SSemir wrote:mali_balon wrote:Drevne mudre izreke koje nisam cuo nigdje osim u BiH a bilo me je svukuda.
1. Ne mogu oni mene platiti koliko ja mogu ne raditi
2. Bolje djaba sjediti nego djaba raditi
3. Lezi hljebe da te jedem
Eto nastavite niz. Ove izreke fino opisuju sto je motiv raditi na drzavnoj sisi. Mi Bosanci smo specificni necemo raditi ako nas bas nevolja ne natejra. Nesta se rugamo Crnogorcima a isti smo ko oni.
pusti se tih primitivnih razmisljanja, nije to samo budzet. valjda si obrazovan, sagledaj malo stvari realnije. odi na ukc gdje sestre padaju sa nogu od rada, odi u neku ustanovu koja radi sa gradjanima, pa vidi kako je. idi u poreznu pa vidi koliko oni rade.
ne gledaj te neke civije, nego sluzbenike koji stvarno odradjuju poslove.
moj @ssemire, to se tebi samo ti se cini
hocu reci, ne znas ti sta je padati s nogu od posla, a sve fino i kulturno, nisi ti radio na zapadu...
Nama se cini, kao sto se i meni cinilo dok sam dole radila, da padamo s nogu

, dok ja ne dodjoh na zloglasni zapad
Nemaju mjere u pritiskanju i to na svim nivoima. Ja ne znam radno mjesto gdje se ima vremena sjesti popit kafa 15 min, ma ni slucajno, cak i ako imas vremena to se ne radi jer jednostavno ako to uradis pet puta povecat ce ti obim posla, natovarit ce ti neki novi dosije ...a sve fino i kulturno, niko kafu nece ni spomenuti

Mi, ujutro, kas se svi iskupimo, udjemo u malu kuhinjicu, tu si napravimo kafe/cajeve i to, stanemo maxi pet minuta i svako za svojim poslom. Ima tu i sto i stolice ali nikom ne pada na pamet da spusti prdicu
Kod nas je normalno da se kafa ispija pa jos (znam , bila sam med sestra nekad davno

) ako te doktor prekine u ispijanju iste s punim pravom rondas nesto ko...Kod nas je normalno na pauzi u grad caskom, a kad se vratis s pauze sjedes i jedes ko co'ek, na poslu fino, polako.
Moglo bi se o tome na dugo i na siroko i zakljucak , barem moj, bi bio: sve je relativno