DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

MMM1977

#51 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by MMM1977 »

modem33 wrote:Dosli smo da popalimo "te ljude u institucijama"

Pa gdje su ti ljudi ?

Pobjegli .... a rekli su svojim poltronim sa budzeta "udri bagru .... " ...

Poruka je poslana, i protesti su odlico prosli .... spaljene su bitne zgrade. Sudstvo je samo kamenovano .... jer tamo leze spiskovi u ladicama za lopove koji se NE procesuiraju nego partijaju u restoranima.

8-)

Svi vi koji osudjujete .... znaci da ste na "budzetu" .... i da ste uz politicare.
Niti sam na budžetu (niti sam ikada bio, niti je iko od moje uže i šire familije bio), niti sam uz političare. Ali nikada neću biti uz huligane. Protesti DA anarhija NE.

Da sam svoje dijete prepoznao među bagrom dobio bi par dobrih vaspitnih kada bi došao kući.
Kikibombona

#52 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by Kikibombona »

MMM1977 wrote:
Niti sam na budžetu (niti sam ikada bio, niti je iko od moje uže i šire familije bio), niti sam uz političare. Ali nikada neću biti uz huligane. Protesti DA anarhija NE.

Da sam svoje dijete prepoznao među bagrom dobio bi par dobrih vaspitnih kada bi došao kući.
Al imas prijatelju, cvrsto vjerujem da imas dovoljno za zivot.

Da nemas dati marku djetetu kojeg spominjes, razmisljao bi drugacije. Budi siguran u to.
Ripicipi

#53 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by Ripicipi »

Kikibombona wrote:
MMM1977 wrote:

Da nemas dati marku djetetu kojeg spominjes, razmisljao bi drugacije. Budi siguran u to.
Onaj ko nema da jede, nema ni internet, trenerku od 150 KM, mobitel od 300 itd.
A danas je vecina takva bila.
Kikibombona

#54 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by Kikibombona »

Ripicipi wrote:
Onaj ko nema da jede, nema ni internet, trenerku od 150 KM, mobitel od 300 itd.
A danas je vecina takva bila.
Danas sam prepoznao dva klinca koja su bacala kamenice. Nisam siguran da su punoljetni. Otac od jednog grabi i nogama i rukama da bi djeca imala sta jesti i obuci.

Kako ocekivati da moralisti imaju razumjevanja za tu izgubljenu djecu?

Neka je meni dobro...
MMM1977

#55 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by MMM1977 »

Kikibombona wrote:
MMM1977 wrote:

Kiki, nije to dobar način razmišljanja nikako. Da, imam dovoljno ali imam i empatije za one koji nemaju ali ovo nije rješenje nikakvo. Anarhija nikada nije bila rješenje a danas su u anarhiji učestvovali mnogi sa Iphone uređajima, rejbankama i sl. Prvi bih se pridružio protestima protiv vlasti koja ne valja da se radi samo o tome da se borimo za prava obespravljenih ali svaku revoluciju ovdje otmu totalno nepozvani likovi.
Kikibombona

#56 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by Kikibombona »

MMM1977 wrote:Kiki, nije to dobar način razmišljanja nikako. Da, imam dovoljno ali imam i empatije za one koji nemaju ali ovo nije rješenje nikakvo. Anarhija nikada nije bila rješenje a danas su u anarhiji učestvovali mnogi sa Iphone uređajima, rejbankama i sl. Prvi bih se pridružio protestima protiv vlasti koja ne valja da se radi samo o tome da se borimo za prava obespravljenih ali svaku revoluciju ovdje otmu totalno nepozvani likovi.
Sjecas li se pokreta Dosta? Sigurno sjecas.

Jesu li oni bili normalni? Po mnogima jesu. I jesu, onako na oko, estetski gledano. I sta se desilo? Raspustise se kada je SDP dosao na vlast.

Ovaj bunt je bio spontan, bunt ogorcenih i u pojam ubijenih ljudi, mladica, djece...

Znamo i ja i ti da nema adekvatnog covjeka koji bi mogao povesti masovne proteste a da ga podrzi vecina. Ti pominjes Jovu Divjaka i Bogica Bogicevica. Dobri ljudi, svakako. Da li bi zeljeli biti na celu 'revolucije'? Ne vjerujem. A i kada bi pristali, vidio bi diskreditacije, iste kao sad, samo malo drugacije. Bilo bi 'Srbin mijenja dlaku, cud nikada'. Ne dozvolite da vas vlasi prevedu zedne preko vode itd.

Sjebani smo druze, totalno. Nema covjeka koji nas moze povesti a da ga u roku od nekoliko dana ne diskreditujemo. Svako imalo pametan i razuman se uopste ne bi upustio u takvu avanturu.

Dakle, osudjeni smo da drustvo mijenja i pokrece sirotinja. Samo su oni dovoljno motivisani.

I ja sam intertan i nemotivisan. Dodjem na proteste, podrzim na taj nacin... Al nema naboja kakvog bi trebalo biti. Valjda covjeka iskvari udoban zivot, sjebe mu osnovne ljudske vrijednosti. Dakle, kad ovo govorim pocinjem od sebe.
Adi_VCF

#57 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by Adi_VCF »

Oni su unistili nasa radna mjesta-nase firme.Drzavne firme.Unistimo i mi njima njihova radna mjesta-drzavne institucije.Zasto da njegovo dijete moze danas potrositi 50 i vise km,a necije ne moze ni jednu jedinu markicu?.Dosta je ba bilo.
doberman

#58 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by doberman »

OVDJE MIRNIM PUTEM SE NEMOŽE DOĆI DO ISTINSKIH PROMJENA.
20 GODINA BANDA NA VLASTI JE SVOJ SISTEM RAZRAĐIVALA I IZOŠTRAVALA I SADA JE ON DOVEDEN DO MAKSIMUMA.
VELIKE SKUPINU SU NA IZBORIMA POTKUPLJENJE OD NOVCA SIROTINJE, I TO SE RADI VEĆ VIŠE GODINA I DOBRO UHODANIM KANALIMA. ZATO PALICE I NA ULICE, NAMA NAM DRUGE NAMA OBIČNIM LJUDIMA, U PROTIVNOM, JEDNI ĆE AKO TREBA RADITI NA 10 RADNIH MJESTA, A NEKO NIKADA NEĆE MOĆI NAĆI ZAPOSLENJE, ZNAČI NIKADA, DOK JE OVAKVOG SISTEMA I OVE MAFIJE.
ČičineBrčine

#59 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by ČičineBrčine »

Evo ga Lipovaca pobjegao u Hrvatsku sve sa porodicom, poceli su lagano bjezati ko je naredni :run:
http://krupljani.ba/usk/brod-koji-tone- ... ercegovinu
MMM1977

#60 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by MMM1977 »

Adi_VCF wrote:Oni su unistili nasa radna mjesta-nase firme.Drzavne firme.Unistimo i mi njima njihova radna mjesta-drzavne institucije.Zasto da njegovo dijete moze danas potrositi 50 i vise km,a necije ne moze ni jednu jedinu markicu?.Dosta je ba bilo.
To je bilo prije 15 godina. Šta ste čekali do danas? Ili si tada još pelene nosao pa nisi shvatao o čemu se radi. Ko si ti da određuješ ko smije koliko trošiti i šta raditi? Tako ćeš sutra reći i za dijete od nekog privatnika što troši babine pare, pa onda za dijete od nekog ko ima iole normalnu platu i ode to unedogled. A ti njima ne uništavaš radna mjesta nego uništavaš simbole ovog grada, ove države. Oni će sutra raditi u, šta ja znam, Holidej inu, i čekati da im se napravi nova zgrada od naših para. Ne uništavate njihovo, njihovo je na Poljinama, u Istanbulu i sličnim mjestima a one zgrade, one su naše.
crni_DZo

#61 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by crni_DZo »

Jebo zgradu, narod je napravio, narod je platio i opet ce
MMM1977

#62 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by MMM1977 »

crni_DZo wrote:Jebo zgradu, narod je napravio, narod je platio i opet ce
Napravili Austrijanci, mi nismo nikad ništa tupavo ni napravili. Zato ne znamo ni cijeniti.
charrrmed

#63 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by charrrmed »

Dozer wrote:Paljenje i unistavanje objekata u kojima se nalaze dokumenti i u kojima sjede ljudi koji rade kao administracija drzavnih, entitetskih ili kantonalnih institucija - NIJE RJESENJE!!!

NISU ZGRADE KRIVE ZA STANJE U DRZAVI, NEGO SU TO LJUDI I POLITICKE STRANKE KOJIMA TI LJUDI PRIPADAJU!!

AKO NESTO TREBA RUSITI I PALITI, ONDA SU TO CENTRALE SDA, SNSD-a, HDZ-A, SDP-a, ALI I SVA OPLJACKANA IMOVINA KOJU POSJEDUJU GLAVESINE NAVEDENIH STRANAKA!!

NE PALITE I NE RUSITE ONO STO SMO MI PLATILI I STO TREBA NAMA DA SLUZI!!
:thumbup:
Ripicipi

#64 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by Ripicipi »

To moRes tako samo za svoju babovinu.
Adi_VCF

#65 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by Adi_VCF »

MMM1977 wrote:
Adi_VCF wrote:Oni su unistili nasa radna mjesta-nase firme.Drzavne firme.Unistimo i mi njima njihova radna mjesta-drzavne institucije.Zasto da njegovo dijete moze danas potrositi 50 i vise km,a necije ne moze ni jednu jedinu markicu?.Dosta je ba bilo.
To je bilo prije 15 godina. Šta ste čekali do danas? Ili si tada još pelene nosao pa nisi shvatao o čemu se radi. Ko si ti da određuješ ko smije koliko trošiti i šta raditi? Tako ćeš sutra reći i za dijete od nekog privatnika što troši babine pare, pa onda za dijete od nekog ko ima iole normalnu platu i ode to unedogled. A ti njima ne uništavaš radna mjesta nego uništavaš simbole ovog grada, ove države. Oni će sutra raditi u, šta ja znam, Holidej inu, i čekati da im se napravi nova zgrada od naših para. Ne uništavate njihovo, njihovo je na Poljinama, u Istanbulu i sličnim mjestima a one zgrade, one su naše.
Dizali smo se i tada,ali mirnim putem.Pa sta smo dobili??.Nemam ja protiv postenih privatnika nista,ali imam protiv onih koji su to stekli nelegalno-otimacinom od naroda.Zato treba se uraditi revizija imovine tih politicara i oduzeti to.Vratiti narodu,odnosno drzavi.
crni_DZo

#66 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by crni_DZo »

MMM1977 wrote:
Napravili Austrijanci, mi nismo nikad ništa tupavo ni napravili. Zato ne znamo ni cijeniti.
Jesu austrijanci napravili, doveli svoje ljude... ne kotas izgleda sta sam rekao. Zgrada je tu nije srusena, unisteno je ono sto je unutra, ko je to platio sve? Narod, eto ko i opet ce nije problem samo da se zivi zivotom dostojnim covjeka
Point.

#67 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by Point. »

Rijec dana - hooligani.
Symantec

#68 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by Symantec »

Dozer wrote:Paljenje i unistavanje objekata u kojima se nalaze dokumenti i u kojima sjede ljudi koji rade kao administracija drzavnih, entitetskih ili kantonalnih institucija - NIJE RJESENJE!!!

NISU ZGRADE KRIVE ZA STANJE U DRZAVI, NEGO SU TO LJUDI I POLITICKE STRANKE KOJIMA TI LJUDI PRIPADAJU!!

AKO NESTO TREBA RUSITI I PALITI, ONDA SU TO CENTRALE SDA, SNSD-a, HDZ-A, SDP-a, ALI I SVA OPLJACKANA IMOVINA KOJU POSJEDUJU GLAVESINE NAVEDENIH STRANAKA!!

NE PALITE I NE RUSITE ONO STO SMO MI PLATILI I STO TREBA NAMA DA SLUZI!!

Potpisujem :thumbup:
Symantec

#69 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by Symantec »

Pričaj k.rcu sada kada je narod izašao na ulice.
Očigledno je da ovaj vid protesta građana izaziva pažnju svih, a ne da kada vidimo radnike Krivaje, Feroelektra, Dite. Hidrogradnje i sl. kako strahuju za svoju i egzistenciju svoje porodice, da okrenemo kanal i nastojimo što prije popraviti raspoloženje nekom drugom temom na tv-u. A đubrad lopovska jednu po jednu firmu likvidiraju i pare sebi u džep.
Treba im popljačkati i popaliti svu imovinu pa i njih i njihove porodice na ulicu izbaciti i na javnu kuhinju staviti.
Styling

#70 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by Styling »

zoomba wrote:http://www.bh-index.com/predsjednistvo- ... nima-reda/

http://www.bh-index.com/lagumdzija-neop ... i-nasilje/

evo nasih politicara nazivaju nas bagrom i pricaju samo o institucijama a niko od njih da stane uz narod...
Niko od političara ne smije da stane pred demonstrante i da pokuša nešto jer bi ga odmah iz drugih stranaka označili kao vođu rušilačkog pohoda i taj bi bio mrtav na slijedećim izborima.
zoomba

#71 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by zoomba »

Styling wrote:
zoomba wrote:http://www.bh-index.com/predsjednistvo- ... nima-reda/

http://www.bh-index.com/lagumdzija-neop ... i-nasilje/

evo nasih politicara nazivaju nas bagrom i pricaju samo o institucijama a niko od njih da stane uz narod...
Niko od političara ne smije da stane pred demonstrante i da pokuša nešto jer bi ga odmah iz drugih stranaka označili kao vođu rušilačkog pohoda i taj bi bio mrtav na slijedećim izborima.
narod bira i on odlucuje a pitanje je ko ce staati uz narod , gdje su ovi nasi politicari , nigdje ih u zadnje vrijeme kriju se ko misevi i samo gledaju fotelje , samo se pitam sta vise narod treba da uradi da oni odu sa vlasti jer zadnji 20 godina samo tonemo pa do kad vise, slusaam danas kebu kako govori mene samo mogu iznjeti iz predsjednistva :D oni su porblem i treba ih otjerati i to je sve opste poznato sad je jedino sve na noradu na nama svima sta cemo uraditi , hocemo li sutiti i dalje i gledati kako nas sve dublje zavlace ,potkradaju i unistavaju ili cemo izaci i sve ih rastjerati....a samo od sebe nece nista na dobro
fortitudo

#72 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by fortitudo »

dali vi stvarno mislite da se moze nesto promijeniti na fin nacin 15tak godina radnici strajkaju mirno,podnose prijave,
mole,zahtjevaju,protestuju I nista. lopovi koji se smjenjuju na vlasti I dalje unistavaju ono sto je narod napravio
svake godine sve je vise nezaposlenih,vise firmi unistenih I SVAKE GODINE POLITICARI SU BOGATIJI/ne od placa nego od kriminala/ zar mislite da ce lopovi sami sebe prijaviti.ako su huligani zapalili nekoliko zgrada sta je sa hiljadama unistenih firmi za koje se niko ne uzasava ,neodgovara zato a koje su unistile pristojan zivot stotine hiljada obicnih radnih ljudi kojima je oduzeta I sadasnjost I buducnost.nazalost nijedne promjene ne idu bez steta jer se politicki lopovi mogu maknuti kada shvate da su u opasnosti
Nero Histrion

#73 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by Nero Histrion »

Point. wrote:Rijec dana - hooligani.
Hooligan - rastegljiv pojam na politickoj sceni BiH! :izet:
ambienta

#74 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by ambienta »

Predlažem :

1. Da tenkovi cuvaju Poljine i vile od kadrova SDA , SDP i SBIH , SBB,..
.
2. Da SIPA cuva Bakirov Al Shiddi, Brankovicevu zgradu EU na Skenderiji , zajednicki Importane, Fahrine nebodere ....

3. Da srusimo i zapalimo Narodno pozoriste i Bascarsiju i tu napravimo nove trzne Centre , naravno od para MMF i Razvojne banke FBIH !
BHCluster

#75 Re: SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by BHCluster »

hazbi wrote:ne znam vise ni sta bih mislio...

da li je moguce da je Arhiv tako slabo cuvan.....presjedio sam danas od 14 casova kraj tv-a i kompjutera.....
sagledao,upotpunio ranija saznanja,iskustva....poredio clanke i izvjestaje....

da li se samo meni cini da ce na kraju svega ovoga sadasnji ministar sigurnosti izvuci najvecu politicku korist...

svakako sam za proteste ali bez ljudskih zrtava i palenja....

ponavljam se-da li je stvarno moguce d je jedan takav objekat toliko slabo cuvan
Meni ovo oko arhiva je veoma sumljivo, to je 100% ciljano. Iskoristena situacija.
Post Reply