VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Locked
nosara

#51 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Post by nosara »

Paranoid wrote:
nosara wrote:Koja idiotsko-debilno-kretenska tema... Ovaj kurcevi forum je sve vise nalik smetljarniku niskih strasti i neopjevane mrznje... :-)
Bodkin wrote:izbi oci recenica u kojoj pise ako se roditelji izjasne ali i dalje je naslov "obavezan"
Postavljac teme je zaslijepljen istim svinjarijama u federaciji, pa mu se muti pred ocima... :-?

Dakako, vjeru, vjeronauk i sve religiozne manifestacije utjerat silom u "svoja cetiri zida", inace smo najebali... Vratit cemo se jos dalje u proslost... Ako, uopste, ima dalje...
Nisi ti ni pročitao uvod u temu..kao i obično. Da si kopirao tekst i provjerio izvor, vidio bi da se tema veže sa komentarom čovjeka koji se izjašnjava kao Srbin iz RS-a, a koji se na ovaj način pokušava izborit za pravo izbora. Naravno, tebi je bitno ispljunut nešto, jer kako inače preživjet sa tolikim nagomilanim sekretom...ali nije ti prvi put..

Naveo si da sam "zaslijepljen" istim dešavanjima na forumu pa te molim da navedeš bar jedan post u kojem podržavam vjeronauku u osnovnom obrazovanju u FBiH..ili bilo gdje..
Gdje sam napisao da ti bilo sta podrzavas...? Tema je glupa taman i koliko je glup svaki slijepac kojem promakne ono da se roditelj moze opredijeliti... Dakle, ako se ne opredijeli, vjeronauk nije obavezan... Sranje slicno nasem u pedraciji...

U cemu je problem...?

A najsmjesnije je, da budem preblag, ovo vezat za nekakvo ispunjavanje planova sanu i spc ili kojeg vec kurca... :-)
Bodkin

#52 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Post by Bodkin »

Lajavikrelac wrote:
Bodkin wrote:izbi oci recenica u kojoj pise ako se roditelji izjasne ali i dalje je naslov "obavezan"
I to je bilo, pa su uveli obavezno pohađanje ali za, podvlačim, pravoslavnu djecu.
sta reci onda, pravoslavni talibanat. jos malo i placace se obavezni porez crkvi uz to da ko ne dodje 2 puta sedmicno u crkvu plijeni mu se imovina u korist crkve. religija...
nosara

#53 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
Naslovnica wrote: Oduvijek?!
Hahaha.
Šalu na stranu, bar u nečemu FBiH kaska za fašistima iz RS, ali nema veze, progres je tu, sustižemo ih.
Tek odnedavno je uvedena vjeronauka u vrtiće (koja vjeronauka), ali ima još nade.
Trebali bi smo uvesti vjeronauke na sve fakultete, kao obaveznu, tako bi ih sustigli!
8-) :lol:
sljedeci put kad SDA i HDZ uzmu izbore vjeronauk se uvodi u inkubatore
Kurac inkubatore, u fetuse... Intravenozno materi pa u mozak fetusa...

Dosta je bilo zajebancije i napredovanja...! Idemo unazad autoputem wc brzinom svjetlosti... Cijela Bosna vjerska drzava...

Bit cemo talibani sa tri paketa opreme... :D
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#54 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Post by Domaci izdajnik »

Bodkin wrote:sta reci onda, pravoslavni talibanat. jos malo i placace se obavezni porez crkvi uz to da ko ne dodje 2 puta sedmicno u crkvu plijeni mu se imovina u korist crkve. religija...
Bitno je da naši vladari oslobode sve vjerske vođe i njihove objekte poreza i nameta, čisto da se dodvore, a ove ostale djelatnosti opterete i porezom na brkove i široke lajsne na parketu samo da mogu.... :oops:
Bodkin

#55 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Post by Bodkin »

Lajavikrelac wrote:
Bodkin wrote:sta reci onda, pravoslavni talibanat. jos malo i placace se obavezni porez crkvi uz to da ko ne dodje 2 puta sedmicno u crkvu plijeni mu se imovina u korist crkve. religija...
Bitno je da naši vladari oslobode sve vjerske vođe i njihove objekte poreza i nameta, čisto da se dodvore, a ove ostale djelatnosti opterete i porezom na brkove i široke lajsne na parketu samo da mogu.... :oops:
:D kazem, samo jos da im daju da nas i vjerski poglavari oporezuju. da srednji vijek bude potpun
Great Cornholio

#56 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Post by Great Cornholio »

nosara wrote:
Moderna država, poput modernih auta, s više paketa dodatne opreme :D

Vala nije lijepo vidjeti one popove, katoličke svećenike, i hodže po školama, ja kad ih vidim, prva asocijacija mi je " Da nije ko umro :cry: " :D
nosara

#57 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Post by nosara »

Great Cornholio wrote:
nosara wrote:
Moderna država, poput modernih auta, s više paketa dodatne opreme :D

Vala nije lijepo vidjeti one popove, katoličke svećenike, i hodže po školama, ja kad ih vidim, prva asocijacija mi je " Da nije ko umro :cry: " :D
Umro je napredak...
Great Cornholio

#58 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Lajavikrelac wrote: Bitno je da naši vladari oslobode sve vjerske vođe i njihove objekte poreza i nameta, čisto da se dodvore, a ove ostale djelatnosti opterete i porezom na brkove i široke lajsne na parketu samo da mogu.... :oops:
Pa mora im neko glasače obezbjeđivati, pa je red da se ti i nagrade.
Domaci izdajnik

#59 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Image
Great Cornholio

#60 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

nosara wrote: Umro je napredak...
I neko kaže hrvati nisu ugroženi, čuj umro "napredak" :D
Great Cornholio

#61 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Lajavikrelac wrote:Image
Čiji su ovi :D
Paranoid

#62 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Post by Paranoid »

nosara wrote:
A najsmjesnije je, da budem preblag, ovo vezat za nekakvo ispunjavanje planova sanu i spc ili kojeg vec kurca... :-)
Uvod vjeronauke u obavezno školovanje je uvod SPC-a i njenih vjerskih službenika u budzet.
Domaci izdajnik

#63 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Ma svi su oni "naši"....oni cin-cin a raja bleee, bleeee :D
Great Cornholio

#64 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Paranoid wrote:
nosara wrote:
Uvod vjeronauke u obavezno školovanje je uvod SPC-a i njenih vjerskih službenika u budzet.
Pa zar u Federaciji već nisu, vjeroučitelji u školama se finansiraju iz budžeta, ili sam ja u krivu?
Great Cornholio

#65 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Lajavikrelac wrote:Ma svi su oni "naši"....oni cin-cin a raja bleee, bleeee :D
Tako je, svi su oni naši, ne možemo reći "Pređi muko na drugoga" :D
nosara

#66 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Post by nosara »

Paranoid wrote:
nosara wrote:
A razlika izmedju njih i ovih drugih koji ordiniraju u BiH je u cemu...? Ovi drugi iz svojih dzepova placaju ispiranje mozgova...?

I dalje pokusavam da dokucim smisao teme... :?
Paranoid

#67 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Post by Paranoid »

Great Cornholio wrote:
Paranoid wrote:
nosara wrote:
Pa zar u Federaciji već nisu, vjeroučitelji u školama se finansiraju iz budžeta, ili sam ja u krivu?
U krivu si... vjeronauka u FBiH nije obavezna, a u RS- dopunom ovog zakona vjeronauka postaje obavezna..
Paranoid

#68 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Post by Paranoid »

nosara wrote:
I dalje pokusavam da dokucim smisao teme... :?
Dokučićeš narednih dana.... zakon će se usvojiti bez sumnje, a onda ćeš se uklopit u raspravu..
Naslovnica

#69 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Post by Naslovnica »

Paranoid wrote:
Great Cornholio wrote:
Paranoid wrote:
U krivu si... vjeronauka u FBiH nije obavezna, a u RS- dopunom ovog zakona vjeronauka postaje obavezna..
Postaje obavezna za učenike čiji roditelji odluče da im djeca pohađaju vjeronauku.
Oni koji se ne odluče, nije obavezna i neće ulaziti u prosjek ocjena.
U čemu je problem?!
theTruePath

#70 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Post by theTruePath »

Isto je i u federaciji,oboavezna je kad roditelj odluci
Great Cornholio

#71 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Paranoid wrote:
Nije obavezna, al' se vjerski službenici Islamske zajednice, jer oni se jedino traže na konkursima, i u to u svakoj školi po dva, jedan obavezno na neodređeno, finasiraju iz budžeta.

Kako to da vjeronauka mora biti obavezna, pa nisu svi ljudi vjernici, a ni njihova djeca, a niti svi slijede ista vjerska učenja da bi se taj naum mogao provesti u praksi.

il' sam ja lud, il' su ovi iz pedagoškog zavoda :-?
nosara

#72 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Post by nosara »

Great Cornholio wrote:
Paranoid wrote:
Nije obavezna, al' se vjerski službenici Islamske zajednice, jer oni se jedino traže na konkursima, i u to u svakoj školi po dva, jedan obavezno na neodređeno, finasiraju iz budžeta.

Kako to da vjeronauka mora biti obavezna, pa nisu svi ljudi vjernici, a ni njihova djeca, a niti svi slijede ista vjerska učenja da bi se taj naum mogao provesti u praksi.

il' sam ja lud, il' su ovi iz pedagoškog zavoda :-?
Ako se roditelji zajebu, zajeb ostaje kao obaveza do kraja skole, sasvim logicno... Tako fino mogu isplanirat kvotu hodza i popova...
Bodkin

#73 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Post by Bodkin »

Paranoid wrote:
Great Cornholio wrote:
nije to pitanje bilo uopste. da, i u fbih se vjeroucitelji placaju iz budzeta
Paranoid

#74 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Post by Paranoid »

Naslovnica wrote: Postaje obavezna za učenike čiji roditelji odluče da im djeca pohađaju vjeronauku.
U čemu je problem?!
Image
Nisi čitao postove...a evo i "nosara" je ubo poentu..
nosara

#75 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj

Post by nosara »

Paranoid wrote:
Naslovnica wrote: Postaje obavezna za učenike čiji roditelji odluče da im djeca pohađaju vjeronauku.
U čemu je problem?!
Image
Nisi čitao postove...a evo i "nosara" je ubo poentu..
Jebi me ako sam... :?
Locked