evo sad sam i ja gledao... zna se desiti to u opelumali_milojica wrote: Astra sa 130 ks je jeftinija od Astre sa 110 ks u svim verzijama,tako stoji na zvanicnoj stranici i zvanicnom cjenovniku,dakle nisam fulio,mozda ima neki fazon,ali ga ne vidim.
Opel Astra J ili Hyundai I30
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
gtc
#51 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30
-
jefferson
#52 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30
Hyundai je napravio ogroman napredak, ali…
Prije par mjesecim rentam Sonatu, 2.0 Turbo, 272ks.
Reko super, da vidim bas kakva je, ono extra garancija, itd.
Prvo, buka unutra koja dolazi od kotrljanja je uzasna (gume su Michelin). Snaga? Jebo sve ako je ne bi usio CC sa 1.4T motorom. Em je mjenjac prespor (automatik) em nekako nigdje onog obrtnog momenta karakteristicnog za turbo motore.
Unutra opste rasulo. Prvo sve to izgleda ok kada se gleda s vana ili na slikama, ali kad se sjedne za volan, sve to izgleda izuzetno jeftino. Jos gore je kada se upale svjetla, pa to sve zasvjetli jeftinom plavom bojom.
O lezanju na cesti nema se sta pricati, srednja zalost, ali volan, tj. upravljivost i osjecaj je opsta katastrofa.
Prije par mjesecim rentam Sonatu, 2.0 Turbo, 272ks.
Reko super, da vidim bas kakva je, ono extra garancija, itd.
Prvo, buka unutra koja dolazi od kotrljanja je uzasna (gume su Michelin). Snaga? Jebo sve ako je ne bi usio CC sa 1.4T motorom. Em je mjenjac prespor (automatik) em nekako nigdje onog obrtnog momenta karakteristicnog za turbo motore.
Unutra opste rasulo. Prvo sve to izgleda ok kada se gleda s vana ili na slikama, ali kad se sjedne za volan, sve to izgleda izuzetno jeftino. Jos gore je kada se upale svjetla, pa to sve zasvjetli jeftinom plavom bojom.
O lezanju na cesti nema se sta pricati, srednja zalost, ali volan, tj. upravljivost i osjecaj je opsta katastrofa.
-
citro
#53 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30
Sonata je inace karanana 
I30 je pravljen prvenstveno za Evropsko trziste, proizvodi se u Evropi i daleko je bolji auto od Sonate. Vozio sam ga i prihvatljiv je, nema govora da je to neki odron od auta. I Nijemci hvale na sav glas njegovu pouzdanost.
Ali, kitnjasto plavo svjetlo u unutrasnjosti (sjetimo se da je to i Golf IV imao, tj jos ima), gomila kitnjastih detalja i jeftina plastika me sigurno odbijaju od njega. Ponavljam, ako govorimo o Korejcima Kia Ceed je avion u pogledu unutrasnjeg a i vanjskog izgleda u odnosu na I30, iako su u osnovi to ista auta.
I30 je pravljen prvenstveno za Evropsko trziste, proizvodi se u Evropi i daleko je bolji auto od Sonate. Vozio sam ga i prihvatljiv je, nema govora da je to neki odron od auta. I Nijemci hvale na sav glas njegovu pouzdanost.
Ali, kitnjasto plavo svjetlo u unutrasnjosti (sjetimo se da je to i Golf IV imao, tj jos ima), gomila kitnjastih detalja i jeftina plastika me sigurno odbijaju od njega. Ponavljam, ako govorimo o Korejcima Kia Ceed je avion u pogledu unutrasnjeg a i vanjskog izgleda u odnosu na I30, iako su u osnovi to ista auta.
- Qler
#54 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30
Ja se nisam nikad u zivotu vozio u neudobnijem auto od kia-e Ceed i Pro'Ceed... ona sjedista su blago receno uzasna. Ali katastrofa! Polomio sam se po gradu, a o daljem putu ne bih, radije bi meni se cini na biciklu na more nego sa onim... Ostalo i nije toliko lose, 1.4 benzinski motor fino jak, nije sad aman, ali za po gradu dovoljan, onako djeluje stabilna koliko mozes po gradu vidjeti, nije plastika ni bas jeftina koliko sam ocekivao, ali sjedista, jos jednom da napomenem, najgora u koja sam ikada u zivotu sjeo...
-
ob433
#55 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30
Pro Ceed je sportski podešen pa je samim tim i tvrdji u odnosu na ostale aute ,a šta reči o sjedištima u Golfu onda ? upravo sam se vratio sa puta od par hiljada km s golfom 6 , nedaj ti bože , pa dvica je za ono komfor izmislila
- Qler
#56 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30
Vjeruj mi, golf 4 je rolls za ovo cudo. I obicna i coupe. Bukvalno nisam se vozio u gorim sjedistima, a vala bio sam u svakakvim autima...
-
hadzidado
#57 Re: Одг: Opel Astra J ili Hyundai I30
Stari ili novi ceed?
Novi se nikako ne može nazvati neudobnim.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#58 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30
XQler wrote:Vjeruj mi, golf 4 je rolls za ovo cudo. I obicna i coupe. Bukvalno nisam se vozio u gorim sjedistima, a vala bio sam u svakakvim autima...
- Qler
#59 Re: Одг: Opel Astra J ili Hyundai I30
20010. godina, cca 35k km presao..hadzidado wrote:Stari ili novi ceed?
- sema911s
#60 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30
daj nemoj rec da je proo ceeed sportski podesen,., sta je to na njemu sportcko,., 1,4 motor(imas temu o cuniranu tog motora),., a sjediste u g6 spusti dio pod guzicom,., prestanu ledja,. jer je podignuto pa ne sjedis ravno,.,
a honoholuluyu i30 jest mozda pravljen za evropljanina, al odakle dolazi sjediste, i od kojeg avta je to sjediste uzeto,.
procitaj koliko je testni period evropskih avuta koliko testiraju kinezi korejci,.,
vag sto jest jest pravi u jeftinim paketima opreme losa sjedista,. nemaju potpore nikako,
a honoholuluyu i30 jest mozda pravljen za evropljanina, al odakle dolazi sjediste, i od kojeg avta je to sjediste uzeto,.
procitaj koliko je testni period evropskih avuta koliko testiraju kinezi korejci,.,
vag sto jest jest pravi u jeftinim paketima opreme losa sjedista,. nemaju potpore nikako,
- johntra
#61 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30
Sve što se pravi u tom autu, dolazi iz Evrope...od motora, mjenjača i svega ostalog...i sve je razvijeno maksuzije za i30, nikakav škart...auto je sasvim solidno i uopšte ne zaostaje za Astrom po bilo čemu...i mene nervira plavo osvjetljenje unutra, ali ostalo je sve ok...jeftina plastika je danas zastupljena kod svih, pa i kod te Astre, a kod i30 je i nema toliko puno...udobonost i30 je na dobrom nivou, prešao sam ljetos sa karavanom skoro 2.000 km, od toga 1.600 km u dva dana i nije me ništa zabolilo, niti sam se ukočio...
- Altsa
#62 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30
rapid je kralj unutrasnjeg prostora za skodu fabiju sedanjohntra wrote:Ovdje nema veze cijena sa klasom, Rapid je samo niskobudžetna limuzina, koja je zamijenila Fabiu sedan...to dokazuje i prostor za putnike, a i jeftinoća materijala koje se ugrađuju u nju, paleta motora i slično...o ovome smo se već raspravljali više puta na ovom forumu....
Last edited by Altsa on 17/12/2013 12:37, edited 1 time in total.
-
volan
#63 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30
Ne znam koliki je budžet ali "osrednja" diesel varijanta bi u oba slučaja trebala prebacit 30.000KM (po kataloškoj cijeni ili koliko je prodavac zinuo)
Ukoliko se ne može dobro odbit od ove cijene, ja bih išao na klasu iznad (koja po default-u ima neuporedivo bolju opremu) a može se dobiti za istu ili zanemarivo višu cijenu od prve kataloške...
Tipa:
Ako Astru/i30 možeš dobit za 25(6).000KM-Ok
Ali ako se traži blizu 33.000 onda bolje uzet srednju klasu dizela za te pare.
Ukoliko se ne može dobro odbit od ove cijene, ja bih išao na klasu iznad (koja po default-u ima neuporedivo bolju opremu) a može se dobiti za istu ili zanemarivo višu cijenu od prve kataloške...
Tipa:
Ako Astru/i30 možeš dobit za 25(6).000KM-Ok
Ali ako se traži blizu 33.000 onda bolje uzet srednju klasu dizela za te pare.
- johntra
#64 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30
ali i dalje nije kompakt klasa, zbog:Altsa wrote: rapid je kralj unutrasnjeg prostora za skodu fabiju sedan
a.fali mu širine za kompakta
b.fali mu motora za komapkta
c.nastao na platformi gradskog automobila
-
volan
#65 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30
Rapidu ne treba davati čak ni ovaj prostor na forumu jer za njega je i spomen u negativnom kontekstu reklama.johntra wrote:ali i dalje nije kompakt klasa, zbog:Altsa wrote: rapid je kralj unutrasnjeg prostora za skodu fabiju sedan
Iz ovog razloga pozivam na bojkot Rapida u cjelosti zbog onog jadnog penzionera koji će uzet kredu i kojeg će preveslat papak iz škode da za to smeće plati 20 i kusur hiljada KM.
- sema911s
#66 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30
cekajte ova avta kostaju minimum 26000km,., neki malehni benzinac dizlo je oko 30000KM., rapid je 20,000km,.,., e sada za tih nekoliko hiljada mozes uzet rapida iz top ponude,., i sta ces dobit fabiu sedan,., dosta manje avto,
kada pricate o poredjenju i30 astra golf je blizu focus isto tako neki francuz,.,
a uzimat neki osnovni model neide jer uzet astru i osnovni paket beze,. golfa i balkan paket beze,.,
a kupit onda rapida , corsu, i-sta je manje od i30,., fiestu opet nevalja
kada pricate o poredjenju i30 astra golf je blizu focus isto tako neki francuz,.,
a uzimat neki osnovni model neide jer uzet astru i osnovni paket beze,. golfa i balkan paket beze,.,
a kupit onda rapida , corsu, i-sta je manje od i30,., fiestu opet nevalja
-
NediM17
#67 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30
Ja imam 50.000km u Cee'du 1.6 crdi, ovjes jeste malo tvrdji, ali da je auto neudoban - ne, jedino ako si ga po makadamu furao na 17'' felgama.Qler wrote:Ja se nisam nikad u zivotu vozio u neudobnijem auto od kia-e Ceed i Pro'Ceed... ona sjedista su blago receno uzasna. Ali katastrofa! Polomio sam se po gradu, a o daljem putu ne bih, radije bi meni se cini na biciklu na more nego sa onim... Ostalo i nije toliko lose, 1.4 benzinski motor fino jak, nije sad aman, ali za po gradu dovoljan, onako djeluje stabilna koliko mozes po gradu vidjeti, nije plastika ni bas jeftina koliko sam ocekivao, ali sjedista, jos jednom da napomenem, najgora u koja sam ikada u zivotu sjeo...
Ja vozim na 15'', i auto je prava ladja, ima i raje sa Pro Cee'dovima, i kazu da na 17'' zna odbijati bubrege, ali opet s druge strane kazu da osim sto je estetski ljepse, ako je dobra cesta da se ljepse voziti na 17''.
- sorcerer
#68 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30
neudobnost nema veze s velicinom felge vec s profilom gume.
- Altsa
#69 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30
iskreno jebe mi se za to...meni je bitno da ja koji imam skoro 2m mogu komotno sjediti kao i ostali putnici a ove kompaktnosti ostavi za neki auto magazin a da ne govorimo o astri i unutrasnjem prostoru- smijurija kao i ceedjohntra wrote:ali i dalje nije kompakt klasa, zbog:Altsa wrote: rapid je kralj unutrasnjeg prostora za skodu fabiju sedan
Last edited by Altsa on 17/12/2013 15:24, edited 1 time in total.
-
NediM17
#70 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30
Pametan si.sorcerer wrote:neudobnost nema veze s velicinom felge vec s profilom gume.
Veca felga=nizi profil gume= veca neudobnost.
Dakle, na kraju se svodi, veca felga=veca neudobnost !
- johntra
#71 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30
jbga, ja kad kupujem auto, ne kupujem ga samo sebi, iako se najviše vozim u njemu...a malo sutra može neko sjediti iza tebe, ako imaš skoro dva metra...može, ali jako skučeno...Altsa wrote:
iskreno jebe mi se za to...meni je bitno da ja koji imam skoro 2m mogu komotno sjediti kao i ostali putnici a ove kompaktnosti ostavi za neki auto magazin
- sorcerer
#72 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30
glup siNediM17 wrote:
Pametan si.
ima i za vecu felgu veci profil
na kraju se opet svodi da si glup
EOD
- Altsa
#73 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30
ne kupujem ni ja pa zato i uzimam auto gdje ima mjesta za cetiri osobe...moze ali ocito nemas pojma...sjedi osoba visine od 1.80 i nema nikakvi povijanja koljena niti iskrivljenosti...ako ne vjerujes otidi u salon pa probaj iznenadit ces sejohntra wrote:jbga, ja kad kupujem auto, ne kupujem ga samo sebi, iako se najviše vozim u njemu...a malo sutra može neko sjediti iza tebe, ako imaš skoro dva metra...može, ali jako skučeno...Altsa wrote:
iskreno jebe mi se za to...meni je bitno da ja koji imam skoro 2m mogu komotno sjediti kao i ostali putnici a ove kompaktnosti ostavi za neki auto magazin
- johntra
#74 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30
Znači, kad kažeš skoro dva metra i 1,8 to je velika razlika...probao, vozio, gledao, sjedio...ja kad sjednem, a imam oko 1,75, onda ima pozadi mjesta dovoljno...bilo ko, ko se bliži granici od dva metra i sjedi naprijed, nema toliko mjesta iza...što je ok, jer ipak pričamo o autu gradske klase, a ne o Superbu...treba ipak biti malo realan...
-
NediM17
#75 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30
Ima, ali mozes li na Cee'da staviti 225/65/17 ako je fabrika propisala 225/45/17?sorcerer wrote:glup siNediM17 wrote:
Pametan si.
ima i za vecu felgu veci profil
na kraju se opet svodi da si glup
EOD
Veca felga=nizi profil=veca neudobnost.
Dakle, na kraju se svodi, veca felga=veca neudobnost.