Evo,kakav je ovaj?
Moderator: Benq
Zar je w6 serija toliko stara?uskrsno_respo wrote:citas li ti sta ja pisem
vrijeme kad je izasla w6 serija i w8 serija je veoma bitna i to se odrazava na tome sta ima w6 sta ima w8
jer upravo kao sto rekoh prije 3 godine ni 3d nije bio standard za televizije od 2500 a da ne govorim o jeftinijim
nadji sta konkurencija nudi u modelima iz vremena kad je izasao w6 pa ces dobiti isto sto i u w6 seriji
i ne uporedjuj novije modele konkurencije sa w6
to je isto kad bi daciu uporedjivao sa golfom 4 i rekao vidis da je dacia bolja i nudi vise a cijena novog je haman kao cijena polovnog golfa 4
Evo kad konkretno govorimo o ovom modelu w650 on ti je izasao 2012, u to vrijeme konkurencija recimo Samsung je imao ES6100 te Philips 5007 koji su za klasu bolji od tog Sony 650 modela. Eto sta konkurencija nudi u tom vremenu. Dakle nisam usporedjivao novije modele konkurencije vec modele koji su bili istovremeno kada i 650-ca.uskrsno_respo wrote:citas li ti sta ja pisem
vrijeme kad je izasla w6 serija i w8 serija je veoma bitna i to se odrazava na tome sta ima w6 sta ima w8
jer upravo kao sto rekoh prije 3 godine ni 3d nije bio standard za televizije od 2500 a da ne govorim o jeftinijim
nadji sta konkurencija nudi u modelima iz vremena kad je izasao w6 pa ces dobiti isto sto i u w6 seriji
i ne uporedjuj novije modele konkurencije sa w6
to je isto kad bi daciu uporedjivao sa golfom 4 i rekao vidis da je dacia bolja i nudi vise a cijena novog je haman kao cijena polovnog golfa 4

Verzija o kojoj govorimo je izasla 2012, jer ako cemo tom logikom i konkurencija je nekako krajem 2011 pripremila svoje serije a lansirala ih u ponudu 2012 i vec sam napisao kako stvari stoje u tom vremenu. Dakle ponuda kod konkurencije je bila bolja bar kada je rijec o Samsungu i Philipsu.uskrsno_respo wrote:kad konkretno govorimo o w6 seriji ona je izasla krajem 2011 samo su neki verzije kao sto je ova 651 izasla 2012
pa eto uporedjuj
sta imaju samsung philips toshiba i ostali krajem 2011-e u toj seriji i cjenovnom rangu
Usporedba ti nije na mjestu jer serija W805 i W905 su 3D televizije,a budimo relani 3D na a televizoru je čista glupost! jedino da se svi progrtami snimaju u 3D i da je ekran kao u kinu, ovako čisto bacanje para. Ja koristim W651 i fakat je odličan i ako uzme njega neće pogriješiti. I da model je ovogodišnji. Glede 4K televizora, oni nisu za nas, jer su praktički neupotrebljivi zato što nemamo mogučnost da gledamo program u 4K rezoluciji.hipija wrote:Jest ali ako krenemo od W805 pa nadalje, dok je ovaj W650 obicni prosjek. Ove verzije 805, 855 i da ne spominjem sada 905 su daleko kvalitetnije...mislim da podrzavaju i dvb-S i dvb-S2 od 805-ice pa nadalje. Ok, to bi bio dobar izbor, ali ja bih ipak kad je rijec o led tehnologiji uvijek prije izabrao Samsung, iako sam ja recimo vise fan Panasonica i plazma tehnologije.uskrsno_respo wrote:samo mi reci kako je obicni prosjek kad je w serija u sony-ja preimum tj najvisa klasa ako izuzmemo sada ove 4k modele
Model se ipak nalazi u katalogu za 2013. godinu!uskrsno_respo wrote:kakav ovogodisnji model sta ti je?
ako si ga kupio ove godine ne znaci da je i model ovogodisnji
I ja sam u startu mislio mislio da je 2013. model, čak je u jednoj radnji to i pisalo... Hvala na savjetu. 3D ni mene ne zanima 1% tako da najvjerovatnije opet uzimam Sony. Trenutno imam Sony 32EX500 i što se kvalitete slike tice prezadovoljan sam, jedino sam se zeznuo sa veličinom, 32" je ipak premalo.Better Man wrote:Model se ipak nalazi u katalogu za 2013. godinu!uskrsno_respo wrote:kakav ovogodisnji model sta ti je?
3xDijagonala ekrana je mjera. Znaci ako gledate TV sa 3 metra udaljenosti treba vam TV sa ekranom dijagonale 1 metar (oko 40"). Velicina sobe tu ne igra ulogu. Velicina sobe moze imatu ulogu u estetici, naime, ne izgleda isto televizor 40" u sobi povrsine 16 kvadrata u sobi povrsine 30 kvadrata. Ali, u sobi bilo koje velicine, udaljenost sa koje se gleda treba biti 3xDijagonala ekrana.uskrsno_respo wrote:32 ili 40 je mjera za normalnu velicinu sobe sve preko je preseravanje
Cijena mu jeste umanjena i to u zadnjih 2 mjeseca. Sad kosta 1299 KM, a koštao je 1499 KM. Ja sam ga platio 1449 KM, ali sam uz njega dobio i Blu Ray player.uskrsno_respo wrote:da i?Better Man wrote:Model se ipak nalazi u katalogu za 2013. godinu!uskrsno_respo wrote:kakav ovogodisnji model sta ti je?
model se nalazi u katalogu jer je jos uvijek aktuelan
a ne vidis da je cijena poprilicno umanjena da bi se rasprodao?
Tako je.32 je mjera.To sam ja dobro procijenila kad sam kupovala,a nije mi uopšte mala soba.uskrsno_respo wrote:32 ili 40 je mjera za normalnu velicinu sobe sve preko je preseravanje
koliko sam upratio i u 2014. će biti W6 model biti aktuelan i to w653auskrsno_respo wrote:pa eto samo ti to govori da se rjesavaju tog modela starog 2 godine jer je tu w8 i w9 koji su aktuelni modeli
Mođda je W650 star dvije godine, ali oni svake godine izbace model iste serije sa određenim poboljšanjima, tako je i ovaj moj model koji nije star 2 godine kako ti tvrdiš, već je dorađeni, odnosno redizajnirani model ili bolje rečeno poboljšani model. W8 i W9 serije neidu u ovu priču, jer je riječ o 3D televizorima, tako da se ne mogu uspređivati sa W6 serijom.uskrsno_respo wrote:pa eto samo ti to govori da se rjesavaju tog modela starog 2 godine jer je tu w8 i w9 koji su aktuelni modeli
http://www.next.ba/product.asp?product= ... e=02390684lajkujMe wrote:Treba mi pomoc, moze lista dobrih prodavnica televizora u sarajevu.
I koliko je izvodivo za 800 km naci tv od 42 incha, u obzir dolaze sve tehnologije, preferirano LED ali cisto sumnjam da je moguce, LCD i Plasma takodjer dolaze u obzir. Kinesko smece tipa vivax i slicno ne dolazi u obzir samo provjerene marke tipa:
Samsung, LG, Sony, Philips i druge slicne kompanije.
Tesko ,oni ce guliti te cijene sve dok neki no name brendovi ne pocnu proizvoditi i spustati cijene...hipija wrote:Nego ljudi, hocemo li u naredne 3-4 godine moci sebi priustiti 4K? Shvacam da je sada vrijeme kupljenja kajmaka i da sada kupuju oni koji ne znaju sta ce sa parama, i da se pohvale rodbini, ali kakva su ocekivanja? Hoce li se cijene 4K za 2-3 godine spustiti na neku normalnu razinu?
hvala puno, da znas da ga idem sutra kupitisamoTEgledam wrote:http://www.next.ba/product.asp?product= ... e=02390684lajkujMe wrote:Treba mi pomoc, moze lista dobrih prodavnica televizora u sarajevu.
I koliko je izvodivo za 800 km naci tv od 42 incha, u obzir dolaze sve tehnologije, preferirano LED ali cisto sumnjam da je moguce, LCD i Plasma takodjer dolaze u obzir. Kinesko smece tipa vivax i slicno ne dolazi u obzir samo provjerene marke tipa:
Samsung, LG, Sony, Philips i druge slicne kompanije.