeljcinom, služila je za sprdnju zapadu i jedino takva im je valjala. Sad kad je opet stala na noge - ne valja. Sad kad više nije komunistička - opet ne valja. Sad kad poštuje i štiti suverenitet malih nacija za razliku od Amerike - opet ne valja.sluga_okupatora wrote: Veliki i mali da budu jednaki?????????????????????????????
U kojem ti svijetu zivis - ovo o cemu ti govoris je utopija. Nikada mali nece biti jednaki sa velikima.Vidim forsira se prica kako je Amerika sva zla a Rusija je med i mlijeko. Obama je sin djavolji a Putin je eto andjeo koji je poslan da vodi "slobodni svijet" u borbi protiv mracnih sila pakla.
Forsira se americko ubijanje po Afganistanu a zaboravlja se spomenuti da su rusi ubijali po toj istoj zemlji 10 godina i bili su bili daleko brutalniji.
Vjerovatno proste cinjenice nemaju nikakvog smisla jer, jedina bitna stvar u otvaranju ove teme je, da je "car" Putin pravoslavac koji ce kazniti sve one zlotvore zbog koji su srbi dobili po piconu 90-tih godina.
Stvar je jasna, Imperija želi uništenje Rusije.
Kad Imperija pretrpi ozbiljne strukturalne promene, kad se izoluje, kad promeni sistem i politiku makar na dve godine, onda se javi.
Mada tvoj nick govori sam za sebe, ne znam ima li ti pomoći nažalost
- sluga_okupatora
#59 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
Martinez_ wrote:Rusija koja je ubijala po Avganistanu pretrpela je velike izmene i krah početkom 90-ih, ali tokom tranzicije dok je slabila i dok su je svi krčmili pod Jeljcinom, služila je za sprdnju zapadu i jedino takva im je valjala. Sad kad je opet stala na noge - ne valja. Sad kad više nije komunistička - opet ne valja. Sad kad poštuje i štiti suverenitet malih nacija za razliku od Amerike - opet ne valja.sluga_okupatora wrote: Veliki i mali da budu jednaki?????????????????????????????
Kad Imperija pretrpi ozbiljne strukturalne promene, kad se izoluje, kad promeni sistem i politiku makar na dve godine, onda se javi.
Suverenitet malih nacija, kao sto su Gruzija i Cecenija?
Znaci promjenimo ime iz SSSR u Rusija, promjenimo vodje i to ih amnestira za sve zlocine koje su pocinili u Afganistanu?
A sta to moj nick govori?
-
prometheus
#60 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
Nema kvalitetne diskusije sa "dje sam ja tu dobar", "velicanje pravoslavstva", "neupuceni ljevicari i istinsko ljevicarstvo"...
Imam osjecaj da je malo ko sposoban za kvalitetnu diskusiju na nivou.
Ovakva Rusija sa jakim vodjom je nuznost za malo posteniji balans izmedju svemocnog invazora i njihovih nemocnih zrtava. Medjutim, sto veca Rusija, veca je mogucnost okrsaja koju psihopate jedva cekaju. Heroinomani zvani demokrate...
Ovakva Rusija sa jakim vodjom je nuznost za malo posteniji balans izmedju svemocnog invazora i njihovih nemocnih zrtava. Medjutim, sto veca Rusija, veca je mogucnost okrsaja koju psihopate jedva cekaju. Heroinomani zvani demokrate...
-
Martinez_
#61 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
sluga_okupatora wrote:Martinez_ wrote:Rusija koja je ubijala po Avganistanu pretrpela je velike izmene i krah početkom 90-ih, ali tokom tranzicije dok je slabila i dok su je svi krčmili pod Jeljcinom, služila je za sprdnju zapadu i jedino takva im je valjala. Sad kad je opet stala na noge - ne valja. Sad kad više nije komunistička - opet ne valja. Sad kad poštuje i štiti suverenitet malih nacija za razliku od Amerike - opet ne valja.sluga_okupatora wrote: Veliki i mali da budu jednaki?????????????????????????????
Znaci promjenimo ime iz SSSR u Rusija, promjenimo vodje i to ih amnestira za sve zlocine koje su pocinili u Afganistanu?
Čečenija je neotuđivi deo Ruske Federacije. Kako se Amerika kroz istoriju odnosila prema oružanim pobunama na svojoj teritoriji?
Sakašvili je napao teritorije koje su bile sporazumno stavljene pod nadzor ruskih mirovnih snaga. Prekršio je sporazum i bio propisno kažnjen. Bez divljanja i velike kolateralne štete. To što je Sakašvili učinio istovetno je eventualnom srpskom pokušaju da vojno vrate Kosovo.
Rusija je u 90-im bila izrazito antisovjetska i antikomunistička, pustila je sve bivše sovjetske republike na miru da odu. Ali opet - nije valjala. Ruski vaskrsli patriotizam je posledica toga i ničeg drugog - zapadnog odnosa prema Rusiji kojoj nije data šansa kad im je Rusija pružila ruku 90-ih.
Sad oholi zapadnjaci plaćaju cenu. I tek će je plaćati.
-
Martinez_
#62 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
A koliku mogućnost okršaju daje prenapregnuta imperija prezaduženih obesnih individua? Znači niko na svetu ne sme širiti svoj uticaj da ne bi došao u sukob sa američkim vojnicima koji su raspoređeni u svakom kutku planete? Oni nisu problem ali problem su novi igrači koji traže svoje mesto pod suncem.prometheus wrote:Nema kvalitetne diskusije sa "dje sam ja tu dobar", "velicanje pravoslavstva", "neupuceni ljevicari i istinsko ljevicarstvo"...
Nek se gospoda povuče u svoju jazbinu i nek promisle dobro kako od poštenog rada da vrate dugove. (150000 dolara po glavi.)
- SmokingMan
#63 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
Jašta,dobri rusi dolazili u BIH za vrijeme rata i bacali cvijeće sa svojom braćom sa okolnih brda na stanovnike Sarajeva.Nisi li to možda zaboravio?Martinez_ wrote: Na stranu što tako zaslepljeni ne znate prostu činjenicu - nikad zla Bosna od Rusije nije videla, nikad rusku čizmu na svojoj teritoriji.
-
Martinez_
#64 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
Eto bravo, sad Sirijci imaju razloga da mrze Bosnu i Srbiju jer valjda na stotine Bosanaca i Srbijanaca ide tamo da seje smrt. Jel tako?SmokingMan wrote:Jašta,dobri rusi dolazili u BIH za vrijeme rata i bacali cvijeće sa svojom braćom sa okolnih brda na stanovnike Sarajeva.Nisi li to možda zaboravio?Martinez_ wrote: Na stranu što tako zaslepljeni ne znate prostu činjenicu - nikad zla Bosna od Rusije nije videla, nikad rusku čizmu na svojoj teritoriji.
Koga briga čime se bave fundamentalisti i radikalni desničari bitan je zvaničan državni stav.
- sluga_okupatora
#65 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
[/quote]
Čečenija je neotuđivi deo Ruske Federacije. Kako se Amerika kroz istoriju odnosila prema oružanim pobunama na svojoj teritoriji?
Sakašvili je napao teritorije koje su bile sporazumno stavljene pod nadzor ruskih mirovnih snaga. Prekršio je sporazum i bio propisno kažnjen. Bez divljanja i velike kolateralne štete. To što je Sakašvili učinio istovetno je eventualnom srpskom pokušaju da vojno vrate Kosovo.
Rusija je u 90-im bila izrazito antisovjetska i antikomunistička, pustila je sve bivše sovjetske republike na miru da odu. Ali opet - nije valjala. Ruski vaskrsli patriotizam je posledica toga i ničeg drugog - zapadnog odnosa prema Rusiji kojoj nije data šansa kad im je Rusija pružila ruku 90-ih.
Sad oholi zapadnjaci plaćaju cenu. I tek će je plaćati.[/quote]
Znaci Cecenija je ruska a Gruzija je sama trazila belaj. Pa dobro, svi veliki imaju izgovore da nalupaju male
Znaci mrski zapadnjaci su odbili pruzenu ruku Rusije i sad ce tek da im se ruje najebu majke zbog toga, sreca da je ruska vojska opremljena za ofanzivna djelovanja.
Nego, ne odgovori ti meni, sta to moj nick govori
Sad oholi zapadnjaci plaćaju cenu. I tek će je plaćati.[/quote]
Znaci Cecenija je ruska a Gruzija je sama trazila belaj. Pa dobro, svi veliki imaju izgovore da nalupaju male
Znaci mrski zapadnjaci su odbili pruzenu ruku Rusije i sad ce tek da im se ruje najebu majke zbog toga, sreca da je ruska vojska opremljena za ofanzivna djelovanja.
-
Martinez_
#66 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
Ovde imamo i dosta turkofila (što je OK!)
Pitanje za njih: ko gradi prvu nuklearnu elektranu u Turskoj?
Potcenjivati ruski napredak moć ali i dobre namere u 2014. odraz je užasne gluposti i neobrazovanja.
Pitanje za njih: ko gradi prvu nuklearnu elektranu u Turskoj?
Potcenjivati ruski napredak moć ali i dobre namere u 2014. odraz je užasne gluposti i neobrazovanja.
-
prometheus
#67 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
A opet, koja besmislica diskutovati kada su sami korijeni ljudstva, vrline, moral, pa i ekonomski poredak, apsolutno izvrnuti, iskrivljeni, istruhli...
Hej, tocak progresa je kompetitivnost. Ne treba duboko analizirati, znaci, ti moras biti uvijek ispred "suparnika". S toga, ove zapadne demokrate rade iskljucivo na tome (spijunaza, atentati, invazije), a vidju ovo bore se za ljudska prava i jednakost svih ljudi na planeti. Hau jes no.
Kako to da se brinu za ostale, kada im je po definiciji njihovog ekonomskog poretka imperativ oslabiti druge da bi ostali najjaci? Molim vas demokrate da mi neko ovo pojasni. Kako progutati opstu vojnu sveprisutnost, sa demokratijom, ljudskim pravima i postivanjem tudjih suvereniteta?
Jel se demokratija svijetu preporucuje ili namece misilima u shupak? Ja ne znam kako se siri demokratija. Ni religija u proslosti. Kazu da su prije sve popovi i hodze miroljubivo pridobili milijarde svojih sljedbenika.
Demokrate, demokrate, ko vas ne prepozna rek'o bi da ste cisti ko suza...
Hej, tocak progresa je kompetitivnost. Ne treba duboko analizirati, znaci, ti moras biti uvijek ispred "suparnika". S toga, ove zapadne demokrate rade iskljucivo na tome (spijunaza, atentati, invazije), a vidju ovo bore se za ljudska prava i jednakost svih ljudi na planeti. Hau jes no.
Kako to da se brinu za ostale, kada im je po definiciji njihovog ekonomskog poretka imperativ oslabiti druge da bi ostali najjaci? Molim vas demokrate da mi neko ovo pojasni. Kako progutati opstu vojnu sveprisutnost, sa demokratijom, ljudskim pravima i postivanjem tudjih suvereniteta?
Jel se demokratija svijetu preporucuje ili namece misilima u shupak? Ja ne znam kako se siri demokratija. Ni religija u proslosti. Kazu da su prije sve popovi i hodze miroljubivo pridobili milijarde svojih sljedbenika.
Demokrate, demokrate, ko vas ne prepozna rek'o bi da ste cisti ko suza...
-
Martinez_
#68 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
Ne razumeš. Rusija nema potrebe za globalnom hegemonijom i agresijama na udaljenim mestima. Rusija je prirodno najbogatija zemlja na svetu. I mimo svoje Rodine, Rusija ima u posedu polovinu Arktika. Njima ništa tuđe ne trebasluga_okupatora wrote:
Znaci Cecenija je ruska a Gruzija je sama trazila belaj. Pa dobro, svi veliki imaju izgovore da nalupaju male![]()
Znaci mrski zapadnjaci su odbili pruzenu ruku Rusije i sad ce tek da im se ruje najebu majke zbog toga, sreca da je ruska vojska opremljena za ofanzivna djelovanja.![]()
Ali prezaduženim debeljucama iz SAD (150000 po glavi) je tuđe neophodno. Pljačka je jedini izlaz da zadrže trenutnu kilažu i svet obmana i laži. Oni će na ovaj način čačkati Medveda i logično, dobiti po piksli. Uvek se za Ruse pričalo kako su ofanzivno nespremni, slabi ovakvi onakvi ali već su bili i u Parizu i u Berlinu.
Nick govori sam za sebe, na prvu bi čovek pomislio da je ironija ali - nije
- insomnia78
#69 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
Jel se ti uopste sjecas ovog naseg rata i zvanicnog drzavnog stava Rusije?Martinez_ wrote:Eto bravo, sad Sirijci imaju razloga da mrze Bosnu i Srbiju jer valjda na stotine Bosanaca i Srbijanaca ide tamo da seje smrt. Jel tako?SmokingMan wrote:Jašta,dobri rusi dolazili u BIH za vrijeme rata i bacali cvijeće sa svojom braćom sa okolnih brda na stanovnike Sarajeva.Nisi li to možda zaboravio?Martinez_ wrote: Na stranu što tako zaslepljeni ne znate prostu činjenicu - nikad zla Bosna od Rusije nije videla, nikad rusku čizmu na svojoj teritoriji.
Koga briga čime se bave fundamentalisti i radikalni desničari bitan je zvaničan državni stav.
Znam ja da boli NATO bombardocanje al "milosrdni anđeo" se mor'o dogoditi
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- sluga_okupatora
#70 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
Ti ne razumijes - ovdje je vise nego ocigledan razlog otvaranja teme. Hajde da se ne lazemo, hvalis Putina iz jednog razloga a to je njegova pripadnost pravoslavnom narodu.Martinez_ wrote:Ne razumeš. Rusija nema potrebe za globalnom hegemonijom i agresijama na udaljenim mestima. Rusija je prirodno najbogatija zemlja na svetu. I mimo svoje Rodine, Rusija ima u posedu polovinu Arktika. Njima ništa tuđe ne trebasluga_okupatora wrote:
Znaci Cecenija je ruska a Gruzija je sama trazila belaj. Pa dobro, svi veliki imaju izgovore da nalupaju male![]()
Znaci mrski zapadnjaci su odbili pruzenu ruku Rusije i sad ce tek da im se ruje najebu majke zbog toga, sreca da je ruska vojska opremljena za ofanzivna djelovanja.![]()
Nego, ne odgovori ti meni, sta to moj nick govori![]()
Ali prezaduženim debeljucama iz SAD (150000 po glavi) je tuđe neophodno. Pljačka je jedini izlaz da zadrže trenutnu kilažu i svet obmana i laži. Oni će na ovaj način čačkati Medveda i logično, dobiti po piksli. Uvek se za Ruse pričalo kako su ofanzivno nespremni, slabi ovakvi onakvi ali već su bili i u Parizu i u Berlinu.
Evo vec si poceo da trubis o zaduzenosti amera (150,000$ po glavi) - jesi li ti svjestan da su oni ti koji stampaju dolar, da se unca zlata, srebra, barel nafte, devizne rezerve vecine zemalja i jos stosta drugo broji u tim istim dolarima.
Sve dok je tako oni nemaju brige a bogami ni ja posto mi plata ide u dolarima
Sto se tice nicka, ja nisam moralista - i jedni i drugi su isti, siledzije i oportunisti. Ja nisam kao ti pa da kazem ameri ili rusi su andjeli zato sto primam platu od njih, sto smo iste vjere ili slicno.
Ja sam bizMismen
-
prometheus
#71 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
Ne dajem svoje misljenje vec objektivne fakte. Mozda nisi primjetio da govorim upravo to sto navodis: mogucnost prvenstveno stvaraju imperijalisti tzv demokrate, pa kazem da je jaka Rusija nuzna radi koliko tolikog balansa moci na svjetskoj razini. Ako treba da pukne, neka pukne, neizbjezno idemo ka tome. Ne znam koju tragediju preferiram, plutokratsko-tiranski rezim NWO ili nuklearni okrsaj zapad vs ostatak svijeta.Martinez_ wrote:A koliku mogućnost okršaju daje prenapregnuta imperija prezaduženih obesnih individua? Znači niko na svetu ne sme širiti svoj uticaj da ne bi došao u sukob sa američkim vojnicima koji su raspoređeni u svakom kutku planete? Oni nisu problem ali problem su novi igrači koji traže svoje mesto pod suncem.prometheus wrote:Nema kvalitetne diskusije sa "dje sam ja tu dobar", "velicanje pravoslavstva", "neupuceni ljevicari i istinsko ljevicarstvo"...
Nek se gospoda povuče u svoju jazbinu i nek promisle dobro kako od poštenog rada da vrate dugove. (150000 dolara po glavi.)
Ne zelim biti rob bankarskih izroda niti dozivjeti taj neizbjezni okrsaj...
Jedina pravedna situacija bi bila da okupator napusti okupirane teritorije i pusti svijet da zivi svoj zivot, ali ocekivati to od zvjerskih skotova je previse naivno...
-
Martinez_
#72 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
sluga_okupatora wrote:Ti ne razumijes - ovdje je vise nego ocigledan razlog otvaranja teme. Hajde da se ne lazemo, hvalis Putina iz jednog razloga a to je njegova pripadnost pravoslavnom narodu.Martinez_ wrote:Ne razumeš. Rusija nema potrebe za globalnom hegemonijom i agresijama na udaljenim mestima. Rusija je prirodno najbogatija zemlja na svetu. I mimo svoje Rodine, Rusija ima u posedu polovinu Arktika. Njima ništa tuđe ne trebasluga_okupatora wrote:
Nego, ne odgovori ti meni, sta to moj nick govori![]()
Evo vec si poceo da trubis o zaduzenosti amera (150,000$ po glavi) - jesi li ti svjestan da su oni ti koji stampaju dolar, da se unca zlata, srebra, barel nafte, devizne rezerve vecine zemalja i jos stosta drugo broji u tim istim dolarima.
Sve dok je tako oni nemaju brige a bogami ni ja posto mi plata ide u dolarima![]()
Sto se tice nicka, ja nisam moralista - i jedni i drugi su isti, siledzije i oportunisti. Ja nisam kao ti pa da kazem ameri ili rusi su andjeli zato sto primam platu od njih, sto smo iste vjere ili slicno.
Ja sam bizMismen
Razumem vrlo dobro ali ne prihvatam tezu ''isti su''. Šta bi bilo kad bi bilo ne znamo ni ti ni ja ali znamo ono što nas okružuje, svet u kome je Amerika hegemon, svet koji Amerika otvoreno čini nebezbednim mestom za život takozvanim demokratskim revolucijama po Libiji, Siriji, Ukrajini...
Niko ne voli relativizaciju koja najvećeg zločinca izjednačava bilo sa žrtvom bilo puno manjim izgrednikom.
Nisu isti. Rusija ne ruši suverene država po udaljenom svetu. Rusija je dosledan borac protiv terorizma za razliku od selektivne Amerike koja i terorizam, kao i ljudska prava selektivno tumači i promoviše ih isključivo tamo gde joj slabljenje državnih subjekata odgovara. I sam navodiš kakvim se špekulacijama koriste i to pravdaš. Naravno da dolar nije večan, dovoljno je samo još malo da američki udeo u kineskom izvozu oslabi i pa pa Ameriko
Principi gospodo, principi su Vladimira načinili tim što jeste - najjačim i najpopularnijim svetskim liderom.
Last edited by Martinez_ on 17/02/2014 13:24, edited 1 time in total.
-
Martinez_
#73 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
E pa izvinjavam se na nesporazumuprometheus wrote:Ne dajem svoje misljenje vec objektivne fakte. Mozda nisi primjetio da govorim upravo to sto navodis: mogucnost prvenstveno stvaraju imperijalisti tzv demokrate, pa kazem da je jaka Rusija nuzna radi koliko tolikog balansa moci na svjetskoj razini. Ako treba da pukne, neka pukne, neizbjezno idemo ka tome. Ne znam koju tragediju preferiram, plutokratsko-tiranski rezim NWO ili nuklearni okrsaj zapad vs ostatak svijeta.Martinez_ wrote:A koliku mogućnost okršaju daje prenapregnuta imperija prezaduženih obesnih individua? Znači niko na svetu ne sme širiti svoj uticaj da ne bi došao u sukob sa američkim vojnicima koji su raspoređeni u svakom kutku planete? Oni nisu problem ali problem su novi igrači koji traže svoje mesto pod suncem.prometheus wrote:Nema kvalitetne diskusije sa "dje sam ja tu dobar", "velicanje pravoslavstva", "neupuceni ljevicari i istinsko ljevicarstvo"...
Ne zelim biti rob bankarskih izroda niti dozivjeti taj neizbjezni okrsaj...
Jedina pravedna situacija bi bila da okupator napusti okupirane teritorije i pusti svijet da zivi svoj zivot, ali ocekivati to od zvjerskih skotova je previse naivno...
- sluga_okupatora
#74 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
Teroristi i terorizam kazes, to sve zavisi kako na to gledas. Mozda tebi jedna grupa spada u teroriste a meni u borce za slobodu ili obratno.
Evo cisto da navedemo jedan primjer;
Ako je zemlja medjunarodno priznata od strane relevantnih institucija i odredjena grupacija unutar same zemlje to ne priznaje i zapocinje oruzanu borbu protiv te iste, medjunarodno priznate zemlje - je li ta odredjena grupacija spada u rang terorista?
Po mom misljenju spadaju u teroriste - sta ti mislis Martinez?
Evo cisto da navedemo jedan primjer;
Ako je zemlja medjunarodno priznata od strane relevantnih institucija i odredjena grupacija unutar same zemlje to ne priznaje i zapocinje oruzanu borbu protiv te iste, medjunarodno priznate zemlje - je li ta odredjena grupacija spada u rang terorista?
Po mom misljenju spadaju u teroriste - sta ti mislis Martinez?
-
prometheus
#75 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta
Izvini sto se mijesam ali moradoh: ti si samo ljudski plicak, dusevni siromah. Ali ako ti je to zivotna razonoda i smisao, ja te necu zarobiti, ni okupirati tvoju imovinu, niti nametati ono u sto ne vjerujes, zato sto sam veci demokrata od tebe i postujem tvoje opredjeljenje, ali samo dokle tvoja djela ne ugrozavaju ta ista prava kod drugih.sluga_okupatora wrote: Ti ne razumijes - ovdje je vise nego ocigledan razlog otvaranja teme. Hajde da se ne lazemo, hvalis Putina iz jednog razloga a to je njegova pripadnost pravoslavnom narodu.
Sve dok je tako oni nemaju brige a bogami ni ja posto mi plata ide u dolarima![]()
Ja sam bizMismen
Sto nije tvoj slucaj, lazni demokrato.
Nema veze s Putinom, ni on nije Gandhi, ali postoje nivoi i stepeni. Zapadni demokrati ste veliki oportunisti, stratezi, prljavi igraci, marljivi u toj igri, ali vas trag vise lici na zvjer nego covjeka. O dusevnoj shupljini i ne treba...