Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

Hajlac

#51 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Hajlac »

O'zone wrote:
Pripadnici Jedinice za specijalne namjene MUP-a TK obezbjeđuju glavni ulaz u zgradu Vlade TK, ali i pomoćni od strane Doma zdravlja. U 16 sati kraj je radnog vremena, a demonstranti su poručili kako premijeru, ministrima i državnim službenicima neće dati da idu kući.
Ako ih zatvorite unutra onda istrajte do kraja. Učite na tuđim greškama :wink:
Upravo!

Ne dozvolite da se u gluho doba noći ospe masa i da vam Niski predstavnici(u ovom slučaju domaći političari) pomućuju um kako bi izvukli "svoje" :thumbup:
leo karan

#52 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by leo karan »

Samo čekam da neko počne diskreditovati demonstrante.

npr. stranacki instruirani
vidi im glave
placenici
ne protestvuju po ISO standarnu ili slicna sranja.

Ovo je vapaj sirotinje...sve trebaju zapaliti, imaju pravo. I kad zapale, treba ih amnestirat. Dosta vise ove pljacke.
kad se moze pljackat, moze se i rusit.
AmirBaa

#53 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by AmirBaa »

Hajde Alfonso nabroj 5 pozitivnih stvari u ovoj drzavi za koje je zasluzno tri grane vlasti ?
Alfons Kauders

#54 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Alfons Kauders »

AmirBaa wrote:Hajde Alfonso nabroj 5 pozitivnih stvari u ovoj drzavi za koje je zasluzno tri grane vlasti ?
ne pada mi na pamet

isto tako kao sto mi ne pada na pamet podrzavati one koji bi razbijali grad iz obijesti
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#55 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by pici »

Alfons Kauders wrote:
mmm ... neka je traze od onih koji su im sahranili firme :wink:

eeeeee... valjda udarat na PrinCa i na jedinu stranKu u Bošnjaka...eeeeeee ti bi da dovuku DodiKovu poliCiju ko poJaČanje da nas biju a spašavaju PoljinašHe...to brez mrtve glave nemre proĆi....eeeeeee
seln

#56 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by seln »

"Bosna ili kratka istorija diletantizma"
megaman4

#57 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by megaman4 »

početak kraja SDP-a, dogoriilo je svima do nokata, a pošto je TK i Tuzla do sad bila najjača baza SDP-a, nakon izbora 2014. više neće biti. Ovo je nedavno najavio jedan analitičar s zapada, riječima da se u BiH spremaju ozbiljni socijalni nemiri, e izgled da je počelo, jer će ovo povući i druge gradove.
madner

#58 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by madner »

Primam opklade:
Koja stranka ce biti krivac za ove proteste:

DF: 1.2
SDA: 2.5
SBiH: 4
SBB: 9
Boss: 200

:D
AmirBaa

#59 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by AmirBaa »

Alfons Kauders wrote:
AmirBaa wrote:Hajde Alfonso nabroj 5 pozitivnih stvari u ovoj drzavi za koje je zasluzno tri grane vlasti ?
ne pada mi na pamet

isto tako kao sto mi ne pada na pamet podrzavati one koji bi razbijali grad iz obijesti
Zar onda nije lakse nista ne pricati, ako vec ne podrzavas ?
Janjicar

#60 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

Alfons Kauders wrote:
Janjicar wrote: Promasio si poentu... Ima tu ljudi koji su zavrsili i elektrotehnicki fakultet vjerovao ili ne ;)
Radnici ovih firmi su trazili takodje da se ponisti privatizacija jer ne mozes prodati drzavnu firmu "posto zasto" , nisu ispostovani ugovori, a ukoliko ugovor nije ispostovan dakle nije isplacivan doprinos radnicima drzava je duzna tim radnicima obezbijediti te doprinose ukoliko je ona bila njihov predhodni vlasnik te istu privatizaciju ponistiti.
Ipak budi malo korektan prema tim ljudim i ne lupaj gluposti molim te. :thumbup:
zasto onda traze posao na budzetu ako su tako dobri i jos pride s diplomom ETF-a? evo nek se jave meni, jaran mi je zaposljavao nekakvih programera zadnjih par mjeseci... on moze bolje objasniti koliko danas vrijedi diploma tuzlanskog ETF-a...

a sto se tice radnika, fulali su adresu i deceniju... da i ne pricamo o tome kako su se odnosili prema VLASTITIM firmama dok se moglo klepati sa strane... a vjeruj mi VRLO DOBRO znam kako su se skoro svi od portira do direktora ugradjivali i kljucali dok se moglo... sad kad je sve otislo u kurac, drzava treba placati ceh?

i sta da se poniste ugovori? mislis da ce te firme ikad ponovo raditi?

jebi ga sefe, nek se snalaze kao i ostali... ima ljudi koji su u puno gorim govnima od njih... ove firme fakticki NE POSTOJE niti su uspjesno radile u zadnjih 20 godina, uz par izuzetaka... e sad ako smatras da drzava nekog treba dozivotno izdrzavati zato sto je 5-10 godina pred rat radio u jednoj od tih firmi (jer poslije fakticki nisu ni radile) onda ne znam koga ne trebamo izdrzavati
Bravo, pogodio si poentu... Ko je unistio drzavne univerzitete ?
Konkretnije Univerzitet u Tuzli ?
Unistila ga politika tj Vlada TK, isti poslanici u skupstini TK koji su ujedno i profesori na tom univerzitetu...

Ti mislis da jedan "Konjuh" ne moze uspjeti ?
Prodji malo do Zivinica pa ces vidjet koliko je privatnih firmi uspjelo koje se bave kao i Konjuh a privatnici su poceli od ničeg...
Vjerovatno ne zivis u TK tako da nisi upoznat sa situacijom, nego nemoj vjerovat svemu naslijepo..
Alfons Kauders

#61 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Alfons Kauders »

pici wrote:
Alfons Kauders wrote:

eeeeee... valjda udarat na PrinCa i na jedinu stranKu u Bošnjaka...eeeeeee ti bi da dovuku DodiKovu poliCiju ko poJaČanje da nas biju a spašavaju PoljinašHe...to brez mrtve glave nemre proĆi....eeeeeee
jes, a i princ nam se strmopizdio pa nema smisla... :D
Hajlac

#62 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Hajlac »

leo karan wrote:Samo čekam da neko počne diskreditovati demonstrante.

npr. stranacki instruirani
vidi im glave
placenici
ne protestvuju po ISO standarnu ili slicna sranja.

Ovo je vapaj sirotinje...sve trebaju zapaliti, imaju pravo. I kad zapale, treba ih amnestirat. Dosta vise ove pljacke.
kad se moze pljackat, moze se i rusit.
Teško je logistički izvedivo ali za paljevinu pokradenog sam na mjestima gdje se nalazi to pokradeno - viletinama, privatnim autima, stančinama i poslovnim prostorima koje iznajmljuju itd.

Teško izvedivo jer ko zmija kriju noge tj. pohapano pa se većini njih gubi trag kad pred institucijama ulete u službene audije...
It_is_a_Leclerc

#63 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by It_is_a_Leclerc »

Govna SDP-enjerska ! Huškate policiju na gladne radnike DITA-e. Lomite im ruke i razbijate noseve, a znate da ti ljudi nemaju osigurnja i nemaju gdje da se liječe.

Vi ste sramota za socijaldemokratiju, vi ste sramota za ovu državu i ovaj narod. Podnesite ostavku i ubijte se.
Banksy

#64 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:da izadju na ulice i traze sta? :D

mmm ... obećanu socijalnu pravdu, pet politika, državu za čovjeka ...?
Ili od onih koji su im prije 4 godine obećavali: ujedinjenje države BiH (?!), zapošljavanje, investicije, pravdu za borce, za penzionere, EU,

''imamo viziju, strategiju, precizan plan, mi smo reformatori''

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#65 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by pici »

madner wrote:Primam opklade:

pišHi meni 1 Kerma na ovo...
OldMayor

#66 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by OldMayor »

Svaka cast tuzlacima. Mi cemo pred parlament na kafu.

I ja sam razmisljao ne treba unistavati svoje, ali kad malo skontam ma sta ne treba!

Treba sve porusit, jer ja sam ga platio, e ja cu ga i rusit. A ne nekakav Brankovic, Tihic, Dodik, Lagumdzija, Bakir, Covic i ostali koji marke nisu dali ni zasta, a debelo trose.

Ako je brankovic sa svojom bagrom mogao kupit voz, koji eto sad vracamo, sklepat milione maraka ni nasta, zasto ja ne bih razbio njihovog audija i olaksao sebi malo dusu.

Od sada podrzavam nasilne proteste. Ako mi zivimo u govnima, e pa zivjet cete i vi, makar nam grad licio na deponiju. Jer grad se ionako unistava iz godine u godinu.
Danguba

#67 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Danguba »

Ih... jos kada bi kako moglo da se iz Tuzle rijese problemi sa federalnom i drzavnom BEZvlascu...gdje bi nam bio kraj. :-)

nastala bi nestasica kokica u rajvoSa. :D
Alfons Kauders

#68 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Alfons Kauders »

AmirBaa wrote:
Alfons Kauders wrote:
ne pada mi na pamet

Zar onda nije lakse nista ne pricati, ako vec ne podrzavas ?
aha, dakle ako ti se nesto ne svidja onda suti

i hajmo ujedno podrzati demonstrante kojim se nesto ne svidja
O'zone
Globalni moderator

#69 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

14:15 Pripadnici Jedinice za specijalne namjene MUP-a TK krenuli su u obračun sa demonstrantima. Ispred zgrade Vlade TK nema nikog, a demonstranti su pomjereni i sa glavnih saobraćajnica. Demonstranti su se razbježali u pravcu KSC Mejdan, stadionu Tušanj i naselje Slatina.
Efektivno nema šta
Hajlac

#70 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Hajlac »

Alfons Kauders wrote:
ne pada mi na pamet

Aferim kad ti je očaj i isfrustriranost sistematski uništenom privredom privatizacijom i mahinacijama nekretninama&pokretninama zapravo obijest!
madner

#71 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by madner »

pici wrote:
madner wrote:Primam opklade:

pišHi meni 1 Kerma na ovo...
Upisato, ali nemoj da javis Mirnesu :D
ultima_palabra

#72 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by ultima_palabra »

A vidim ja nema vanille dugo na forumu :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#73 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

Skream

#74 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Skream »

Naslovnica

#75 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Naslovnica »

It_is_a_Leclerc wrote:Govna SDP-enjerska ! Huškate policiju na gladne radnike DITA-e. Lomite im ruke i razbijate noseve, a znate da ti ljudi nemaju osigurnja i nemaju gdje da se liječe.

Vi ste sramota za socijaldemokratiju, vi ste sramota za ovu državu i ovaj narod. Podnesite ostavku i ubijte se.
:thumbup:
Locked