jarane ja nekad noc prije skontam sta cu jesti ujutro. ako izlazim u 7 iz kuce, probudim se u 6 ili 15 do 6. tus, dorucak 30 min i cackanje neta barem 15 minradostan dan wrote:pa jb mater,je li iko zaposlen na ovoj temi?
ako jeste, onda pitanje - kad stignete da izmišljate šta ćete doručkovati, odnosno kad izaberete - kako stignete da vam za 30 minuta spreme obrok i da ga pojedete?
Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
-
Bodkin
#51 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
-
radostan dan
#52 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
pa jbt, ovdje sve euro 5 dizeli, komon rejl likovi, bord kompjuteri, ovo/ono, 350 grama zobi sa 25 grama vitamina uz 500 metara strogog sprinta, klark-orvel-asimov...
ništa, ja ću sa dalmatinkom, dangubom i onim što drma lozu zorom, pod ruku...
ništa, ja ću sa dalmatinkom, dangubom i onim što drma lozu zorom, pod ruku...
-
Bodkin
#53 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
p.s. nakon 5 puta konacno prosao post
- MedenoSrce
#54 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
jaja, zavisno od raspolozivog vremena i volje:
- kuhana
- kajgana
- na oko
- sa paprikom ili prasom
(3kom, jaja nabavljam od jedne zene, domaca, zuta, mrtva bi ih usta jela)
uz jaja casa jogurta ili kasika - dvi pavlake a nekad se i zabrojim
- przenice cesto jer mi se obicno hljeb osusi
- proteinski sejk u zurbi
- kad je frka moze i koja vocka, jedino banane ne volim i te zitarice nisam ljubitelj
Zaboravih: kupim od jedne zene mladog sira, malo posolim, dodam pavlake
njami
- kuhana
- kajgana
- na oko
- sa paprikom ili prasom
(3kom, jaja nabavljam od jedne zene, domaca, zuta, mrtva bi ih usta jela)
uz jaja casa jogurta ili kasika - dvi pavlake a nekad se i zabrojim
- przenice cesto jer mi se obicno hljeb osusi
- proteinski sejk u zurbi
- kad je frka moze i koja vocka, jedino banane ne volim i te zitarice nisam ljubitelj
Zaboravih: kupim od jedne zene mladog sira, malo posolim, dodam pavlake
Last edited by MedenoSrce on 27/01/2014 21:39, edited 1 time in total.
- aux
#55 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Osim jaja nista jer mi do dorucka nije kad dođem iz nocne da mi je samo da se naspavam....nekad i dorucak preskocim 
- FIDELCA
#56 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
pite,graha,sarme,corbe,mesa ako ima kakvog i ono sto je ostalo od jucer. 
- graue_maus
#57 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
ja spremim navece sta cu ponijeti, ujutro samo kafa se pravi i brisi i fataj prvi tramvaj .......shmizlica wrote: ustanem, stavim vodu za čaj, dok obavim kupatilo voda provrila, zalijem čaj, otvorim frižider, izrovim nešto, doručkujem, obučem se, sriktam i pičim na posao, cca 40 min.....na posao ponesem voće i obično mi je to do ručka, eventualno neko slatko
moja radna imala neku masinu za kafu i ono navece stavi kafu i vodu a ujutro , samo pritisne dugme i gotova kafica .........
- Šveđanin
#58 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Kupuje li ko nutelu od pet kila?

-
DIF354
#59 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
.
Last edited by DIF354 on 27/01/2014 22:01, edited 2 times in total.
-
Bodkin
#60 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
@svedjanin kupovao sam ja nekad vanka ljudima u bih
imam jarana, pukne ta tegla za sedmicu
ja inace ne limvo nutelu
- Šveđanin
#61 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Meni su rekli da sam lud kad sam rekao da se razlikuje švedska/njemačka nutela sa bosanskom.. Ne znam ko to pravi, ali teško da bi se tek tako zajebao.. ista stvar sa koka kolom, pepsijem, nekim čokoladama, uopšte nije isti okus.
Jel ima KFC, Starbucks u SA?
- korisnik.1
#62 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Većinom ono što ima u frižideru
najviše volim za doručak 3-4 jaja na tavi isprzena i to bi mogao svako jutro doruckovati. Nekad ustanem malo ranije pa pripremim pileće filete, ako sam ih ostavio da se odmrznu. Od ostalih namirnica često doručkujem jogurt, sir, ajvar, džemove, onu tunjevinu iz konzerve, parizer i hrenovke iako ih izbjegavam ogadilo mi se više. Ove muslije i žitarice rijetko skroz, a i ne osjećam se sito poslije njih. Nekad med ili pekmez, a nutela ili eurokrem vrlo rijetko nisam ljubitelj. U ljetnom periodu obavezni dodatak paradajz ili krastavci. Isto volim bananu pojest ujutru, iako se vrlo rijetko desi da uspije prenoćiti.
I naravno ako je nešto ostalo od prethodnog dana (a da se neće pokvariti) ne baca se. Pogotovo burek ili krompirusa, nekako mi još slađi sutradan
Ne brojim kalorije ili količinu hrane za doručak, ono što doručkujem je uglavnom zdravo i hranjivo, mislim na jaja, meso, mlijeko i jogurt, jer nikad ne doručkujem hranu tipa hamburger i pomfrit ili ćevape, čips i sl.
Kafu za doručak vrlo rijetko, mrsko mi praviti
ako neko drugi napravi rado se popije. Ne konzumiram cigarete, to je vazno spomenuti
@Šveđanin, samo McD
I naravno ako je nešto ostalo od prethodnog dana (a da se neće pokvariti) ne baca se. Pogotovo burek ili krompirusa, nekako mi još slađi sutradan
Kafu za doručak vrlo rijetko, mrsko mi praviti
@Šveđanin, samo McD
Last edited by korisnik.1 on 27/01/2014 22:13, edited 1 time in total.
-
radostan dan
#63 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
sad ću na fejsu u znak protesta organizovati grupu - svi mi koji doručkujemo 5 kafa i pO pakle cigara-...
imate li vi ljudi virusa, prehadite li se kad, jeste bolovali zauške, Đe vas štancaju, detroit, volsburg, laboratorija neka švajcarska?
vidi ovog s nutelom iz malmea...
kako u švedskoj, Ladno, a? .
imate li vi ljudi virusa, prehadite li se kad, jeste bolovali zauške, Đe vas štancaju, detroit, volsburg, laboratorija neka švajcarska?
vidi ovog s nutelom iz malmea...
kako u švedskoj, Ladno, a? .
- shiny
#64 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Crnu kafu bez šećera i cigare... nekad smočim pahuljice u mlijeko, nekad usput u pekari kupim kakvu pašteticu sa sirom. Većinom se sjetim da nisam ništa jela u 5 poslijepodne, a na to me nesvjestice podsjete...
-
Bodkin
#65 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
razlike ima. cak je bilo neki dan na klixu da su radili neku analizu i rekli ljudi razlicitoŠveđanin wrote:Meni su rekli da sam lud kad sam rekao da se razlikuje švedska/njemačka nutela sa bosanskom.. Ne znam ko to pravi, ali teško da bi se tek tako zajebao.. ista stvar sa koka kolom, pepsijem, nekim čokoladama, uopšte nije isti okus.
nema, ima mcd mada kazu da dolazi sad KFC. SB nema sve do beca. tj ne znam ima li u gracu
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#66 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Stvar je jednostavna, nama dolaze proizvodi koji se prave u zemljama Istocne Evrope, jbgŠveđanin wrote:Meni su rekli da sam lud kad sam rekao da se razlikuje švedska/njemačka nutela sa bosanskom.. Ne znam ko to pravi, ali teško da bi se tek tako zajebao.. ista stvar sa koka kolom, pepsijem, nekim čokoladama, uopšte nije isti okus.
nema
-
mali_balon
#67 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

@sved
neuzubilah, jesu li ovo krmece kobasice. subhanala
-
Black111
#68 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Uff!!!! Odlicno! To je dorucak, a ne pahuljice i obrano mlijeko.
Samo moglo bi jos koje jaje i onda bi bilo super. 
-
Mutivoda
#69 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
radostan dan wrote:sad ću na fejsu u znak protesta organizovati grupu - svi mi koji doručkujemo 5 kafa i pO pakle cigara-...
- irac300
#70 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Ovaj doručak je odličan ako obavljaš neki teži fizički rad, inače neće se dočekati 40-a. 
- dalmatinka
#71 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Potaknuta pisanjem na ovom forumu ( i mi dobivamo Nutellu iz Poljske) őtišla sam u Müllera i kupila njemačku Nutellu i nisam osjetila nikakvu razliku. Mit?Šveđanin wrote:Meni su rekli da sam lud kad sam rekao da se razlikuje švedska/njemačka nutela sa bosanskom.. Ne znam ko to pravi, ali teško da bi se tek tako zajebao.. ista stvar sa koka kolom, pepsijem, nekim čokoladama, uopšte nije isti okus.
- irac300
#72 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Nećeš vjerovati, evo upravo sam sada testirao.dalmatinka wrote:Potaknuta pisanjem na ovom forumu ( i mi dobivamo Nutellu iz Poljske) őtišla sam u Müllera i kupila njemačku Nutellu i nisam osjetila nikakvu razliku. Mit?Šveđanin wrote:Meni su rekli da sam lud kad sam rekao da se razlikuje švedska/njemačka nutela sa bosanskom.. Ne znam ko to pravi, ali teško da bi se tek tako zajebao.. ista stvar sa koka kolom, pepsijem, nekim čokoladama, uopšte nije isti okus.
- S4mpion
#73 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Litar vode
Tepsija sa 10 jaja i po kile sudžuke, eventualno suhog
Litar vode
Litar mlijeka
Šolja bijele kahve
Štruca hljeba premazana eurokremom, eventualno gajba mandarina za zasladit malo
Tepsija sa 10 jaja i po kile sudžuke, eventualno suhog
Litar vode
Litar mlijeka
Šolja bijele kahve
Štruca hljeba premazana eurokremom, eventualno gajba mandarina za zasladit malo
- Better Man
#74 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Svako jutro uglavnom pijem čaj, a glede jela, nekad pomažem paštetom, nekad jaje na oko mekano na pečenici ili kajgana sa salamom, nekad mažem pola samuna puterom, abc sir, tunjevina i druge slične stvari koje se jedu za doručak.
- dalmatinka
#75 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Ja u okusu nisam ništa primjetila, onda sam pročitala sastav jedne i druge i opet ništa nisam primjetila.irac300
Nećeš vjerovati, evo upravo sam sada testirao.Ova ''naša'' je slađa i ima za nijansu svjetliju boju od ''njemačke''
Last edited by dalmatinka on 27/01/2014 22:35, edited 1 time in total.