Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bodkin

#51 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by Bodkin »

radostan dan wrote:pa jb mater,je li iko zaposlen na ovoj temi?
ako jeste, onda pitanje - kad stignete da izmišljate šta ćete doručkovati, odnosno kad izaberete - kako stignete da vam za 30 minuta spreme obrok i da ga pojedete?
jarane ja nekad noc prije skontam sta cu jesti ujutro. ako izlazim u 7 iz kuce, probudim se u 6 ili 15 do 6. tus, dorucak 30 min i cackanje neta barem 15 min :D na posao sam jedno vrijeme neki sir za uzinu i proteinsku cokoladicu. imam tih perioda strogog rezima :D zamisli jos ljeti kad ubacim trcanje ujutro :D
radostan dan

#52 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by radostan dan »

pa jbt, ovdje sve euro 5 dizeli, komon rejl likovi, bord kompjuteri, ovo/ono, 350 grama zobi sa 25 grama vitamina uz 500 metara strogog sprinta, klark-orvel-asimov... :-)

ništa, ja ću sa dalmatinkom, dangubom i onim što drma lozu zorom, pod ruku...
Bodkin

#53 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by Bodkin »

:lol: :lol: :thumbup:

p.s. nakon 5 puta konacno prosao post :D
MedenoSrce

#54 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by MedenoSrce »

jaja, zavisno od raspolozivog vremena i volje:
- kuhana
- kajgana
- na oko
- sa paprikom ili prasom
(3kom, jaja nabavljam od jedne zene, domaca, zuta, mrtva bi ih usta jela)

uz jaja casa jogurta ili kasika - dvi pavlake a nekad se i zabrojim :)

- przenice cesto jer mi se obicno hljeb osusi

- proteinski sejk u zurbi

- kad je frka moze i koja vocka, jedino banane ne volim i te zitarice nisam ljubitelj

Zaboravih: kupim od jedne zene mladog sira, malo posolim, dodam pavlake :) njami
Last edited by MedenoSrce on 27/01/2014 21:39, edited 1 time in total.
aux

#55 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by aux »

Osim jaja nista jer mi do dorucka nije kad dođem iz nocne da mi je samo da se naspavam....nekad i dorucak preskocim :shock:
FIDELCA

#56 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by FIDELCA »

pite,graha,sarme,corbe,mesa ako ima kakvog i ono sto je ostalo od jucer. :zoka:
graue_maus

#57 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by graue_maus »

shmizlica wrote: ustanem, stavim vodu za čaj, dok obavim kupatilo voda provrila, zalijem čaj, otvorim frižider, izrovim nešto, doručkujem, obučem se, sriktam i pičim na posao, cca 40 min.....na posao ponesem voće i obično mi je to do ručka, eventualno neko slatko
ja spremim navece sta cu ponijeti, ujutro samo kafa se pravi i brisi i fataj prvi tramvaj .......
moja radna imala neku masinu za kafu i ono navece stavi kafu i vodu a ujutro , samo pritisne dugme i gotova kafica ......... :mrgreen: :mrgreen: jedno jutro ide ljuta i sva nikakva , isprica mi sta je bilo . pritisne ona dugme da se kafa napravi , voda prodje i ona salicu u ruke secer i mlijeko doda i bjezi na bus .........tek 2 stanice dalje proba kaficu , kad ono samo zasladjeno mlijeko sa vodom .......... :lol: :lol: :lol: :?: :!: navece nije stavila kafu u masinu.........a mlijeko i secer automatski dodala bez da pogleda u soljicu , kako je kafa ispala .............
Šveđanin

#58 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by Šveđanin »

Kupuje li ko nutelu od pet kila?

Image
DIF354

#59 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by DIF354 »

.
Last edited by DIF354 on 27/01/2014 22:01, edited 2 times in total.
Bodkin

#60 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by Bodkin »

@svedjanin kupovao sam ja nekad vanka ljudima u bih :D imam jarana, pukne ta tegla za sedmicu 8-) ja inace ne limvo nutelu
Šveđanin

#61 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by Šveđanin »

Meni su rekli da sam lud kad sam rekao da se razlikuje švedska/njemačka nutela sa bosanskom.. Ne znam ko to pravi, ali teško da bi se tek tako zajebao.. ista stvar sa koka kolom, pepsijem, nekim čokoladama, uopšte nije isti okus.

Jel ima KFC, Starbucks u SA?
korisnik.1

#62 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by korisnik.1 »

Većinom ono što ima u frižideru :D najviše volim za doručak 3-4 jaja na tavi isprzena i to bi mogao svako jutro doruckovati. Nekad ustanem malo ranije pa pripremim pileće filete, ako sam ih ostavio da se odmrznu. Od ostalih namirnica često doručkujem jogurt, sir, ajvar, džemove, onu tunjevinu iz konzerve, parizer i hrenovke iako ih izbjegavam ogadilo mi se više. Ove muslije i žitarice rijetko skroz, a i ne osjećam se sito poslije njih. Nekad med ili pekmez, a nutela ili eurokrem vrlo rijetko nisam ljubitelj. U ljetnom periodu obavezni dodatak paradajz ili krastavci. Isto volim bananu pojest ujutru, iako se vrlo rijetko desi da uspije prenoćiti. :D
I naravno ako je nešto ostalo od prethodnog dana (a da se neće pokvariti) ne baca se. Pogotovo burek ili krompirusa, nekako mi još slađi sutradan :lol: Ne brojim kalorije ili količinu hrane za doručak, ono što doručkujem je uglavnom zdravo i hranjivo, mislim na jaja, meso, mlijeko i jogurt, jer nikad ne doručkujem hranu tipa hamburger i pomfrit ili ćevape, čips i sl.
Kafu za doručak vrlo rijetko, mrsko mi praviti :-D ako neko drugi napravi rado se popije. Ne konzumiram cigarete, to je vazno spomenuti :D

@Šveđanin, samo McD
Last edited by korisnik.1 on 27/01/2014 22:13, edited 1 time in total.
radostan dan

#63 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by radostan dan »

sad ću na fejsu u znak protesta organizovati grupu - svi mi koji doručkujemo 5 kafa i pO pakle cigara-...

imate li vi ljudi virusa, prehadite li se kad, jeste bolovali zauške, Đe vas štancaju, detroit, volsburg, laboratorija neka švajcarska?

vidi ovog s nutelom iz malmea... :roll:
kako u švedskoj, Ladno, a? .
shiny

#64 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by shiny »

Crnu kafu bez šećera i cigare... nekad smočim pahuljice u mlijeko, nekad usput u pekari kupim kakvu pašteticu sa sirom. Većinom se sjetim da nisam ništa jela u 5 poslijepodne, a na to me nesvjestice podsjete...
Bodkin

#65 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by Bodkin »

Šveđanin wrote:Meni su rekli da sam lud kad sam rekao da se razlikuje švedska/njemačka nutela sa bosanskom.. Ne znam ko to pravi, ali teško da bi se tek tako zajebao.. ista stvar sa koka kolom, pepsijem, nekim čokoladama, uopšte nije isti okus.

razlike ima. cak je bilo neki dan na klixu da su radili neku analizu i rekli ljudi razlicito :)
nema, ima mcd mada kazu da dolazi sad KFC. SB nema sve do beca. tj ne znam ima li u gracu
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#66 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by ladyblue18 »

Šveđanin wrote:Meni su rekli da sam lud kad sam rekao da se razlikuje švedska/njemačka nutela sa bosanskom.. Ne znam ko to pravi, ali teško da bi se tek tako zajebao.. ista stvar sa koka kolom, pepsijem, nekim čokoladama, uopšte nije isti okus.

Stvar je jednostavna, nama dolaze proizvodi koji se prave u zemljama Istocne Evrope, jbg :D

nema
mali_balon

#67 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by mali_balon »

Image

@sved
neuzubilah, jesu li ovo krmece kobasice. subhanala
Black111

#68 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by Black111 »

Uff!!!! Odlicno! To je dorucak, a ne pahuljice i obrano mlijeko. :D Samo moglo bi jos koje jaje i onda bi bilo super. :-D
Mutivoda

#69 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by Mutivoda »

radostan dan wrote:sad ću na fejsu u znak protesta organizovati grupu - svi mi koji doručkujemo 5 kafa i pO pakle cigara-...
:thumbup: :D :lol:
irac300

#70 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by irac300 »

Ovaj doručak je odličan ako obavljaš neki teži fizički rad, inače neće se dočekati 40-a. :D
dalmatinka

#71 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by dalmatinka »

Potaknuta pisanjem na ovom forumu ( i mi dobivamo Nutellu iz Poljske) őtišla sam u Müllera i kupila njemačku Nutellu i nisam osjetila nikakvu razliku. Mit?
irac300

#72 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by irac300 »

dalmatinka wrote:

Potaknuta pisanjem na ovom forumu ( i mi dobivamo Nutellu iz Poljske) őtišla sam u Müllera i kupila njemačku Nutellu i nisam osjetila nikakvu razliku. Mit?
Nećeš vjerovati, evo upravo sam sada testirao. :D Ova ''naša'' je slađa i ima za nijansu svjetliju boju od ''njemačke''.
S4mpion

#73 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by S4mpion »

Litar vode
Tepsija sa 10 jaja i po kile sudžuke, eventualno suhog
Litar vode
Litar mlijeka
Šolja bijele kahve
Štruca hljeba premazana eurokremom, eventualno gajba mandarina za zasladit malo
Better Man

#74 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by Better Man »

Svako jutro uglavnom pijem čaj, a glede jela, nekad pomažem paštetom, nekad jaje na oko mekano na pečenici ili kajgana sa salamom, nekad mažem pola samuna puterom, abc sir, tunjevina i druge slične stvari koje se jedu za doručak.
dalmatinka

#75 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by dalmatinka »

irac300

Nećeš vjerovati, evo upravo sam sada testirao. :D Ova ''naša'' je slađa i ima za nijansu svjetliju boju od ''njemačke''
Ja u okusu nisam ništa primjetila, onda sam pročitala sastav jedne i druge i opet ništa nisam primjetila. :?
Last edited by dalmatinka on 27/01/2014 22:35, edited 1 time in total.
Post Reply