SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Pirija

#51 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by Pirija »

_mufljuz_ wrote:
gobman wrote:Kolko vidim najbolje je da uzmem il' feliciju il' audija osadesetku, a razliku love orocit sa kamatom od 2% godisnje
hihihi :D
najbolje ti je visak adrenalina isporucit zeni najmanje 2x dnevno - kad te zena isprazni bice ti dovoljan i smartov motor, garaci u stau, laganica rukice kroz prozor, slusas Frederika Šopena da te raskuli jos malo, bices privlacniji butrosima za eventualne avanturice jer ces imati flegmaticnu facu iskusnog raste sa Dzamajke, upoznaces bolje svoju domovinu,manje ces pobit prirode i okolisa i jos ce ti motor potrajat vise kilometara zbog konstantno niske turaze, a mozda bude koji casak i za zenin felatio - pa ces ti s foruma past na pamet komentar o kupovini Felicije = bices 2x flegmatican...+ cvaja milja marona na racunu za Barbados.

daj mi molim te broj od tvog dilera na PP
_mufljuz_

#52 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by _mufljuz_ »

samoproizvodim produkt jebi ga. :mrgreen:
almir90

#53 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by almir90 »

Za ove pare se voza Audi B8, ja lično ne bi te pare dao za njega, sad svako ima svoje mišljenje.
gobman

#54 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by gobman »

almir90 wrote:Za ove pare se voza Audi B8, ja lično ne bi te pare dao za njega, sad svako ima svoje mišljenje.
A recimo cifra od 23.000 KM - jel prihvatljiva?
citroen xm

#55 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by citroen xm »

Ne govorim ti da kupiš jeftino i staro auto, već da možeš kupiti i nešto sa manje od 500 KS i da će te voziti sasvim lijepo.
almir90

#56 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by almir90 »

gobman wrote:A recimo cifra od 23.000 KM - jel prihvatljiva?
Jaran Audija B8, 2.0 TDI, 120 konja, 2009 god. mislim da je 170 000 nisam siguran, otisao za 22 000, pa ti sad odluči, meni se ne sviđa, niti bi dao te pare, ipak je platforma od stare generacije.
Last edited by almir90 on 10/01/2014 13:30, edited 1 time in total.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#57 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by mali_milojica »

gobman wrote:
almir90 wrote:Za ove pare se voza Audi B8, ja lično ne bi te pare dao za njega, sad svako ima svoje mišljenje.
A recimo cifra od 23.000 KM - jel prihvatljiva?
Meni licno nije. Sad svako ima svoje misljenje. Za ovaj Exeo koji si postavio sve preko 20k KM je puno i u tom slucaju bi trazio A4 B8 2.0 TDI moze i onaj sa 120 KS.
gobman

#58 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by gobman »

Ako odem na pregovore u jednoj sam prednosti - ne bih rekao da je neka velika navala na bas ovaj auto. Cini mi se da dugo stoji. Mozda sam i jedan od rjetkih koji se raspitivao, jer svi kupci razmisljaju kao i vecina ljudi na forumu- sta ce mi exeo :D
E sad to i njima sigurno nista ne znaci, ali ne znaci ni meni. Pozitivno je sto su mi u telefonskom kontaktu odmah spustili cijenu na 25000, bez ikakvih natezanja, na nevidjenjo. Sad je problem da li da odem buduci da trebam napraviti cca 300 km do Tuzle i nazad da vidim i probam auto i da pokusam nesto dodatno isposlovati. Imam jos vremena i razmislit cu.
Uglavnom, za prihvatljivu cijenu jesam ozbiljan musterija, a ta cijena je ispod 23000 i to uz pisanu garanciju na kilometre i servisnu knjizicu.
Za svaku cijenu iznad razmisljam o necemu drugom.
Bakir1

#59 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by Bakir1 »

_mufljuz_ wrote:
najbolje ti je visak adrenalina isporucit zeni najmanje 2x dnevno - kad te zena isprazni bice ti dovoljan i smartov motor, garaci u stau, laganica rukice kroz prozor, slusas Frederika Šopena da te raskuli jos malo, bices privlacniji butrosima za eventualne avanturice jer ces imati flegmaticnu facu iskusnog raste sa Dzamajke, upoznaces bolje svoju domovinu,manje ces pobit prirode i okolisa i jos ce ti motor potrajat vise kilometara zbog konstantno niske turaze, a mozda bude koji casak i za zenin felatio - pa ces ti s foruma past na pamet komentar o kupovini Felicije = bices 2x flegmatican...+ cvaja milja marona na racunu za Barbados.
ubo si ga, sad je meni jasno sto sam ja zadovoljan sa R5, a i zena :lol: :lol: :lol:
_mufljuz_

#60 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by _mufljuz_ »

Bakir1 wrote:
_mufljuz_ wrote:
ubo si ga, sad je meni jasno sto sam ja zadovoljan sa R5, a i zena :lol: :lol: :lol:
:mrgreen:

530i

#61 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by 530i »

Računaj i na to da će tih Exea ubjedljivo biti najmanje na otpadima i sličnim destinacijama, i onda će te nervirati neka plastika ili sitnica koje nigdje nema, a u ovlaštenom (pre)skupa, dok za Audija ili Škodu imaš širok izbor.
gobman

#62 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by gobman »

530i wrote:Računaj i na to da će tih Exea ubjedljivo biti najmanje na otpadima i sličnim destinacijama, i onda će te nervirati neka plastika ili sitnica koje nigdje nema, a u ovlaštenom (pre)skupa, dok za Audija ili Škodu imaš širok izbor.
Upravu si. imam i to u vidu
Mlad i Nevin

#63 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by Mlad i Nevin »

Sa tih 25 milja u džepu ja bih otišao u Kramar i vjerovatno izabrao A4 B8...Eventualno Citroen C5 i razliku stavio u paDŽe.
NediM17

#64 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by NediM17 »

Mlad i Nevin wrote:Sa tih 25 milja u džepu ja bih otišao u Kramar i vjerovatno izabrao A4 B8...Eventualno Citroen C5 i razliku stavio u paDŽe.
Sa tih 25.000 KM kupio bih nov auto, a ne ishandrenu limuzinu uvezenu iz Njemacke.

C4, i30, Cee'd, Astra...
Mlad i Nevin

#65 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by Mlad i Nevin »

Mislim da je se potencijalni kupac već izjasnio da ne želi nove automobile u tom cjenovnom rangu, nego da bi se radije okrenuo nešto ''luksuznijoj'' varijanti staroj 2-3 godine za iste pare. Htio sam reći da Exeo nikako nije pametna kupovina za te pare, niti je atraktivan niti vrijedi toliko.
gobman

#66 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by gobman »

Bio u Tuzli, probao auto.
Moram priznati da me na autu nije nista odusevilo osim perfektne mehanike i odlicnog osjecaja u voznji. Testirao sam ga na cesti prema Majevici i ostao odusevljen voznim svojstvima- sto sam opet i ocekivao od jednog maskiranog audija sa malo kilometara. Dakle, siguran sam, uz Ivan bi izasao bez problema cak i bez chip tuninga :D
Auto ima jednu prednost -male kilometre i solidan kvalitet izvedbe. I samo to.
S druge strane, po izgledu je prilicno ruznjikav, to vec svi znaju ali to mi najmanje smeta. Najvise mi je zasmetala ponuda prostora na zadnjim sjedistima - mjesta nema za iole krupniju osobu (citaj osobu NORMALNE gradje od 85 kg). Cini mi se da u golfu IV nazad ima vise mjesta :lol:
Takodjer, iako je gepek solidan i prostran ipak nisu u pitanju peta vrata tako da je i taj prostor prilicno tesko iskoristiti.
Dakle to je ono sto me pored previsoke cijene najvise odbilo.
Bio sam spreman za ovo auto dati 23000 KM, medjutim vise nisam. Nisam prije spomenuo da mi prodavac u cijenu priznaje mog seata leona mk1 (tdi 66 kw) sa 7000 KM ali na cijenu od 26000 KM. Daju mi jos 4 nove gume. Postena ponuda i hvala im (btw sto se tice osoblja u INTER-Autu od mene imaju sve pohvale)

S druge strane ford mondeo 1.8 tdci bez dpf filtera i sa opremom ghia (ful oprema sa kozom) daje ipak nesto nizu kvalitetu izvedbe, ali puno vise prostora i isti ako ne i bolji osjecaj u voznji. A ovakvo auto je moguce naci za cca 19000 KM. Razlika je vise nego znacajna. A cinjenica je i da se A4 B8 prodaje za cijenu ovog seata.

Neko mi je sugerirao novu kiu ceed ili hyundai i30.
Auta su solidna, ali nisu na ovom nivou, iako su nova. I meni je to u pocetku bilo tesko priznati. Od njih me odbija visoka cijena servisa (parni i neparni servis kod kije svakih 15000 km sa cijenom koju oni odreduju), kao i previsok gubitak vrijednosti na samom pocetku. A sedmogodisnja garancija ne pokriva bas sve, kako su me informirali pojedini kupci.
Radije bih cekao neku bolju priliku ili da exeo opadne na 20000 KM.
Uf bas sam se raspisao. Sad odlazim za poslom.
pozdrav svima
ob433

#67 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by ob433 »

od kije bjezi ,dok samo mjenjaju ulje sve 5 , cim nesto vise treba , katastrofa , cijene servisa evropske ,auto korejsko ,a uluga balkanska , za ove u Sarajevu imam sve najgore reci ...moras ici u Jelah ako zelis da te cijene kao kupca i musteriju , toliko
golfiista

#68 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by golfiista »

Za pribliznu cijenu ima A4 B8 u fullu sa 113.000 km.
Ako si zainteresiran javi se na pp.
SSemir

#69 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by SSemir »

gobman wrote:Usput, ima li neko iskustava sa Inter-autom u Tuzli? Kakvi su? Na piku imaju sve pohvale od korisnika.
za ovo se ne brini. nikad problema sa njima ;)

da se odlucujem za auto te vrijednosti, i da mi kao tebi, nije uslov da bude novo. niko me ne bi mogao odvojiti od jednog od ovih:

Code: Select all

http://www.pik.ba/?trazilica=&brand=&stanje=&kategorija=18&id=1&id=1&id=1&v_b=p%7C5900&v_m=13&godiste_min=2007&godiste_max=&od=&do=23000&kanton=&kilometra-a_min=&kilometra-a_max=&gorivo_select=
Last edited by SSemir on 14/01/2014 13:18, edited 1 time in total.
citroen xm

#70 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by citroen xm »

Ispravi link.
SSemir

#71 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by SSemir »

mislim da je sad ok link. uglavnom, C5 !!
citroen xm

#72 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by citroen xm »

Sada je dobar. Odlično auto u svakom pogledu.
gobman

#73 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by gobman »

citroen xm wrote:Sada je dobar. Odlično auto u svakom pogledu.
Nemam iskustava sa polovnim citroenima (u stvari lažem, stari mi je penzioner i vozi saxa :-)

Kakva su iskustva sa citroenom c5, cijene, kvarovi održavanje, osjećaj u automobilu i cvrčci nakon pređenih xxx kilometara, na što pripaziti prilikom testiranja auta, koji se motor pokazao provjerenim itd...
gobman

#74 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by gobman »

Moram priznati da sam nekada maštao o tome da mi je imati određenu svotu novaca na raspolaganju pa da ja biram...Međutim, s vremenom se stvari promjenile, apetiti porasli, postao sam 15-ak godina stariji i puno mučniji.
pa zato još ne znam koje auto da uzmem :-)
Nekad sam maštao i o fordu fiesti dizel, 60 kw, zvijeri od auta, imao je prijatelj, a drugi prijatelj sa faksa je vozio R5 sa električnim podizačima :roll: ). Nekada sam maštao i o meganu coach, 1,6 100 KS, pa uzeo brava 100 td. Poslije njega sam maštao o fiatu stilu 120 ks, pa uzeo leona. SAda mjerkam EXEA, a ko zna šta ću na kraju kupit :D
Ali svako od ovih auta koje sam sebi privatno kupio je bilo u tehnički perfektnom stanju i vozio sam ih bez ikakvih velikih kvarova.
ZAto se sada raspitujem......i raspitujem....i pratim forume....i što više čitam sve manje znam. :-D
Izgleda da će biti pare u ruke i kupiti prvo koje mi se svidi i koje ne bude naizgled prešlo 400000 prije uvoza u bih.
citroen xm

#75 Re: Odg: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by citroen xm »

gobman wrote:
Nemam iskustava sa polovnim citroenima (u stvari lažem, stari mi je penzioner i vozi saxa :-)

Kakva su iskustva sa citroenom c5, cijene, kvarovi održavanje, osjećaj u automobilu i cvrčci nakon pređenih xxx kilometara, na što pripaziti prilikom testiranja auta, koji se motor pokazao provjerenim itd...

Kao kod svakog auta tvoja sudbina zavisi od pažnje prethodnog vlasnika. Ako je propisno održavan nećeš imati probleme. Motor 2.0 HDI u svim verzijama perfektan i dovoljan. Kvarova nema nekio uobičajnih, a održavanje vjerovo ili ne jeftinije od Pasata generacijski sličnog. Moj prijedlog je obavezno hidraulika kada već ima u ponudi. Usavršena i izdržljiva maksimalno. Zamjena svih bombi nije skuplja od zamjene klasičnog amortizera, a duže traju. Modovi vožnje koje prilagođavaš, a koji znaju itekako dobro doći.....

@gobman

Vjeruj mi da je tako najbolje. Kupiš prvo koje te zadovoljava, koje ti se sviđa i koje je dobro očuvano. Sve je to više po kvalitetu tu, a bar će tebi biti gušt kad ga vidiš i kada sjedneš u njega.
Post Reply