Slike SARAJEVA i Cijena Slobode

NEOPLAN

#51 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode

Post by NEOPLAN »

Ekonomski_Napredak wrote:
NEOPLAN wrote:Najtuznije je sto ovakve teme pokrecu uglavnom oni dusebriznici koji su pretrpjeli uzas u Njemackoj, Australiji, Svedskoj i drugim strasnim zemljama, da huskaju jedne protiv drugih i ono malo ljudi sto je ostalo u ovoj napacenoj zemlji.
Ja - kao pokretac ove teme - nisam strahote genocida u Bosni prezivio kao ti u Holandiji, Svedskoj, Njemackoj, Austriji, Americi i drugim zemljama, nego sam od prvog do posljednjeg dana bio u Bosni gdje sam prezivio sve moguce strahote. Sta si ti radio/la tijekom rata? Jesi li se odmarala u Saint Louisu u Americi?
Prvo ja sam musko a ne zensko. Drugo cijeli rat sam proveo u Sarajevu i prosao sam sve ovo na slikama uzivo. I dozivio sam milion puta snajpersku paljbu, granatiranje, i gledao kako mi pucaju na brata, i x puta se naslusao prica kako mi je otac poginuo na Igmanu, i kupao se kisnicom, pio tu istu kisnicu prouhanu, i jeo jaje od tikvinog lista, pastetu od germe, hljeb od stocnih mekinja i slicne specijalitete, 1993 godinu sam pregladovao, izgubio sam dosta rodbine, prijatelja, kao dijete sam dozivio traume koje i dan danas uzimaju danak. I zato se poklopi i suti, nemoj meni o opsadi pricati.
Aspekt

#52 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode

Post by Aspekt »

Ekonomski_Napredak wrote:
O'zone wrote:Jeble Vas stolice!!!

Ove slike imaju imena i prezimena, nije bitno sa koje su stranice i koje su vjere, ovo su građani grada Sarajeva koji su svoj život izgubili u agresorskim napadima na grad. Ove slike trebaju da stoje i to ne ako link na album nego zalijepljenje na temu kad zaboravimo da nas podsjeti.
Dabogda ti zivio 100 godina. U tvom komentaru se prepoznaje da si covjek, sto bi mi rekli: ljudina. Da je bogdom u Bosni vise Bosnjaka kao ti, a manje ovih isfrustriranih Bosnjackih fukara koje pljuju po sebi i svojima, a uvlace se u dupe Jovanu i Ivici.

Svi vi koji ne odajete pocast braniocima Sarajeva, pogledajte te slike i otidjite im nekada na mezarja i proucite fatihu. Vrijeme je da pokazete malo postovanja prema onima koji su vas branili!

NITI SMIJEMO ZABORAVITI, NITI SMIJEMO OPROSTITI
Ja licno se ,, uvlacim ,, jovici i ivici :razz: a pljujem po tzv bosnjacima . Hocu reci da volim vise Ivana Sibera , Jovana Divjaka Dragana Vikica i mnoge druge nego bosnjacku fukaru koja nas je prodala , iznevjerila , ostavila opljackala , slagala , osiromasila itd . SDA fukara koja je pisala u poljski zahod i jela puru 4 puta dnevno sada pisa u zlatnu solju i jede kavijar . Alija prvi u bosnjaka je napravio drzavu za svog sina B za svog rodjaka Branokovica za svog rodijaka tihica itd .
ti si neprijatelj i dusmanin Bosne . ti si za bosnjakistan . Za bosnjakistan se zalaze i kardjic i dodik . ti si njihova raja a Ratko Mladic ti je komndant ! 100 % . to si ti . Imas li kokardu na celu ili istetoviranu u srcu . Shvati da si dusmanin Bosne i Hercegovine i moj krvni neprijatelj . Shvati . Bosna ima svoje medjunarodno priznate granice i onaj ko bi ih mijenjao je moj krvi neprijatelj . Sve najgore u zivotu ti zelim . Ratko :evil: :evil: :evil
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#53 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode

Post by Chmoljo »

MI SE ZALAŽEMO:

PROTIV mržnje, predrasuda ili bilo koje vrste nasilja;
PROTIV rasipanja Bošnjaka na “Bosance“, “Hercegovce” i “Muslimane,” jer takvo izjašnjavanje vodi ka procentualnom smanjenju zastupljenosti Bošnjaka u opštinama i gubljenju teritorija koje smo krvlju odbranili u ratu 1992-95;
PROTIV mješanih brakova, jer vode asimilaciji budućih pokoljenja iz tih brakova u druge etničke grupe, a BiH nemože opstati bez Bošnjaka;
PROTIV zaborava genocida nad Bošnjacima 1992–”95 i 1941–”45;
ZA afirmaciju bošnjačkog identiteta i bosanskog jezika;
ZA njegovanje običaja, kulture i historije Bošnjaka;
ZA jak i jedinstven bošnjački narod;
ZA povrat teritorija koje su Srbi ukrali Bošnjacima u istočnoj Bosni.
osim što se zalažeš za sve ovo iz okoline Venkuvera (ko pravi četnik, uživam pisati po Vuku), nego za svoje "ideje" koristiš slike koje smo svi manje više vidjeli uživo.

prizemno je igrati se sa emocijama raje koja je predeverala rat ovdje, zarad proturanja ideja Nedžada Latića i ostalih polupismenih prosvjetitelja. a možda još prizemnije, nabijanja posjeta na sajtu. svakako si otvorio već temu slikama Tomašice sa istog polupismenog sajta.

tema sa slikama Sarajeva postoji, starog, ratnog, prijeratnog, ovoga sad. kakvo god da je.

@Ekonomski_Napredak, ban. zbog promocije sajta, i zbog igranja sa našim emocijama zarad prizemnih ciljeva. ne dozvoljavam da ovako srozavate žrtve grada Sarajeva i grada Prijedora.

@Sequoia, isto ban. kloniraš li se opet, hladno ću ti pobrisati sve postove sa svih nickova i banovati ih.
Locked