ho oponopono wrote:...ne znam vidjećemo, javiće na telki!staxx wrote:Ja maloprije sa rajom na kafi 2 sata rasprava o ovim protestima, skoro pa se posvadjasmo...
neki govore da su ovi protesti dobri, da treba ustrajati, da ce biti promjena (izmedju ostalog i ja ovako mislim)
dok dvojica drugih misle da se nista nece promjeniti i da je sve ovo uzalud?
sta je vase misljenje? i sta treba biti cilj ove mase koja protestuje, slozili smo se uglavnom svi da se narod buni, ali da ni sam ne zna sta hoce konkretno da uradi/promjeni!
je li sve ovo uzalud?
I šta ako "revolucija" uspije?
-
krater
#51 Re: Da li ce protesti uroditi plodom?
- Dr. Kuca
#52 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Samo govorim istinu, dok vi lozite raju da se vratite na vlast, nekim bajkama. Nije tesko proguglat.
- DoZeN
#53 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Nezaposlenost u BIH je velika,ali to je posledica toga da se ne mogu dogovoriti ko je poceo rat tj destrukcija
Ogromni broj ljudi u Tuzli koji hoce posla,hoce da ukinu i RS,ako se to uspostavi kao tacno onda ce demostracije ostati u FBIH
Ogromni broj ljudi u Tuzli koji hoce posla,hoce da ukinu i RS,ako se to uspostavi kao tacno onda ce demostracije ostati u FBIH
-
VjecitiStudent
#54 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Ko ovako rano budi ove režimske podrepne muhe?DoZeN wrote:Nezaposlenost u BIH je velika,ali to je posledica toga da se ne mogu dogovoriti ko je poceo rat tj destrukcija
- DoZeN
#55 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
dokazi da nije to istina?VjecitiStudent wrote:Ko ovako rano budi ove režimske podrepne muhe?DoZeN wrote:Nezaposlenost u BIH je velika,ali to je posledica toga da se ne mogu dogovoriti ko je poceo rat tj destrukcija
-
leo karan
#56 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Cega se bojis? Sto ne kazes?Dr. Kuca wrote:Samo govorim istinu, dok vi lozite raju da se vratite na vlast, nekim bajkama. Nije tesko proguglat.
Nemoj meni inputirat stranacku naklonjenost, ni slucajno.
- Pasiflora
#57 Re: Da li ce protesti uroditi plodom?
Nazalost, vjerovatno ce biti - tresla se gora, rodio se mis i to (između ostalog) zbog ovoga:
http://tuzla.danas.info/2014/02/06/mup- ... uca-omega/
"Pojasnio je da, nakon što su neki od demonstranata počeli masovno pljačkati trgovinske radnje i objekte,...
Dopisnica Agencije Fena iz Tuzle potvrdila je da je opljačkana robna kuća “Omega”."
http://tuzla.danas.info/2014/02/06/mup- ... uca-omega/
"Pojasnio je da, nakon što su neki od demonstranata počeli masovno pljačkati trgovinske radnje i objekte,...
Dopisnica Agencije Fena iz Tuzle potvrdila je da je opljačkana robna kuća “Omega”."
- ultima_palabra
#58 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
SDP i SDA su zajedno u ovoj priči, ne boj se...Dr. Kuca wrote:SDP strikes hard![]()
![]()
Od kada revolucija ima radno vrijeme? Cuj odosmo mi kuci do sutra![]()
![]()
Ma vidimo primjere ovih islamskih zemalja gdje bila "revolucija". Nikad im gore nije bilo. Nije ni toliko lose kolko se predstavlja. Kladionice pune, evo otidjimo veceras do grada kafane krcate, svaki dan kafici krcati, ne mozes parkinga naci za lijeka itd. Da li zelim da se sdp vrati? Ne zelim! Kmerovi su imali svoju sansu, nisu znali sta hocete sad?
Pune kladionice su znači znak blagostanja, pročita li se šta u životu?
- harač
#59 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
dijalogu i mirnom rješavanju sporova posuđeno je 15 godina. paljevina zaslužuje barem 15 dana. neka se isplati 
-
dert
#60 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
DoZeN wrote:Nezaposlenost u BIH je velika,ali to je posledica toga da se ne mogu dogovoriti ko je poceo rat tj destrukcija
Ti momak prvo skini taj avator. Taj na slici
- DoZeN
#61 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
cini ti sedert wrote:DoZeN wrote:Nezaposlenost u BIH je velika,ali to je posledica toga da se ne mogu dogovoriti ko je poceo rat tj destrukcija
Ti momak prvo skini taj avator. Taj na slicikad cuje glas M dobije koprivnjacu . A ti kad cujes B
Protesti su potrebni, ali jucerasnja slika iz Tuzle kada jedan demostrant kaze u kameru: Ovi su gori od cetnika govori mnogo
- Dr. Kuca
#62 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
@leo Niceg hvala Bogu dragom, nego mi je smijesna prica sdpo-vaca. De neka neko opet nakaci onaj program
@ultima moj kume, odakle pare svaki dan? Kafa, cigare, kladara, da se pojede treba ti minimalno petoba dnevno, nekad i vise. Nije odraz blagostanja, al nije ni odraz siromastva. Mi smo u nekoj sredini. Problem je sto bi svi htjeli da imaju 2-3 milje platu, od portira, cistacica, do menadjera, a svi bi htjeli biti menadjeri, direktori itd. Nista se nece promjeniti, al nista. Samo ce opet pojedinci profitirat. Ni jedna stranka ne valja, al sdp je najsmjesnija sa ovim pokusajima. Od ljetos i pokusaja politiziranja protesta jmbg-a, sam ih prekrizio definitivno.
Nego zapjevajmo onu jednu protestantnu" zbog svjetske krize nemam za rizle"
@ultima moj kume, odakle pare svaki dan? Kafa, cigare, kladara, da se pojede treba ti minimalno petoba dnevno, nekad i vise. Nije odraz blagostanja, al nije ni odraz siromastva. Mi smo u nekoj sredini. Problem je sto bi svi htjeli da imaju 2-3 milje platu, od portira, cistacica, do menadjera, a svi bi htjeli biti menadjeri, direktori itd. Nista se nece promjeniti, al nista. Samo ce opet pojedinci profitirat. Ni jedna stranka ne valja, al sdp je najsmjesnija sa ovim pokusajima. Od ljetos i pokusaja politiziranja protesta jmbg-a, sam ih prekrizio definitivno.
-
VjecitiStudent
#63 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Ima li u Sveckoj četnika?DoZeN wrote: cini ti seistina tj pogadjanje u sredu je najbolnije
Protesti su potrebni, ali jucerasnja slika iz Tuzle kada jedan demostrant kaze u kameru: Ovi su gori od cetnika govori mnogo
Last edited by VjecitiStudent on 07/02/2014 08:34, edited 1 time in total.
- Mister Yes
#64 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Juče su na TV1 u onoj emisiji od 21 sat pa na dalje stručnjaci sve objasnili. Ekonomska kriza je rezultat političke krize koja je rezultat neriješenih odnosa među etničkim grupama u BiH. Rješenja nema niti može biti sve dok sve 3 etničke grupe ne budu na istoj strani ili dok jedna od tih grupa ne bude u mogućnosti sama donositi odluke.
Što bi se reklo, gdje je puno baba kilava su djeca. Još kada te babe imaju dijametralno suprotne ciljeve onda su djeca bože sačuvaj. Ko god da dobije glasove i povjerenje birača ili revolucionara neće imati moć da učini promjene jer je sistem takav da niko ne može imati apsolutnu vlast. Osim toga postoje jasni politički programi koji rade na destrukciji zemlje a uvijek moraju biti u vlasti.
SDA i SDP dobijaju (jedni ili drugi) najviše glasova među Bošnjacima od kada postoje višestranački izbori u BiH. To je dovelo do toga da svi sposobni Bošnjaci koji žele da se bave politikom budu ili u SDA ili u SDP-u. Dobro, možda ne svi ali 90% sposobnih sigurno. Ljudi vide samo lidere ali iza tih lidera se nalazi jako puno ljudi. To su sada velike interesne grupe sa vrhunskom infrastrukturom i organizacijom. Ljudi nisu svjesni koliko su moćne i glomazne te organizacije. One u kombinaciji praktično okupljaju skoro sve što išta vrijedi kod Bošnjaka i to lijevo orijentirane SDP a desno orijentirane SDA. Ako i SDA i SDP odu u opoziciju, što se nikada nije desilo, doći će neko sa manje sposobnim kadrom. Čisto po logici stvari. Naravno, tada će dio sposobnog kadra iz SDA i SDP preći u tu novu vlast ali onda se postavlja pitanje čemu sve promjene ako se ništa neće promjeniti.
Skidanje njih sa vlasti i postavljanje nekih inferiornih stranaka sa inferiornim kadrom može samo oslabiti sve aspekte društva. Kriminal i korupcija će ostati jer ljudi su ljudi i svi imaju mana neovisno u kojoj su stranci. Može se čak reći da će sposobni više krasti ali i više pomoći državi (ona stara, ako ne zna sebi kako će drugima). Ova država, tačnije njeno nesređeno uređenje, dovodi do toga da je lakše krasti i manje raditi i to će tako biti ko god dođe na vlast.
Ali evo, hajde da i to vidimo. Hajde da skinemo sa vlasti našu prvu postavu (jer SDA i SDP to realno jesu šta god ko mislio) i stavimo igrače sa klupe. Sa druge strane će pak ostati Milorad Dodik. Realno najsposobniji političar u BiH u zadnjih 20 godina bez konkurencije. Dražen Petrović je onomad juniorima Olimpije dao 112 poena. Dodik će našoj drugoj postavi napraviti dijete bojim se. Ali sve je to dio života. Sami pali sami se ubili. Država je ozbiljna stvar i ako kao narod nismo dovoljno strpljivi da se izborimo za nju onda je nećemo ni imati.
Što bi se reklo, gdje je puno baba kilava su djeca. Još kada te babe imaju dijametralno suprotne ciljeve onda su djeca bože sačuvaj. Ko god da dobije glasove i povjerenje birača ili revolucionara neće imati moć da učini promjene jer je sistem takav da niko ne može imati apsolutnu vlast. Osim toga postoje jasni politički programi koji rade na destrukciji zemlje a uvijek moraju biti u vlasti.
SDA i SDP dobijaju (jedni ili drugi) najviše glasova među Bošnjacima od kada postoje višestranački izbori u BiH. To je dovelo do toga da svi sposobni Bošnjaci koji žele da se bave politikom budu ili u SDA ili u SDP-u. Dobro, možda ne svi ali 90% sposobnih sigurno. Ljudi vide samo lidere ali iza tih lidera se nalazi jako puno ljudi. To su sada velike interesne grupe sa vrhunskom infrastrukturom i organizacijom. Ljudi nisu svjesni koliko su moćne i glomazne te organizacije. One u kombinaciji praktično okupljaju skoro sve što išta vrijedi kod Bošnjaka i to lijevo orijentirane SDP a desno orijentirane SDA. Ako i SDA i SDP odu u opoziciju, što se nikada nije desilo, doći će neko sa manje sposobnim kadrom. Čisto po logici stvari. Naravno, tada će dio sposobnog kadra iz SDA i SDP preći u tu novu vlast ali onda se postavlja pitanje čemu sve promjene ako se ništa neće promjeniti.
Skidanje njih sa vlasti i postavljanje nekih inferiornih stranaka sa inferiornim kadrom može samo oslabiti sve aspekte društva. Kriminal i korupcija će ostati jer ljudi su ljudi i svi imaju mana neovisno u kojoj su stranci. Može se čak reći da će sposobni više krasti ali i više pomoći državi (ona stara, ako ne zna sebi kako će drugima). Ova država, tačnije njeno nesređeno uređenje, dovodi do toga da je lakše krasti i manje raditi i to će tako biti ko god dođe na vlast.
Ali evo, hajde da i to vidimo. Hajde da skinemo sa vlasti našu prvu postavu (jer SDA i SDP to realno jesu šta god ko mislio) i stavimo igrače sa klupe. Sa druge strane će pak ostati Milorad Dodik. Realno najsposobniji političar u BiH u zadnjih 20 godina bez konkurencije. Dražen Petrović je onomad juniorima Olimpije dao 112 poena. Dodik će našoj drugoj postavi napraviti dijete bojim se. Ali sve je to dio života. Sami pali sami se ubili. Država je ozbiljna stvar i ako kao narod nismo dovoljno strpljivi da se izborimo za nju onda je nećemo ni imati.
-
dert
#65 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
DoZeN wrote:cini ti sedert wrote:DoZeN wrote:Nezaposlenost u BIH je velika,ali to je posledica toga da se ne mogu dogovoriti ko je poceo rat tj destrukcija
Ti momak prvo skini taj avator. Taj na slicikad cuje glas M dobije koprivnjacu . A ti kad cujes B
istina tj pogadjanje u sredu je najbolnije
Ne cini mi se jer tog supka gledam svaki dan
-
VjecitiStudent
#66 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Podrepne muhe, jel i jutros radi hotline sa Nikšićem?
- ultima_palabra
#67 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
To što roditelji vole svoje dijete pa mu daju pare da besposličari u 25-30. godini, nije znak da nam je dobro. Kad kladionice i kafići budu prazni, onda će nam biti dobro... to će značiti da niko nema vremena da besposličariDr. Kuca wrote:@ultima moj kume, odakle pare svaki dan? Kafa, cigare, kladara, da se pojede treba ti minimalno petoba dnevno, nekad i vise. Nije odraz blagostanja, al nije ni odraz siromastva. Mi smo u nekoj sredini. Problem je sto bi svi htjeli da imaju 2-3 milje platu, od portira, cistacica, do menadjera, a svi bi htjeli biti menadjeri, direktori itd. Nista se nece promjeniti, al nista. Samo ce opet pojedinci profitirat. Ni jedna stranka ne valja, al sdp je najsmjesnija sa ovim pokusajima. Od ljetos i pokusaja politiziranja protesta jmbg-a, sam ih prekrizio definitivno.
A što se tiče stranaka... pa ovo je počelo sa rušenjem SDP-ove Vlade TK, gdje ti tu vidiš SDP-ovu zavjeru ja ne kontam.
- DoZeN
#68 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Radnicka prava su ugrozena i u Tuzli i u BL i u Bijeljini,medjutim ti ist radnici u Tuzli,Zenici i oni u Bijeljini ne mogu da se dogovore oko rata ili npr 15 maja 92 u Tuzli.VjecitiStudent wrote:Ima li u Sveckoj četnika?DoZeN wrote: cini ti seistina tj pogadjanje u sredu je najbolnije
Da li ja lazem?
- DoZeN
#69 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Nemoj ga gledati, prebaci na MSNBCdert wrote:
Ne cini mi se jer tog supka gledam svaki dana i tvoji postovi se ne razlikuju od njegovog misljenja
- Dr. Kuca
#70 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Slucajno znam jednog.ultima_palabra wrote:To što roditelji vole svoje dijete pa mu daju pare da besposličari u 25-30. godini, nije znak da nam je dobro. Kad kladionice i kafići budu prazni, onda će nam biti dobro... to će značiti da niko nema vremena da besposličariDr. Kuca wrote:@ultima moj kume, odakle pare svaki dan? Kafa, cigare, kladara, da se pojede treba ti minimalno petoba dnevno, nekad i vise. Nije odraz blagostanja, al nije ni odraz siromastva. Mi smo u nekoj sredini. Problem je sto bi svi htjeli da imaju 2-3 milje platu, od portira, cistacica, do menadjera, a svi bi htjeli biti menadjeri, direktori itd. Nista se nece promjeniti, al nista. Samo ce opet pojedinci profitirat. Ni jedna stranka ne valja, al sdp je najsmjesnija sa ovim pokusajima. Od ljetos i pokusaja politiziranja protesta jmbg-a, sam ih prekrizio definitivno.
Nego zapjevajmo onu jednu protestantnu" zbog svjetske krize nemam za rizle"![]()
A što se tiče stranaka... pa ovo je počelo sa rušenjem SDP-ove Vlade TK, gdje ti tu vidiš SDP-ovu zavjeru ja ne kontam.
Vidi kume to sto on nece da radi je njegova stvar. Imam par drugova koji se vazda zale i kad dobiju poso, mjesec dva i kaze ne mogu ja itd. Nije to - to. Jedan je najaci citiriam tjeraju me da radim kad mi radno vrijeme istekne
-
leo karan
#71 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Lakse je diskreditovati proteste, kad se polarizuju ucesnici. Pusti bijednike ba.ultima_palabra wrote:To što roditelji vole svoje dijete pa mu daju pare da besposličari u 25-30. godini, nije znak da nam je dobro. Kad kladionice i kafići budu prazni, onda će nam biti dobro... to će značiti da niko nema vremena da besposličariDr. Kuca wrote:@ultima moj kume, odakle pare svaki dan? Kafa, cigare, kladara, da se pojede treba ti minimalno petoba dnevno, nekad i vise. Nije odraz blagostanja, al nije ni odraz siromastva. Mi smo u nekoj sredini. Problem je sto bi svi htjeli da imaju 2-3 milje platu, od portira, cistacica, do menadjera, a svi bi htjeli biti menadjeri, direktori itd. Nista se nece promjeniti, al nista. Samo ce opet pojedinci profitirat. Ni jedna stranka ne valja, al sdp je najsmjesnija sa ovim pokusajima. Od ljetos i pokusaja politiziranja protesta jmbg-a, sam ih prekrizio definitivno.
Nego zapjevajmo onu jednu protestantnu" zbog svjetske krize nemam za rizle"![]()
Maloprije si rekao jedinu istinu, a to je da su SDA i SDP zajedno u ovoj priči.
Ne znaju u centralama kakav stav da se zauzme, panika vlada.
Najizglednija njihova koalicija.
-
uzgajivac
#72 Re: Da li ce protesti uroditi plodom?
da li su prosvjedi uspjesno okoncani, potvrdice sljedeceg tjedna u svojoj izjavi majstor suplje price, aktualni premijer Federacije.

ako ne produlje rok za okoncanje prosvjeda

ako ne produlje rok za okoncanje prosvjeda
-
moke33-sa
#73 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Dr. Kuca wrote:SDP strikes hard![]()
![]()
Od kada revolucija ima radno vrijeme? Cuj odosmo mi kuci do sutra![]()
![]()
Ma vidimo primjere ovih islamskih zemalja gdje bila "revolucija". Nikad im gore nije bilo. Nije ni toliko lose kolko se predstavlja. Kladionice pune, evo otidjimo veceras do grada kafane krcate, svaki dan kafici krcati, ne mozes parkinga naci za lijeka itd. Da li zelim da se sdp vrati? Ne zelim! Kmerovi su imali svoju sansu, nisu znali sta hocete sad?
druze moj fini pa nije sarajevo 10% stanovnistva,ti kafici koje ti navodis da su puni u njih stane manje od 10% gradjana sarajeva,tako da ta konstatacija nema veze s mozgom.sto se tice kladionica uvjek je bilo i biti ce da igre na srecu vecinom igraju bjeda i siromasni u zelji da ce dobiti nesto sto ce im promjeniti zivot,mada i kladionice u zadnje vrjeme ma i prije su igrali na markicu malo je onih koji uplacuju velike cifre..
ovo nije revolucija ovo su protesti napacenog naroda koji ne moze vise da gleda kako ih neko krade,revolucija ce biti onda kada svi izadjemo i kada budemo na ulic 24 sata a ne kako ti rece odo malo pa cu kuci odspavati od toga nema nista..kada budemo ja,ti i jos 200000 ljudi 24 sata pred zgradom vlade i kada budemo imali nekoga ko ce da stane ispred nas i kaze da ce nas voditi poslje revolucije onda mozemo da ovo zovemo revolucijom do tada idemo polako doce i to vrjeme..
- DoZeN
#74 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Tacno takoMister Yes wrote:Juče su na TV1 u onoj emisiji od 21 sat pa na dalje stručnjaci sve objasnili. Ekonomska kriza je rezultat političke krize koja je rezultat neriješenih odnosa među etničkim grupama u BiH. Rješenja nema niti može biti sve dok sve 3 etničke grupe ne budu na istoj strani ili dok jedna od tih grupa ne bude u mogućnosti sama donositi odluke.
Što bi se reklo, gdje je puno baba kilava su djeca. Još kada te babe imaju dijametralno suprotne ciljeve onda su djeca bože sačuvaj. Ko god da dobije glasove i povjerenje birača ili revolucionara neće imati moć da učini promjene jer je sistem takav da niko ne može imati apsolutnu vlast. Osim toga postoje jasni politički programi koji rade na destrukciji zemlje a uvijek moraju biti u vlasti..
-
dert
#75 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
DoZeN wrote:Nemoj ga gledati, prebaci na MSNBCdert wrote:
Ne cini mi se jer tog supka gledam svaki dana i tvoji postovi se ne razlikuju od njegovog misljenja
Ma treba da se gleda sve
i ides okolo kole a volio bi da sve koji vole BiH posaljes u pm.