Slazem se, dugorocno se isplati samo ucenje sa razumijevanje.Euridika wrote:Ja sam imala prosjek iznad 9 (dok sam bila student) i praktikovala sam učenje s razumijevanjem počev od kraja prve godine faksa pa do završne (pete) godine. Tokom prve godine (većim dijelom) sam štrebala, ali ta godina i jeste 'najteža', gradivo je najobimnije i općenito, pa to poprilično otežava sistem učenja s razumijevanjem. Štrebanje se ne isplati dugoročno, barem ne za faks koji sam ja završila (ETF).
Cak pomaze i kod bubajucih fakulteta tipa Pravo, Filozofija itd.
Moja hamsa koja je za razliku od mene puno veci klikeras/logicar
Ja npr. koji sam se napatio sa Fin. racunovodstvom sam taj ispit dugo rastezao i polagao ali sad poslije toliko godina u razgovoru sa racunovodjama iz firmi potpuno ravnopravno mogu da diskutujem probleme ili neke promjene na racunima jer sam taj ispit na kraju spremio sa razumijevanjem a ne na brzinu pa neke stele koje rade u racunovodstvima po javnim firmama mogu prepravljati kad izjave da princip dvojnog knjigovodstva znaci bukvalno kopiranje istog racuna 2 puta ala backup podataka a u biti znaci princip da se jedna promjena knjizi na 2 razlicita racuna, jedan dugovno i jedan potrazno.