Šejh Halil Brzina

madner

#51 Re: Šejh Halil Brzina

Post by madner »

Samo da su nekako sacekali 10 godina, da se ljudi obrazuju. :D
salik79

#52 Re: Šejh Halil Brzina

Post by salik79 »

mrsamras wrote: JEste, ali je Omer imao svoje vrline i prije Islama, kao i mnogi kasnije koji su postali, cijom prihvatanjem je ojacan Islam.
I Poslanik saws je bio poznat po finom vladanju i iskrenom govoru prije objave.
A kod nas ga dode, radit cu sta hocu, pa cu se ''pokajati'' kad dodem u penziju i Allah mi oprostio....kako samo mi Bosnjaci samouvjereni....
Koju od vrlina ? Da je svoju zensku djecu zivu zakopavao? Koju vrlinu je to on imao prije prihvacanja islama, osim fizicke snage,ako cemo i nju ubrajati u vrline? Po cemu je to hz Omer bio bolji od Halila Brzine prije povratka (obojice) islamu?
mrsamras

#53 Re: Šejh Halil Brzina

Post by mrsamras »

salik79 wrote:
mrsamras wrote: JEste, ali je Omer imao svoje vrline i prije Islama, kao i mnogi kasnije koji su postali, cijom prihvatanjem je ojacan Islam.
A kod nas ga dode, radit cu sta hocu, pa cu se ''pokajati'' kad dodem u penziju i Allah mi oprostio....kako samo mi Bosnjaci samouvjereni....
Koju od vrlina ? Da je svoju zensku djecu zivu zakopavao? Koju vrlinu je to on imao prije prihvacanja islama, osim fizicke snage,ako cemo i nju ubrajati u vrline? Po cemu je to hz Omer bio bolji od Halila Brzine prije povratka (obojice) islamu?
JEdna od najvecih vrlina mu je sto nije zivio u tvoje vrijeme...

Ne znam nista o ISlamu, ja cu tek pred penziju k'o Brzina da dodem tobe.
salik79

#54 Re: Šejh Halil Brzina

Post by salik79 »

mrsamras wrote:
salik79 wrote:
JEdna od najvecih vrlina mu je sto nije zivio u tvoje vrijeme...

Ne znam nista o ISlamu, ja cu tek pred penziju k'o Brzina da dodem tobe.

Argumenti - nula bodova. Sto se (iskrene) tevbe tice - nikad nije kasno...Tamam da si Karadzic.
PAZI

#55 Re: Šejh Halil Brzina

Post by PAZI »

mali_balon wrote:
cindrlimindrli wrote:
jefferson wrote:Sjebo se Brzina boreci se za BiH.
To kao tvoj doprinos odbrani BiH veci od njegovog? Ako je toliki levat kakvim ga zelis predstaviti, kako zavrsi na celu
najbolje vojne formacije koju je Armija BiH imala?
:lol: :lol: :lol:
Vecu glupost u zivotu ne procitah. [/b]7. Muslimanska je bila gnjezdo kukavickih pizdi koje su se krile iza odreda el muzdahid[/b] i vjere, znam ih nekoliko tako da mozes do ujutro pricati suprotno mene boli neka stvar.
Znamo da su svi letili u 7. Muslimansku zbog boljih paketa i bolje hrane, jeste isli su na ratista ali cim je pirgustilo prvi su se dali u bjezaniju.

:thumbup: :thumbup:
emmir1

#56 Re: Šejh Halil Brzina

Post by emmir1 »

Strašno kakvo pljuvanje po čovjeku .

Jel neko spomenuo da je bio ranjen??

E pa jeste dok je vaše guzove branio bio je ranjen.
salik79

#57 Re: Šejh Halil Brzina

Post by salik79 »

emmir1 wrote:Strašno kakvo pljuvanje po čovjeku .

Jel neko spomenuo da je bio ranjen??

E pa jeste dok je vaše guzove branio bio je ranjen.
Dje ce "peder" biti ranjen :-) :-) :-) :roll:

Tema je inace dno-dna.
starii

#58 Re: Šejh Halil Brzina

Post by starii »

guzil ista ovaj na brzaka sem sto nam jebe znanje i imanje..
cindrlimindrli

#59 Re: Šejh Halil Brzina

Post by cindrlimindrli »

hAZNADAR wrote:Kako, pa covjek znao reci Selam, insAlah, tekbir,.... tacno kad treba i gdje treba. Strelovit uspon do generala i karijera kojoj bi i tudzmanovi generali pozavidjeli. Necemo sad o strucnosti SDA kadra, valjda je opcepoznato.
Sta da ti kazem, rat je trajao skoro cetiri godine i svi ste imali sansu da se dokazete na vojnom polju. Ti, jefferson i
ostala ekipa, niko vam nije branio da pokazete kako se moze bolje. Sto niste, ne znam i ne zanima me, samo kasno
vam je sad srat'.
mali_balon wrote:Vecu glupost u zivotu ne procitah. 7. Muslimanska je bila gnjezdo kukavickih pizdi
Da, da, da...to vjerovatno iz tintare nekog ko je imao priliku rat vidjeti samo na televizoru.
semirizsvemira

#60 Re: Šejh Halil Brzina

Post by semirizsvemira »

rekla-kazala wrote:Brzina se do rata nije trijeznio.
Bio sam 100 puta u kafiću u kojem se opijao.
Ne vjerujem da je ikad do rata vidio džamiju iznutra.
Uvijek je oko sebe okupljao rukometaše čelika.
On se brinuo za sponsorske ugovore i nalazio im posao a oni njemu "blizinu"
Pričalo se da je to radio iz homoseksualnih nagona a ne ljubavi prema rukometu.
Kao što jefferson reče plivaju takvi dobro u svim vremenima i govnima a narod svakako plaća cijenu svoje gluposti i nacionalnog i vjerskog identiteta koji samo određuje ko će čoban biti,... jer ovce su uvijek iste.
Ovo sto si naveo za covjeka iz homoseksualnih nagona mozes dokazati necim ili to onako da ocrnis covjeka .<fuj
animals

#61 Re: Šejh Halil Brzina

Post by animals »

Nije problem u njemu, problem je u narodu koji osniva vjerske brigade..narodu koji je za gradjansku i multikulturalnu BIH..pravis sam sebi medvjedju uslugu..
salik79

#62 Re: Šejh Halil Brzina

Post by salik79 »

animals wrote:Nije problem u njemu, problem je u narodu koji osniva vjerske brigade..narodu koji je za gradjansku i multikulturalnu BIH..pravis sam sebi medvjedju uslugu..
Ako smo multi-kulti, zasto bi nam smetala bilo koja vjerska brigada u sklopu ARBiH?
empirers

#63 Re: Šejh Halil Brzina

Post by empirers »

salik79 wrote:
animals wrote:Nije problem u njemu, problem je u narodu koji osniva vjerske brigade..narodu koji je za gradjansku i multikulturalnu BIH..pravis sam sebi medvjedju uslugu..
Ako smo multi-kulti, zasto bi nam smetala bilo koja vjerska brigada u sklopu ARBiH?
:thumbup:
animals

#64 Re: Šejh Halil Brzina

Post by animals »

salik79 wrote:
Onda to nije ARBIH...onda je to armija samo muslimanskog naroda..sta cemo sa onima koji nnisu muslimani..u koju ce oni armiju..
salik79

#65 Re: Šejh Halil Brzina

Post by salik79 »

animals wrote:
salik79 wrote:
Onda to nije ARBIH...onda je to armija samo muslimanskog naroda..sta cemo sa onima koji nnisu muslimani..u koju ce oni armiju..
Govorimo o brigadi, ne o armiji.
animals

#66 Re: Šejh Halil Brzina

Post by animals »

salik79 wrote:
Onda to nije ARBIH...onda je to armija samo muslimanskog naroda..sta cemo sa onima koji nnisu muslimani..u koju ce oni armiju..[/quote]

Govorimo o brigadi, ne o armiji.[/quote]

Bez obzira o cemu govorimo..vjerske brigade su najveca glupost..one nemaju veze sa armijom ili vojskom..to su fanaticke jedinice i nista drugo..
salik79

#67 Re: Šejh Halil Brzina

Post by salik79 »

Da shvatis sta zelim reci - i u sklopu partizana postojala je 16. muslimanska brigada.
madner

#68 Re: Šejh Halil Brzina

Post by madner »

No nije bila samo muslimanska.

Svejedno, jedna formacija pingvina, eskima ili muslimana ne znaci da u armiji nema mjesta za druge. Da je tako, sve bi bile muslimanske.
McMoy

#69 Re: Šejh Halil Brzina

Post by McMoy »

Šejh Halil Brzina, general u penziji, jedan veoma mudar i sposoban čovjek.
Jedan od najzaslužnijih za stvaranje 7. muslimanske brigade.

Tačno je da je 7. muslimanska brigada 3. Korpusa ARBiH imala dosta naglašeniju dimenziju prakticiranja vjere,
ali je isto tako činjenica da je za naše tadašnje prilike bila dosta dobro organizovana, obučena i opremljena.
U 7. muslimanskoj brigadi bilo je boraca koji su više ili manje hrabri, kao uostalom i u svim ostalim jedinicama.
Pouzdana su saznanja da su četnici i HVO poprilično zazirali od pojave ove br. na nekom pravcu.
Dosta mladih ljudi iz ove brigade je, rahmet im duši, dalo svoj život za odbranu BiH, mnogi ostali bez dijelova tijela...
7. muslimanska brigada, kao i ostale brigade ARBiH, je branila Bosnu i Hercegovinu od dvostruke agresije.

Svi ovdje postavljeni negativni komentari o uvaženom g-dinu H. Brzini i 7. muslimanskoj brigadi mogu biti samo zlonamjerno pljuvanje dežurnih pljuvača i/ili osoba koje su razgrađivale BiH (ili su nasljednici istih), kao i pripadnika 8. minhenske brigade i njima sličnih osoba. Koji god da bio motiv, radi se o običnom naprđivanju, frustracijama, ljubomori isl. boljkama.
:bih:
mali_balon

#70 Re: Šejh Halil Brzina

Post by mali_balon »

ž
rekla-kazala

#71 Re: Šejh Halil Brzina

Post by rekla-kazala »

semirizsvemira wrote:
rekla-kazala wrote:Brzina se do rata nije trijeznio.
Bio sam 100 puta u kafiću u kojem se opijao.
Ne vjerujem da je ikad do rata vidio džamiju iznutra.
Uvijek je oko sebe okupljao rukometaše čelika.
On se brinuo za sponsorske ugovore i nalazio im posao a oni njemu "blizinu"
Pričalo se da je to radio iz homoseksualnih nagona a ne ljubavi prema rukometu.
Kao što jefferson reče plivaju takvi dobro u svim vremenima i govnima a narod svakako plaća cijenu svoje gluposti i nacionalnog i vjerskog identiteta koji samo određuje ko će čoban biti,... jer ovce su uvijek iste.
Ovo sto si naveo za covjeka iz homoseksualnih nagona mozes dokazati necim ili to onako da ocrnis covjeka .<fuj
Šta dokazati ? Jesam li mu dao guzice ?
Nije mi tražio. I zašto fuj kad su pederluk, pedofilija i incest prisutni i u islamu i u kršćanstvu od njihovog nastanka pa do danas.
Nemam ja želju da ga ocrnim ali ne mogu a da ništa ne kažem kad vidim da se ljudi koji su stradali u ratu dive ljudima koji mijenjaju dresove, ideologije, i odlučuju o životu i smrti.
kosava

#72 Re: Šejh Halil Brzina

Post by kosava »

Halil je bio jedan od najsposobnih rukometnih menadzera prije rata , a sada da se pricalo da je guzni haver jest ali jebi ga to se prica u Zenici za svakog koji je duze od 3 mjeseca bez dijevojke a jos ako ima par nerazdvojnih jarana .
hAZNADAR

#73 Re: Šejh Halil Brzina

Post by hAZNADAR »

McMoy wrote:Šejh Halil Brzina, general u penziji, jedan veoma mudar i sposoban čovjek.
:
Naravno da je sposoban i mudar. Ustvari je genije. Neznam gdje je to u svijetu moguce za samo par godina postati general a nisi ranije imao nikakve vojne skole.
Svaka cast herojima, ali Halil nije bio jedan od njih, nije bio otkriveni vojni talent koji je oslobodio niz gradova i genijalan strateg.

Nece ovdje proci logika gdje napadas na islam, tekovine armije i oslobodilackog rata,.. ako kritikujes odredjene osobe ili stranku.

Ne napadam ja njega(mogu mu ustvari i cestitati na snalazljivosti), koliko napadam sistem koji je stvorio kriterije i podobnosti gdje ko na koji nacin moze postati elita.
Anestezija

#74 Re: Šejh Halil Brzina

Post by Anestezija »

Halil Spid :D
MMM1977

#75 Re: Šejh Halil Brzina

Post by MMM1977 »

Halil je u ovoj priči postao sasvim nebitan. Bitno je to da bi mi i Poslaniku a.s. začas našli 3567 mahana i oprali ga kroz 745 voda, samo da je danas tu među nama. Stvarno mi nije jasno šta se dešava sa nama kao narodom, dali je ovo uvijek bilo ovako a samo došlo do izražaja jer svi imamo mogućnost da anonimno napišemo bilo šta ili smo se kao nacija toliko promjenili... U svakom slučaju i šta god je, dobro nije. Sistem vrijednosti se okrenuo naopačke.

Posebno mi smeta što se posebno peru ljudi koji su imali bilo kakvu značajniju ulogu u odbrani BiH od agresije.
Locked