Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Basvod wrote:
Pa da al postoji realnost i masta. I ja trebam teziti da imam milion u banci al nemam i necu imati. Dakle mozemo mastati... i mozemo se prilagoditi stvarnosti, zivitu medju poluprimitivnim ljudima i platicom od pola potrosacke korpe. Imas to sto imas.
Pa sta onda kukas? Poklopi se i uzivaj!
Gdje vidis da ja kukam?
Ja sam se davno navikao, skoro pa od rodjenja.
Ne prznite mi po temi. Imate ekonomiju pa tamo nastavite
Ovdje se radi o pitanju najstarijeg naroda u BiH, bez kojeg bi ova zemlja bila potpuno ista kao Cipar.
Gdje smo ono stali?....aha, danas je onaj sastanak vezano za S-F. Nadam se da su Čova i Martin zauzeli standardno čvrst gard.
Dosta je više bilo: nema legitimnih predstavnika u vlasti - nema puta u EU...ha ja.
Hafis wrote:Ne prznite mi po temi. Imate ekonomiju pa tamo nastavite
Ovdje se radi o pitanju najstarijeg naroda u BiH, bez kojeg bi ova zemlja bila potpuno ista kao Cipar.
Gdje smo ono stali?....aha, danas je onaj sastanak vezano za S-F. Nadam se da su Čova i Martin zauzeli standardno čvrst gard.
Dosta je više bilo: nema legitimnih predstavnika u vlasti - nema puta u EU...ha ja.
Odakle tebi da neki ovdje politicar koji dijeli vlast hoce u EU? A i kakve veze ima legitimnost kada je sve po zakonu?
Basvod wrote:Pa napisao si to vec par puta. Ponavljas se uzalud i ne mozemo se sloziti. BiH nije napredna civilizacija tako da nema nikve svrhe porediti nas i civilizovana drustva.
Znam ja sta bi trebalo i kako bi trebalo al nije tako i nece biti jos dugi niz godina.
Znam da nismo dio napredne civilizacije, ali se njene norme trebaju primijeniti na cijeli svijet... Baš kako bi postali njen dio... A napredni sigurno nećemo postati ravnajući se po nazadnim šablonima, koji su i u Africi prevaziđeni...
Pa da al postoji realnost i masta. I ja trebam teziti da imam milion u banci al nemam i necu imati. Dakle mozemo mastati... i mozemo se prilagoditi stvarnosti, zivitu medju poluprimitivnim ljudima i platicom od pola potrosacke korpe. Imas to sto imas.
Hrvatsko pitanje se samo može riješiti uvođenjem većinske i manjinske liste, za Predsjedništvo i Dom naroda, ali problem je što to nije u skladu s visokim demokratskim standardima, osim ako se ne podvede pod pozitivnu diskiriminaciju.
MuaDib wrote:Hrvatsko pitanje se samo može riješiti uvođenjem većinske i manjinske liste, za Predsjedništvo i Dom naroda, ali problem je što to nije u skladu s visokim demokratskim standardima, osim ako se ne podvede pod pozitivnu diskiriminaciju.
Pa svakako - pozitivna diskriminacija, ili još ispravnije - jedna poštena konsocijacija. O tome se i radi čitavo vrijeme, samo izgleda da nema razumijevanja s druge strane. I tu je problem.
MuaDib wrote:Hrvatsko pitanje se samo može riješiti uvođenjem većinske i manjinske liste, za Predsjedništvo i Dom naroda, ali problem je što to nije u skladu s visokim demokratskim standardima, osim ako se ne podvede pod pozitivnu diskiriminaciju.
Pa svakako - pozitivna diskriminacija, ili još ispravnije - jedna poštena konsocijacija. O tome se i radi čitavo vrijeme, samo izgleda da nema razumijevanja s druge strane. I tu je problem.