Riječi su isto kao i gomile ljudi, nije nužno znati za sve. Odaberi za sebe samo one prave.Lakat Jebić wrote:lakse reci vehabiji da nema boga, nego ljubitelju azre da ti azra nije nesto
Što bi rekao Johnny
Moderator: _BataZiv_0809
Riječi su isto kao i gomile ljudi, nije nužno znati za sve. Odaberi za sebe samo one prave.Lakat Jebić wrote:lakse reci vehabiji da nema boga, nego ljubitelju azre da ti azra nije nesto
TheWatcher wrote:"Pametni ljudi ubiru profit a cijela klima je otišla u pizdu materinu. Previše nas je na sceni. Ja sam inteligentan, a ne pametan. Pametni rade za opću guzicu, a inteligentni samo za svoju." (Rock Express, 1999.)
"Prosto mi je neugodno, ja živim ovdje, nisam tu… Što ću sad zajebavat raju, ja sam s tim prostorima povezan još samo jezikom. Jebo te taj jezik, to je ostalo, ali će se izgubiti. Ma, ne da mi je neugodno, nego ne želim da ispadnem neki arbitar… ja sam tu čist i pred Bogom i pred ljudima… ja sam sve uradio i iskorišten sam… Ma, porazila me je ta glupost. Žena mi je rekla da je gledala Karadžića na televiziji i njemu su aplaudirali, možda ti isti koji su prije meni. Šta da sad ja radim, da mi se opet sutra aplaudira?! Ti isti ljudi? A ja sam svih tjerao na razmišljanje… Ma neću više, bilo pa prošlo, ionako je sve uzalud." (septembar 1993.)
Taman tako.Lakat Jebić wrote:lakse reci vehabiji da nema boga, nego ljubitelju azre da ti azra nije nesto
Evo ja cu ti postaviti pjesmu pa malo probaj dokucitiIt_is_a_Leclerc wrote:Taman tako.Lakat Jebić wrote:lakse reci vehabiji da nema boga, nego ljubitelju azre da ti azra nije nesto
Tim više što se u narodu ukorijenilo razmišljanje da je sve što zvuči komplikovano, što ne razumijemo ili je apstraktno, mora biti pametno. Evo, neko je stavio pjesmu neku dotičnog. Level - Dara Sekulić, barem po mom mišljenju.
Tipičan izgovor ljudi koji imaju grozan ukus.It_is_a_Leclerc wrote:Nemojte mi reći da mislite da je Dara Sekulić folk zvijezda ?! Pliz, nemojte mi to reći...
A čovjek bi rekao da štovaoci jednog takvog poete kakav je Štulić poznaju barem osnovne jugoslovenske pjesnike 20. stoljeća.
Elem. Da ne offtopičarim dalje. Komparacije i dalje stoji. Dotična, kao i Štulić, piše pjesme u kojima je sve živo komplikovano, dubokoumno, sa naglašenom dramatičnom poetičnošću... Ne sviđa mi se ni jedno ni drugo. I tako će i ostati.
S obzirom da se o ukusima i dalje ne raspravlja, ne bih dalje da produbljavamo raspravu.
dale, dale.....ali o ukusima se doista ne raspravljadale cooper wrote:Tipičan izgovor ljudi koji imaju grozan ukus.It_is_a_Leclerc wrote:
S obzirom da se o ukusima i dalje ne raspravlja, ne bih dalje da produbljavamo raspravu.![]()
Pa dobro. Može se i tako postaviti. Međutim, ja vas neću nikad nagovoriti da umjesto pseudopoezije, počnete čitati pravu. Niti ćete vi mene ubjediti da je Štulić neki veliki poetski boem, Bodler glavom i bradom, i pjesničkim perom. Pa da me ne proglasite za trolla, bolje se preventivno udaljitidale cooper wrote:Tipičan izgovor ljudi koji imaju grozan ukus.It_is_a_Leclerc wrote:Nemojte mi reći da mislite da je Dara Sekulić folk zvijezda ?! Pliz, nemojte mi to reći...
A čovjek bi rekao da štovaoci jednog takvog poete kakav je Štulić poznaju barem osnovne jugoslovenske pjesnike 20. stoljeća.
Elem. Da ne offtopičarim dalje. Komparacije i dalje stoji. Dotična, kao i Štulić, piše pjesme u kojima je sve živo komplikovano, dubokoumno, sa naglašenom dramatičnom poetičnošću... Ne sviđa mi se ni jedno ni drugo. I tako će i ostati.
S obzirom da se o ukusima i dalje ne raspravlja, ne bih dalje da produbljavamo raspravu.![]()
Šta onda godinama rade muzički, filmski i ostali art kritičari?shmizlica wrote:dale, dale.....ali o ukusima se doista ne raspravljadale cooper wrote:Tipičan izgovor ljudi koji imaju grozan ukus.It_is_a_Leclerc wrote:
pomalo serendaju po svakomedale cooper wrote:
Šta onda godinama rade muzički, filmski i ostali art kritičari?
Ovdje je ipak riječ prvenstveno o rock muzici spojenoj sa poezijom. I nema istu funkciju kao čista poezija.It_is_a_Leclerc wrote:Pa dobro. Može se i tako postaviti. Međutim, ja vas neću nikad nagovoriti da umjesto pseudopoezije, počnete čitati pravu. Niti ćete vi mene ubjediti da je Štulić neki veliki poetski boem, Bodler glavom i bradom, i pjesničkim perom. Pa da me ne proglasite za trolla, bolje se preventivno udaljitidale cooper wrote:Tipičan izgovor ljudi koji imaju grozan ukus.It_is_a_Leclerc wrote:Nemojte mi reći da mislite da je Dara Sekulić folk zvijezda ?! Pliz, nemojte mi to reći...
LSD wrote:.nemojte mi samo price da je Johnny vanvremenski, van okvira i vas svih šablona (što je omiljena teza svih fanova Azre)....jest al u qvidimo u zadnjih 20 godina koliko je van svih šema....nigdje ga na mapi....negdje u holandiji živi na marginama i u anonimnosti.
madner wrote:Samo da je pisao lakse pjesme
Ponekad, ali isto tako su i jako potrebni.shmizlica wrote:pomalo serendaju po svakomedale cooper wrote:
Šta onda godinama rade muzički, filmski i ostali art kritičari?![]()
ne slažemo se uvijek