Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

goran16v

#51 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by goran16v »

Great Cornholio wrote:
Znači i ti sirotinja, ko i ja, pa moraš vozit' oldtajmera. Sirotinjo, i Bogu si teška :D Nego, treba ba zabriniti da se voze auta starija od 15 godina :evil: :D
Pa nije bas takva situacija, to je kod mene vise hobi nego moranje, a za svaki dan imam ovo sto se uklapa ne starije od 15 god.
Great Cornholio

#52 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by Great Cornholio »

goran16v wrote:
Great Cornholio wrote:
Znači i ti sirotinja, ko i ja, pa moraš vozit' oldtajmera. Sirotinjo, i Bogu si teška :D Nego, treba ba zabriniti da se voze auta starija od 15 godina :evil: :D
Pa nije bas takva situacija, to je kod mene vise hobi nego moranje, a za svaki dan imam ovo sto se uklapa ne starije od 15 god.
Onda ti nisi sirotinja, voziš novo a skupljaš stara auta :D
530i

#53 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by 530i »

Great Cornholio wrote:
Ako budeš mijenjao svjećice kupi one najkvalitenije "bosh -ove", jest da su najskuplje ( otprilike četiri puta skuplje od "kunkurencije" ali to je opravdano, vidjećeš kad stare zamijeniš njima, vidjećeš koliko će motor raditi tiše, koliko će bolje paliti, a biće i "jači".

Zaista?
Great Cornholio

#54 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

530i wrote:
Great Cornholio wrote:
Ako budeš mijenjao svjećice kupi one najkvalitenije "bosh -ove", jest da su najskuplje ( otprilike četiri puta skuplje od "kunkurencije" ali to je opravdano, vidjećeš kad stare zamijeniš njima, vidjećeš koliko će motor raditi tiše, koliko će bolje paliti, a biće i "jači".

Zaista?
Provjereno. Umjesto nekih starih i nekvalitetnih svjećica kupiš nove i najkvalitenije i vidjećeš da će se desiti "čudo".
530i

#55 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by 530i »

Dobro, po čemu su te Bosch superiorne u odnosu na ostale?
Great Cornholio

#56 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

530i wrote:Dobro, po čemu su te Bosch superiorne u odnosu na ostale?
"švabo" je napravio golfa, pa mu "švabine" svjećice najviše odgovaraju, jest' da je i švabo u posljednje vrijeme počeo "fušerit" al' i dan danas fušeri mnogo manje nego što fušere "francuzi" , "Italijani" itd.
530i

#57 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by 530i »

A i čudilo bi me da voziš nešto drugo osim Nj.E. golfa 2. :D
Great Cornholio

#58 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

530i wrote:A i čudilo bi me da voziš nešto drugo osim Nj.E. golfa 2. :D
Nemam dovoljno para da mogu vozit nešto drugo, a da se ne moram sekirat ako se šta pokvari, zbog toga što je do rezervnih dijelova vrlo lako dođi i zbog toga što su jeftini.

Ako mi se popravi finansijsko stanje kupiću nešto novije, a to će najvjerovatnije opet biti neki polovni "njemac", i to najvjerovatnije opet Golf, al' sumnjam da će ovi noviji Golfovi moći tako dugo trajati kao što traju "dvojke", jer ova novija auta se namjerno prave da ne mogu dugo trajati, kao i telefoni, televizori itd.
drndalo

#59 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by drndalo »

Ma jasta, 'ta ce japanci praviti svjecice, ko da znaju nesto o tome... Nek se oni drze svog Sony-a...
Great Cornholio

#60 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

drndalo wrote:Ma jasta, 'ta ce japanci praviti svjecice, ko da znaju nesto o tome... Nek se oni drze svog Sony-a...
:D Poslije "dvojke" kupujem " folciku", tj "bubu" ako ko ne zna šta je folcika, folcika je bolja čak i od "dvojke" 8-) :D
RLewis

#61 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by RLewis »

moze li mi netko molim vas objasniti sto znaci "auto pali na pola kljuca"

Sent from my L920 Tapatalk
530i

#62 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by 530i »

To je ona situacija kad ti otpadne pola ključa, pa ti ostane samo druga polovina....i onda auto pali (ako može da pali) na "pola ključa". Ja obično preferiram paljenje cijelim ključem.
Great Cornholio

#63 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

530i wrote:To je ona situacija kad ti otpadne pola ključa, pa ti ostane samo druga polovina....i onda auto pali (ako može da pali) na "pola ključa". Ja obično preferiram paljenje cijelim ključem.
Nije to, kad se kaže da "auto pali na po' ključa", to znači da pali bez problema, bez puno "verglanja", ubaciš ključ u kontakt bravu, okrneš ga u desnu stranu i auto upali izprve :D
RLewis

#64 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by RLewis »

Aha, znaci kad budem prodavao auto da napisem pali na pola dugmeta. Hvala na infu

Great Cornholio

#65 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

RLewis wrote:Aha, znaci kad budem prodavao auto da napisem pali na pola dugmeta. Hvala na infu

Opa, imaš auto koje se pali na dugme, i L920 Tapatalk :D
Great Cornholio

#66 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Koja je zadnja cijena, da vdim da li imam dovoljno, il' da prodajem june iz štale 8-) :D
RLewis

#67 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by RLewis »

Nije bit sto ja imam, nego mi samo smeta kad se izmisljaju neki glupi nazivi za stvari koje su sasvim normalne. Kako se onda kaze kad pali iz druge ;)
I nista osobno, jer sam taj izraz cuo puno, puno puta

Great Cornholio

#68 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

RLewis wrote:Nije bit sto ja imam, nego mi samo smeta kad se izmisljaju neki glupi nazivi za stvari koje su sasvim normalne. Kako se onda kaze kad pali iz druge ;)
I nista osobno, jer sam taj izraz cuo puno, puno puta

Dobro, neću ovu "kritiku" doživjeti osobno, niti lično. Nego, dolazi li u obzir zamjena, june i motokultivator u zamjenu za to tvoje auto što mu ne treba ključ da ga upališ :shock: :? :D
Bakir1

#69 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by Bakir1 »

ne smijes kljuca "nanjet"
Great Cornholio

#70 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Bakir1 wrote:ne smijes kljuca "nanjet"
Motokultivator pali, a ne treba mu ni dugme ni ključ 8-) :lol:
eldžo

#71 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by eldžo »

I ja sam cuo da su najbolje boschove svjećice.. tako da..treba izabrati kvalitet :D

Vjerovatno cu mijenjati finger (neki to zovu leptir cini mi se) i razvodnu kapu i svjecice.. evo sad sam testirao rikverc uz najvece brdo koje sam mogao naci :D ide bez problema 8-)
goran16v

#72 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by goran16v »

eldžo wrote:I ja sam cuo da su najbolje boschove svjećice.. tako da..treba izabrati kvalitet :D

Vjerovatno cu mijenjati finger (neki to zovu leptir cini mi se) i razvodnu kapu i svjecice.. evo sad sam testirao rikverc uz najvece brdo koje sam mogao naci :D ide bez problema 8-)

Nema najbolje svjecice u tom smislu. Imas cjelu grupu svjecica koje su vrhunske kvalitete, a koja je nabolje zavis od auta i motora jer neki najbolje rade na Boschu (kod mene auto radi katastrofa), neki najbolje na NGK, neki na Densu, neki na Championu, a neki bogami kao svi stari automobili na Bosna Super. Imas auta koji rade kako treba isljucivo na original svjecicama.
drndalo

#73 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by drndalo »

Stavi one sto donose 5 KS, i naljepnicu za rezervoar, sportsku, od jos 5 KS... :thumbup:
dadoka84

#74 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by dadoka84 »

Eldžo moja bi ti preporuka bila da promjeniš, svjećice, finger, razvodnu kapu i kablove od svjećica.

Promijeni ili postavi novi filter za gorivo na dovodu goriva na karburator ako ga vec nema, te kod majstora provjeri u kakvom je stanju karburator i po potrebi ocisti, provjeri jesu li membrane citave i ima li necistoca u njemu. Provjeri i stanje rezervoara, ima li necistoca.

Kod starijih automobila kombinacija loseg prenosa struje do svjecice i zaprljanih vodova za gorivo zna biti super kombinacija za :izet:
Great Cornholio

#75 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

eldžo wrote:I ja sam cuo da su najbolje boschove svjećice.. tako da..treba izabrati kvalitet :D

To je inače odlika "dvojki", one bolje idu u rikverc nego naprijed, isto tako bolje idu uzbrdo, nego nizbrdo, bolje nego goranov bmw koji ima 33 godine :D
Post Reply