Nikako.Uostalom, kao što ti je neko već rekao ranije, ako je ona vjerski nastrojena, a ti ne, ne znam kako misliš da ćete funkcionirati uopće?
Zajednički život prije braka
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
sour cherry
#51 Re: Zajednički život prije braka
-
herzes
#52 Re: Zajednički život prije braka
Ja ni u kom dijelu texta nisam rekao da ja nisam,jesam,ali ne u tolikoj mjeri kao ona.sour cherry wrote:Nikako.Uostalom, kao što ti je neko već rekao ranije, ako je ona vjerski nastrojena, a ti ne, ne znam kako misliš da ćete funkcionirati uopće?
- Capajebo
#53 Re: Zajednički život prije braka
A sa druge strane, ona da je bas vjerski "nastrojena" (sour cherry wrote:Nikako.Uostalom, kao što ti je neko već rekao ranije, ako je ona vjerski nastrojena, a ti ne, ne znam kako misliš da ćete funkcionirati uopće?
Veza koja u samoj svojoj sustini nema bas puno sansi da uspije, ali ko zna, a i ko sam ja da sudim
- ema_
#54 Re: Zajednički život prije braka
purifier wrote:A sa druge strane, ona da je bas vjerski "nastrojena" (sour cherry wrote:Nikako.Uostalom, kao što ti je neko već rekao ranije, ako je ona vjerski nastrojena, a ti ne, ne znam kako misliš da ćete funkcionirati uopće?), ne bi se valjala u krevetu sa njim i "samo" mazila i ljubakala
![]()
To sam i ja htjela reći, al kontam naći će se neko pa osut' paljbu
-
sour cherry
#55 Re: Zajednički život prije braka
Zajednički život prije braka je s vjerskog stanovišta zabranjen.To je zinaluk.Budi bolan iskren prema sebi.Imaš para da živiš s njom,a nemaš para da se ženiš.A kao za suživot ne trebaju pare.I u pravu je što neće na putovanja.Jasno je da ti s njom ne želiš ništa ozbiljno.Uostalom,nije toliko važno šta mama kaže nego šta vjera nalaže,a nije dozvoljeno dijeljenje kreveta prije braka ni u kojem smislu.To što vi činite zajedno,to je vaša stvar.Ja ni u kom dijelu texta nisam rekao da ja nisam,jesam,ali ne u tolikoj mjeri kao ona.
- klaki
#56 Re: Zajednički život prije braka
Znaci 19 ti je godina moj vrsniče a planiras se zeniti sa 26, jesam to dobro razumiJo?
Pa sta onda kog djavola razmisljas o zajednickom zivotu? To zivljenje se moze testirati i kada budes imao 25-26 godina jedno godinu da vidis kako ce to ici. Ne kontam stvarno sta hoces.
Nadam se da su ovi na temi u krivu i da ne zelis samo

Pa sta onda kog djavola razmisljas o zajednickom zivotu? To zivljenje se moze testirati i kada budes imao 25-26 godina jedno godinu da vidis kako ce to ici. Ne kontam stvarno sta hoces.
Nadam se da su ovi na temi u krivu i da ne zelis samo
- ultima_palabra
#57 Re: Zajednički život prije braka
Hajd ba pustite momka, ako imaju po 19 godina, stav koji imaju o vjeri su naslijedili od svojih roditelja i tek trebaju da nađu vlastiti... možda će za godinu-dvije on biti više "nastrojen" nego sad, ili ona manje. Stavovi se u tim godinama mijenjaju vrlo brzo, ponekad i nelogično.
- insomnia78
#58 Re: Zajednički život prije braka
Bratkritichar wrote:reci joj ovako:
ne glumi sad sveticu, kad sam te trošio na maturalnoj nisi se žalila
- kritichar
#59 Re: Zajednički život prije braka
#60 Re: Zajednički život prije braka
Šta kažu, ti i ja međusobno vrijeđanje.kritichar wrote:![]()
![]()
_____________ma ja, nek neko drugi prlja rukeema_ wrote: To sam i ja htjela reći, al kontam naći će se neko pa osut' paljbu.
- kritichar
#61 Re: Zajednički život prije braka
otiću ja da mu kažem koju 
- žuta lala
#62 Re: Zajednički život prije braka
Po mom mišljenju, ljudi se ne mijenjaju. Do 26. godine teško da ćeš izdržati bez onoga što bi htio dobiti od nje bez ogromne ljubavi i snage volje, a ne vjerujem da će se ona predomisliti. Napisao si u postu da je voliš, a ja iz priloženog i ne mislim baš tako - primjer: ne cijeniš njene principe, štaviše, nazivaš ih "katakterističnim za prošlo stoljeće". A i ta zajednička putovanja... ako ona već ne želi da ima odnos prije braka, sasvim logično je i da ne želi da ide na putovanja s tobom. Misliš da bi se samo gledali na tim putovanjima? A još logičnije da ne želi da živi zajedno s nekim dok se ne uda za njega. Trebao si razmisliti da li odgovarate jedno drugom prije nego što ste počeli biti u vezi, a sad će samo nastati šteta, vjerovatno jedno slomljeno srce.
-
FemaleMe
#63 Re: Zajednički život prije braka
Naravno da jesam, ne cesto, ali jesmoherzes wrote:Hvala na jedinom pravom odgovoru,interesuje me jedna stvar jesi li ikad otišla s momkom na more,planinu neku ?FemaleMe wrote:Decko jos si mlad...Ona bi ti onda bila jedna u nizu s kojom bi zivio...a sta je to onda kad zivis sa 2,3 cure, ili kad cura zivi sa jednim momkom, pa s drugim, pa s trecim, to je vec ofucano! A realno premladi ste, godinu dana tek zajedno nije to nista. Ja sam s momkom 4 godine, i imam 25 godina i ne zivim s njim, niti cu!
@topic:
Pogresno protumačen moj text,ono cega sam se najvise bojao.Ni u jednom dijelu texta koristeci rijec "odnos" nisam mislio na sex,i to kad smo spavali bili smo samo jedno pored drugog uz osnovne dodire mazenja i poljubaca.Ništa više nisam pokušavao,niti imam potrebu za tim.
- Kinesko prkno
#64 Re: Zajednički život prije braka
Ma samo se ne sekiraj,a vidices kako ces se kasnije dok jos malo odrastes slatko smijati na sve ovo.A ako te je bas prava neyebica stigla,eno tema o ratu na pdf politika,pun vagon ih lijeci slicne frustracije. 
-
Breathless
#65 Re: Zajednički život prije braka
Cuj, ofucano?FemaleMe wrote:a sta je to onda kad zivis sa 2,3 cure, ili kad cura zivi sa jednim momkom, pa s drugim, pa s trecim, to je vec ofucano!
- BarbaDue
#66 Re: Zajednički život prije braka
naravno da je ofucano, ne znam jel' ostalima to u redu aliBreathless wrote:Cuj, ofucano?FemaleMe wrote:a sta je to onda kad zivis sa 2,3 cure, ili kad cura zivi sa jednim momkom, pa s drugim, pa s trecim, to je vec ofucano!
znas kad bi ja ozenio djevojku koju su trojica-četvrica isprobavali po 5-6 mjeseci, nikad...a mozda ni tad!
- banjaluka078
#67 Re: Zajednički život prije braka
'naš šta...? Neki po fb citiraju Đoleta, neki Mešu i Ivu, neki vjerske vođe...ja b' matere m' citirala tebe! Eto. Sorry za off.Ridjobrki wrote:Dečku treba lijepo objasniti neke stvari, nije glup i doima se finim. Još je mlad i ne razumi' on neke stvari, samo treba učiti iz dobrih primjera, treba mu pokazati primjerom nekog velikog čovjeka kao što je npr. Nelson Mandela. Madiba nadahnjuje, treba učiti iz njegovog života, vječni mu rahmet/pokoj & slava...
Čovjek je bio 27 godina u zatvoru. Slovima: dvadeset i sedam godina!!! To je osam godina više nego što si ti živ, mladi druže...
Znaš šta je uradio šest mjeseci nakon izlaska iz zatvora? Razveo se. Dvadeset sedam godina je trpio robiju, mučenje, ponižavanje, patnju... I šest mjeseci braka nakon toga je rekao - jeb'o te ovo.
Pa ti sad vidi gdje si...
On topic: zaboravite lijepo da ste se oko ovog posvađali i nastavite da ide kako ide. "Ma, pusti nek' traje..." Ne stavljajte sebi takve teme za vrat, imaćete sasvim dovoljno pravih problema ako završite zajedno.
-
Breathless
#68 Re: Zajednički život prije braka
Nije zena auto, pa da joj na taj nacin formiras cijenu i uporedjujes je sa svojom nevinoscu, a bogami ni krpa s kojom se cisti pod, pa da se ofuca. To sto ti ne bi, ne garantuje ti da neces, jer do sad nije izumljena ni jedna metoda kojom bi se pouzdano utvrdilo koliko koja je "isprobavana".BarbaDue wrote:naravno da je ofucano, ne znam jel' ostalima to u redu aliBreathless wrote:Cuj, ofucano?FemaleMe wrote:a sta je to onda kad zivis sa 2,3 cure, ili kad cura zivi sa jednim momkom, pa s drugim, pa s trecim, to je vec ofucano!
znas kad bi ja ozenio djevojku koju su trojica-četvrica isprobavali po 5-6 mjeseci, nikad...a mozda ni tad!
- Capajebo
#69 Re: Zajednički život prije braka
Na obrazu pise koliko je preslaBreathless wrote:Nije zena auto, pa da joj na taj nacin formiras cijenu i uporedjujes je sa svojom nevinoscu, a bogami ni krpa s kojom se cisti pod, pa da se ofuca. To sto ti ne bi, ne garantuje ti da neces, jer do sad nije izumljena ni jedna metoda kojom bi se pouzdano utvrdilo koliko koja je "isprobavana".BarbaDue wrote:naravno da je ofucano, ne znam jel' ostalima to u redu aliBreathless wrote: Cuj, ofucano?
I ne znam niti jednog muskarca koji bi ozenio ofucanu curu
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#70 Re: Zajednički život prije braka
Jes' čuo za mahalu?Breathless wrote:jer do sad nije izumljena ni jedna metoda kojom bi se pouzdano utvrdilo koliko koja je "isprobavana".
Vjeruj da je pouzdana.
- Afanasi_94
#71 Re: Zajednički život prije braka
Slusajte iskusnog!Woole Triwunovich wrote:Jes' čuo za mahalu?Breathless wrote:jer do sad nije izumljena ni jedna metoda kojom bi se pouzdano utvrdilo koliko koja je "isprobavana".
Vjeruj da je pouzdana.
- Saian
#72 Re: Zajednički život prije braka
brad90 wrote:Samo guraj malisa i veci ga od tebe nisu metaliii, a kad se ona razgaliiiiiiii onda napaaaaad i na foru ga uliva, onda cete se vec nekako dogovoriti. Cuj zajednicki zivot. Zao mi je sto te moram razocarati, ali ti ces uslove za to steci tek kroz nekih 10-ak godina jer nije ti ovo Amerika da ti sa 23-24 pokreenes zajednicki zivot sa mlaaaaadooom, a dobro i razmisli da li ti je vrijeme za takvo vezivanje, mozda bi bilo fino i da ga meces sa svijeeee strana, a sa tim andjelom budi drug![]()
- MyTao
#73 Re: Zajednički život prije braka
19 ti godina a vec razmisljas o ozbiljnoj vezi i braku
Talk about living in the last century
Talk about living in the last century
-
The BEN10
#74 Re: Zajednički život prije braka
fenjer1982 wrote:Pa koji su uslovi za zajednicki zivot? Ko ce te finansirati, gdje cete živjeti? Kako je to razlicito od braka?
Ovako je mozes lakse sutnuti kad sutra nades drugu i nemas obaveza prema njoj (bar po zakonu). Vidjela sam ovakvih slucajeva i previse.
Cim tebi sad nije brak napameti s njom, nece biti ni za 6 godina.
Bravo za komentar.
Što je muški rod obolio - hoćeš užitak, al bez obaveza. E, jarane moj - budi muško, donesi odluku i preuzmi odgovornost!
- ultima_palabra
#75 Re: Zajednički život prije braka
Zar ne bi tako svaki živi stvor?The BEN10 wrote:hoćeš užitak, al bez obaveza