Bio u Tuzli, probao auto.
Moram priznati da me na autu nije nista odusevilo osim perfektne mehanike i odlicnog osjecaja u voznji. Testirao sam ga na cesti prema Majevici i ostao odusevljen voznim svojstvima- sto sam opet i ocekivao od jednog maskiranog audija sa malo kilometara. Dakle, siguran sam, uz Ivan bi izasao bez problema cak i bez chip tuninga
Auto ima jednu prednost -male kilometre i solidan kvalitet izvedbe. I samo to.
S druge strane, po izgledu je prilicno ruznjikav, to vec svi znaju ali to mi najmanje smeta. Najvise mi je zasmetala ponuda prostora na zadnjim sjedistima - mjesta nema za iole krupniju osobu (citaj osobu NORMALNE gradje od 85 kg). Cini mi se da u golfu IV nazad ima vise mjesta
Takodjer, iako je gepek solidan i prostran ipak nisu u pitanju peta vrata tako da je i taj prostor prilicno tesko iskoristiti.
Dakle to je ono sto me pored previsoke cijene najvise odbilo.
Bio sam spreman za ovo auto dati 23000 KM, medjutim vise nisam. Nisam prije spomenuo da mi prodavac u cijenu priznaje mog seata leona mk1 (tdi 66 kw) sa 7000 KM ali na cijenu od 26000 KM. Daju mi jos 4 nove gume. Postena ponuda i hvala im (btw sto se tice osoblja u INTER-Autu od mene imaju sve pohvale)
S druge strane ford mondeo 1.8 tdci bez dpf filtera i sa opremom ghia (ful oprema sa kozom) daje ipak nesto nizu kvalitetu izvedbe, ali puno vise prostora i isti ako ne i bolji osjecaj u voznji. A ovakvo auto je moguce naci za cca 19000 KM. Razlika je vise nego znacajna. A cinjenica je i da se A4 B8 prodaje za cijenu ovog seata.
Neko mi je sugerirao novu kiu ceed ili hyundai i30.
Auta su solidna, ali nisu na ovom nivou, iako su nova. I meni je to u pocetku bilo tesko priznati. Od njih me odbija visoka cijena servisa (parni i neparni servis kod kije svakih 15000 km sa cijenom koju oni odreduju), kao i previsok gubitak vrijednosti na samom pocetku. A sedmogodisnja garancija ne pokriva bas sve, kako su me informirali pojedini kupci.
Radije bih cekao neku bolju priliku ili da exeo opadne na 20000 KM.
Uf bas sam se raspisao. Sad odlazim za poslom.
pozdrav svima