Nargila
- krofnaa*
#51 Re: Nargila
Probao sam jednom nargilu i bilo je užasno zagušljivo i neprijatno. Na kraju krajeva, ništa specijalno.
Tad još nije bila masovno popularna kao danas.
Danas je nargila popularizovana kroz spotove i muzička ostvarenja Jale Brata i Bube Korelija, Maye Berovic i ostalih iDJ produkcija koje iskaču na trendingu Youtube.
Imam osjećaj da je svaka generacija imala nešto opipljivo, neki identitet. Djeca 80tih, djeca 90tih pa čak i djeca 2000tih. Međutim ova današnja generacija mi potpuno nejasna i ne znam na šta se furaju? Narcisi na FB, Instagramu, lažni životi, nargila, brade, bratska ljubav (Jaran+jaran=braća), nafurne kučkice? Dobro toga je bilo u svakoj generaciji ali nikad ovako izraženo wtf? Odakle je sve to poteklo?
Danas je nargila popularizovana kroz spotove i muzička ostvarenja Jale Brata i Bube Korelija, Maye Berovic i ostalih iDJ produkcija koje iskaču na trendingu Youtube.
Imam osjećaj da je svaka generacija imala nešto opipljivo, neki identitet. Djeca 80tih, djeca 90tih pa čak i djeca 2000tih. Međutim ova današnja generacija mi potpuno nejasna i ne znam na šta se furaju? Narcisi na FB, Instagramu, lažni životi, nargila, brade, bratska ljubav (Jaran+jaran=braća), nafurne kučkice? Dobro toga je bilo u svakoj generaciji ali nikad ovako izraženo wtf? Odakle je sve to poteklo?
- Optimus09
#52 Re: Nargila
Ostavi se nargile i preko vikenda negdje na planinu 
- ultima_palabra
#53 Re: Nargila
HAVANA wrote:Ispusis ruzu,popijes bezalkoholnu pivu,zovnes konobaaar,daj svima wifi sifru,i navij jednu od bube i jale...Ludilo dede mi.
- studiorum_tuzlaensis
#54 Re: Nargila
ultima_palabra wrote:HAVANA wrote:Ispusis ruzu,popijes bezalkoholnu pivu,zovnes konobaaar,daj svima wifi sifru,i navij jednu od bube i jale...Ludilo dede mi.![]()
![]()
Kralju
![]()
![]()
što bi rekli, u sridu. Shisha in a nutshell.
- drunken tiger
#55 Re: Nargila
Hajde sve, ali što ti brade smetaju?krofnaa* wrote:Probao sam jednom nargilu i bilo je užasno zagušljivo i neprijatno. Na kraju krajeva, ništa specijalno.
- SmokingMan
#56 Re: Nargila
Ako te ne što konkretno zanima iz naučnog ugla...Obrati pažnju na ove reference u linkovima....Tu je malo detaljnije pojašnjeno.
https://www.cdc.gov/tobacco/data_statis ... YRekHLHouM
https://www.cdc.gov/tobacco/data_statis ... YRekHLHouM
-
hAZNADAR
#57 Re: Nargila
Nargila je pristupacna svugdje u svijetu. Po cijeloj Evropi imas nargila barove,.. ali tu cuclaju Arapi u 99,9% slucajeva.
Kod nas je samo trend i ufuravanje gdje je od Arapa sve OK,... Identiet danasnje omladine je vise vjerski nego nacionalni a nasa tradicionalna neukost i glupost rezultira time da mladi kopiraju arapsku kulturu misleci da su dio jednog vjerskog civilizacijskog tabora.
Buduci da ostali evropljani ne cuclaju u tolikoj mjeri kao mi - tesko da je u pitanju novi otkriveni ceif poput nove vrste cokolade - kod nas je to samo glup trend i nista vise.
Od svih novih proizvoda bezalkoholno pivo i nargila su najbesmislenije. Ako ti je do piva - uzmi pravo - nece ti nista biti. Ako ti je do pusenja - zapali pravu cigaru ili nemoj nikako. Cuj puše ružu, jabuku,....
Kada covjek vidi psiholoski profil i stajling ovih pušaca nargile - vidi jasno da nije samo nargila trendovsko naginjanje istoku. Glupi, glupi,.. junaci iz viceva.
Kod nas je samo trend i ufuravanje gdje je od Arapa sve OK,... Identiet danasnje omladine je vise vjerski nego nacionalni a nasa tradicionalna neukost i glupost rezultira time da mladi kopiraju arapsku kulturu misleci da su dio jednog vjerskog civilizacijskog tabora.
Buduci da ostali evropljani ne cuclaju u tolikoj mjeri kao mi - tesko da je u pitanju novi otkriveni ceif poput nove vrste cokolade - kod nas je to samo glup trend i nista vise.
Od svih novih proizvoda bezalkoholno pivo i nargila su najbesmislenije. Ako ti je do piva - uzmi pravo - nece ti nista biti. Ako ti je do pusenja - zapali pravu cigaru ili nemoj nikako. Cuj puše ružu, jabuku,....
Kada covjek vidi psiholoski profil i stajling ovih pušaca nargile - vidi jasno da nije samo nargila trendovsko naginjanje istoku. Glupi, glupi,.. junaci iz viceva.
- insomnia78
#58 Re: Nargila
Kazem ja pomrvi zutog odozgo, bog da te vidi
PS: u Fr mozes cuclati al na terasi
- HAVANA
#59 Re: Nargila
Nemoj ih bolan,bice tema za mjesec...Boli me,dje me nikad bolilo nijeinsomnia78 wrote:Kazem ja pomrvi zutog odozgo, bog da te vidi
-
bluesjunior
#61 Re: Nargila
dže Češ žutog ba...insomnia78 wrote:Kazem ja pomrvi zutog odozgo, bog da te vidi
- insomnia78
#62 Re: Nargila
Dje ces ruzu. Kad pusis pusi ko gospodin
-
bluesjunior
#63 Re: Nargila
a jasno da nećeš...inače mi je ta nargila teža budalaština...insomnia78 wrote:Dje ces ruzu. Kad pusis pusi ko gospodin
-
Seyfo
#64 Re: Nargila
I pored svega lošeg što ide s nargilom, ( a to je većina stvari ), smatram da je ipak dobro to što se omladina kod nas navukla na nešto što nije toliko baš loše po zdravlje. Inače bi to bile možda neke nelgalne supstance, pretjerivanje s alkoholom isl. Mislim, nešto bi bilo svakako,pa je ipak nargila manje zlo. Mene lično uvijek zaboli glava pa izbjegavam.
- Mišo_Kovač
#65 Re: Nargila
Dudlošlauf je gori po zdravlje od cigareta, tako da nije manje zlo... naprotiv...
- Logovan
#66 Re: Nargila
Boldirano ne ide u istu rečenicu sa nargilom.Seyfo wrote:I pored svega lošeg što ide s nargilom, ( a to je većina stvari ), smatram da je ipak dobro to što se omladina kod nas navukla na nešto što nije toliko baš loše po zdravlje. Inače bi to bile možda neke nelgalne supstance, pretjerivanje s alkoholom isl. Mislim, nešto bi bilo svakako,pa je ipak nargila manje zlo. Mene lično uvijek zaboli glava pa izbjegavam.
I pored nargile, pretjeruje se sa alkoholom.
-
Seyfo
#67 Re: Nargila
A da li nargila izaziva ovisnost ili efekte ponašanja kao npr.marihuana? Ni blizu.
Omladina hoće šta je zabranjeno ili bar nepoželjno, a popularno.
Zato smatram da je nargila najmanje zlo.
- Logovan
- HAVANA
#69 Re: Nargila
Ih,da izaziva efekte i ja bi je dudlo.Seyfo wrote:A da li nargila izaziva ovisnost ili efekte ponašanja kao npr.marihuana? Ni blizu.
- Mišo_Kovač
#70 Re: Nargila
Moderne studije ukazuju na to da nikotin izaziva vecu ovisnost od THCa... tako da si idalje u krivu...Seyfo wrote:A da li nargila izaziva ovisnost ili efekte ponašanja kao npr.marihuana? Ni blizu.
-
Seyfo
#71 Re: Nargila
Što se tiče poredbe sa cigaretama, nargila ne ubija pasivne pušače svakodnevno kao cigarete a ne izaziva ni ovisnost kao cigarete. Ko je imao posla sa pušačima koji hoće prestati, zna o čemu govorim.
Dakle, nargila je najmanje zlo.
- Logovan
#72 Re: Nargila
Ubija.Seyfo wrote:Što se tiče poredbe sa cigaretama, nargila ne ubija pasivne pušače svakodnevno kao cigarete a ne izaziva ni ovisnost kao cigarete. Ko je imao posla sa pušačima koji hoće prestati, zna o čemu govorim.
Izaziva sličnu, što ti dođe isto.
-
Vector_dum
#73 Re: Nargila
Za Arape si u pravu.hAZNADAR wrote:Nargila je pristupacna svugdje u svijetu. Po cijeloj Evropi imas nargila barove,.. ali tu cuclaju Arapi u 99,9% slucajeva.
Od svih novih proizvoda bezalkoholno pivo i nargila su najbesmislenije. Ako ti je do piva - uzmi pravo - nece ti nista biti. Ako ti je do pusenja - zapali pravu cigaru ili nemoj nikako. Cuj puše ružu, jabuku,....![]()
![]()
Turci i Arapi su i donijeli nargilu u Evropu jer takav sjedilacki nacin druzenja je njihov obicaj i njihova kultura.
U Njemackoj nargile dudlaju samo oni i nigdje nema pojave masovnosti konzumacije nargile kod Nijemaca.
Mozda neko iz znatizelje da sjedne i proba, ali mora potegnuti u kvart sa Turcima i Arapima.
U Sarajevu haman i da nemas kafica a da nije u tom fazonu - nargila i shisha bar.
- KB9
#74 Re: Nargila
da nam pozivi famalija onog sto donese prvu nargilu na nase prostore
ima omladina sta radit za malo para

ima omladina sta radit za malo para
-
hali gali halid
#75 Re: Nargila
Nabijem ga na, tog sto je prvi donese..