Jok necemo, to je poltika na djelu koja traje godinama.A nije Bosna samo Sa i Srebrenica."Prodjoh Bosnom kroz gradove", a znas tacno gdje si doso i gdje si poso.Eno ti Ahmici, krstaca i munara u zelenom.Tuk na utuk. Ne znas sta je veci kic.Nesposobnost politike se ogleda u tome.Ne nesposobnost, nego ono sto u dusi imaju a nemaju muda da izbace iz sebe glasno i jasno.Styling wrote:[ Naravno da ima, ali necemo gurati prst u oko jedni drugima gradeci krstove po brdima.
Mozda da mi na brdu kod Potocara izgradimo polumjesec i osvijetlimo ga zelenom bojom.
Krst na Zlatistu
-
furlan
#51 Re: Krst na Zlatistu
- akcid
#52 Re: Krst na Zlatistu
Religija se ne ruši miniranjem i rušenjem vjerskih simbola, religija se ruši jačanjem demokratije i svih prava čovjeka.wickerman wrote:Krst ako se podigne treba ga minirati i srusiti. Kad se fasizam krije iza religije prvo moras srusiti religiju da bi dosao do fasizma.
Rušenje krsta je preteča šovinizma, put ka fašizmu, doduše - kojeg ne nedostaje u našem tranzicijskom društvu
- Hajvan
#53 Re: Krst na Zlatistu
jebo krst!
- Styling
#54 Re: Krst na Zlatistu
Nece biti prilike da se minira jer nece biti ni sagradjen.akcid wrote:Religija se ne ruši miniranjem i rušenjem vjerskih simbola, religija se ruši jačanjem demokratije i svih prava čovjeka.wickerman wrote:Krst ako se podigne treba ga minirati i srusiti. Kad se fasizam krije iza religije prvo moras srusiti religiju da bi dosao do fasizma.
Rušenje krsta je preteča šovinizma, put ka fašizmu, doduše - kojeg ne nedostaje u našem tranzicijskom društvu![]()
-
cindrlimindrli
#55 Re: Krst na Zlatistu
Odavno nisu dosli na neku budalastu ideju, citavih pet minuta.
-
furlan
#56 Re: Krst na Zlatistu
Tranzicija koja traje haman vec dva'est godina.akcid wrote:Religija se ne ruši miniranjem i rušenjem vjerskih simbola, religija se ruši jačanjem demokratije i svih prava čovjeka.wickerman wrote:Krst ako se podigne treba ga minirati i srusiti. Kad se fasizam krije iza religije prvo moras srusiti religiju da bi dosao do fasizma.
Rušenje krsta je preteča šovinizma, put ka fašizmu, doduše - kojeg ne nedostaje u našem tranzicijskom društvu![]()
- Vasco da Gama
#57 Re: Krst na Zlatistu
Jel Zlatište u opštini Istočni Stari Grad? Da? Pa yebemu mater ako opština Stari Grad ima 60 000 stanovnika a opština Istočni Stari Grad ima 600 stanovnika (otprilike takav omjer), to znači da u dvije ćevabđinice i 4 kladionice na čaršiji ima više stanovnika od te opštine Istočni stari grad. što se fino ne registruju njih nekoliko u jednoj vikendici na Hreši i tako preglasaju sve Srbe u opštini Istočni Stari Gread i kažu nema šanse da stavimo krst u našoj opštini na Zlatištu i doviđenja?
Toliko o demografiji....
Toliko o demografiji....
- Red Wolf
#58 Re: Krst na Zlatistu
Ako ga sagrade ja cu ga srusiti,ime i prezime poznato redakciji,do tada hvala na paznji
- House
#59 Re: Krst na Zlatistu
Znaci da pocnem skupljati pare za TNT , ili mozda preko rudara nesto zavrsiti 
- Red Wolf
#60 Re: Krst na Zlatistu
dogovoricemo se na vrijeme,pun mi vise qrac provokatora i provokacija,ebes multi-kulti ako je sve po nasim ledjima,nijedna crkva nije srusena u Sarajevu,NIJEDNA,e sad nijedna dzamija nije ostala u banja luci NIJEDNA,toliko o nama i njima,ja sam svoje rekao i iza tog stojim,na njima je prvi korakHouse wrote:Znaci da pocnem skupljati pare za TNT , ili mozda preko rudara nesto zavrsiti
- Mister Yes
#61 Re: Krst na Zlatistu
Krst će imati policijsko obezbjeđenje. Naravno, mogu se ti policajci pobiti ali to se onda zove rat.Red Wolf wrote:Ako ga sagrade ja cu ga srusiti,ime i prezime poznato redakciji,do tada hvala na paznji
-
rokan
#62 Re: Krst na Zlatistu
ne kontam sta ti smeta krst? 20 godina u sarajevu nije izgrađena nijedna pravoslavna crkva a izgrađeno je bar 20 novih dzamija. to nije multi-kulti nego mono-kulti. i sad smeta jedan krst i to na teritoriji rs-a.Red Wolf wrote:dogovoricemo se na vrijeme,pun mi vise qrac provokatora i provokacija,ebes multi-kulti ako je sve po nasim ledjima,nijedna crkva nije srusena u Sarajevu,NIJEDNA,e sad nijedna dzamija nije ostala u banja luci NIJEDNA,toliko o nama i njima,ja sam svoje rekao i iza tog stojim,na njima je prvi korakHouse wrote:Znaci da pocnem skupljati pare za TNT , ili mozda preko rudara nesto zavrsiti
-
ratamahatta
#63 Re: Krst na Zlatistu
Ma sto bi se u Mostaru reklo: " To ti jedan veliki PLUS za grad"
Ha ja

Ha ja
-
Nebitan32
#65 Re: Krst na Zlatistu
Spodoba Dukic je isti kalibar kao i spodoba Slavko Jovicic. Vasarske mecke koje igraju za saku gvozdenjaka. Placeni su da rade to sto rade. I Jovic je visio 24h na TV-u i baljezgao o logorima, mucenjima i borio se za servsku stvar. Sve za pare. Kasnije je nagraden foteljom i sad suti ko zaliven. Samo sto umjesto gvozdenjaka, sakuplja hiljadarke.
Pored toga Jovicic je bio UDBAS i prisluskivao, cinkario komsije i mnoge poslao sto u samnice sto pod zemlju. To za doba bivse sfrj.
U vezi nakana ovog drugog bivseg UDBASA. Ovog Dukica. Cisto sumnjam da ce doci do realizacije onoga o cemu on baljezga.
A da nekim cudom i zapocnu raditi na tome. Nece doci ni do petine a vec ce to biti poravnjanao sa zemljom
Pored toga Jovicic je bio UDBAS i prisluskivao, cinkario komsije i mnoge poslao sto u samnice sto pod zemlju. To za doba bivse sfrj.
U vezi nakana ovog drugog bivseg UDBASA. Ovog Dukica. Cisto sumnjam da ce doci do realizacije onoga o cemu on baljezga.
A da nekim cudom i zapocnu raditi na tome. Nece doci ni do petine a vec ce to biti poravnjanao sa zemljom
- Red Wolf
#66 Re: Krst na Zlatistu
vama ne trebaju ni ove vec postojece crkve jer ste ih se odrekli kao i zivota u Sarajevu (nicim izazvani pokupili se i otisli neki odmah u brda i pucali po gradu a neki na poziv kraisnika 95),pa ih vlada kantona obnavlja da ne propadnu,uglavnom vase je da ga sagradite,ostalo ide po inerciji,kuci pa provocirajte,ovdje neceterokan wrote:ne kontam sta ti smeta krst? 20 godina u sarajevu nije izgrađena nijedna pravoslavna crkva a izgrađeno je bar 20 novih dzamija. to nije multi-kulti nego mono-kulti. i sad smeta jedan krst i to na teritoriji rs-a.Red Wolf wrote:dogovoricemo se na vrijeme,pun mi vise qrac provokatora i provokacija,ebes multi-kulti ako je sve po nasim ledjima,nijedna crkva nije srusena u Sarajevu,NIJEDNA,e sad nijedna dzamija nije ostala u banja luci NIJEDNA,toliko o nama i njima,ja sam svoje rekao i iza tog stojim,na njima je prvi korakHouse wrote:Znaci da pocnem skupljati pare za TNT , ili mozda preko rudara nesto zavrsiti
-
theTruePath
#67 Re: Krst na Zlatistu
Bosnjaci puno trpe ali ovo nebi u to budite sigurni ,,ovo ce pasti cim bude prilike(ako se uopste izgradi)
-
rokan
#68 Re: Krst na Zlatistu
pa krst i jeste u njihovoj kuci, republici srpskoj.Red Wolf wrote:rokan wrote: vama ne trebaju ni ove vec postojece crkve jer ste ih se odrekli kao i zivota u Sarajevu (nicim izazvani pokupili se i otisli neki odmah u brda i pucali po gradu a neki na poziv kraisnika 95),pa ih vlada kantona obnavlja da ne propadnu,uglavnom vase je da ga sagradite,ostalo ide po inerciji,kuci pa provocirajte,ovdje necete
- zambaklija
#69 Re: Krst na Zlatistu
ja sam čuo da od toga nema ništa,karu da su propali ko grčka ni za kruha nemaju a kamo li za neki ters krst

- Red Wolf
#70 Re: Krst na Zlatistu
onda je sve uredu,kreni sa gradnjom,nemoj blizu kakvih kuca,steta bi bila za kucerokan wrote:pa krst i jeste u njihovoj kuci, republici srpskoj.Red Wolf wrote:rokan wrote: vama ne trebaju ni ove vec postojece crkve jer ste ih se odrekli kao i zivota u Sarajevu (nicim izazvani pokupili se i otisli neki odmah u brda i pucali po gradu a neki na poziv kraisnika 95),pa ih vlada kantona obnavlja da ne propadnu,uglavnom vase je da ga sagradite,ostalo ide po inerciji,kuci pa provocirajte,ovdje necete
- izgladnjeli bembi
#71 Re: Krst na Zlatistu
Odlična situacija za RS, svaki pokušaj oštećenja krsta ukoliko ga bude može dobro proći kao politička podloga, pogotovo da se dokaže kontra situacija koju Federalni mediji prosipaju o multietičnosti i suživotu. A i krst je na teritoriji RS-a, Boga pitaj kako se to može sve ispolitizovati.

-
Basvod
#72 Re: Krst na Zlatistu
Red Wolf wrote:Ako ga sagrade ja cu ga srusiti,ime i prezime poznato redakciji,do tada hvala na paznji
- Paranoid
#73 Re: Krst na Zlatistu

...i krst i ćosića..i sina.. sveeee
-
L u c i f e r
#74 Re: Krst na Zlatistu
da se hoće popraviti ova ekonomska situacija i zagađenje vazduha
to mene zanima
a jebe mi šta će ko gdje graditi
nit mi u džep ni iz džepa
navlakuše za paljevine
to mene zanima
a jebe mi šta će ko gdje graditi
nit mi u džep ni iz džepa
navlakuše za paljevine
- BHCluster
#75 Re: Krst na Zlatistu
Ovaj krst kao i onaj kriz iznad Mostara je napravljen radi prkosa a ne radi vjerovanja u nesto, valjda je to jasno. Neprave se bogomolje i ovakve stvati da ih Bog moze da vidi nego...akcid wrote: Pa ako pravoslavni vjernici imaju pravo na svoju religiju u Sarajevo, zašto ih tjeraš u Banja Luku na gradnju krsta?