MMM1977 wrote:Kiki, nije to dobar način razmišljanja nikako. Da, imam dovoljno ali imam i empatije za one koji nemaju ali ovo nije rješenje nikakvo. Anarhija nikada nije bila rješenje a danas su u anarhiji učestvovali mnogi sa Iphone uređajima, rejbankama i sl. Prvi bih se pridružio protestima protiv vlasti koja ne valja da se radi samo o tome da se borimo za prava obespravljenih ali svaku revoluciju ovdje otmu totalno nepozvani likovi.
Sjecas li se pokreta Dosta? Sigurno sjecas.
Jesu li oni bili normalni? Po mnogima jesu. I jesu, onako na oko, estetski gledano. I sta se desilo? Raspustise se kada je SDP dosao na vlast.
Ovaj bunt je bio spontan, bunt ogorcenih i u pojam ubijenih ljudi, mladica, djece...
Znamo i ja i ti da nema adekvatnog covjeka koji bi mogao povesti masovne proteste a da ga podrzi vecina. Ti pominjes Jovu Divjaka i Bogica Bogicevica. Dobri ljudi, svakako. Da li bi zeljeli biti na celu 'revolucije'? Ne vjerujem. A i kada bi pristali, vidio bi diskreditacije, iste kao sad, samo malo drugacije. Bilo bi 'Srbin mijenja dlaku, cud nikada'. Ne dozvolite da vas vlasi prevedu zedne preko vode itd.
Sjebani smo druze, totalno. Nema covjeka koji nas moze povesti a da ga u roku od nekoliko dana ne diskreditujemo. Svako imalo pametan i razuman se uopste ne bi upustio u takvu avanturu.
Dakle, osudjeni smo da drustvo mijenja i pokrece sirotinja.
Samo su oni dovoljno motivisani.
I ja sam intertan i nemotivisan. Dodjem na proteste, podrzim na taj nacin... Al nema naboja kakvog bi trebalo biti. Valjda covjeka iskvari udoban zivot, sjebe mu osnovne ljudske vrijednosti. Dakle, kad ovo govorim pocinjem od sebe.