Novogodisnji program na tv-u

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

karanana

#51 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by karanana »

ni meni ne sjedaju.
ali u ovoj tugi i jadu od programa, ne cudim se da su hit.
starii

#52 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by starii »

vala onaj bingo veceras isto kao da je trodnevna zalost u drzavi..gdje onog pjevaca nađose...bar da je bingo bio :)
karanana

#53 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by karanana »

vala bas. hem sto je prevara hem sto im je grobarski show. ja budala pa uplatih dva listica a znam da je prevara. nisam 3 broja imo.

a ovaj enis, svugdje ga ima. jos malo pa ce mi i iz kafe aparata poceti izlaziti.
zoza

#54 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by zoza »

stvarno su cazinci loši bili ovaj put. Najviše sam se nasmijo kad je onaj na kraju reko "ovo je katstrofa". I ono sa životinjama može nekako proći. Onaj sa titanika, onaj što je čito bajku, onaj sa dženazom :skoljka:

Sretna vam nova godina. :)
karanana

#55 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by karanana »

jel ovo mahir sa dinom na stageu u ovoj narandzastoj kosulji?
kakvog klauna on izigrava. doduse i ja bih za par hiljada evrica ako mu dino baci. mozda bude par stotina.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#56 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by Truba »

Ja programa i govana
Kakvi su ono zumajuci efekti na faceu...
Osamdesete u srcu

Vidi se da je recesija
luckylaka

#57 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by luckylaka »

Dernek tek pocinje ali prelisatoa sam danas(veceras)klix kanala.Jedna od stvari koje su me odusevile muzika Facetv od 8-9 i sad tj.maloprije mala Emina Tufo na Alfa tv.Emina ubija glasom,stasom,pjesmom.Bravo Emina :thumbup:
karanana

#58 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by karanana »

bbi uspavanka.
hayat robovski iskoristavaju one zmbt "talente". obn pusta tosheta i rock zvijezde sa shovuva od prije 5 godina.....
pink je ok ko voli to. ja gledam dinu u budvi. jebi ga, ako su mu dali 200 milja, onda ga treba i pogedati.
Mustang1

#59 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by Mustang1 »

Jesu vala Cazinski nocas bili losi .. Ima par fazona ali ni blizu prosliih godina
luckylaka

#60 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by luckylaka »

pocinje novogodisnji program 8:15 sta ima pametno za pogledati do ponoci
It_is_a_Leclerc

#61 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by It_is_a_Leclerc »

Što se cazinskog tiče, ne bih se složio da su lošiji nego inače. Generalno su bili na nivou prethodnih godina, a to je daleko ispod perioda 1998.-2003., kad su bili poznati samo u Cazinu, i kad su iznjedrili izraze i fazone koji su danas postali dio standardnog govora u Krajini. Pad kvalitete je počeo sa dolaskom popularnosti van Krajine, gdje je počela upotreba klasičnih ne-krajiških termina, kako bi se ljudima npr. u Zenici ili Sarajevu, približila radnja skeča ili kako ne bi ostala nedorečena, tj. izbjegavaju se uski lokalizmi i slično.

Psovki boga, kruha i tome slično nikad nema, jer to krajiška javnost strogo ne toleriše u eteru, tako da je Manijak očito gledao nešto drugo.Dapače, njihov humor je itekako prodoran i ima smisla. Mada, generalno se zadnjih godina izbjegavaju psovke tipa -( Saćime, de lipo se nakarari, **em te heravu), jer program ide u razmjenu, pa TV1 i dr. uslovljavaju kupovinu izostankom bilo kakvih vulgarizama.

Npr. Svakom Cazinjanu je bila presmiješna scena u jednoj od sinhronizacija partizanskih filmova gdje stiže naredba vojniku da ranjenika "goni za Bihać", a većina ljudi van kantona nema pojma zbog čega.

S obzirom da sam ove godine, nakon možda 10 godina, sa porodicom kod kuće dočekivao Novu godinu, imao sam priliku pogledati malo od svakog programa i ukupna ocjena je neprolazno.
BHT je pustio antičke snimke, kobiva, zaboravljeni hitovi (neki od njih su s razlogom zaboravljeni)
FTV - ubij bože dosadni Bingo kojeg skoro niko i ne igra, i Saso Mange. :shock:
Hayat - brate mili, k'o preslika prošle godine. Samo su ove godine iritantniji za još jedan podiok na skali zbog Ammmmara.
Tv1 - fino. Merlinov koncert je bio dobra ideja.
FACE - oni izgleda bojkotuju novu godinu.
Pink - ako uzmemo generalno mišljenje da u BiH većina ljudi sluša narodnjake na zabavama, onda me neće čuditi ako proglase "pobjedu" što se gledanosti tiče, jer su, za ljubitelje takvog žanra, imali najbolji program.
bowie

#62 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by bowie »

Državni Posao je razbio...

Sehro

#63 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by Sehro »

:-D

Last edited by Sehro on 01/01/2014 08:35, edited 1 time in total.
Sehro

#64 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by Sehro »

Sehro wrote::-D
luckylaka

#65 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by luckylaka »

josa sam pri pameti odgledao vecinu programa .Mene licno iznenadila Tv Alfa dobra muzika uzivo sa Mirzom Malkocem,Emina Tufo...i odlican orlestar cini mi se aka bend ili nesto tako.Odlicn su bili za moj ukus.Poslije se presalto na TvSa ,prilicno dobro ono R.Hamidovic,Osman Hadzic,H>Beslic.Ostali Hayat nula vec vidjeno,Bht i Ftv nije vrijedno pomena tuga,jad i bijeda,Pink ne gledam,Cazinska me licno odusevila -haos,Face onako.Jos trazim cime zoru docekati
starii

#66 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by starii »

hayat za svaki praznik bila to nova godina, bajram etc iste face dovodi, pa dosta ih je bilo vise a ftv je tragikomediija i jos hoce da se placa RTV pretplata :D

a sto se tice dine merlina sjecam se kad je govorio da nece ici u srbiju i crnu goru da pjeva, pa ode i beograd pa tri noci drzi koncert pa ode u budvu i uzme 100000eura...a ceca sinoc pjevala dzabe u centru beograda...eto toliko o patriotizmu druga bosnjaka dine merlina, a za bajram ce sigurno biti u prvom redu pored ostalih drugova i govoriti o bosni i opet o patriotizmu :)
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#67 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by crysis »

starii wrote:hayat za svaki praznik bila to nova godina, bajram etc iste face dovodi, pa dosta ih je bilo vise a ftv je tragikomediija i jos hoce da se placa RTV pretplata :D

a sto se tice dine merlina sjecam se kad je govorio da nece ici u srbiju i crnu goru da pjeva, pa ode i beograd pa tri noci drzi koncert pa ode u budvu i uzme 100000eura...a ceca sinoc pjevala dzabe u centru beograda...eto toliko o patriotizmu druga bosnjaka dine merlina, a za bajram ce sigurno biti u prvom redu pored ostalih drugova i govoriti o bosni i opet o patriotizmu :)
od patriotizma se nezivi , nego od šuški
Havatar

#68 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by Havatar »

starii wrote:hayat za svaki praznik bila to nova godina, bajram etc iste face dovodi, pa dosta ih je bilo vise a ftv je tragikomediija i jos hoce da se placa RTV pretplata :D

Pa i Dino Merlin je pjevao dzabe u Novom Pazaru i ne znam zbog cega je Ceca patriota a on nije , sta nije trebao ovim iz Beograda i Budve da uzme tolike pare :?
starii

#69 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by starii »

Havatar wrote:

Pa i Dino Merlin je pjevao dzabe u Novom Pazaru i ne znam zbog cega je Ceca patriota a on nije , sta nije trebao ovim iz Beograda i Budve da uzme tolike pare :?
mogao u doba recesije da pjava i sarajlijama dzabe ko ceca beograđanima...
Havatar

#70 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by Havatar »

Nova vlast joj je omogucila da pravi koncerte u Beogradu , Novom Sadu , Nisu i Kragujevcu i za to su joj platili velike svote novca pa im se ona revansirala sad za Novu Godinu .
dustaban

#71 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by dustaban »

Jel' ovaj Sandi Cenov pjeva idze drugo osim u Bosni... za novu godinu :?
BHF_Manijak

#72 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by BHF_Manijak »

Mustang1 wrote:
BHF_Manijak wrote:Meni cu ti cazinski iskreno precijenjeni! Furka je u svakoj drugoj psovci hljeba, Boga tobe ya rabbi itd... Ako je to vrhunac humora, onda... :-) Imaju par finih skeceva, ali "podebljati" humor sa psovkama mi je krkanski pomalo. :roll:
Gdje si ti cio da oni psuju hljeb i Boga :(
Ma kad one sinhronizacije rade.
kakavdanakneiskustvu

#73 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by kakavdanakneiskustvu »

dustaban wrote:Jel' ovaj Sandi Cenov pjeva idze drugo osim u Bosni... za novu godinu :?

ovdje i u srbiji,u hrvatskoj više nije interesantan nikome
spinel_

#74 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by spinel_ »

na propaloj TV1 ljudi uz Shreka docekali ponoc
BHF_Manijak

#75 Re: Novogodisnji program na tv-u

Post by BHF_Manijak »

Pa sta tek reci za OBN moroncince, u 2 sata ljudi hladno izjavise "evo ostalo je jos 4 sata do ulaska u novu godinu". Poserem vam se na program i reprizu od prije 100 godina. Pa bar da nisu nista ni pustili. :roll: :roll: :roll:
Post Reply