Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
- sema911s
#51 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
kako kazu stara koka dobra supa,.,
al opcenito sve zene kada prodju 30se izgube,., valjda im nesto se upali u glavi ono nisam nista uradila sta cu sada,., i onda dignu kriterije ,.jos ako je obrazovana, dobar posao,,. pa muski skontaju da se uvale,.pa sve muske gleda tako da je hoce da iskoriste,., a ustvari mozda medju tim nazovi losim konj na pricnu bio nije ga ni vidjela,.
al opcenito sve zene kada prodju 30se izgube,., valjda im nesto se upali u glavi ono nisam nista uradila sta cu sada,., i onda dignu kriterije ,.jos ako je obrazovana, dobar posao,,. pa muski skontaju da se uvale,.pa sve muske gleda tako da je hoce da iskoriste,., a ustvari mozda medju tim nazovi losim konj na pricnu bio nije ga ni vidjela,.
- ho oponopono
#52 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
...to je jednostavno tako...spika tipa eh, jadnica niko je neće, ma to je birač - otirač ...uuu da iole vrijedi do sad bi se ona i udala...ali ne marim po običaju, po svom tjeram jer u pitanju je pak moj život!
...tipično je da se ogovaraju ljudi koji žive na nešto drugačiji način, to je uvriježen manir sirovih umova, ali pobogu status ne čini čovjeka, niti sreću i da sve je stvar izbora!
...različiti ljudi, različito ponašanje, ali ono što znam je da treba pružiti šansu nekome ko zaista vrijedi!
...tipično je da se ogovaraju ljudi koji žive na nešto drugačiji način, to je uvriježen manir sirovih umova, ali pobogu status ne čini čovjeka, niti sreću i da sve je stvar izbora!
...različiti ljudi, različito ponašanje, ali ono što znam je da treba pružiti šansu nekome ko zaista vrijedi!

- friskyoreo
#53 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
Zene su danas emancipovanije, neovisne su od muskaraca a i od porodice, manje-vise... I drago mi je sto ne daju da ih neki balkanski krkan hebe u mozak, samo da bi imale taj ideal savrsenog braka, kucicu u cvijecu, djecu, itd i zadovoljile rodbinu, prijatelje i okolinu...
A znamo da je to iluzija, taj savrseni brak koji svi teze da pokazu da imaju... Zato za njih
Mada ima i djevojaka koje se jednostavno nisu snasle u zivotu, pogubile se nekako pa ocajno traze bilo koga ko ce ih ozeniti, jerbo ostarilo se, prosli su svi vozovi.
Mada ima i djevojaka koje se jednostavno nisu snasle u zivotu, pogubile se nekako pa ocajno traze bilo koga ko ce ih ozeniti, jerbo ostarilo se, prosli su svi vozovi.
Last edited by friskyoreo on 31/01/2014 09:08, edited 1 time in total.
- Tomos
#54 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
Jebo umjetnu oplodnju ovako bar zna tog s kim je mala odnos onako iz epruvete jebo to opet je vještačko nešto.DoZeN wrote:postoji i vjestacka oplodnja,ne treba koljegaTomos wrote:Masa ih ima još i rade imaju dobre plate i nisu loše ženske ali sebe kažnjava tako što će ostatak života provesti sama, ako na primjer neće da ima muškarca uvjek, nek nađe nekog kolegu ili druga nek ga zamoli da je oplodi bar da ima dijete pored sebe pa kad ima dobru platu može imati dvoje djece ne treba joj muž samo da ima iza sebe bilo šta i da ima iza sebe potomstvo.kojeg zna s posla.
- stiv33
#55 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
Trideseta brzo dođe (i prođe) a da i ne trepneš. Malo duže se studira, bilo je nekih veza i vezica, ali nije uspjelo. Da nema tog biološkog sata, ne bi bilo frke, ženska poslije tridesete je iskusnija, često i ljepša nego što je bila sa dvadeset. A i seks je u pravilu bolji. Djevojke ne dajte se. A dečki navalite, nećete zažaliti. 
- Big Ang
#56 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
suspect_zero wrote:elma89_ wrote:Ne moze,ali samo iz jednog razloga,zena s 27 je u mogucnosti da radja ,sto je zelja vecine muskaraca,a zena u 37 ima male sanse.Odmah manje vrijedna kao potencionalna buduca supruga.A zena od 37 ima koje izgledaju bolje od zena od 25 .Muskarci su malo drugaciji,njihove najbolje godine su izmedju 30-40Moze li istu vrijednost imati zena koja ima 37 i koja ima 27 godina? Znamo po cemu se tvori zenina vrijednost:
De ne provaljuj se matere ti
- madner
#57 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
Imaginarna vrijednost u glavi raste, realna vrijednost opada. 
-
lady____
#58 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
Neki čiča priča mladiću o ženidbi:
-Nemoj da ženiš djevojku, da je nekom valjala, već bi se udala!
Nemoj da ženiš udovicu, jednog je sahranila, sahranit će i tebe!
Nemoj da ženiš ni raspuštenicu, ostavila je jednog, ostavit će i tebe!
-Pa dobro, koju onda da ženim?!-upita mladić nestrpljivo.
-UKRADI ČOVJEKU ŽENU, KAD VALJA NJEMU, VALJAT ĆE I TEBI!!!
-
quiqui
#59 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
lady____ wrote:Neki čiča priča mladiću o ženidbi:
- Kona__
#60 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
Nije se samo udala ona koja nije htjela.
Last edited by Kona__ on 31/01/2014 09:27, edited 1 time in total.
- mO k3
#61 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
i brace ?Zatamnjena stakla wrote:Znači barim sve.
- DoZeN
#62 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
vidihAZNADAR wrote: jesi u pravu i naslov bi trebalo preimenovati.
Ali je tacno ipak da je pretjerani zenski feminizam uzrok samoce u tridesetima kod oba spola.
Zato sto ipak se ocekuje od muskarca da ostvari kontakt i napravi prvi korak. A muskarac u dvadesetima popije puno vise "korpi" nego cura. Iz razloga sto ispadne zaguljeni Balkanac za svaku sitnicu. Pa isti nas Balkanac ili izgubi volju za prvim korakom, ili pocne glumiti nesto sto nije.
U nasem drustvu se tumaci negativno ono sto je crta naseg mentaliteta, sve ono sto nije identicno sa mentalitetom zapada koji nam se promovira,.. a da ne spominjem malo dalje napr. zenu kao domacicu u braku barem u prvim godinama dok su djeca mala - to se tumaci kao robija, Afganistan,....
Naravno da razlozi postoje kod oba pola, ako gledamo na dio populacije u tridesetima koji bi rado imali vezu a nemaju.
Ali je cinjenica da je pretjerani feminizam i pokusaj kopiranja nekih drugih standarda pocetak svega.
problem je mnogo veci npr u dubini teritorije BIH,nego npr u Sarajevu i vecim gradovima,samo tu nisu upadljive zene like Sex and City,nego rumeni gorstaci koji su muskarci koji traze zene da im dodju na selo,i koji na zalost iako mogu "konju rep iscupati" i hraniti 100% tri porodice,nemaju sanse,i to nije problem od zapada nego je to bio problem i u proslom sistemu.
Zato je grehota samo pricati o zenama kojima je fakultet na dva minuta ili aerodrom na 15 min,naravno da ce to iskoristiti ako su pametne,svako pametan radi na sebi
Feminizam je na zalost potreban,samo sto je kao i sve mnogo zasao u manipulaciju
- mO k3
#63 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
varas se varas ....friskyoreo wrote:Zene su danas emancipovanije, neovisne su od muskaraca a i od porodice, manje-vise... I drago mi je sto ne daju da ih neki balkanski krkan hebe u mozak, samo da bi imale taj ideal savrsenog braka, kucicu u cvijecu, djecu, itd i zadovoljile rodbinu, prijatelje i okolinu...A znamo da je to iluzija, taj savrseni brak koji svi teze da pokazu da imaju... Zato za njih
![]()
ja ih dovoljno znam koje su se udale radi neke "sigurnosti" za ljude koji su stariji od nje 15 i vise godina ...
zato ona pored nje bomba a on straonja , ali ima par ebat ga
- dustaban
#64 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
Ova tema zasluzuje paznju jer se nazalost radi o veoma cestom problemu, gotovo bi smo ga smatrati epidemijom.
Problem neudatih cura nastaje onog momenta kad one prestaju biti cure, a to ne zele prihvatiti. Mnogo ce se lakse udati razvedena 35-godisnjakinja nego neudavana (pod pretpostavkom da su fizicki jednako "kvalitetne") jer su ove prve jednostavno opustenije za razliku od udavanih. A imaju brate i reference!
Osim toga cura od 35 godina treba da trazi muskarce srednje dobi a ne momke. Monoge to nece da shvate.
I tako dalje, tu se dokle radi o uzrocno-posljednicnom problemu neudane cure postaju nervozne, nervoza ih cini neprivlacnim... Mnoge su nazalost i prolupale zbog te frustracije.
Mislim da ce, zahvaljujuci tehnologiji, u buducnosti sve vise i vise biti "samo-zatrudnjelih" samohranih majki. Muzevi/ocevi ce se prikljucivati kasnije usvajajuci sve u paketu!
Eto dobre teme za kakav SF. A bogami bi se vec mogao i dokumentarac napraviti.
Problem neudatih cura nastaje onog momenta kad one prestaju biti cure, a to ne zele prihvatiti. Mnogo ce se lakse udati razvedena 35-godisnjakinja nego neudavana (pod pretpostavkom da su fizicki jednako "kvalitetne") jer su ove prve jednostavno opustenije za razliku od udavanih. A imaju brate i reference!
Osim toga cura od 35 godina treba da trazi muskarce srednje dobi a ne momke. Monoge to nece da shvate.
I tako dalje, tu se dokle radi o uzrocno-posljednicnom problemu neudane cure postaju nervozne, nervoza ih cini neprivlacnim... Mnoge su nazalost i prolupale zbog te frustracije.
Mislim da ce, zahvaljujuci tehnologiji, u buducnosti sve vise i vise biti "samo-zatrudnjelih" samohranih majki. Muzevi/ocevi ce se prikljucivati kasnije usvajajuci sve u paketu!
Eto dobre teme za kakav SF. A bogami bi se vec mogao i dokumentarac napraviti.
- vjesticanametli
#65 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
zasto ali zasto zasto zasto mislite da je to uvijek vaznomodem33 wrote:dezurni_ucenik wrote:Gledam po drugaricama,imaju 28 odnosno 29 godina.Primjetio sam par puta kad se vracamo svi kuci navece iz grada,koliko djeluju sjebano.Uvijek kazu da su umorne ali znam da nije to razlog.Nemaju frajere.
I same su krive,kako one kazu ko god im pridje il je ruzan il je debil il retardiran i sl.E vala nema sanse da su svi momci u ovm gradu takvi tako da se neke djevojke previse precjenjuju.
Nije im dosao princ sa audije A5-icom ili mercedesom ... pa da bude lijepi medo.
Zensko ti nece izaci s nekim tko nema novca .... materijalisti su to teski.![]()
A i nepravedno drustvo i losa ekonomska situacija je donijela svoje kad ti vidis kako se dijele bespovratni novci nekim ljudima a nekim nista.
pa kao zena sama mozes da steknes sve to
neke se udaju i misle da su zavrsile i da samo treba da budu oploĐŽavane
ne mora se uvijek ni udati
mada ove danasnje pevaljke ja vala ne bih zelila ni zeniti, namačkano ko indijanac i vazda utegnuto i gologuzo (cast izuzecima), a ni muskinjama nije maHane
@bambi dobra slika........ja sam tomo
- friskyoreo
#66 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
Slazem se, ali te zene nisu ovdje tema... One su vec udate.mO k3 wrote:varas se varas ....friskyoreo wrote:Zene su danas emancipovanije, neovisne su od muskaraca a i od porodice, manje-vise... I drago mi je sto ne daju da ih neki balkanski krkan hebe u mozak, samo da bi imale taj ideal savrsenog braka, kucicu u cvijecu, djecu, itd i zadovoljile rodbinu, prijatelje i okolinu...A znamo da je to iluzija, taj savrseni brak koji svi teze da pokazu da imaju... Zato za njih
![]()
ja ih dovoljno znam koje su se udale radi neke "sigurnosti" za ljude koji su stariji od nje 15 i vise godina ...
zato ona pored nje bomba a on straonja , ali ima par ebat ga
-
hAZNADAR
#67 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
Mozda su prosli vozovi bas zato sto su u vecini nasih momaka vidjele balkanskog krkana koji ih kako kazes nece habat u mozak. Tvoje ramisljanje je upravo ta krajnost koju navodim kao razlog samoce oba spola u tridesetima.friskyoreo wrote:Zene su danas emancipovanije, neovisne su od muskaraca a i od porodice, manje-vise... I drago mi je sto ne daju da ih neki balkanski krkan hebe u mozak, samo da bi imale taj ideal savrsenog braka, kucicu u cvijecu, djecu, itd i zadovoljile rodbinu, prijatelje i okolinu...A znamo da je to iluzija, taj savrseni brak koji svi teze da pokazu da imaju... Zato za njih
![]()
Ta emancipovanost koju navodis je u vecini slucajeva kod nas malogradjanstvina gdje se tezi kopirati neki drugi medijski promoviran standard.
Proputovao sam prilicno svijeta i upoznao prilicno ljudi i mogu ti reci samo jednu stvar. Svugdje ima krkana, i skandinavci, Talijani, Francuzi,... su krkani na neki svoj nacin. Balkanski krkani su mila majka kakvih krkana ima drugdje.
Ako uopce mozemo definisati taj nas balkanski krkanizam, a ja sam se uvjerio da kod mnogih nasih cura ispadnes balkanski krkan za sitnicu - samo ako si drugaciji od nekog drugog "ideala" koji je po pravilu stereotipan.
Postoji ipak razlika izmedju muskih i zenskih u tridesetima koji pate od samoce i rado bi imali nekoga. Muski uglavnom ne zale za propustenim prilikama jer su svakako mnogo puta dobili nogu, korpu,... zbog radi "krkanluka" kojeg ne mogu promijeniti. Docim mnoge cure zale sto su propustile mnogo prilika i nogirale mnoge i rado bi istu sansu danas drugacije protumacile. Ne zato sto bi sad bilo sta, otirac, daj sta das,... vec zato sto vide da im kolegice sto su uhvatile voz i imaju nekog "krkana" nisu bas toliko shebane i da im nije toliko lose sa nasim "krkanom".
- coek
#68 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
najljepse je pratiti šablone: škola, pos'o, ženidba/udaja, djeca itd, ali šta ako neko od nas, u jednom ili više segmenata odstupa od šablona?
Ako smo u šablonu ne znači da smo automatski sretni i obratno.
Pitala učiteljica svoje učenike šta žele da budu kad odrastu.
- pilot
- glumica
- manekenka
- direktor
itd. itd.
A jedan reče: želim da budem sretan
E pa to je to što smo zaboravili, da treba da budemo sretni, a nigdje ne pise kako.
Prije mjesec i kusur mene recimo pitaju gdje cu za Novu Godinu, a ja im odgovaram: "meni je svaki dan nova godina". Bar se trudim da je tako
Ako smo u šablonu ne znači da smo automatski sretni i obratno.
Pitala učiteljica svoje učenike šta žele da budu kad odrastu.
- pilot
- glumica
- manekenka
- direktor
itd. itd.
A jedan reče: želim da budem sretan
E pa to je to što smo zaboravili, da treba da budemo sretni, a nigdje ne pise kako.
Prije mjesec i kusur mene recimo pitaju gdje cu za Novu Godinu, a ja im odgovaram: "meni je svaki dan nova godina". Bar se trudim da je tako
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#69 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
tema je za šire društveno proučavanje
OK je da određeni procenat žena ne želi da se uda... druge ne žele da rađaju... treće žele da žive s cimerom slobodno...
to je normalno kada društvu ne prijeti pad broja stanovnika negativna demografska slika...
međutim ideja da npr. trećina žena ne želi brak ili ne može naći partnera je zaista alarmantna
tu treba ubaciti i činjenicu kako je dobar dio današnje muške populacije ili poginuo ili pati od određenih bolesti vezanih za rat ( prvenstveno mislim na muškarce 1971-1976)
tako da mnoge cure i da žele da se udaju nemaju za koga više
mada s druge strane ja ne znam o kome pričamo ovdje... svi se udaše i oženiše osim onih koji to ne žele
zaista je tako u mom okruženju
OK je da određeni procenat žena ne želi da se uda... druge ne žele da rađaju... treće žele da žive s cimerom slobodno...
to je normalno kada društvu ne prijeti pad broja stanovnika negativna demografska slika...
međutim ideja da npr. trećina žena ne želi brak ili ne može naći partnera je zaista alarmantna
tu treba ubaciti i činjenicu kako je dobar dio današnje muške populacije ili poginuo ili pati od određenih bolesti vezanih za rat ( prvenstveno mislim na muškarce 1971-1976)
mada s druge strane ja ne znam o kome pričamo ovdje... svi se udaše i oženiše osim onih koji to ne žele
- madner
#70 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
Osnovni problem je sto zemsko misli da je bolje za muskarce zasto sto ima posao i fakultet. To naravno nije slucaj, ako ne zna pitu napraviti.
- Big Ang
#71 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
Black swan wrote:tema je za šire društveno proučavanje
Sve je rekao. Slobodno ključajte temu
- mO k3
#72 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
u hebote izvini jesam fulio sam malofriskyoreo wrote:Slazem se, ali te zene nisu ovdje tema... One su vec udate.mO k3 wrote:varas se varas ....friskyoreo wrote:Zene su danas emancipovanije, neovisne su od muskaraca a i od porodice, manje-vise... I drago mi je sto ne daju da ih neki balkanski krkan hebe u mozak, samo da bi imale taj ideal savrsenog braka, kucicu u cvijecu, djecu, itd i zadovoljile rodbinu, prijatelje i okolinu...A znamo da je to iluzija, taj savrseni brak koji svi teze da pokazu da imaju... Zato za njih
![]()
zato ona pored nje bomba a on straonja , ali ima par ebat ga![]()
![]()
Ma ovo emenacipacija ovo ono kome to treba ?
-
quiqui
#73 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
Simpatična tema.
A mogu li prvo da pitam sve vas muškarce, koji eto uglavnom mislite da se dotične dame (od karijere, +30) precjenjuju, koliko ste vi njih i njima sličnih (oholih, napornih, netolerantnih, kategoričnih i sl) "stvorili"?
Preciznije, koliko se sjećate da ste ženskih srca slomili i onda su one (spletom raznih okolnosti) sad u ovoj kategoriji?
Istina je da je masa takvih mladih žena. Istina je i da su one uglavnom isfrusrirane potajno, ma kakv utisak davale.
I to da su naporne odbojne, i vjerovatno dosta njih prošle svašta (sito i rešeto, kako ti tipični balkanski krkani definišu
).
Ali istina je i to da je sve počelo od jednog ljubavnog kraha. Najmanje 10ak različitih takvih priča mogu posvjedočiti.
A ono što čujem, puno je veći broj.
A mogu li prvo da pitam sve vas muškarce, koji eto uglavnom mislite da se dotične dame (od karijere, +30) precjenjuju, koliko ste vi njih i njima sličnih (oholih, napornih, netolerantnih, kategoričnih i sl) "stvorili"?
Preciznije, koliko se sjećate da ste ženskih srca slomili i onda su one (spletom raznih okolnosti) sad u ovoj kategoriji?
Istina je da je masa takvih mladih žena. Istina je i da su one uglavnom isfrusrirane potajno, ma kakv utisak davale.
I to da su naporne odbojne, i vjerovatno dosta njih prošle svašta (sito i rešeto, kako ti tipični balkanski krkani definišu
Ali istina je i to da je sve počelo od jednog ljubavnog kraha. Najmanje 10ak različitih takvih priča mogu posvjedočiti.
A ono što čujem, puno je veći broj.
-
Amy82
#74 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
Evo da se prijavi jos jedna neudata od haman 32 pune...
Treba imat malo srece u zivotu da nadjes nekog ko ce te voljeti i postovati i s kim mozes graditi zajednicki zivot... nema tu pravila, to ti se ili desi ili ne...
Evo ja sam mislila da mi se desilo pa se ispostavilo da sam bila s likom kojeg gore opisujete - sindrom "maminih sinova" - znate zavrsio sam skolu i radim, imam kredit i stan, ali mi ne pada na pamet da se odreknem mamine sarme i svog rahatluka, a kamo li da nesto podijelim s nekim ili pocnem gradit zajednicki zivot...a gazim 30te uveliko, pa nisam lud jer sex svakako mogu dobiti na svakom koraku od ovih curica sto su u fazonu Grand pink parade i sl...
Sad iz ove perspektive mogu samo reci da se uzdam "u se i u svoje kljuse"...radim, putujem, izlazim, strebam... ako usput upoznam nekog ko je dobra osoba, ko vodi "normalan" i zdrav zivot, ko je iskren i posten - naravno mora tu bit neke hemije i da nesto klikne
.... dobro jest, ako se ne desi, pa Boze moj
Nije fol samo se udat, to je samo pocetak...a danas ima svega, razvode se nakon nekoliko mjeseci, varaju se i lazu...pa bolje je bit sam nego biti u losoj vezi ili braku da bi se zadovoljila forma...
Treba imat malo srece u zivotu da nadjes nekog ko ce te voljeti i postovati i s kim mozes graditi zajednicki zivot... nema tu pravila, to ti se ili desi ili ne...
Evo ja sam mislila da mi se desilo pa se ispostavilo da sam bila s likom kojeg gore opisujete - sindrom "maminih sinova" - znate zavrsio sam skolu i radim, imam kredit i stan, ali mi ne pada na pamet da se odreknem mamine sarme i svog rahatluka, a kamo li da nesto podijelim s nekim ili pocnem gradit zajednicki zivot...a gazim 30te uveliko, pa nisam lud jer sex svakako mogu dobiti na svakom koraku od ovih curica sto su u fazonu Grand pink parade i sl...
Sad iz ove perspektive mogu samo reci da se uzdam "u se i u svoje kljuse"...radim, putujem, izlazim, strebam... ako usput upoznam nekog ko je dobra osoba, ko vodi "normalan" i zdrav zivot, ko je iskren i posten - naravno mora tu bit neke hemije i da nesto klikne
Nije fol samo se udat, to je samo pocetak...a danas ima svega, razvode se nakon nekoliko mjeseci, varaju se i lazu...pa bolje je bit sam nego biti u losoj vezi ili braku da bi se zadovoljila forma...
- madner
#75 Re: Sindrom neudatih djevojaka poslije 30-35 godine..
Dobro to je logicno, no same su krive. Trebale su znati da nema bolje