Alfons Kauders wrote:Janjicar wrote:
Promasio si poentu... Ima tu ljudi koji su zavrsili i elektrotehnicki fakultet vjerovao ili ne

Radnici ovih firmi su trazili takodje da se ponisti privatizacija jer ne mozes prodati drzavnu firmu "posto zasto" , nisu ispostovani ugovori, a ukoliko ugovor nije ispostovan dakle nije isplacivan doprinos radnicima drzava je duzna tim radnicima obezbijediti te doprinose ukoliko je ona bila njihov predhodni vlasnik te istu privatizaciju ponistiti.
Ipak budi malo korektan prema tim ljudim i ne lupaj gluposti molim te.

zasto onda traze posao na budzetu ako su tako dobri i jos pride s diplomom ETF-a? evo nek se jave meni, jaran mi je zaposljavao nekakvih programera zadnjih par mjeseci...
on moze bolje objasniti koliko danas vrijedi diploma tuzlanskog ETF-a...
a sto se tice radnika, fulali su adresu i deceniju... da i ne pricamo o tome kako su se odnosili prema VLASTITIM firmama dok se moglo klepati sa strane... a vjeruj mi VRLO DOBRO znam kako su se skoro svi od portira do direktora ugradjivali i kljucali dok se moglo... sad kad je sve otislo u kurac, drzava treba placati ceh?
i sta da se poniste ugovori? mislis da ce te firme ikad ponovo raditi?
jebi ga sefe, nek se snalaze kao i ostali... ima ljudi koji su u puno gorim govnima od njih... ove firme fakticki NE POSTOJE niti su uspjesno radile u zadnjih 20 godina, uz par izuzetaka... e sad ako smatras da drzava nekog treba dozivotno izdrzavati zato sto je 5-10 godina pred rat radio u jednoj od tih firmi (jer poslije fakticki nisu ni radile) onda ne znam koga ne trebamo izdrzavati
Bravo, pogodio si poentu... Ko je unistio drzavne univerzitete ?
Konkretnije Univerzitet u Tuzli ?
Unistila ga politika tj Vlada TK, isti poslanici u skupstini TK koji su ujedno i profesori na tom univerzitetu...
Ti mislis da jedan "Konjuh" ne moze uspjeti ?
Prodji malo do Zivinica pa ces vidjet koliko je privatnih firmi uspjelo koje se bave kao i Konjuh a privatnici su poceli od ničeg...
Vjerovatno ne zivis u TK tako da nisi upoznat sa situacijom, nego nemoj vjerovat svemu naslijepo..