kako se udebljat

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

free_spirit

#51 Re: kako se udebljat

Post by free_spirit »

cccccc wrote:Imam isto problem sa kilazom.. Visok oko 180 cm.. Kilaza oko 60 kg..
Moras dvaput uci u kafanu da te primjete..
Doktor kaze treba se stresa rijesit.. Doci ce to na svoje... Dok se covjek ozeni.. :)
hahahah ista sam, visina 181, kilaza 62, i svi kazu treba ti jedno 5 kila a moj moto: posto se svi u braku udebljaju bolje je da sam sad mrsavija pa kad se udam necu biti debela :D
Peryton_

#52 Re: kako se udebljat

Post by Peryton_ »

ja nemam problema sa kilazom, doduse, prije se treniralo nesto.
meni samo pravi problem sto se za Ramazan udebljam 11 kila, pa to onda nestane u sledecih 11 mjeseci.
ali ti si pravi ektomorf, to trcanje i bicikizam te ubise.
ja sam imao problema sa kilazom ( bio mrsav) do prvog srednje, kasnije sam se popunio :D
cccccc

#53 Re: kako se udebljat

Post by cccccc »

free_spirit wrote: hahahah ista sam, visina 181, kilaza 62, i svi kazu treba ti jedno 5 kila a moj moto: posto se svi u braku udebljaju bolje je da sam sad mrsavija pa kad se udam necu biti debela :D
Ma samo polahko, doci ce sve na svoje. Ne treba se puno zamarati. Jos da nadjem zenu koja zna pitu razvit i to je to. :)
damskot

#54 Re: kako se udebljat

Post by damskot »

sema911s wrote:decki idjevojke, imam maleni problem sa kilama,.

jedem ko lud(mada neredovno) poso me haba,. al kilu da dobijem nema sanse,. malo se udebljam al to nestane brzo,. bio doktoru rekli da imam ubrzan metabolizam, dali mi neke tablete medjutim nista,. njihova prepruka da pijem neke prahove za bildanje(to neznam sta je),., problem je sto trcim puno i vozim biciklo i potrosim se pravo tada,. al unesem i previse hrane prije i poslije,.,

e sada pitanje ti prahovi, proteini sta vec koliko su sanse da time dobijem koju kilu misicnu masu,. teretana ne dolazi u obzir(mada cu i to pretrpit ako treba) imam 27 god i nekih 62kile,., rebra koja sam polomio prije 9 god i danas se vide kako su zarasla,., bez rengena

doktor mi savjetovao da prestanem sa fizickom aktivnosti i da jedem vise medjutim u 3 mjeseca nista,. a unos hrane sam povecao,.,

sta mi radit gdje u sa ima ta apoteka sa tim prahovima i koliko je to zdravo,., kazu od toga strada jetra, bubrezi,.,
na mojih 187cm ovih 62 kile ko da sam iz ruande,., najgore na moretu,., il kada poslije termina neko od musklih pokaze misice,.imam i ja te misice al malehni,.,., da mi fali snage ne fali,., nogama guram oko 80kila i vise (par puta bio u teretani tu brojku sam vidio).,,

sta da radim,.,meni je dobro al bi htjeo koju kilu vise,.,.
Pocni duvat :) I zderat navece pred spavanje ... :)

I ja sam imao taj problem samo sto sam 2 metra pa to jos gore, od 31god sve obratno . Ako se nepazim za mIjesec dobijem stomak a bjeli hljeb nesmijem ni pomislit usta stavit . Moj savjet sacekaj jos 2 ili 3 godine ili ozeni se ako nisi i to udeblja . :)
AgaBrat

#55 Re: kako se udebljat

Post by AgaBrat »

Ja sam visok 2m, imo sam oko 70kg. Majstore to je premalo

Uzo sam wheyy proteine i kreno u teretanu ić

3 obroka na dan obavezna.
1 obrok što više proteina (jaja, badem, grožđice) al uglavnom sam jaja furo
2 obrok dakle to je obrok poslje teretane, jeo sam bijelo meso jer je zdravije mada ti možeš i crveno ono više goji. Fileti dakle ili možeš riže, krompira bilo što
3 obrok to možeš nekad pred spavanje...Najedi se pite, graška, čorbe neke, slatko nešto jedi, voće itd.

Bitno je da imaš 3 obroka na dan. A svakako uleti nešto u usta i između njih

Eh što se tiče proteina, proteine uzimaš 1 supenu kašiku dobiješ je inače sa proteinima pomješaš sa pola litra vode. Nakon treninga uzmeš jedan šejk Protein + voda. Prije nego što kreneš na spavanje, nekih 2 h. popiješ još 1 šejk proteina sa mlijekom možeš da ti se sporije apsorbuje dok spavaš. Proteini nisu opasni, ako koristiš umjereno. 2 doze na dan dovoljne, pij dosta vode radi bubrega i tjt. Ja sam pio 2,5-3l dnevno.

I DA ONO ŠTO JE NAJVAŽNIJE JEST da sam sa 70 kila ja zakuco na 80kg. Znači 10 kila postigo sam drug moj vjerovao ili ne za 20 dana. :) I da, 80kg na 2m je opet malo. Ali ja sam zadovoljan samo napreduj

SRETNO
cccccc

#56 Re: kako se udebljat

Post by cccccc »

AgaBrat wrote:Ja sam visok 2m, imo sam oko 70kg. Majstore to je premalo

Uzo sam wheyy proteine i kreno u teretanu ić

3 obroka na dan obavezna.
1 obrok što više proteina (jaja, badem, grožđice) al uglavnom sam jaja furo
2 obrok dakle to je obrok poslje teretane, jeo sam bijelo meso jer je zdravije mada ti možeš i crveno ono više goji. Fileti dakle ili možeš riže, krompira bilo što
3 obrok to možeš nekad pred spavanje...Najedi se pite, graška, čorbe neke, slatko nešto jedi, voće itd.

Bitno je da imaš 3 obroka na dan. A svakako uleti nešto u usta i između njih

Eh što se tiče proteina, proteine uzimaš 1 supenu kašiku dobiješ je inače sa proteinima pomješaš sa pola litra vode. Nakon treninga uzmeš jedan šejk Protein + voda. Prije nego što kreneš na spavanje, nekih 2 h. popiješ još 1 šejk proteina sa mlijekom možeš da ti se sporije apsorbuje dok spavaš. Proteini nisu opasni, ako koristiš umjereno. 2 doze na dan dovoljne, pij dosta vode radi bubrega i tjt. Ja sam pio 2,5-3l dnevno.

I DA ONO ŠTO JE NAJVAŽNIJE JEST da sam sa 70 kila ja zakuco na 80kg. Znači 10 kila postigo sam drug moj vjerovao ili ne za 20 dana. :) I da, 80kg na 2m je opet malo. Ali ja sam zadovoljan samo napreduj

SRETNO
Evo planiram i ja u teretanu. Al nisam prije nikad isao.. Pa imas li neki program, sta raditi? Citao sam po netu ima nekih programa za pocetnike.. Pa 1-2 dana se odmara.. Kupio sam i whey protein.. Trebal se piti i ove dane kad se odmara ili ?
Quaresma

#57 Re: kako se udebljat

Post by Quaresma »

sema druze znam kako ti je

ja sam otprilike tu 184-185 cm visok, na oko 60 kila, i naravno to je malo

nedavno sam se vagao posto sam tad imao 60 kila i tad sam vidio da sam se udebljao za dvije kile, hej znas koja radost, priceless

a izgleda malo sta bez teretane moze, svako bi da se lijepo udeblja, da se ta masa lijepo poslaze, a ne da ti se salo "slijeva" niz tijelo

inace tad sam bio bas se nakanio da jedem, valjda zbog volje a i s voljom apetit
ujutro kad ustanem, hrenovke skuham vecinom, ili jaja bilo to na oko ili kajgana ili kuhana, svejedno, samo sam to malo mjenjao, npr svako drugo jutro hrenovke, nisam zelio da mi se na to tijelo navikne, moras malo mjenjati

onda po danu sta mater napravi

a po noci sam jeo vecinom ribu, one panirane stapice, lignje, nekad pileci file i tako to, i sve to sa domacim sirom, ma nema ide ko podmazano

a sto se tice teretane, ja sam lijen, nije da sam lijen vec volim sam raditi, znam da su svi prije bili mrsavi koji su krenuli u teretanu na pocetku, ali ja ne mogu trenirati pored nekog nabildanog covjeka nema sanse

ja se patim sa 40 kila a on 100 kila ko od sale dize :sad: a i uvjek kad trebam u teretanu neki se posao nadje pa me sprijeci, tako da kad odem uvjek to bude rijetkost, nikad da budem redovan
Quaresma

#58 Re: kako se udebljat

Post by Quaresma »

imam i ja problema sa kilazo

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
lavorpunvode

#59 Re: kako se udebljat

Post by lavorpunvode »

ne znam koliko je to zdravo, ali ako vam je bas stalo da dobijete tih par kg, unosite dnevno pored ta 3 obroka jos po cokoladu ili neki keks 1-2 puta dnevno, svakodnevno. tih dodatnih 1000kcal ne moze a da se ne odrazi na kilazi.
AgaBrat

#60 Re: kako se udebljat

Post by AgaBrat »

cccccc wrote:
Evo planiram i ja u teretanu. Al nisam prije nikad isao.. Pa imas li neki program, sta raditi? Citao sam po netu ima nekih programa za pocetnike.. Pa 1-2 dana se odmara.. Kupio sam i whey protein.. Trebal se piti i ove dane kad se odmara ili ?

Radiš 3 dana u sedmici, 1 dan odmaraš. Pa opet, bitan je kontinuitet, nema zabušavanja.

1. dan radiš prsa tj. grudi.
2. dan radiš ruke i ramena
3. dan radiš leđa i noge
4. dan odmaraš
i ponoviš sve opet.

Ako ne znaš koje vježbe da radiš za navedenu skupinu mišića preporučujem ti kanal http://www.youtube.com/user/nixazizu

ZNači pregledaj njegove vide-e , čovjek je objasnio sve vježbe bodybuildinga kako se rade i koju grupu mišića pogađaju.
Ako te zanima bilo šta još, slobodno mi se javi u pp vrlo rado ću ti pomoći i tebi i svima kome je pomoć potrebna
free_spirit

#61 Re: kako se udebljat

Post by free_spirit »

lavorpunvode wrote:ne znam koliko je to zdravo, ali ako vam je bas stalo da dobijete tih par kg, unosite dnevno pored ta 3 obroka jos po cokoladu ili neki keks 1-2 puta dnevno, svakodnevno. tih dodatnih 1000kcal ne moze a da se ne odrazi na kilazi.
Vjeruj da moze da se ne odrazi na kilazu, ja znam jesti dosta kolaca i to ono baklava, hurmasica i slicno navece u 12, a da ne govorim sta po danu pojedem tih slatkisa i opet na istom...al ja se ne sikiram :D ima vremena za udebljat se
tendzera

#62 Re: kako se udebljat

Post by tendzera »

Pa niko se nije udeblj'o :roll:
ado-šampion

#63 Re: kako se udebljat

Post by ado-šampion »

sema911s wrote:bio danas u nekoj teretani,.,i naletim na nekog "trenera" i predlaze mi da uzmem te proteine,., i da dolazim svaki drugi dan,. al mi ne garantuje da cu dobiti tu kilazu,.misicnu masu koju zelim( + nekih 10-15 kila) bajk sam o klin okacio i trcanje,., trazi od mene da vidi sa cime ce imat posla i skinem se i rece imas ti misice :D al jbga malehni(samo je to ) ,., kaze da prvo mjesec moram da pijem te proteine,,jer sam mu naglasio da nezelim one prahove creatin inekcije i to, slicno jer od toga jetra strada, i krenu problemi sa srcem,.,,., i da tek poslije pocnem vjezbat.,.,

koliko sam zainteresovan da smo se vec dogovorili za cijenu da upednem u neku grupu pocetkom februara da nas "trenira"

ja ne zelim nesto puno killa samo da se malo popunim

a to za stitnu gdje se to ide,., jel treba neka specijalna uputnica,. kako se vrsi pregled,.samo nek nema inekcija,
Imao sam isti problem godinama... 188 visok, u zivotu nisam dosao do 70 kila, sve do 26. godine. Nema sta nisam uzimao, biomed za apetit, jeo ko konj i slicno.

Nisam se udebljao dok nisam krenuo u teretanu. Za godinu i po, od oktobra 2010, do kraja 2011/pocetka 2012. skocio sam za 70 na 80 i kusur kila. Nisam uzimao ni proteine ni bilo sta drugo (kreatin i slicno). U medjuvremenu sam se i ozenio, i u aprilu prosle godine sam vagao 87 kila, sad mi je problem sto se puno debljam. :-) Trenutno sam na zdrave 82, uspio sam preko ljeta spasti 5 kila. :) U teretanu ne idem skoro godinu dana, nisam nista teze od kasike podigao.

Moja formula je bila 4 puta sedmicno u teretanu, 2 puta radnim danima i subota i nedjelja, odmah sam poceo s diobnim treningom, sam sebi napravio plan (krenuli jaran i ja), zagrijavanje 5 minuta na traci 10-12 brzina, malo razgibavanja i odmah tegovi/sprave.
Puno hrane, najvise kasikom (jako bitno), od fast fooda, cevapi, hamburgeri i slicno nemas nista, to je ko slama. Bez proteina.

Taj tempo 4 puta je trajao mozda godinu dana, onda sam isao 3 puta, pa 2 puta kad sam dosao do zeljene tezine, tj. kad vise nisam imao problema s malom kilazom.

Teretana otvori apetit i poboljsa metabolizam nevjerovatno, ja sam nekad mislio da jedem ko konj, a zapravo je to bilo jako slabo u odnosu na sad. Danas malo nesto namazem ujutro (eventualno Musli), izmedju 11 i 12 imam rucak normalan, izmedju 17 i 18 isto jaku veceru (kao drugi rucak) i ne jedem vise nista. Kad sam trenirao jeo bih jos jednom kakav sendvic pred spavanje, ali to me zeznulo, previse sam dobio na stomaku zbog toga, i navalio 87 kila sebi na ledja. :-)

Protein ti ne bih preporucio iz sva razloga: Prvi, kad prestanes uzimati/trenirati ima da ispuses ko dusica. Drugi, protein ima nezgodan priholoski efekat zbog toga sto je s proteinom sve previse lako, pa ti ubija volju za jakim treningom (sto cu trenirati jako i "nista" ne postizati, bolje uzeti protein i polako). S proteinom brzo dobijes, ali brzo i izgubis, cim prestanes uzimati. Imao sam tako raje. Prestanu trenirati i uzimati protein i padnu za 5-10 kila. Ja sam prestao trenirati prije godinu, i nenamjerno nisam spao ni 1%.
Isto tako, protein iako prirodan, nije bas zdravo unositi 100% vise proteina nego sto je tijelo naviklo, ili 100% vise od bilo cega drugog. Ishrana treba biti prosarana, svega po malo.

Da dodam, glavno ti je u teretani raditi ono sto ti "pogadja", npr. ja ravni benc nikad nisam radio, jer se slomis a nista, dobar je jedino za snagu i kondiciju. Kosi benc je puno bolji za razvoj misica. Makar meni je tako bilo. Ako radis jednu vjezbu, recimo za prsa, i vidis da ti ne pogadja prsa, uzmi drugu vjezbu i odustani od te. Isto tako, ne treba pretjerivati, svaki drugi dan da nagodis 4 puta sedmicno je sasvim dovoljno. Pauza od jednog dana je jako bitna.
IDontCare

#64 Re: kako se udebljat

Post by IDontCare »

sad ce ljudi odma reci narkoman :)

Ali ko zeli da dobije koji kg, nek se raspita za ulje od :gunjastajl:

bice kasnije da trazite metode za mrsanje :)
ho oponopono

#65 Re: kako se udebljat

Post by ho oponopono »

...možda kad mi postane sve svejedno :mrgreen: ...jer mi je metabolizam samo takav, plus huja kad me spopadne, ma nema kg ni na vidiku, ali eto...Image
lavorpunvode

#66 Re: kako se udebljat

Post by lavorpunvode »

ho oponopono wrote:...možda kad mi postane sve svejedno :mrgreen: ...jer mi je metabolizam samo takav, plus huja kad me spopadne, ma nema kg ni na vidiku, ali eto...Image
ma i ja sam i zivac, i huja i sve to sto ne valja :evil: ali zeljene kg sam dobila tek kada sam stvarno pocela da jedem slatkise, koje nikad nisam nesto pretjerano voljela, al nije da sam se puno patila. :mrgreen:
dobila sam koliko sam htjela, i sto je najbitnije, uz sasvim normalnu ishranu, vec neko vrijeme bez problema odrzavam ovu kilazu.
Russki

#67 Re: kako se udebljat

Post by Russki »

IDontCare wrote:sad ce ljudi odma reci narkoman :)

Ali ko zeli da dobije koji kg, nek se raspita za ulje od :gunjastajl:

bice kasnije da trazite metode za mrsanje :)
kakav narkoman ba

dobra ideja je ovo, pusi 2 jointa dnevno, pojest ces milijardu kalorija..
dino_1

#68 Re: kako se udebljat

Post by dino_1 »

prvi savjet jesti sto kaloricniju hranu, i jesti sto vise puta na dan, znaci nazor ce sigurno biti na pocetku jbg nije se lahko sa 2-3 obroka prebacit na 5-6, al izgurajte bar prvu sedmicu i da kupite b komplex to je b vitamin, otvara apetit

isto ako ima oni a ima kao ja sto sam bio kad ustanem prvo kafa i cigara, obavezno ubacite obrok prije toga, znaci cim ustanete jedite pa onda kafa ;)

i da ako ste pri parama slucajno i ako ne trenirate uzmite GAINER, i pijte ga nekoliko puta na dan slobodno, nemojte proteine(oni su vise za dobijanje misicne mase) od gainera cete dobit sigurno vise kila svugdje ;)
divlji vjetar

#69 Re: kako se udebljat

Post by divlji vjetar »

cccccc wrote:Imam isto problem sa kilazom.. Visok oko 180 cm.. Kilaza oko 60 kg..
Moras dvaput uci u kafanu da te primjete..
Doktor kaze treba se stresa rijesit.. Doci ce to na svoje... Dok se covjek ozeni.. :)

recipe ODNOSNO ukljuci vitamin B 6 posebice i polibevit dva puta na dan

no nemoj kukati za par mjeseci
Krasotica

#70 Re: kako se udebljat

Post by Krasotica »

sema911s wrote:decki idjevojke, imam maleni problem sa kilama,.

jedem ko lud(mada neredovno) poso me haba,. al kilu da dobijem nema sanse,. malo se udebljam al to nestane brzo,. bio doktoru rekli da imam ubrzan metabolizam, dali mi neke tablete medjutim nista,. njihova prepruka da pijem neke prahove za bildanje(to neznam sta je),., problem je sto trcim puno i vozim biciklo i potrosim se pravo tada,. al unesem i previse hrane prije i poslije,.,

e sada pitanje ti prahovi, proteini sta vec koliko su sanse da time dobijem koju kilu misicnu masu,. teretana ne dolazi u obzir(mada cu i to pretrpit ako treba) imam 27 god i nekih 62kile,., rebra koja sam polomio prije 9 god i danas se vide kako su zarasla,., bez rengena

doktor mi savjetovao da prestanem sa fizickom aktivnosti i da jedem vise medjutim u 3 mjeseca nista,. a unos hrane sam povecao,.,

sta mi radit gdje u sa ima ta apoteka sa tim prahovima i koliko je to zdravo,., kazu od toga strada jetra, bubrezi,.,
na mojih 187cm ovih 62 kile ko da sam iz ruande,., najgore na moretu,., il kada poslije termina neko od musklih pokaze misice,.imam i ja te misice al malehni,.,., da mi fali snage ne fali,., nogama guram oko 80kila i vise (par puta bio u teretani tu brojku sam vidio).,,

sta da radim,.,meni je dobro al bi htjeo koju kilu vise,.,.

Pozdrav nemoj ni u ludilu piti ta sranja, te proteine, zasto bi to uradio svom tijelu..Prva stvar ako pusis prestani pusiti, druga stvar pokusaj malo procistiti organizam vocem i povrcem, bez secera, bez icega, samo voce i povrce, redovno vjezbaj, ne moras u teretanu, trci, radi sam vjezbe kuci, idi ranije na spavanje, ranije ustaj pokusaj to sprovesti u djelo bar jedno 3 mjeseca. Sretno! ;-)
ado-šampion

#71 Re: kako se udebljat

Post by ado-šampion »

Nista B vitamin, ako se i udebljas, napuhaces se ko krme... Samo teretana i vise jesti...

To kuci trenirati isto tako ne pali, makar kod mene nije palilo... imao sam dva rucna tega po 15 kila, nista ne pali, samo bacas pare na tegove i umaras se bezveze. Tek kad sam krenuo u teretanu poceo sam napredovati...
staradis

#72 Re: kako se udebljat

Post by staradis »

Kod mene recimo b kompleks nema uticaja
lavorpunvode

#73 Re: kako se udebljat

Post by lavorpunvode »

i ja godinama pijem B vitamine razlicitih proizvodjaca, ali nikad mi nijedan nije djelovao na apetit. jedino sto je djelovalo su vitamini za kosu iz dm-a, jos je neko na nekoj drugoj temi pisao da mu je apetit poludio skroz od njih, pa eto, preporucujem :)
Post Reply