Vecer udesa [SA]
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#51 Re: Vecer udesa [SA]
ja mislim gorane da je na tebe kao momka ta kona bacila oko 
-
goran16v
#52 Re: Vecer udesa [SA]
Obje udate. a ja samo fin komsija!Bakir1 wrote:ja mislim gorane da je na tebe kao momka ta kona bacila oko
- Bakir1
#53 Re: Vecer udesa [SA]
dedo iz finske jel da

-
goran16v
#54 Re: Vecer udesa [SA]
Dedo iz finske, a nani bijela kuca!Bakir1 wrote:dedo iz finske jel da![]()
- mayab
#55 Re: Vecer udesa [SA]
Vidim niko ne komentura vijest da je policija iskljucila čak 6 automobila zbog nedostajuceg katalizatora , koji su prekomjerno zagadjivali zrak!!!citroen xm wrote:mayab wrote:Mene zanima kako bi oni to sada izveli u praksi, tako da je to jos samo jedna u nizu lazi, kojim se narod laze , i pravi budalom zamazivanjem ociju, da se eto oni kao nesto sekiraju za nesto drugo osim pljacke!Nermin_BH wrote:http://klix.ba/vijesti/bih/radikalne-mj ... /131220074
Rjesenje je u preventivi, dakle naplata ekoloske takse , tj.poreza, ali ne kao do sada gdje su stare grobine izuzete od toga , a novi auti placaju, nego bas obrnuto, stimulisati ljude da voze sto novije auto; samo mi nemojte moralisanja o sirotinji i slabom imovnom stanju
Nema veze da li je auto starije ili novije. Auto treba da je ispravno to jest da mu je količina štetnih materija u izduvnim gasovima u fabričkim granicama. Ne možeš očekivati da oldtajmer bude ekološki čist kao auto iz 2013, ali to ne znači nikako da ga trebaš kazniti. Treba pucati kazne ovima što troše više ulja nego goriva pa stvaraju iza crne oblake. Među njima ima i polovnjaka od svega 5-6 godina kojima su uvoznici smanjili kilometraže i povadili sve katalizatore i filtere čestica.
Moram vam reci da mi je sada lakse, kad vidim da imamo bolji vozni park od Njemaca , na primjer!
Pa hebemu misa, u jednom isto velikom gradu poput Sarajeva, u Njemačkoj, nasli bi sigurno vise neispravnih auta
Sta da kazem, osim da svima koji nisu, preporucim da čitaju Džordža Orvela, u ovom slucaju "1984.", a i "Životinjska farma " nije daleko od trenutne situacije!
-
goran16v
#56 Re: Vecer udesa [SA]
Ogromnu krivicu za danasnje stanje snosi nas be-ha paradoks da auto ima i vozi onaj ko ga u nekim drugim okolnostima ne bi mogao imati. Moze sve da se raspada, al od auto mora biti.
Gledam primjer komsije, vozi truljavog golfa 2, odrzavanje na minimumu, vjerujem da nije u situaciji, ali ne odustaje, svaki dan ga trlja. I kad hoce peh supca ga zena, usine natrulog golfa po svim dijagonalama i sta sad?! Popravke nema, a od para koje u najboljem slucaju moze dobiti od osiguranja i prodaje olupine ne moze kupiti nista drugo. To je nasa realnost. Covjek je sad svjetlosnim godinama udaljem od auta, a zapravo je odavno bio daleko ali se ono sto je on nazivao "auto" jos drzalo u jednom komadu. Medjutim on ni dan-danas ne odustaje od price kako je alumulator i poslije 6 god ko zmaj, a motor prede iako nikad nije otvaran (zanemarimo li jutarnju proceduru paljenja i bugiju).
Gledam primjer komsije, vozi truljavog golfa 2, odrzavanje na minimumu, vjerujem da nije u situaciji, ali ne odustaje, svaki dan ga trlja. I kad hoce peh supca ga zena, usine natrulog golfa po svim dijagonalama i sta sad?! Popravke nema, a od para koje u najboljem slucaju moze dobiti od osiguranja i prodaje olupine ne moze kupiti nista drugo. To je nasa realnost. Covjek je sad svjetlosnim godinama udaljem od auta, a zapravo je odavno bio daleko ali se ono sto je on nazivao "auto" jos drzalo u jednom komadu. Medjutim on ni dan-danas ne odustaje od price kako je alumulator i poslije 6 god ko zmaj, a motor prede iako nikad nije otvaran (zanemarimo li jutarnju proceduru paljenja i bugiju).
-
citroen xm
#57 Re: Vecer udesa [SA]
Za pare koje dobije kupiće boljeg golfa. Osiguranje se ne zajebava sa tim slučajevima već odmah priznaje totalku. A za totalku na G2 dizel je nedavno čovjek dobio 1500 KM od osiguranja. Za benzinca je oko 1200 KM. Plus na otpadu 3-4 stoje za ostatke i eto para za drugi solidan G2 ili slično auto.
-
goran16v
#58 Re: Vecer udesa [SA]
Za ovog mu nece da preko milje, a sve i da mu daju kupice isti takav "auto" za 1700 KM!citroen xm wrote:Za pare koje dobije kupiće boljeg golfa. Osiguranje se ne zajebava sa tim slučajevima već odmah priznaje totalku. A za totalku na G2 dizel je nedavno čovjek dobio 1500 KM od osiguranja. Za benzinca je oko 1200 KM. Plus na otpadu 3-4 stoje za ostatke i eto para za drugi solidan G2 ili slično auto.
-
citroen xm
#59 Re: Vecer udesa [SA]
Mislim da uopšte ne procjenjuju stanje u kome se nalazilo auto već uzmu neki cjenovnik i isplate po njemu totalku.
A cijene su pale, sada se za 1700 KM može naći dvojka koja bar nije trula, a benzinci su im ionako izdržljivi i jeftini za popravke.
A cijene su pale, sada se za 1700 KM može naći dvojka koja bar nije trula, a benzinci su im ionako izdržljivi i jeftini za popravke.
-
goran16v
#60 Re: Vecer udesa [SA]
Ne znam sta hces da kazes osim da je golf star 30 god sa 2 miliona km jos uvijek auto...
-
SundanceKid
#61 Re: Vecer udesa [SA]
Sinoc kod Vjetrenjace u Sa ne radi semafor na sred glavne ceste...magla, ne vidis prst pred okom, na raskrsnici kroz koju jos i tramvaji prolaze, auta sa svih strana...na semaforu trepce zuto svjetlo, a ne vidis 5 metara ispred sebe...
Ne do Bog da su neki policajci bili tu da regulisu saobracaj, da pomognu vozacima, da neko dodje i popravi to...
Ne do Bog da su neki policajci bili tu da regulisu saobracaj, da pomognu vozacima, da neko dodje i popravi to...
- forum@sh
#62 Re: Vecer udesa [SA]
Fkt, i mene iznenadilo!SundanceKid wrote:Sinoc kod Vjetrenjace u Sa ne radi semafor na sred glavne ceste...magla, ne vidis prst pred okom, na raskrsnici kroz koju jos i tramvaji prolaze, auta sa svih strana...na semaforu trepce zuto svjetlo, a ne vidis 5 metara ispred sebe...
Al nije tolika magla bila na tom mjestu, bar ne u odnosu na prethodne noći.
-
citroen xm
#63 Re: Odg: Vecer udesa [SA]
Znaš da ne volim G2 i da smatram da je i nov bio kočija. Ali ako je u dobrom stanju, a nema se para za novije zašto ga ne voziti. Možeš otići bilo gdje sa njim kao i sa bilo kojim drugim autom u dobrom stanju. A iako su rijetkost može se naći još koji dobar po sada već smiješnoj cijeni. Eto ovaj što je totalno havarisan od mog jarana za koga je dobio 1500 od osiguranja, bio je 1991. godina dizel sa pravih 150000 km, nije trošio kapi ulja i nije imao tačku korozije. Bio TAS-ov. Dakle tvoj komšija za pare koje dobije može uzeti staro auto u solidnom stanju. To htjedoh reći maloprije.goran16v wrote:Ne znam sta hces da kazes osim da je golf star 30 god sa 2 miliona km jos uvijek auto...
- relax11
#64 Re: Vecer udesa [SA]
Sada dosao iz Kiseljaka, magla je tolika bila da se vozilo 20 sa sva cetiri upaljena, sve do Vogosce, gdje je postalo sve cisto!
Vjerovali ili ne nekoliko sam puta stao da skontam gdje sam, na nekim djelovima nije bilo crte bijele pa se vozis napamet, katastrofa ziva!
Na kruznom toku se nabio na onaj znak frajer, valjda ga nije skontao
Vjerovali ili ne nekoliko sam puta stao da skontam gdje sam, na nekim djelovima nije bilo crte bijele pa se vozis napamet, katastrofa ziva!
Na kruznom toku se nabio na onaj znak frajer, valjda ga nije skontao
- relax11
#65 Re: Vecer udesa [SA]
Eh sta ti je sudbina neki dan se vracam po magli ne vidis prst pred okom, juce u sred bijela jutra opalim u golfa
Frajer mi izleti i tup s bocne strane, mislio sam da su oni golfovi cvrstiji
Frajer mi izleti i tup s bocne strane, mislio sam da su oni golfovi cvrstiji
-
Nuken
#66 Re: Vecer udesa [SA]
Od ovih paščadi će neko izginuti
Šteta na autu cca. 300KM(farovi,branik,žmigavci...).Može li se ikome žaliti?
Fala Bogu da su ovi naši političari donijeli makar jedan zakon da valja.Treba lovce pustit na ulice odma
Šteta na autu cca. 300KM(farovi,branik,žmigavci...).Može li se ikome žaliti?
Fala Bogu da su ovi naši političari donijeli makar jedan zakon da valja.Treba lovce pustit na ulice odma
-
citroen xm
#67 Re: Vecer udesa [SA]
Treba grad da ti pokrije štetu.
-
Kiberluskoni
#68 Re: Vecer udesa [SA]
Ovi udesi po ovakvom vremenu se dešavaju zbog kokuzluka odnosno gluposti-bezobrazluka, prije svega. Svi ostali razlozi su u drugom planu.
Neki dan parkiram auto na Alipašinom polju i u nizu od 13 auta pored mene, 6 ih nije imalo zimske gume. 3 ili 4 su imali sve 4 ljetne. Među njima su i 3 auta ne starija od 3 godine (Sandero, Ibiza i Fiesta), dakle u njihovom slučaju je isključivo glupost i svjestan bezobrazluk da ne potrošiš bar 200 KM za 4 polovne ili protekt gume i poštediš sebe i ostale rizika.
Ljudi jednostavno, nemaju novca ili se prave pametni i misle da je zimska guma samo za snijeg. Bilo ih je i na forumu pametnjakovića koji su ubjeđivali u ovu tezu u stilu, neću da bacam pare zbog 5 dana snijega na cesti, vozim na ljetnim kada prođe grtalica. Ja sa novim zimskim gumama moram biti pažljiv dok vozim, a ne mogu ni zamisliti kako je na ljetnim voziti po ovom belaju.
Neki dan parkiram auto na Alipašinom polju i u nizu od 13 auta pored mene, 6 ih nije imalo zimske gume. 3 ili 4 su imali sve 4 ljetne. Među njima su i 3 auta ne starija od 3 godine (Sandero, Ibiza i Fiesta), dakle u njihovom slučaju je isključivo glupost i svjestan bezobrazluk da ne potrošiš bar 200 KM za 4 polovne ili protekt gume i poštediš sebe i ostale rizika.
Ljudi jednostavno, nemaju novca ili se prave pametni i misle da je zimska guma samo za snijeg. Bilo ih je i na forumu pametnjakovića koji su ubjeđivali u ovu tezu u stilu, neću da bacam pare zbog 5 dana snijega na cesti, vozim na ljetnim kada prođe grtalica. Ja sa novim zimskim gumama moram biti pažljiv dok vozim, a ne mogu ni zamisliti kako je na ljetnim voziti po ovom belaju.
-
goran16v
#69 Re: Vecer udesa [SA]
Danas gledam nekog Schummachera u nacunranom gaymobileu P-206CC kako se svakih 7 uvaljuje iz trake u traku u M. M. Baseskije u sred poslijepodnevne guzve i naravno svaki put odabere pogresnu traku! Nema potrebe da spominjem da je krug oko Vjecnice napravio iz desne trake za pravo prema Darivi.
-
alenthekiller
#70 Re: Vecer udesa [SA]
Da nije crni pezo slucajno?goran16v wrote:Danas gledam nekog Schummachera u nacunranom gaymobileu P-206CC kako se svakih 7 uvaljuje iz trake u traku u M. M. Baseskije u sred poslijepodnevne guzve i naravno svaki put odabere pogresnu traku! Nema potrebe da spominjem da je krug oko Vjecnice napravio iz desne trake za pravo prema Darivi.
-
goran16v
#71 Re: Vecer udesa [SA]
Jes' to je taj, sve znate! 
- relax11
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#73 Re: Vecer udesa [SA]
Prelijepo reće Kemo limar.