Pad Sport Klub-a u BIH !

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

nema me tamo

#51 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by nema me tamo »

Uglavnom ostali korisnici ce imat 100 posto makar 1 sportklub kanal..
A vjerovatno ce imat sve..

Sta je s nama na telemahu- elobu neznam ni sto spominjem elob sve je to telemah sad.. :D

I da sta je s nama ocemo li mi imat neki kanal Arene?
madridist

#52 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by madridist »

Glavni problem i razlog sudske tužbe je bio taj što Sportklub ni jednom od kablovskih operatera sa kojima nije u vlasničkoj vezi nije dopuštao da distribuira kanale u posebnom "sportskom" paketu ,nego su insistirali da sportklub kanali budu u osnovnoj ponudi(jer bi onda mogli naplatiti po ukupnom broju korisnika a ne samo onima koji i gledaju sportklub), dok su to omogućili platformi Total tv koja ima poseban paket sportklub.
Mislim da će se ovo riješiti tako što će se svim kablovskim operaterima sad omogućiti da imaju dodatni paket sa sportklubom kao i total tv.
To je i normalno i tako su stvari uredjene u normalnim državama.
Djubre_

#53 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by Djubre_ »

Ako! Sport klub bude spadao "u telecomu", pod "dodatni paket" koji se placa naknadno "1-4" KM nebitno.. to je jedini paket koji cu uzeti naknadno i koji sigurno vrijedi!

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Mustang1

#54 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by Mustang1 »

Tek sad sam procitao tekst :D Pa cini mi se da nigdje ne pise da moraju omoguciti to u buducnosti nego samo da krse .. Mozda se njima vise isplati placati kaznu od 100.000 KM nego da daju SK drugima :D
bingov buraz

#55 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by bingov buraz »

studeni76 wrote:
bingov buraz wrote:Svi moraju ponuditi sve,zivim za dan da neko ponudi SK,Arene,Diskaverije i Viasat paket,nista vise :D Kolika bi realna cijena mogla biti za sve zajedno?
SK1,četiri Arene,Discovery Europe,ID,Science,TLC,Viasat Explorer,Nature i History za 12,70KM u BHB Cable TV. Sasvim zadovoljavajuća ponuda, ne može se sve ni stići gledati.
Samo jedan SK, premalo mada kada vidim sta ja placam 27 maraka to tvoje je ko kuca.
plemba

#57 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by plemba »

Mustang1 wrote:Tek sad sam procitao tekst :D Pa cini mi se da nigdje ne pise da moraju omoguciti to u buducnosti nego samo da krse .. Mozda se njima vise isplati placati kaznu od 100.000 KM nego da daju SK drugima :D
ali ima i ovo
Rješenjem je zabranjeno privrednom subjektu IKO Balkan svako dalje djelovanje koje predstavlja utvrđenu zloupotrebu dominantnog položaja i naloženo da u predviđenom roku uskladi odredbe važećih Ugovora o distribuciji TV kanala Sport Klub zaključenih sa kablovskim operaterima u BiH, sa Zakonom o konkurenciji.
Mustang1

#58 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by Mustang1 »

Ma ya ali sad ce ici tuzba ili zalba sta vec .. Pa ako izgube onda ce ici zahtjev telemaha za arenama pa ce oni odbit pa ce ih telemach tuziti i tako ce se ganjati par godina :D
The Realist

#59 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by The Realist »

Mustang1 wrote:Ma ya ali sad ce ici tuzba ili zalba sta vec .. Pa ako izgube onda ce ici zahtjev telemaha za arenama pa ce oni odbit pa ce ih telemach tuziti i tako ce se ganjati par godina :D
Mislim da to može imati veze sa Srbijom i operaterima koje drži Telecom Srbije, ali ne sa ovim našim, koji nemaju nikakve veze sa Arenama, osim što ih imaju u svojim programskim šemama.
madridist

#60 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by madridist »

The Realist wrote:
Mustang1 wrote:Ma ya ali sad ce ici tuzba ili zalba sta vec .. Pa ako izgube onda ce ici zahtjev telemaha za arenama pa ce oni odbit pa ce ih telemach tuziti i tako ce se ganjati par godina :D
Mislim da to može imati veze sa Srbijom i operaterima koje drži Telecom Srbije, ali ne sa ovim našim, koji nemaju nikakve veze sa Arenama, osim što ih imaju u svojim programskim šemama.
Odluka konkurencijskog vijeća se mora ispoštovati u roku 30 dana ili slijedi nova kazna .Konkurencijsko vijeće nije nižestepeni sud da ga se može handriti žalbama višoj instanci tek tako..
The Realist

#61 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by The Realist »

madridist wrote: Odluka konkurencijskog vijeća se mora ispoštovati u roku 30 dana ili slijedi nova kazna .Konkurencijsko vijeće nije nižestepeni sud da ga se može handriti žalbama višoj instanci tek tako..

Btw. ovo onda mora vrijediti za Arene, pa bi trebali i korisnici Telemacha dobiti Arene.
sabahudinrutenka

#62 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by sabahudinrutenka »

nadamo se svi da cemo imati sve njih u paketu
gnjev

#63 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by gnjev »

Nek padaju jebali sebe dosta je vise engleske lige na streamu
markoprav

#64 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by markoprav »

The Realist wrote:
madridist wrote: Odluka konkurencijskog vijeća se mora ispoštovati u roku 30 dana ili slijedi nova kazna .Konkurencijsko vijeće nije nižestepeni sud da ga se može handriti žalbama višoj instanci tek tako..

Btw. ovo onda mora vrijediti za Arene, pa bi trebali i korisnici Telemacha dobiti Arene.
Ne ova odluka vazi samo za Sport Klub. Ako hoce Telemach da takvo nesto vazi za Arene, mora pokrenuti postupak Konkurencijskim vijecem i cekati godinu dana na presudu, dok ce za to vrijeme svi operateri emitovati SK i Arene dok Telemach samo SK. Presuda Konkurencijskog vijeca je konacna i mora se isposotvati u roku 30 dana. A SK moze se zaliti sudu BIH i cekati godinu dana na rjesavanje zalbe ali uopste poznato jeste da nema ni 1 % sanse da ce Sud BIH prihvatiti zalbu Telemach-a. Sport Klub je ocigledno zloupotrebio dominantan polozaj i tu nema rasprave. Najstrucniji da o tome presudjuju jeste svakako Konkurencijsko vijece. Svaka cast Konkurencijskom vijecu, zastitili ste potrosace BIH.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#65 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by Slo Burner »

Pa sta sad , hoceli mi se pojaviti ovaj Sport klub ili nece ?
Mustang1

#66 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by Mustang1 »

Ma nema sanse da ce se za mjesec pustiti SK bilo gdje osim Telemacha .. Sta vam je ba skoncentrisite se :D Pa prije ce se SK povuci sa naseg trzista zajedno sa Telemachom nego to dopustiti :D
nema me tamo

#67 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by nema me tamo »

Mustang1 wrote:Ma nema sanse da ce se za mjesec pustiti SK bilo gdje osim Telemacha .. Sta vam je ba skoncentrisite se :D Pa prije ce se SK povuci sa naseg trzista zajedno sa Telemachom nego to dopustiti :D

Povuc' se nece...
Dosta je para u igri..
Mustang1

#68 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by Mustang1 »

Pa jest ali nece pustiti konkurenciji ono sto njima privlaci korisnike .. I ako puste a da Arene ne budu na Telemachu onda ce pustit 1 sportklub neki specijalni ce napravit gdje ce bit jedna utakmica sedmicno :D
garry69

#69 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by garry69 »

svi pogresno citaju odluku, sportklub mora svima ponuditi iste uslove, naravno da nece svi imati sportklub, ustvari mislim da se nece nista ni promijeniti. svima ce ponuditi nerealne uslove i svi ce ih odbiti sem telemacha i total tva ;-)
theprodigy

#70 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by theprodigy »

garry69 wrote:svi pogresno citaju odluku, sportklub mora svima ponuditi iste uslove, naravno da nece svi imati sportklub, ustvari mislim da se nece nista ni promijeniti. svima ce ponuditi nerealne uslove i svi ce ih odbiti sem telemacha i total tva ;-)
pa koliko sam ja skonto, moraju iste uslove obezbjediti svima, znaci kakve uslove ima sada telemach, moraju takve iste obezbjediti prema svima
Elokventni

#71 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by Elokventni »

theprodigy wrote:
garry69 wrote:svi pogresno citaju odluku, sportklub mora svima ponuditi iste uslove, naravno da nece svi imati sportklub, ustvari mislim da se nece nista ni promijeniti. svima ce ponuditi nerealne uslove i svi ce ih odbiti sem telemacha i total tva ;-)
pa koliko sam ja skonto, moraju iste uslove obezbjediti svima, znaci kakve uslove ima sada telemach, moraju takve iste obezbjediti prema svima
Upravo tako

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
garry69

#72 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by garry69 »

sportklub mora svima da ponudi iste uslove, sada ce oni lijepo da posalju novi cjenovnik svima, ukljucujuci i telemach/total tv.
mogu da traze 3 eura od svakog korisnika, telemach/total tv ce pristati na te uslove jer su ista firma i sami bi sebi davali taj novac, dok bi ostalima to bilo neisplativo, to je prva solucija, druga je posto imaju ugovor na snazi jos dugo godina sa telemachom/total tvom ne mogu mijenjati taj ugovor, a novi cjenovnik ce ostalima biti poslat. telemachu/totalu ce isti ti uslovi biti "ponudjeni" kada im istekne ugovor, logosoftu isto tako npr.

pa i tehnicki direktor elte je svjestan da ce oni i dalje tesko dobiti sportklub, gotovo nemoguce. jos njih sportklub tuzi, a oni ce pokusati da sve stave pod akop, ukoliko elti to prodje, a izgube na sudu, kao sto hoce posto nijesu dozvolili sportklubovim revizorima da utvrde koliko tacno imaju korisnika i prijavili su sest puta manje od stvarnog stanja sportklub ce ugasiti kablovske operatere po srpskoj. kazna konkurncijskog vijeca je presmijesna, pa platili su premier ligu 12 miliona eura, a sada su kaznjeni sa 60000.

prodaja united grupe kolbert kravis robertsu je najveci posao u istoriji ex-yu, preko milijardu eura vrijedan posao, u tom ratu samo jedan moze biti pobjednik. a to svakako ne moze biti elta koju bi oni kupili za sat ukoliko to zele.
kemox

#73 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by kemox »

garry69 wrote:sportklub mora svima da ponudi iste uslove, sada ce oni lijepo da posalju novi cjenovnik svima, ukljucujuci i telemach/total tv.
mogu da traze 3 eura od svakog korisnika, telemach/total tv ce pristati na te uslove jer su ista firma i sami bi sebi davali taj novac, dok bi ostalima to bilo neisplativo, to je prva solucija, druga je posto imaju ugovor na snazi jos dugo godina sa telemachom/total tvom ne mogu mijenjati taj ugovor, a novi cjenovnik ce ostalima biti poslat. telemachu/totalu ce isti ti uslovi biti "ponudjeni" kada im istekne ugovor, logosoftu isto tako npr.

pa i tehnicki direktor elte je svjestan da ce oni i dalje tesko dobiti sportklub, gotovo nemoguce. jos njih sportklub tuzi, a oni ce pokusati da sve stave pod akop, ukoliko elti to prodje, a izgube na sudu, kao sto hoce posto nijesu dozvolili sportklubovim revizorima da utvrde koliko tacno imaju korisnika i prijavili su sest puta manje od stvarnog stanja sportklub ce ugasiti kablovske operatere po srpskoj. kazna konkurncijskog vijeca je presmijesna, pa platili su premier ligu 12 miliona eura, a sada su kaznjeni sa 60000.

prodaja united grupe kolbert kravis robertsu je najveci posao u istoriji ex-yu, preko milijardu eura vrijedan posao, u tom ratu samo jedan moze biti pobjednik. a to svakako ne moze biti elta koju bi oni kupili za sat ukoliko to zele.
Pa nije niko budala da se ne zna da su oni ista firma nije ovo afganistan
ako to urade treba ih kazniti sa milion KM i zabraniti im emitovanje na području BiH to bi se moglo i desiti kako stvari stoje
The Realist

#74 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by The Realist »

garry69 wrote:sportklub mora svima da ponudi iste uslove, sada ce oni lijepo da posalju novi cjenovnik svima, ukljucujuci i telemach/total tv.
mogu da traze 3 eura od svakog korisnika, telemach/total tv ce pristati na te uslove jer su ista firma i sami bi sebi davali taj novac, dok bi ostalima to bilo neisplativo,
Mislim da ovo nije zakonski dozvoljeno, tj. da su regulisane i ove stvari.

Nije ista situacija, ali znam da je reicmo Siemens, da bi plaćao manji porez, prebacivao novac dijelovima kompanije koji su bili na gubitku, pa su tako smanjivali profit, ali sud ih je kaznio za to. Znam da nije ista stvar, ali hoću reći da su neke stvari zakonski regulisane.
Ne ova odluka vazi samo za Sport Klub. Ako hoce Telemach da takvo nesto vazi za Arene, mora pokrenuti postupak Konkurencijskim vijecem i cekati godinu dana na presudu, dok ce za to vrijeme svi operateri emitovati SK i Arene dok Telemach samo SK. Presuda Konkurencijskog vijeca je konacna i mora se isposotvati u roku 30 dana. A SK moze se zaliti sudu BIH i cekati godinu dana na rjesavanje zalbe ali uopste poznato jeste da nema ni 1 % sanse da ce Sud BIH prihvatiti zalbu Telemach-a. Sport Klub je ocigledno zloupotrebio dominantan polozaj i tu nema rasprave. Najstrucniji da o tome presudjuju jeste svakako Konkurencijsko vijece. Svaka cast Konkurencijskom vijecu, zastitili ste potrosace BIH.
Da, ali bi se ovo logično desilo i Arenama, a ne vidim zašto bi oni imali išta protiv da Telemach uvede iste u BiH?
garry69

#75 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by garry69 »

sportklub ima pravo da ponudi uslove kakve god zeli, ko ih prihvati imace ih. u svakom slucaju sada ce svi dobiti uslove, ali ko misli da ce telemach dozvoliti da ostali imaju i sportklubove i arene, a oni ne, previse je naivan.

jos svi zanemaruju zasto je sportklub za sada izgubio na sudu uglavnom. oni su trazili minimalni broj korisnika kablovske od 1000 da bi uopste slali usove, sad ce morati svima da posalju uslove, imala kablovska 10 ili 100000 pretplatnika.
Post Reply