Cipovanje ASTRE H

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Mostar86

#51 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by Mostar86 »

Hvala momci na brzim odgovorima. Jedan od najboljih foruma ubjedljivo :)
friskyoreo

#52 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by friskyoreo »

I hocete li se uzeti na kraju? Hocemo happy end!!! :D :D :D :D :sax: :run:
sorcerer

#53 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by sorcerer »

ih moras jos kokica pojest da docekas kraj :lol: :lol: :lol:
sorcerer

#54 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by sorcerer »

esso_sa wrote:
sorcerer wrote: samo da znas kolač ti je spremljen
Nije kolač nego kolaC
okrugli pecat
friskyoreo

#55 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by friskyoreo »

sorcerer wrote:ih moras jos kokica pojest da docekas kraj :lol: :lol: :lol:
yaaaaaaaaaay, zahebali ste Malu Nevjestu sad pratim samo vas... :D :D :D
esso_sa

#56 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by esso_sa »

sorcerer wrote: okrugli pecat
Nije nego kockasti pecat ! A stigla je i trska sto si poslao !
friskyoreo wrote:
sorcerer wrote:ih moras jos kokica pojest da docekas kraj :lol: :lol: :lol:
yaaaaaaaaaay, zahebali ste Malu Nevjestu sad pratim samo vas... :D :D :D
Jebiga zakasnio si, ovo ti je sad vec finish serijala, nema vise :D
sorcerer

#57 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by sorcerer »

gubis se ,poslao sam ti knjigu ,a trska je kod rajka u krusevcu :lol: :lol: :lol:

a ko je mala nevjesta ? i gdje nas to pratis? na twiteru?
ElDzidziIbnDzo

#58 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by ElDzidziIbnDzo »

Zanimljivo,ali fakat :D

Esso nemoj se sad naci uvredjen,ali koliko sam ja upoznat,prvo si kenjao po Srdjanu,pa ga ukivao u zvijezde kako jeon i samo on,niko drugi.Sad opet kenjaš po njemu...Zar ne?

Mislim,kenjam i ja isto po njemu,je smatram kao što neko reče da je prava seoska varalica,ali nejse.I on i ova njegova potrčkala,prvenstveno iz Sarajeva,ona dva mutavca,koja na svakom mogućem mjestu kite se tim njegovim perjem,a realno kad bi zagrebali ispod površine naišli bi na više sramote nego uspjeha.Ali nejse.
lavic

#59 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by lavic »

Evo ja cu upasti kao padobranac u vasu raspravu, ne znam nikoga od vas niti sam upoznat sa vasim znanjem ili ne znanjem. Ali ovako sa strane jedna stvar upada u oci a to je ako se bavis mehanikom i odzavanjem i popravkama sto je sasvim OK, zasto se petljati sa tjuniranjem. To je sasvim nesto drugo, moje misljenje je da za ozbiljno tjuniranje auta treba ici vani i to uraditi na svom autu ako je to "ceif" u Njemackoj, ali to kosta i to ozbiljnih milja eura.
A ako neko zeli da mu tjuniranje bude posao, mislim da bi prvo trebao zavrsiti dobru dodatnu edukaciju, povezati se sa ozbiljnom tjunerskom kucom i investirati ozbiljne pare u taj posao, i na kraju je pravo pitanje kome ce to prodati u kokuznoj Bosni. Sve ostalo je nazalost samo jos jedna "nasa" improvizacija, koja prizvodi nezadovoljne osobe koji olajavaju po forumime i kafanama.
Bakir1

#60 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by Bakir1 »

nije tjuning samo struja, ima tu jos mehanike za koju ovdje kod nas ima nenadjebljivih majstora
lavic

#61 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by lavic »

nisam ni misli samo na struju, ima tu i mehanike, ovjesa, transmisije, kocnica,,,, zato sam i rekao da to zahtjeva ozbiljan pristup sa dosta para.
Bakir1

#62 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by Bakir1 »

za sve mehanicke preinake u bosni imas i vise nego dovoljno sposobnih ljudi koji uz minimalno prave cuda ;-)
lavic

#63 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by lavic »

Bakir1 wrote:za sve mehanicke preinake u bosni imas i vise nego dovoljno sposobnih ljudi koji uz minimalno prave cuda ;-)
Zasto su onda u Bosni ako prave cuda, i postavlja se dodatni problem nabavka kvalitetnih dijelova?
esso_sa

#64 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by esso_sa »

ElDzidziIbnDzo wrote:Zanimljivo,ali fakat :D

Esso nemoj se sad naci uvredjen,ali koliko sam ja upoznat,prvo si kenjao po Srdjanu,pa ga ukivao u zvijezde kako jeon i samo on,niko drugi.Sad opet kenjaš po njemu...Zar ne?

Mislim,kenjam i ja isto po njemu,je smatram kao što neko reče da je prava seoska varalica,ali nejse.I on i ova njegova potrčkala,prvenstveno iz Sarajeva,ona dva mutavca,koja na svakom mogućem mjestu kite se tim njegovim perjem,a realno kad bi zagrebali ispod površine naišli bi na više sramote nego uspjeha.Ali nejse.
Prvo, znamo li se mi uopste ? :D

Drugo, ja ne "kenjam" po Srdjanu, prema meni je bio korektan i ispostovao je ono sto se od njega trazilo u datom momentu. Na njegovoj mapi sam se vozao pune 3 godine, bez ikakvih problema. Podbacio je kasnije kod ljudi kojima sam ga preporucio ali o detaljima necu po forumima. To cuvam za Srdjana kad ga vidim uzivo.
Uglavnom, zbog tog kiksa, od mene vise nikada nece dobiti preporuku drugim ljudima.
To naravno ne znaci da neki drugi ljudi nisu ili da nece biti zadovoljni njegovim uslugama :thumbup:

A sto se tice zastupnika u Sarajevu, znam ljude i znam odprilike koliko je njihovo znanje ali licno nisam imao nikakve direktne saradnje sa njima tako da ne mogu komentarisati dublje...
lavic wrote:
Bakir1 wrote:za sve mehanicke preinake u bosni imas i vise nego dovoljno sposobnih ljudi koji uz minimalno prave cuda ;-)
Zasto su onda u Bosni ako prave cuda, i postavlja se dodatni problem nabavka kvalitetnih dijelova?
E jebiga buraz, to ti je isto ko da postavis pitanje zasto imamo doktora nauka koji cekaju na birou za posao...
Bosna je ovo ipak ;) A to da ima odlicnih majstora kod nas u BiH, ima i to dosta
Last edited by esso_sa on 17/12/2013 14:19, edited 2 times in total.
sorcerer

#65 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by sorcerer »

lavic wrote:nisam ni misli samo na struju, ima tu i mehanike, ovjesa, transmisije, kocnica,,,, zato sam i rekao da to zahtjeva ozbiljan pristup sa dosta para.
uglavnom vlasnici,investitori,preradjivaci ,zovi ih kako hoces nemaju para ,a upustaju se u svasta ,tako nastaje krajnji produkt cuning govno....
Bakir1

#66 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by Bakir1 »

lavic wrote:
nisu to velike serije, ti ljudi mogu napraviti cuda na malim serijama i kao takvi imaju vise ovdje nego bilo gdje drugo
lavic

#67 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by lavic »

@esso_sa,
kod nas nema ni jednog ozbiljnog doktora nauka na birou vec ubise od posla i para.
Ja nisam jos sreo ni jednog majstora da nije najbolji i najpametniji a da iza njega ne moras u vrlo kratkom roku zvati drugo iste ili slicne struke. Svi su oni mogu dobiti ocjenu 2+ u rasponu od 1-5.

@sorcerer,
to je ono sto sam i rekao, ako hoces tjuning, pravac Njemacka izvali se Eura i ljudi naprave sta hoces, a ne daj za dvije stoje KM da imam 180KS u autu od 10+ godina i 250 000+ km.
esso_sa

#68 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by esso_sa »

lavic wrote:@esso_sa,
kod nas nema ni jednog ozbiljnog doktora nauka na birou vec ubise od posla i para.
Ja nisam jos sreo ni jednog majstora da nije najbolji i najpametniji a da iza njega ne moras u vrlo kratkom roku zvati drugo iste ili slicne struke. Svi su oni mogu dobiti ocjenu 2+ u rasponu od 1-5.

@sorcerer,
to je ono sto sam i rekao, ako hoces tjuning, pravac Njemacka izvali se Eura i ljudi naprave sta hoces, a ne daj za dvije stoje KM da imam 180KS u autu od 10+ godina i 250 000+ km.
Pa nije bas tako, mislim za ovaj biro, al hajd nije to tema ;-)
To je tacno da su kod nas svi majstori vecinom "najpametniji" ali tu ti kao musterija trebas imati sposobnost da prepoznas jel fakat pametan ili ne. Nekome kome su auta raketna tehnologija ovo moze biti jako tesko ali ako se imalo razumijes u auta, nije tesko skontati jel neko dundzer ili je fakat majstor :thumbup:
Last edited by esso_sa on 17/12/2013 14:29, edited 1 time in total.
Bakir1

#69 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by Bakir1 »

http://bekto.com/page/index.php/en/assembling
ovdje sve svabe sjede sve do jednoga
sorcerer

#70 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by sorcerer »

lavic wrote: @sorcerer,
ma ne trebas nigdje ici ,u sarajevu mozes kupiti sta hoces ,samo ako imas pare ,ako internet koristis u prave svrhe ljudi svuda salju woldwide samo platis i dobijes na kucna vrata .e sad ne ulazim u glupost nekih ljudi kojima je najvaznije daj konja i motorcinu ,a za kocnice ,trap ,gume i ostalo sto ide uz to me bas briga
lavic

#71 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by lavic »

Bakir1 wrote:
lavic wrote:
nisu to velike serije, ti ljudi mogu napraviti cuda na malim serijama i kao takvi imaju vise ovdje nego bilo gdje drugo
Bakire,
ma kod nas nisu u stanju ni alarm spojiti od prve da sve radi kao na orginalnom kljucu a kamo li sta vise.

Na zalost kod nas i gume moras kod dvojice vulkanizera balansirati, znam ja nas 'ebo ti nas.
sema911s

#72 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by sema911s »

Bakir1 wrote:http://bekto.com/page/index.php/en/assembling
nediraj mi prezimenjakaa
sorcerer

#73 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by sorcerer »

lavicu ima i kod nas majstora dobrih,samo se malo potrudis i nadjes ih :-D
lavic

#74 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by lavic »

Bakir1 wrote:http://bekto.com/page/index.php/en/assembling
Zaboravljas gdje je zivot proveo i naucio zanat. Nije na Drini sigurno.
Bakir1

#75 Re: Cipovanje ASTRE H

Post by Bakir1 »

lavic wrote:
Bakire,
ma kod nas nisu u stanju ni alarm spojiti od prve da sve radi kao na orginalnom kljucu a kamo li sta vise.

Na zalost kod nas i gume moras kod dvojice vulkanizera balansirati, znam ja nas 'ebo ti nas.
ja ti kazem da ima odlicnih majstora i ljudi koji mogu napraviti i uraditi sta zines, bilo od nule bilo nadogradnju postojeceg, ali ti nisu razvikani, jer su skupi, nisu prihvaceni u sirokim narodnim masama pa samim time za iste je tesko znati.
ja mislim da u Bosni ima ako nista vrhunskih tokara kakvih ne mozes naci ni u njemackoj ;-)
a bekto je krenuo iz tasa nije iz stutgarta ni iz volksburga
Post Reply