Sa Derrickom sam pio pivu prije godinu i po u Zagrebu i još prepričavaju taj koncert u Sarajevu. Isto priča i njihov tour manager što je veoma bitno. Pored uspješnog koncerta, pamte ekstra domaćinstvo i uslove, te da im se pravo posrećilo kod curaSo What! wrote:
I nastaje totalni potop, apsolutno ludilo, krcata Sloga, koncert otvaraju sa pjesmama sa novog albuma. Ipak i dalje prolom u klubu. Vrhunac koncerta, apsolutni vrhunac je definitvno pjesma Roots Bloody Roots, pročitao sma mnoštvo izjava gdje ljudi su pisali da su se doslovno bojali da neće puknuti galerija Sloge. Sviran isu svi Sepulturini klasici, a bend je vraćan na bis tri puta, na ISK-u stoji izjava Andreasa Kissera, koji kaže da bi svirali još, ali nisu imali ništa više za svirati. Preko dva sata svirke i tu dolje imate linkove na video snimke u kojima Derrick Green potvrđuje ono što sam rekao, uživite se i sami i dajte sebi razlog da odete na Sepulturin koncert u junu.
POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sarajevu
Moderator: _BataZiv_0809
- DaysleepeR
#51 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara
- DaysleepeR
#52 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara
dezurni_ucenik wrote:@so what
Gdje su MotorHead svirali 84 ? Znam da je Bakir Hadziomerovic pricao da je 90te godine bas kriminalno malo ljudi bilo u Zetri na njhovom koncertu (ona cuvena urbana legenda da je Lemmy dobio flasu u glavute da je prekinuo nastup).
Nisam metalac ali mi je dogra sto Sepultura dolazi.Kakva god da je ,sa Maxom ,bez njega lijepo je vidjeti neko strano ime u Sarajevu.Pa bilo isfurano neisfurano,ne bitno je.
Sadašnja postava je prije godinu i po u Zagrebu doslovce otpuhala Exodus i Destruction sa bine. To treba vidjeti. Sjajni su. I jebo vas Max, lik je vrisnuo ima 10 godina, ništa nije napravio sam...
- Russki
#53 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara
Nije sve u Maxu ba. Meni opcenito i bez njega nisu nesto...Sta ja znam...ne lezi mi to nikako.
Gledo sam taj gore link sto je netko objavio od vas, pricaju u koncertu u Sa i sve to, cini se da su skroz zadovoljni.
Gledo sam taj gore link sto je netko objavio od vas, pricaju u koncertu u Sa i sve to, cini se da su skroz zadovoljni.
-
dezurni_ucenik
#54 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara
DaysleepeR wrote:dezurni_ucenik wrote:@so what
Gdje su MotorHead svirali 84 ? Znam da je Bakir Hadziomerovic pricao da je 90te godine bas kriminalno malo ljudi bilo u Zetri na njhovom koncertu (ona cuvena urbana legenda da je Lemmy dobio flasu u glavute da je prekinuo nastup).
Nisam metalac ali mi je dogra sto Sepultura dolazi.Kakva god da je ,sa Maxom ,bez njega lijepo je vidjeti neko strano ime u Sarajevu.Pa bilo isfurano neisfurano,ne bitno je.
Sadašnja postava je prije godinu i po u Zagrebu doslovce otpuhala Exodus i Destruction sa bine. To treba vidjeti. Sjajni su. I jebo vas Max, lik je vrisnuo ima 10 godina, ništa nije napravio sam...
Ma i napisao sam da je Max hinjara koji zna sa vremena na vrijemee potpaliti vatru sa "nikad ne reci nikad" i da su pojedinci nefer prema Derecku.Vezano za Maxa,ne znam jel do mene ali Soulfly zadnjih godina zvuci mi bas jednolicno,nedavno sam vrtio im zadnji album,imam osjecaj ko da sam slusao jednu pjesmu cijelo vrijeme.Nisam ih od Dark Ages slusao pa rekoh da vidim dokle su dogurali.
- Kemal Malovčić
#55 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara
Treš metal je za curice.
- kucniljubimac
#56 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara
Čisto da dodam da je i Sepultura 2009e imala istu cijenu ulaznica."So What!" Bend kao što je Iced Earth je sigurno imao najskuplju ulaznicu do sad koja je iznosila 40 KM-ova, a na dan koncerta je bila 50KM (najviše 10 ljudi je kupilo kartu po ovoj cijeni jer jer su karte puštene prije 3-4 mjeseca).
I godinama već Sarajevo i BiH cijelu zaobilaze velika imena, što da ne Sepultura ponovo
- So What!
#57 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara
OK! PovukaoDaysleepeR wrote:Prijateljstvo nema nikakve veze sa poslom i sa bendom, nije bilo nikakvog popusta niti je gorepomenuti imao ikakve veze sa njihovim dolaskom ovdje. Opisao sam već kako do toga dođe.I nemoj molim te povlačiti čovjekovo ime i prezime po forumu, barem ne bez saglasnosti istog
- DaysleepeR
- So What!
#59 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara
30 je bila u pretprodaji, u regulanroj prodaji kasniej je povećana za 10 i na dan koncerta još za 10. Mada su se ipred kluba mogle kupiti i ulaznice po 30KM na dan koncerta. Brat bratu, mogle su se i za Iced Earth.kucniljubimac wrote:Čisto da dodam da je i Sepultura 2009e imala istu cijenu ulaznica."So What!" Bend kao što je Iced Earth je sigurno imao najskuplju ulaznicu do sad koja je iznosila 40 KM-ova, a na dan koncerta je bila 50KM (najviše 10 ljudi je kupilo kartu po ovoj cijeni jer jer su karte puštene prije 3-4 mjeseca).
I godinama već Sarajevo i BiH cijelu zaobilaze velika imena, što da ne Sepultura ponovo
Ja bih da dodam ove što traže Sodom u Sarajevu, trebao je Sodom stvarno doći u Sarajevu te 2002. godine zajedno sa Kreatorom i Destructionom u sklopu turneju Hell Commes to Your Town, ali kao što je organizator koncerta izjavio u ISK TV emisiji, "nisu došli jer je gitarista morao raditi" i nije zafrkancija, ozbiljno je mislio.
A sad evo za sve koji seru po ovoj temi kako nam ne dolaze dobri bendovi jednom za sva vremena, hronoloski poredano, da vidite da itekako ima, samo ne dolazite:
Kreator & Destruction - 2002
D.R.I. - 2004
Benediction - 2004
Rotting Christ - 2005
Vital Remains - 2005
Vader - 2006
Sinister - 2006
Behemoth - 2007
Dismember - 2007
Tankard - 2007
Obscura - 2007
Napalm Death - 2009
Sepultura - 2009
Darkest Hour - 2009
Pro Pain - 2009
Arkona - 2010
Death Angel & Suicidal Angels- 2011
Rotting Christ & Omnium Gatherum - 2011
Kataklysm - 2011
Misery Index - 2011
Madball - 2011
Death by Stereo - 2011
First Blood - 2011
Decapitated - 2011
Pro Pain - 2011
Warbringer - 2011
Christ Agony - 2012
Exodus & Suicidal Angels & Benighted - 2012
Biohazard - 2012
Agnostic Front - 2012
Parkway Drive - 2013
Orphaned Land - 2013
Master - 2013
Madball - 2013
Iced Earth - 2014
I kao što se može vidjeti, godišnje smo imali po minimalno dva dobra benda, tako da stvarno nemojte više da prigovorate.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#60 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara
meni žao za roting što ne odoh
al bilo je dobrih bendova
što jes jes
mada ni na jedan ne odoh
al bilo je dobrih bendova
što jes jes
mada ni na jedan ne odoh
- Russki
#61 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara
to so what: nisam ba nikad reko da bendovi ne dolaze, znam za to listu, i da, kad si je vec objavio, dal sam ja lud il je nekad Dissection dolazio u Sarajevo, cini mi se da sam to negdje vidio, ali nisam siguran, ako netko zna, nek kaze slobodno
- So What!
#62 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara
nije, trebao je doći Dying Fetus i ali su vraćeni s granice, Marduk je otkazan kao i Krisiun u Tuzli.Russki wrote:to so what: nisam ba nikad reko da bendovi ne dolaze, znam za to listu, i da, kad si je vec objavio, dal sam ja lud il je nekad Dissection dolazio u Sarajevo, cini mi se da sam to negdje vidio, ali nisam siguran, ako netko zna, nek kaze slobodno
- Russki
#63 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara
jebo mater tacno sam uvjeren bio da je Dissection dolazio..al ajd nema veze 
- Zatamnjena stakla
- kucniljubimac
#65 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara
*So What!
Nije mi poznato to da je moglo za 30 nit' ispred nit' uopšte, al' ajd vjerovat' ću ti.
I postoji neka razlika između "velikih imena" i dobrih bendova, složit' ćeš se, a i smiješno je misliti da pariramo komšijama sa koncertima
Uostalom tema je Sepultura, da bude u najmanju ruku ko prošli puta
Nije mi poznato to da je moglo za 30 nit' ispred nit' uopšte, al' ajd vjerovat' ću ti.
I postoji neka razlika između "velikih imena" i dobrih bendova, složit' ćeš se, a i smiješno je misliti da pariramo komšijama sa koncertima
- So What!
#66 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara
Uvijek ove teme povlace i temu, stanja scene sa sobom. Ovo gore nabrojano jesu velika imena, a mnogi pod velika imena svrstavaju Metallica, Motorhead, Megadeth, Anthrax, Slayer, Iron Maiden, Rammstein itd... To je ustvari mainstream metal, imena koja su velika ne smao u metal svijetu već i globalno u muzičkoj industriji. Kada to kažem mislim na činjenicu da imaju iznimno veliki broj fanova diljem svijeta, puno zarađuju, puno i koštaju i sl. O da, i slušaju ih i nemetalci. To je bitna razlika, jako bitna razlika.kucniljubimac wrote:*So What!
Bendovi koje sam ja nabrojao visoko kotiraju, a jedan Napalm Death ti je toliko dobro brendirao grindcore isto kao i Metallica i Maiden što su brendirali metal.
Ostali nabrojani bendovi su poznati većini ljudi koja je barem malo zagrebla površinu. Biohazard 90ih nije silazio sa MTV-a, na Sepulturnim albumom sa Derrickom Greenom su gostovali Johnatan Davis iz Korna i Jason Newstead iz Metallice. Iskreno kada sam počeo slušati metal, Sepultura je bila jedan od prvih bendova za koji sam čuo i meni je dovoljno da ih smatram vrhom i dalje. Od nabrojanih bendova, Parkway Drive ti je stvarno vrh vrhova metalcore muzike, jedino možda nikada nismo imali jedan jak progressive bend, a eventualno Evergrey je svirao u Splitu, Zadru tako da je vjerovatno mogao se bukirati i za Sarajevo, ali je to stvar agencija i ako ste primjetili po listi da je scena u ekspanziji, finoj, to me neće iznendati. Trebam na kraju navesti, da je Iced Earth sigurno bend sa te A liste Zašto? Pa ljudi su headlineri Wackena i Hellfesta, a pjevač im je bio ujedno i pjevač Judas Priesta. Na kraju bio samo izdvojio ovaj dio teksta sa Bosnian Metal bloga, od prije dvije godine:
Uglavnom, vidi se da su u zadnjih nekoliko godina učestaliji nastupi "većih" imena sa svjetske metal scene. Moglo bi se reći da su metalci "živnuli". Naravno uvijek ima onih koji će ostati kod kuće i pametovati "zašto nije došao Iron Maiden, Judas Priest, Iced Earth i približno popularni bendovi"... za to prvo treba imati veliku "bazu" metalaca tj. onih koji će puniti sale na svim svirkama... pa neka se zapitaju oni koji su u mogućnosti doći na svirku a ne dođu, koliko su ustvari metalci...
Last edited by So What! on 02/02/2014 16:00, edited 1 time in total.
- So What!
#67 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara
A sad, da li je neko slušao posljednji Sepulturin album i ako jeste, šta kažete?
-
sultandzek
#68 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara
Vrlo dobar, mada mi je prethodni Kairos najbolji sa Green-om.So What! wrote:A sad, da li je neko slušao posljednji Sepulturin album i ako jeste, šta kažete?
- So What!
#69 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara
Ja sam odslušao čitav njihov nastup sa Wackena na YT gdje su svirali dosta stvar s Kairosa i mnogo mi se dopalo, posljednji se tek kuhasultandzek wrote:Vrlo dobar, mada mi je prethodni Kairos najbolji sa Green-om.So What! wrote:A sad, da li je neko slušao posljednji Sepulturin album i ako jeste, šta kažete?
Zamisli u po ničeg' na koncertu ovo raspale, pa koji bi to show bio:
- So What!
- agnostic_front
#71 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara
Što ga naruži frajer
Šta kaže, tri flaše viskija popio 
- So What!
#72 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara
Da, da, isti seljakluk je vidan, govoril isu da je OK lik, ali po snimcima se vidi da nijeagnostic_front wrote:Što ga naruži frajerŠta kaže, tri flaše viskija popio
U spotu za ovu pjesmu, idu insert iz Sarajeva. Uz to bih da dodam, Sepultura otkako je prešla i SPV-a u Nuclear Blast kao da su doživili neki preporod.
- So What!
#73 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara
Snimak sa otvaranja koncerta u Sarajevu:
-
sultandzek
#74 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara
Potencijalna setlist-a (The Library, HMV Institute, Birmingham, England 2.2.2014.):
1. Trauma of War
2. The Vatican
3. Propaganda
4. Kairos
5. Impending Doom
6. Manipulation of Tragedy
7. Convicted in Life
8. Dusted
9. Dead Embryonic Cells
10. The Age of the Atheist
11. Biotech Is Godzilla
12. The Hunt
(New Model Army cover)
13. Da Lama ao Caos
(Nação Zumbi cover)
14. Inner Self
15. Territory
16. Refuse/Resist
17. Arise
Encore:
18. Ratamahatta
19. Roots Bloody Roots
Iskreno bih volio da ima malo vise stvari sa Beneath i Arise i eventualno Shizo, no ljubitelji Chaos i Roots-a mogu biti vise nego zadovoljni!
1. Trauma of War
2. The Vatican
3. Propaganda
4. Kairos
5. Impending Doom
7. Convicted in Life
8. Dusted
9. Dead Embryonic Cells
11. Biotech Is Godzilla
12. The Hunt
(New Model Army cover)
13. Da Lama ao Caos
(Nação Zumbi cover)
14. Inner Self
15. Territory
16. Refuse/Resist
17. Arise
Encore:
18. Ratamahatta
19. Roots Bloody Roots
Iskreno bih volio da ima malo vise stvari sa Beneath i Arise i eventualno Shizo, no ljubitelji Chaos i Roots-a mogu biti vise nego zadovoljni!
- So What!
#75 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara
Fina setlista, laganoze ispratit prvu polovicu koncerta, , aktivirat se na drugoj i štedit se i podivljat na bisu !!!sultandzek wrote:Potencijalna setlist-a (The Library, HMV Institute, Birmingham, England 2.2.2014.):
1. Trauma of War
2. The Vatican
3. Propaganda
4. Kairos
5. Impending Doom
7. Convicted in Life
8. Dusted
9. Dead Embryonic Cells
11. Biotech Is Godzilla
12. The Hunt
(New Model Army cover)
13. Da Lama ao Caos
(Nação Zumbi cover)
14. Inner Self
15. Territory
16. Refuse/Resist
17. Arise
Encore:
18. Ratamahatta
19. Roots Bloody Roots
PUBLIKA BEZZE, AL SEPULTURA UBI BRAŠNO !!!