Pa nije bas takva situacija, to je kod mene vise hobi nego moranje, a za svaki dan imam ovo sto se uklapa ne starije od 15 god.Great Cornholio wrote:
Znači i ti sirotinja, ko i ja, pa moraš vozit' oldtajmera. Sirotinjo, i Bogu si teškaNego, treba ba zabriniti da se voze auta starija od 15 godina
![]()
Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
goran16v
#51 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
-
Great Cornholio
#52 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
Onda ti nisi sirotinja, voziš novo a skupljaš stara autagoran16v wrote:Pa nije bas takva situacija, to je kod mene vise hobi nego moranje, a za svaki dan imam ovo sto se uklapa ne starije od 15 god.Great Cornholio wrote:
Znači i ti sirotinja, ko i ja, pa moraš vozit' oldtajmera. Sirotinjo, i Bogu si teškaNego, treba ba zabriniti da se voze auta starija od 15 godina
![]()
-
530i
#53 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
Great Cornholio wrote:
Ako budeš mijenjao svjećice kupi one najkvalitenije "bosh -ove", jest da su najskuplje ( otprilike četiri puta skuplje od "kunkurencije" ali to je opravdano, vidjećeš kad stare zamijeniš njima, vidjećeš koliko će motor raditi tiše, koliko će bolje paliti, a biće i "jači".
Zaista?
-
Great Cornholio
#54 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
Provjereno. Umjesto nekih starih i nekvalitetnih svjećica kupiš nove i najkvalitenije i vidjećeš da će se desiti "čudo".530i wrote:Great Cornholio wrote:
Ako budeš mijenjao svjećice kupi one najkvalitenije "bosh -ove", jest da su najskuplje ( otprilike četiri puta skuplje od "kunkurencije" ali to je opravdano, vidjećeš kad stare zamijeniš njima, vidjećeš koliko će motor raditi tiše, koliko će bolje paliti, a biće i "jači".
Zaista?
-
530i
#55 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
Dobro, po čemu su te Bosch superiorne u odnosu na ostale?
-
Great Cornholio
#56 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
"švabo" je napravio golfa, pa mu "švabine" svjećice najviše odgovaraju, jest' da je i švabo u posljednje vrijeme počeo "fušerit" al' i dan danas fušeri mnogo manje nego što fušere "francuzi" , "Italijani" itd.530i wrote:Dobro, po čemu su te Bosch superiorne u odnosu na ostale?
-
530i
#57 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
A i čudilo bi me da voziš nešto drugo osim Nj.E. golfa 2. 
-
Great Cornholio
#58 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
Nemam dovoljno para da mogu vozit nešto drugo, a da se ne moram sekirat ako se šta pokvari, zbog toga što je do rezervnih dijelova vrlo lako dođi i zbog toga što su jeftini.530i wrote:A i čudilo bi me da voziš nešto drugo osim Nj.E. golfa 2.
Ako mi se popravi finansijsko stanje kupiću nešto novije, a to će najvjerovatnije opet biti neki polovni "njemac", i to najvjerovatnije opet Golf, al' sumnjam da će ovi noviji Golfovi moći tako dugo trajati kao što traju "dvojke", jer ova novija auta se namjerno prave da ne mogu dugo trajati, kao i telefoni, televizori itd.
- drndalo
#59 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
Ma jasta, 'ta ce japanci praviti svjecice, ko da znaju nesto o tome... Nek se oni drze svog Sony-a...
-
Great Cornholio
#60 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
drndalo wrote:Ma jasta, 'ta ce japanci praviti svjecice, ko da znaju nesto o tome... Nek se oni drze svog Sony-a...
-
RLewis
#61 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
moze li mi netko molim vas objasniti sto znaci "auto pali na pola kljuca"
Sent from my L920 Tapatalk
-
530i
#62 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
To je ona situacija kad ti otpadne pola ključa, pa ti ostane samo druga polovina....i onda auto pali (ako može da pali) na "pola ključa". Ja obično preferiram paljenje cijelim ključem.
-
Great Cornholio
#63 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
Nije to, kad se kaže da "auto pali na po' ključa", to znači da pali bez problema, bez puno "verglanja", ubaciš ključ u kontakt bravu, okrneš ga u desnu stranu i auto upali izprve530i wrote:To je ona situacija kad ti otpadne pola ključa, pa ti ostane samo druga polovina....i onda auto pali (ako može da pali) na "pola ključa". Ja obično preferiram paljenje cijelim ključem.
-
RLewis
#64 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
Aha, znaci kad budem prodavao auto da napisem pali na pola dugmeta. Hvala na infu
-
Great Cornholio
#65 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
Opa, imaš auto koje se pali na dugme, i L920 TapatalkRLewis wrote:Aha, znaci kad budem prodavao auto da napisem pali na pola dugmeta. Hvala na infu
-
Great Cornholio
#66 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
Koja je zadnja cijena, da vdim da li imam dovoljno, il' da prodajem june iz štale

-
RLewis
#67 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
Nije bit sto ja imam, nego mi samo smeta kad se izmisljaju neki glupi nazivi za stvari koje su sasvim normalne. Kako se onda kaze kad pali iz druge
I nista osobno, jer sam taj izraz cuo puno, puno puta
-
Great Cornholio
#68 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
Dobro, neću ovu "kritiku" doživjeti osobno, niti lično. Nego, dolazi li u obzir zamjena, june i motokultivator u zamjenu za to tvoje auto što mu ne treba ključ da ga upališRLewis wrote:Nije bit sto ja imam, nego mi samo smeta kad se izmisljaju neki glupi nazivi za stvari koje su sasvim normalne. Kako se onda kaze kad pali iz druge![]()
- Bakir1
#69 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
ne smijes kljuca "nanjet"
-
Great Cornholio
#70 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
Motokultivator pali, a ne treba mu ni dugme ni ključBakir1 wrote:ne smijes kljuca "nanjet"
- eldžo
#71 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
I ja sam cuo da su najbolje boschove svjećice.. tako da..treba izabrati kvalitet 
Vjerovatno cu mijenjati finger (neki to zovu leptir cini mi se) i razvodnu kapu i svjecice.. evo sad sam testirao rikverc uz najvece brdo koje sam mogao naci
ide bez problema 
Vjerovatno cu mijenjati finger (neki to zovu leptir cini mi se) i razvodnu kapu i svjecice.. evo sad sam testirao rikverc uz najvece brdo koje sam mogao naci
-
goran16v
#72 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
eldžo wrote:I ja sam cuo da su najbolje boschove svjećice.. tako da..treba izabrati kvalitet
Vjerovatno cu mijenjati finger (neki to zovu leptir cini mi se) i razvodnu kapu i svjecice.. evo sad sam testirao rikverc uz najvece brdo koje sam mogao naciide bez problema
Nema najbolje svjecice u tom smislu. Imas cjelu grupu svjecica koje su vrhunske kvalitete, a koja je nabolje zavis od auta i motora jer neki najbolje rade na Boschu (kod mene auto radi katastrofa), neki najbolje na NGK, neki na Densu, neki na Championu, a neki bogami kao svi stari automobili na Bosna Super. Imas auta koji rade kako treba isljucivo na original svjecicama.
- drndalo
#73 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
Stavi one sto donose 5 KS, i naljepnicu za rezervoar, sportsku, od jos 5 KS... 
- dadoka84
#74 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
Eldžo moja bi ti preporuka bila da promjeniš, svjećice, finger, razvodnu kapu i kablove od svjećica.
Promijeni ili postavi novi filter za gorivo na dovodu goriva na karburator ako ga vec nema, te kod majstora provjeri u kakvom je stanju karburator i po potrebi ocisti, provjeri jesu li membrane citave i ima li necistoca u njemu. Provjeri i stanje rezervoara, ima li necistoca.
Kod starijih automobila kombinacija loseg prenosa struje do svjecice i zaprljanih vodova za gorivo zna biti super kombinacija za
Promijeni ili postavi novi filter za gorivo na dovodu goriva na karburator ako ga vec nema, te kod majstora provjeri u kakvom je stanju karburator i po potrebi ocisti, provjeri jesu li membrane citave i ima li necistoca u njemu. Provjeri i stanje rezervoara, ima li necistoca.
Kod starijih automobila kombinacija loseg prenosa struje do svjecice i zaprljanih vodova za gorivo zna biti super kombinacija za
-
Great Cornholio
#75 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....
To je inače odlika "dvojki", one bolje idu u rikverc nego naprijed, isto tako bolje idu uzbrdo, nego nizbrdo, bolje nego goranov bmw koji ima 33 godineeldžo wrote:I ja sam cuo da su najbolje boschove svjećice.. tako da..treba izabrati kvalitet
Vjerovatno cu mijenjati finger (neki to zovu leptir cini mi se) i razvodnu kapu i svjecice.. evo sad sam testirao rikverc uz najvece brdo koje sam mogao naciide bez problema