Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijatelja?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
BadCopy

#51 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by BadCopy »

Pa dobro nosi ti suknje tvoj licni izbor.Nisam ti ja nikakav faktor u zivotu da ti mogu reci to ti valja ili ne.al ak ti tvoj muz kaze da mu smeta iz ovog ili onog razloga misljenja sam da bi trebala poslusat.Sta nije suknja bogom dana.imas i muskaraca tiranina bez sumnje,i da sve uradis kako on kaze opet neces valjati.Nije ni to cilj mojih postova.al eto neka svako oblikuje sebi brak kako zeli.

od zla oca od gore matere
lavorpunvode

#52 Re: Da li je u redu da zena ima bliskog muskog prijatelja?

Post by lavorpunvode »

Kastanienallee wrote:
ladyblue18 wrote: Inace valjda bi muz trebao biti taj prijatelj
Da. Trebao bi.
Ja sam isto vjerovala da mogu imati razne drugare, prijatelje...danas kad pogledam svi moji prijatelji s kojima jos stignem/pozelim otici na kafu/rucak su ili zainteresovani za muskarce, ili zele nesto vise od prijateljstva (pa ta "prijateljstva" brzo nestaju). Nemam se sta zavaravati ni praviti mahnita.
:thumbup:
tendzera

#53 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by tendzera »

U redu je da ima prijatelja/e,jel',al' bliskog prijatelja,jok :mrgreen:
sheilak

#54 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by sheilak »

alucarda wrote:
ladyblue18 wrote:Divno, znaci udajom postanes robinja koju je najbolje vezati lancima pa da samo komunicira i gleda u muza.
Vela havle.

fino to sve, alucarda, ali ne prisilno, vec svojom voljom. ;-)
fantom slobode

#55 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by fantom slobode »

Ja bih postavio obrnuto pitanje, da li je u redu da ozenjen muskarac ima jaranicu?

U oba slucaja bi odgovorio da je to sasvim normalna pojava. Parovi koji se na taj nacin izoluju braneci jedno drugom prijatelje su prava katastrofa. Takvim mogu samo da se smijem...a razlozi tog se zasnivaju na njihovoj nesigurnosti. Zasluzili su jedno drugo...sto se mene tice, siroko im polje. Cak i u slucaju da to ne brani partner, nego oni sami to biraju...to je prirodna katastrofa. Grohotom se smijem takvom razmisljanju, stavu. Naravno, hastal im, hastal mi. Svako ima svoje pravo izbora.
Last edited by fantom slobode on 12/12/2013 10:14, edited 1 time in total.
MedenoSrce

#56 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by MedenoSrce »

ultima_palabra wrote: Pa što bih ja bio taj koji će odlučiti da li je nešto u redu u odnosu x i y? :D

Ako pitaš da li bi meni bilo u redu, to zavisi od dosta stvari... profila žene i jarana, mog odnosa sa njom i očekivanja, istorije njih dvoje...
:thumbup: jes' ovaj ultima pametan
alucarda

#57 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by alucarda »

ultima_palabra wrote:
alucarda wrote:
ultima_palabra wrote:U redu je sve što dvoje ljudi odluče da je u redu... možda i muž ima bliske prijateljice, možda je zauzet poslom i ne zanima ga šta žena radi, možda je gay pa mu je žena samo zavjesa, možda joj vjeruje bezgranično itd itd...
E kad je neko ovako razuman, bas ne mogu! :-D :wink:

Samo mislim da ovaj pita za normu ili standard u smislu drustveno prihvatljivog ponasanja na geografsko ogranicenom teritoriju zvanom BiH.
Pa što bih ja bio taj koji će odlučiti da li je nešto u redu u odnosu x i y? :D

Ako pitaš da li bi meni bilo u redu, to zavisi od dosta stvari... profila žene i jarana, mog odnosa sa njom i očekivanja, istorije njih dvoje...
Ma generalno u BiH norma nije da zena udata provodi sate i sate sa muskim prijateljem a da se muz kao ovaj nas sto se pita da li je to normalno ne upita i sam.

Niko nije spominjo ni robinje ni robovanje ali neki su ljudi bukvalci sta ces :dosadno:
jutarnja zvijezda

#58 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by jutarnja zvijezda »

sto ljudi,sto cudi.ja imam najbliskijeg moguceg prijatelja,i nase prijateljstvo se odrzava vec 45 godina.cesto volim reci"nemam brata,ali imam njega".naravno da su i nasi bracni partneri ,i nasa djeca ucestvovali u nasim druzenjima i bas nam je bilo super.na zalost i on i ja smo ostali sami ,oboje udovci,ali prijateljstvo se nastavlja i dalje.posjecujemo se ,sjecamo sterih dana,i UVIJEK,kako nas narod kaze:
"mozemo jedno drugom krvave ruke pokazati".tako ,moj odgovor je DA pod uslovom da svojoj partnerici 100%vjerujes.jer i inace ,bez apsolutnog povjerenja ,u vezi,nema ni dobre veze. :)
alucarda

#59 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by alucarda »

sheilak wrote: fino to sve, alucarda, ali ne prisilno, vec svojom voljom. ;-)
pa pobogu ko propagira drugacije???
jesi se svojom voljom udala, niko te nije silio. Ako zelis da uzivas u prijateljstvu i paznji muskih prijatelja, znaci da nije dovoljno da ti je muz prijatelj, tu da te saslusa, oraspolozi i nasmije.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#60 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by ladyblue18 »

Nekad se zapitam koliko godina pojedinci ovdje imaju.
jedna tamo

#61 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by jedna tamo »

jutarnja zvijezda wrote:sto ljudi,sto cudi.ja imam najbliskijeg moguceg prijatelja,i nase prijateljstvo se odrzava vec 45 godina.cesto volim reci"nemam brata,ali imam njega".naravno da su i nasi bracni partneri ,i nasa djeca ucestvovali u nasim druzenjima i bas nam je bilo super.na zalost i on i ja smo ostali sami ,oboje udovci,ali prijateljstvo se nastavlja i dalje.posjecujemo se ,sjecamo sterih dana,i UVIJEK,kako nas narod kaze:
"mozemo jedno drugom krvave ruke pokazati".tako ,moj odgovor je DA pod uslovom da svojoj partnerici 100%vjerujes.jer i inace ,bez apsolutnog povjerenja ,u vezi,nema ni dobre veze. :)
ma hajde de :D fino imat takvog "prijatelja"
šalim se

nisam za varijantu muškog prijatelja jedino ako je homoseksualac to i nekako, al nevjerujem u ta prijateljstva :roll:
sheilak

#62 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by sheilak »

alucarda wrote:
jesi se svojom voljom udala, niko te nije silio. Ako zelis da uzivas u prijateljstvu i paznji muskih prijatelja, znaci da nije dovoljno da ti je muz prijatelj, tu da te saslusa, oraspolozi i nasmije.
pa ne govorim ja o prisilnom ulasku u brak, vec o samom braku. i odnosima izmedju dvoje ljudi u njemu. zasto samo muz? zasto zena mora biti, ulaskom u brak, ogranicena samo na muza? ovo mislim sad bez ikakvih dvosmislenosti. pa nije u zatvoru, nije taoc. ugusice se oboje tako.
ultima_palabra

#63 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by ultima_palabra »

MedenoSrce wrote:
ultima_palabra wrote: Pa što bih ja bio taj koji će odlučiti da li je nešto u redu u odnosu x i y? :D

:thumbup: jes' ovaj ultima pametan
Eh, ko da to nisi i ranije znala :mrgreen:
BadCopy

#64 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by BadCopy »

Imam dovoljno godina i dovoljno muskih drugova da znam sta musko prvo,drugo i trece kaze kad vidi zensko.

alucarda

#65 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by alucarda »

http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-11321282

"People who are in romantic relationships - instead of having the typical five [individuals] on average, they only have four in that circle," explained Robin Dunbar, a professor of evolutionary anthropology at Oxford.

"And bearing in mind that one of those is the new person that's come into your life, it means you've had to give up two others."

"What I suspect happens is that your attention is so wholly focussed on your romantic partner that you just don't get to see the other folks you have a lot to do with, and therefore some of those relationships just start to deteriorate and drop down into the layer below."

Prioriteti, prioriteti. Cak i nauka potvrdjuje ono sto pojedincima nije jasno.
Kad dodju djeca, ista stvar se desi.
alucarda

#66 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by alucarda »

sheilak wrote:
alucarda wrote:
pa ne govorim ja o prisilnom ulasku u brak, vec o samom braku. i odnosima izmedju dvoje ljudi u njemu. zasto samo muz? zasto zena mora biti, ulaskom u brak, ogranicena samo na muza? ovo mislim sad bez ikakvih dvosmislenosti. pa nije u zatvoru, nije taoc. ugusice se oboje tako.
Ne mora biti ogranicena na muza. Ali ako provodi sate sa muskim prijateljem nije ni usredotocena na muza.
MedenoSrce

#67 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by MedenoSrce »

sheki, moze biti da ako pocne razmisljati svojom glavom pomisli da zasluzuje sta bolje
meni nije nenormalno da moj partner ima prijateljicu zenskog spola koju ja poznajem, da izadje s prijateljima ali ako mu ne vjerujem sve je problem cak i po hljeb da ode

@ultima nije na odmet da me katkad podsjetis, zensko sam ja, kratke pameti folovi :mrgreen:
BadCopy wrote:Imam dovoljno godina i dovoljno muskih drugova da znam sta musko prvo,drugo i trece kaze kad vidi zensko.

losa kopijo imam ja prijatelja kojem sam vjencani kum i sta sada, trebam to propagirati kao standard
samo kazem da nismo svi isti
Baby Jane

#68 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by Baby Jane »

Znaci, da zakljucimo, suknja-lose-kurvaluk. Ako hoces sretan brak, poslusaj muza, nosi dimije?

I, da, kakav muski drug, kakvi bakraci.

Eh, raspravismo. Zatvorite temu :roll:
lavorpunvode

#69 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by lavorpunvode »

uredu je imati muske prijatelje, u smislu da su oni dio nekog drustva s kojim izlazim, pijem kafe, druzim se i sl.... al sad da izdvojim jednog muskarca s kojim cu redovno sama izlaziti, ici kod njega kuci i zvati ga kod sebe.. nesto mu se povjeravati i traziti savjete... :D :-? po meni, nemoguce, i u najmanju ruku sumnjivo.
sheilak

#70 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by sheilak »

alucarda wrote:.
Ne mora biti ogranicena na muza. Ali ako provodi sate sa muskim prijateljem nije ni usredotocena na muza.[/quote]

:lol: nisu svi muzevi narcisoidni u tolikoj mjeri, tipa attention seeking ... pa, da se ljute kad ne titras dovoljno oko njih. :D ali hajd dobro, svakom svoje. ja kazem da nije problem i da moze imati i ostat cu pri tome.

i necu te vise citirati, dosadna sam vec, halali. :D
ultima_palabra

#71 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by ultima_palabra »

MedenoSrce wrote:@ultima nije na odmet da me katkad podsjetis, zensko sam ja, kratke pameti folovi :mrgreen:
Ccc, mojne sad lažne skromnosti :skoljka: Ma frka neka ovih dana, pa slabo prosipam svoje bisere po forumu :oops:
alucarda

#72 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by alucarda »

sheilak wrote: :lol: nisu svi muzevi narcisoidni u tolikoj mjeri, tipa attention seeking ... pa, da se ljute kad ne titras dovoljno oko njih. :D ali hajd dobro, svakom svoje. ja kazem da nije problem i da moze imati i ostat cu pri tome.

i necu te vise citirati, dosadna sam vec, halali. :D
kad tad svatko, bilo musko bilo zensko, postane jelly ako osjeti da ne dobiva dovoljno paznje

Halaljeno ~ :lol:
alucarda

#73 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by alucarda »

Kastanienallee wrote:Postoji veoma bitna razlika u percepciji tih bliskih prijatelja muskaraca kod zena koje uopste nisu u vezi ili su u nekoj manje bliskoj vezi i zena koje imaju jaku, blisku i bitnu vezu iz koje imaju dovoljno sigurnosti, ljubavi i stabilnosti da nemaju vrijeme ni potrebu za ostvarivanjem bliskosti s drugim muskarcima.
Tacno moj stav. Nemam vise nista dodati :lol:
Last edited by alucarda on 12/12/2013 10:41, edited 2 times in total.
Neradnik

#74 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by Neradnik »

Yatagonn wrote:Da li je u redu da zena ima bliskog muskog prijatelja?

Bliskog u smislu da zna dosta njenih tajni, da se cesto cuju, odu jedno do drugog, ukratko nesto kao njena najbolja prijateljica, ali sto se tice muskaraca..
kako nije,jos je pozeljno da se kresnu sa vremena na vrijeme,tacnije kad muz nije u mogucnosti.
MedenoSrce

#75 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by MedenoSrce »

Kastanienallee wrote:Postoji veoma bitna razlika u percepciji tih bliskih prijatelja muskaraca kod zena koje uopste nisu u vezi ili su u nekoj manje bliskoj vezi i zena koje imaju jaku, blisku i bitnu vezu iz koje imaju dovoljno sigurnosti, ljubavi i stabilnosti da nemaju vrijeme ni potrebu za ostvarivanjem bliskosti s drugim muskarcima.
berlinska, koliko je stariji?

@ultima posao na prvom mjestu za zabavu ce biti biti vremena
Post Reply