Hemijski elementi u Kur'anu

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
NIN

#52 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by NIN »

Vipera bosniensis wrote:Hajde kako vi tumacite ovo, recimo

Radon (Rn) se jedino spominje u ajetu 20 suri zeljezo, nakon 86 slova, a radon(Rn) je 86 element u periodicnom sistemu

jeli ovo za vas slucajno ili smisljeno progrmirano u tekstu?
Problem kod ovog tvog konstrukta je cinjenica da se ovaj plemeniti i radioaktivni plin uopste ne spominje nigdje u Kuranu, a kamoli u toj suri i ajetu. Takodjer ono sto je bitno za radon je to sto je prvobitno nazvan nitonom. :D
Vipera bosniensis

#53 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by Vipera bosniensis »

NIN wrote:

Radon (Rn) se jedino spominje u ajetu 20 suri zeljezo, nakon 86 slova, a radon(Rn) je 86 element u periodicnom sistemu

Problem kod ovog tvog konstrukta je cinjenica da se ovaj plemeniti i radioaktivni plin uopste ne spominje nigdje u Kuranu, a kamoli u toj suri i ajetu. Takodjer ono sto je bitno za radon je to sto je prvobitno nazvan nitonom. :D
kako ne spominje jarane, R N jedno do drugog samo u ajetu 20

kopirano iz pretrazivaca nakon ukucaja slova RN
Image

samo se pokaze u ajetu 20 nakon 86 slova.to je tako ocito da nema nikakve sumnje da je ovo smisljeno uradjeno.

nema veze kako je on nazvan u pocetku mi ovdje gledamo kako je oficijalno privaceno i kako stoji u periodicnom sistemu.

ako sumnjas u ovo sto ti govorim imam jos nesto teze i jace gdje se svaka slucajnost iskljucuje, jeli jos sumnjas nakon svih tih dokaza da su hemijski elemeti progrmirani u jedinoj element suri u Kuranu?
NIN

#54 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by NIN »

Vipera bosniensis wrote:
NIN wrote:

kako ne spominje jarane, R N jedno do drugog samo u ajetu 20

kopirano iz pretrazivaca nakon ukucaja slova RN

samo se pokaze u ajetu 20 nakon 86 slova.to je tako ocito da nema nikakve sumnje da je ovo smisljeno uradjeno.
Hajde dobro, nego, ako dobro vidim, je li se kratica Rn zapravo nalazi u dvije odvoje rijeci?
gordA_lavicA

#55 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by gordA_lavicA »

Rijec Voda (Baher) je u Kur'anu pomenuta 32 puta , a rijec Zemlja (Barr) 13 puta. Ako ih saberemo dobicemo broj 45.
Sada nalazimo procentualnu zastupljenost rijeci Voda u ukupnom broju rijeci (Voda i Zemlja). Ona iznosi 32/45 x 100%=71.11111%
Procentualna zastupljenost riječi Zemlja u ukupnom broju rijeci Voda i Zemlja iznosi 28.8888888%
Odnos zemlje i vode na Zemlji iznosi bas ovoliko.
hrastov žižak

#56 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by hrastov žižak »

odlična tema! baš su mu zabavni ovi pokušaji :mrgreen:
Vipera bosniensis

#57 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

NIN wrote: Hajde dobro, nego, ako dobro vidim, je li se kratica Rn zapravo nalazi u dvije odvoje rijeci?
da, R je zadnje slovo rijeci kufar, dok N pocinje u rijeci nabatu
irac300

#58 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by irac300 »

Ovakve stvari inače koriste iluzionisti, najviše u trikovima s kartama. Mislim, ovdje se nema šta diskutovati, vješt iluzionista se može s brojkama i slovima igrati beskonačno. Sve ove ''dokaze'' iz kurana, možeš izvući i iz Ilijade i Odiseje, Rat i mir, Antigona, Doživljaji mačka Toše...itd, itd...sve ovisi koliko je neko vješt s brojevima.
fatamorgana

#59 Re: Hemijski elementi i ostala naucna cuda u Kur'anu

Post by fatamorgana »

Vipera bosniensis wrote:
NIN wrote:Daj nam suru s naglaskom na odredjene ajete gdje se spominju hemejski elementi. Ovo sto si postavio je nejasno i konfuzno zato bi bilo najbolje da kopiras ajet po ajet i naznacis gdje se spominje odredjeni element. Mozes recimo po jedan ajet s odredjenim elemntom po jednom postu. Tako ce biti preglednije i lakse za argumentovati.
jarane pa dao sam ....

Čim ovakvi vjernici počnu unaprijed pripremljenu temu po copy/paste sistemu da bi ostavili utisak navodno obrazovane osobe pa se onda sagovorniku kojeg ni ne poznaju obrate sa jarane odmah je jasno koliko je sati, 9 i 50, :wink:
Last edited by fatamorgana on 14/11/2013 22:50, edited 1 time in total.
NIN

#60 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by NIN »

Vipera bosniensis wrote:
NIN wrote: Hajde dobro, nego, ako dobro vidim, je li se kratica Rn zapravo nalazi u dvije odvoje rijeci?
E ovo sad je bas presmjesno! :lol:
Vipera bosniensis

#61 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

irac300 wrote:Ovakve stvari inače koriste iluzionisti, najviše u trikovima s kartama. Mislim, ovdje se nema šta diskutovati, vješt iluzionista se može s brojkama i slovima igrati beskonačno. Sve ove ''dokaze'' iz kurana, možeš izvući i iz Ilijade i Odiseje, Rat i mir, Antigona, Doživljaji mačka Toše...itd, itd...sve ovisi koliko je neko vješt s brojevima.
hajde nam onda izvuci iz tih knjiga i dokazao si da Kuran nije poseban onda :thumbup:
Vipera bosniensis

#62 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

NIN wrote:
Vipera bosniensis wrote:
E ovo sad je bas presmjesno! :lol:
ja neznam sta je smijesno.

sve je jasno ko dan.

a da mi reci jeli ovo smijesno

Image
Konsonanti N, T, R, N mozemo naci samo u ajetu 18:39, Neutron je tezi od elektrona 1,839 puta. Da nemislite da vas ovdje zafrkvam, evo sami provjerite , kopirajte slova NTRN, ن ترن i postirajte u trazi u opciji na ovoj stranici cijeli Kuran na arapskom
http://www.answering-christianity.com/c ... &B1=Search
Last edited by Vipera bosniensis on 14/11/2013 22:53, edited 1 time in total.
NIN

#63 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by NIN »

Vipera bosniensis wrote:
irac300 wrote:Ovakve stvari inače koriste iluzionisti, najviše u trikovima s kartama. Mislim, ovdje se nema šta diskutovati, vješt iluzionista se može s brojkama i slovima igrati beskonačno. Sve ove ''dokaze'' iz kurana, možeš izvući i iz Ilijade i Odiseje, Rat i mir, Antigona, Doživljaji mačka Toše...itd, itd...sve ovisi koliko je neko vješt s brojevima.
hajde nam onda izvuci iz tih knjiga i dokazao si da Kuran nije poseban onda :thumbup:
Ma nemoras nigdje dalje od foruma, evo, forumasica se u par minuta dosjetila ovoga:
Teea wrote:eto npr. @fatamorga(Na) ima 11 slova. Na (Natrijum) je 11 eliment u periodnom sistemu.Ako odbijemo NA u imenu @fatamorga(na) i citamo unazad izuzimajuci (na) ostaje 9 slova, F je deveto slovo a i F je deveti element u periodnom sistemu elemenata.
fato oduvjek si mi bio sumnjiv.
Odlicno! :thumbup:
belfy

#64 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by belfy »

znaci "programirani" su ovako:
1 . negdje se uzme jedno slovo, negdje vise, a u slucaju slicnih niklu (Ni) moze i s lijeva na desno, a ne kao ostali navedeni primjeri s desna na lijevo.
2. zatim od ta tri slucaja programiramo varijaciju gdje biramo:
a) slova od pocetka sure,
b) slova do kraja sure,
c) slova izmedju pominjanja "elemenata"
d) rijeci od pocetka sure,
e) rijeci do kraja sure,
f) rijeci izmedju pominjanja "elemenata"
3. uzimajuci primjer zeljeza u obzir mozemo prosiriti elemente i na izotope, pa proberemo neki koji bi mogao odgovarati
4. ako brojevi ipak ne odgovaraju onda se moze dodati broj naucnika koji je napravio otkrice
5. ako brojevi ipak ne odgovaraju onda se moze staviti godina otkrica
6. odaberemo da li smo zeljeli redni broj ili maseni broj elementa

jesam dobro shvatio metodu programiranja? ako jesam imao bih jos samo dva pitanja...
Last edited by belfy on 14/11/2013 23:01, edited 1 time in total.
fatamorgana

#65 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by fatamorgana »

Teea wrote:eto npr. @fatamorga(Na) ima 11 slova. Na (Natrijum) je 11 eliment u periodnom sistemu.Ako odbijemo NA u imenu @fatamorga(na) i citamo unazad izuzimajuci (na) ostaje 9 slova, F je deveto slovo a i F je deveti element u periodnom sistemu elemenata.
Ma nemoj pred svima, :wink:
fatamorgana

#66 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by fatamorgana »

NIN wrote:Ako nije problem, mozes li mi pojedinacno i kratko odgovoriti na sljedeca pitanja?

1. Gdje je zeljezo (Fe) po kojem je nazvana sura?
2. Zasto nije sura 26. ili zasto Fe nije na 57. mjestu periodicnog sistema - zar ne bi ovo bilo kudikamo uvjerljivije?
3. Ili recimo ugljik (C) na kojem se sav zivot kojeg znamo zapravo bazira?
4. Ili recimo, zasto nema helij (He) koji je jedan od najboljih primjera geneze novog elementa u prirodi - nase Sunce?
5. Zasto nema aluminija (Al) ako u obzir uzmemo ime boga - Alah?
6. Otkud to da nije pomenut kalcij (Ca) koji je najzastupljeniji metal u nasem tijelu i bez kojeg ne bi mogli zivjeti?
Nema ni vitamina C na listi ....
belfy

#67 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by belfy »

NIN wrote:
Vipera bosniensis wrote:
Ma nemoras nigdje dalje od foruma, evo, forumasica se u par minuta dosjetila ovoga:
Odlicno! :thumbup:
NINe, NINe, kad sam ja ovakav dokaz stavio jednom od ovakvih padobranaca ti si izbrisao kompletnu temu. tada sam na isti nacin iskoristio nik padobranca koji je zastupao nesto slicno. zato ne volim brisanje tema. barem mozes kopirati sta si rekao da ne pises ponovo. ali ajde de. :)
irac300

#68 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by irac300 »

Vipera bosniensis wrote:
Napisah li ja za sebe da sam matematičar? Govorim uopšteno, da se s brojevima može manipulisati kako ko želi, samo treba biti vješt u tome. Malo čitanja s razumjevanjem nije na odmet.
fatamorgana

#69 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by fatamorgana »

NIN wrote:
Vipera bosniensis wrote:kad mi nadjes slovo C u arapskom onda cemo potraziti :D
hehe... pa sta cemo sad s ovim? :D

Nego, sta bi sa prijasnjih nekoliko nikova? :D
Joko Ono? :wink:
Vipera bosniensis

#70 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Objasnite mi jos i ovo pored svih tih gore hemijski elemenata

kako to da slova NTRN (neutron) jedino se spominju u ovoj konstrukciji samo u ajetu 18:39, a nauka kaze da je Neutron tezi od elektrona 1,389 puta, samo u jednom ajetu od 6236 ajeta u cijelom Kuranu?

kako to da slova B(P)RTN , arapi nemaju P pa koriste B, tacno konsonanti poredani za proton kao u neutron, samo sto je proton spomenut u ajetu 18:37 a proton je tezi od elektrona 1,837 puta?

kako to da se samo u ajetu 18:65 DNA spominje 3 puta, samo u jednom ajetu od 6236 ajeta u cijelom Kuranu, a nauka DNA pocela 1865 godine od naucnika Mendela?

jeli i ovo slucajnost mozda

jeli vam ovo slucajnost mozda, rijec Television, konsonanti T,L,E,V,S,N u tacnom reddslijedu se spominju u suri koja govori o prenosanju slike ili materije u jednoj sekundi na razdaljinu od 2000 km?

jeli vam ovo slucajnost, Venus/Venera se spominje 3 u formaciji, V, elif, N, elif, S

izmedju prvog i drugog puta kad se spominje rijec venus/venera ima 243 ajeta, a znamo da Venus treba 243 dana da se okrene oko svoje ose, a zadnji put kad se spominje je u ajetu 17:7, sta je specijalno sa tim, pa Venus ima nagib 177 stepeni , dok zemlja ima nagib 23 stepena.

Jei vam to slucajnost mozda?

idemo dalje

Mars se spominje prvo u 44 pa onda opet nakon jednog ajeta, u 45 ajetu, Marsu treba samo jedan dan da se okrene oko svoje ose. i ne samo to, Mars i njegov satelit Deimos se zajedno spominju samo u suri Pjescane dine (Al-Ahkaf) a kad pomislimo na Mars onda nam pjescane dine u glavi i prasina.

Ili rijec Hallj, odmah do rijeci Kevkeb sto znaci astronomski objekat na arapskom, nalazi se u ajetu 76 , a znamo da Hallejeva kometa ima orbitu od 76 godina, jeli vam i ovo mozda slucajnost.

Ili recimo Rijec Petrol B(P)T,R,L nalazi se do 3 rijeci, "u tminama zemlje"

Ili mozda rijec Retina(mreznjaca) nalazi se u ajetu koji govori o vidu.

Ili mozda rijec hemoglobin, konsonanti poredani H,M,G,L,B,I,N odmah do oznake Fe, a znamo da hemoglobin sadrzi zeljezo, a oznaka za zeljezo je Fe.

jeli sve ovo mozda slucajnost????
Last edited by Vipera bosniensis on 15/11/2013 00:01, edited 1 time in total.
fatamorgana

#71 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by fatamorgana »

Vipera bosniensis wrote:Objasnite mi jos i ovo pored svih tih gore hemijski elemenata
Haj' ti nama prvo objasni koju su to tvoji prethodni nickovi?

I jeli možda slučajnost što ih stalno mijenjaš? :lol:
kerima1

#72 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by kerima1 »

fatamorgana wrote:
Vipera bosniensis wrote:Objasnite mi jos i ovo pored svih tih gore hemijski elemenata

Daj Fatam,ti ih imas garant 20-et najmanje ovdje!!
Lavabo

#73 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by Lavabo »

Čačkalica is back on the track, tenenene Baaatmaaan!
fatamorgana

#74 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by fatamorgana »

kerima1 wrote:
fatamorgana wrote:

Daj Fatam,ti ih imas garant 20-et najmanje ovdje!!
Ma ja ih imam 99, k'o onaj vaš, :wink:
kerima1

#75 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by kerima1 »

Ma ja ih imam 99, k'o onaj vaš,
Imas vjerujem,zato suti. :)
Locked