Prolazak kroz crveno - novi hit?
- sorcerer
#52 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?
svaki dan se vozim i svaki dan mi se to desava u razlicito vrijeme ,nebitno da li je spica ili ne,obicno voze 40 ,cak i 30km/huskrsno_respo wrote:koliko si puta dosao u situaciju da u sve 3 trake paralelno ljudi voze 40-50km/h
opet kazem 50 i nije sporo koliko se zeli prikazati
tako da redovno moram stat na nekoliko crvenih na kojima ne bi morao stajati da se krecem 60 km/h
- xamp
#53 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?
Meni se to jako cesto desava.uskrsno_respo wrote:jbg mi onda kao da ne vozimo po istom gradu
ja vozim izmedju 50-60
i nikad ama bas nikad nisam naisao na situaciju da ispred mene trojica u 3 trake voze 40 paralelno
- Dozer
#54 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?
@respo
Haj' priznaj da je i tebi sega ovo sto si napisao
Ne pricam ja o trkanju po cesti u gradu, nego o normalnoj voznji po ogranicenju brzine, a koja nece ni usporavati, a samim tim ni ugrozavati kompletan saobracaj.
A takvi vozaci rade upravo to - ugrozavaju kompletan saobracaj jer, kada samo 1 vozi 50 ili 40 na glavnoj dzadi, ostali ga pocinju zaobilaziti, a to onda uslovljava kocenje drugih vozaca u susjednoj traci. Tako se usporava saobracaj u sve 3 trake, a o rastucoj nervozi da i ne pricamo, sto onda vodi sudarima...
A vozeci 60-65 hvata se zeleni val od Vjecne vatre do Ilidze, i obratno, uz potrebu malog ubrzanja na 70 radi hvatanja zelenog na "stoperu" na Otoci.
Haj' priznaj da je i tebi sega ovo sto si napisao
Ne pricam ja o trkanju po cesti u gradu, nego o normalnoj voznji po ogranicenju brzine, a koja nece ni usporavati, a samim tim ni ugrozavati kompletan saobracaj.
A takvi vozaci rade upravo to - ugrozavaju kompletan saobracaj jer, kada samo 1 vozi 50 ili 40 na glavnoj dzadi, ostali ga pocinju zaobilaziti, a to onda uslovljava kocenje drugih vozaca u susjednoj traci. Tako se usporava saobracaj u sve 3 trake, a o rastucoj nervozi da i ne pricamo, sto onda vodi sudarima...
A vozeci 60-65 hvata se zeleni val od Vjecne vatre do Ilidze, i obratno, uz potrebu malog ubrzanja na 70 radi hvatanja zelenog na "stoperu" na Otoci.
- P308
#55 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?
Magla je, smanjena vidljivostsorcerer wrote:smeta meni al ne mogu obici kad je masa takvih debila rasporedjena po sve 3 trake .sta predlazes?uskrsno_respo wrote:ako ti smeta sto neko vozi 40-50 na glavnoj
upalis zmigavac i zaobidjes
al tih 50 nije sporo kao sto zelis reci
normalno da je sporo jer me zbog takve voznje hvata svako crveno...
- sorcerer
#56 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?
ljeti po danu nema magle ....
-
shandrprcSA
#57 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?
nekad postavljao na nekoj od tema...
- P308
#58 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?
Sto se nerviras, stici ces gdje planiras i kad vozis 100 i kad vozis 50sorcerer wrote:ljeti po danu nema magle ....
- sorcerer
#59 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?
ja brzu voznju volim samo u kontrolisanim uslovima ,a grad to nije sigurno...P308 wrote:Sto se nerviras, stici ces gdje planiras i kad vozis 100 i kad vozis 50sorcerer wrote:ljeti po danu nema magle ....I ja volim brzu voznju, ali se ne nerviram zbog toga. Otici ce ti zivci prerano
ne vozim nikad brze od 60-70 po gradu,ali mrzim da kocim i da stajem ,stalno saltam zbog nekih debila koji ne znaju voziti i stvaraju guzvu .sve me to kosta ,bespotrebno trosim plocice,diskove ,lamelu,cilindre kvacila i sl.
- sorcerer
#60 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?
ljeto-zima uvijek je isto,ne mijenja se bas nista ,sem sto zimi ta brzina iznosi 20km/h nize nego ljeti....
- agent_zero
#61 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?
Svakodnevno svjedočim istom debilizmu na rasksnici kod higijenskog.
Policija ništa ne radi, a da se mene pita za svaki prelazak kroz crveno uzimanje vozačke mjesec dana, bez ikakvog prava na prigovor/žalbu
Policija ništa ne radi, a da se mene pita za svaki prelazak kroz crveno uzimanje vozačke mjesec dana, bez ikakvog prava na prigovor/žalbu
- Dozer
#62 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?
Ja, recimo, obozavam one sto mi se uvale na semaforu za skretanje lijevo, i to ulete ispred semafora i onda gledaju u retrovizor kad ce krenuti ovi iza njih.
Oni su mi poslastica, pogotovo jer se, po pravilu, radi o celavim balavcima kojima je babo dao bijesno auto, ili su u totalnoj suprotnosti, u Gogi 2, ali sirih guma
("Napucan")
E, takve najcesce cekam ne bi li naisao tramvaj koji hvata kraj svog prolaza (zelenog), i onda trznem kao da krecem.
Sad ce duzebriznici reci "ti nisi normalan, neko ce poginuti", bla, bla.
Paaa...sto se mene tice, ovakvi majmuni su svakako visak na cesti, i po sve ostale u saobracaju najbolje je da ovakvi sto prije "izlape".
Ovo mi se desilo opet prije nekih 20 dana (po ko zna koji put). Balo od 22-23, s trebicom, Audi 4, alu felne, siroke gume, i zviz pred mene i ispred semafora na Malti. Posto napamet znam kad se koji semafor u gradu pali, sacekam do 5-6 sec prije mog zutog, i trznem se kao da krecem (nazalost, nije bilo tramvaja
).
Mamlaz se odmah ispali, ali onda skonta da je zajeb i zakoci, a zakocio je sa pola haube na sinama
. Da je isao tramvaj - ode Audi 
I tegli on rucnu, kako to samo takvi likovi znaju, otvara vrata i izlazi da meni, kao, @ebe majku, sta li...
Naravno, izlazim odmah i ja (zeleno se vec pali, ovi iza pocinju trubit, ali prestaju cim vidjese izlaske
), a balo kako ugleda mojih skoro 2m i 100kg i skonta da mi je do ramena, samo otrese "prijeteci" rukom, dreknu "zapamtio sam te", i brze-bolje nazad u svoje auto i po gasu.
E sad, posto je meni odavno fitilj dosta kratak na takve idiote, a pod haubom imam konja vise od njega, zaletim se za njim i stignem ga kod Elektroprivrede i nabijem na prosirenje s desne strane. Naravno, zena mi u autu zvoca cijelo vrijeme "pusti budalu", "jebo te on", "vidis da je nekakav balavac", bla ,bla,bla
. Elem, posto sam ga autom zagradio na drotovski nacin i nije imao kud, ja izdjem, a on se zakljuc'o i hvata se za telefon. Valjda da zove muriju
. Bi mi mrsko da mu razbijam prozor i izvlacim napolje za onu celavu kockastu glavu, pa sam mu samo kroz prozor rekao da sam sad ja zapamtio njega.
Vidim ga opet prije neki dan, na istom semaforu, uredno stoji u koloni
Oni su mi poslastica, pogotovo jer se, po pravilu, radi o celavim balavcima kojima je babo dao bijesno auto, ili su u totalnoj suprotnosti, u Gogi 2, ali sirih guma
E, takve najcesce cekam ne bi li naisao tramvaj koji hvata kraj svog prolaza (zelenog), i onda trznem kao da krecem.
Paaa...sto se mene tice, ovakvi majmuni su svakako visak na cesti, i po sve ostale u saobracaju najbolje je da ovakvi sto prije "izlape".
Ovo mi se desilo opet prije nekih 20 dana (po ko zna koji put). Balo od 22-23, s trebicom, Audi 4, alu felne, siroke gume, i zviz pred mene i ispred semafora na Malti. Posto napamet znam kad se koji semafor u gradu pali, sacekam do 5-6 sec prije mog zutog, i trznem se kao da krecem (nazalost, nije bilo tramvaja
Mamlaz se odmah ispali, ali onda skonta da je zajeb i zakoci, a zakocio je sa pola haube na sinama
I tegli on rucnu, kako to samo takvi likovi znaju, otvara vrata i izlazi da meni, kao, @ebe majku, sta li...
Naravno, izlazim odmah i ja (zeleno se vec pali, ovi iza pocinju trubit, ali prestaju cim vidjese izlaske
E sad, posto je meni odavno fitilj dosta kratak na takve idiote, a pod haubom imam konja vise od njega, zaletim se za njim i stignem ga kod Elektroprivrede i nabijem na prosirenje s desne strane. Naravno, zena mi u autu zvoca cijelo vrijeme "pusti budalu", "jebo te on", "vidis da je nekakav balavac", bla ,bla,bla
- sorcerer
- xamp
#64 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?
Evo sinoc narucih onu kameru... Jedva cekam da dodje i po pocnem snimat... Mogao bih napravit svoj youtube kanal jer svakodnevno vidjat kretene na ulici... 
@Dozer
Prejako xD Jest mi malo seljacki sto si izasao iz auta, al neka vala.. Treba i to nekad
@Dozer
Prejako xD Jest mi malo seljacki sto si izasao iz auta, al neka vala.. Treba i to nekad
-
mahalas505
#65 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?
Nije covjek prvi izasao.xamp wrote:Evo sinoc narucih onu kameru... Jedva cekam da dodje i po pocnem snimat... Mogao bih napravit svoj youtube kanal jer svakodnevno vidjat kretene na ulici...
@Dozer
- xamp
#66 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?
Nema veze.mahalas505 wrote:Nije covjek prvi izasao.xamp wrote:Evo sinoc narucih onu kameru... Jedva cekam da dodje i po pocnem snimat... Mogao bih napravit svoj youtube kanal jer svakodnevno vidjat kretene na ulici...
@Dozer
- sorcerer
#67 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?
ma nije seljacki,neka je izasao,mnogo ima nakurcenih balavaca koji misle da mogu svakome srat i glumit mangupe
- Dozer
#68 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?
Pa s majmunom ne mozes drugacije, jebi ga...
Imao sam ja prije 2-3 godine i scenu s utokom na semaforu. Slicna situacija, samo sto je ovaj put kocko stajao na zelenom za skretanje lijevo i balavio se s curom. Ja svirnem kratko, ne ono dugo i nervozno, samo da mu "javim" da je zeleno, a njegova reakcija bi slicna ovom mazlovu od maloprije. Teglenje rucne (i ja sam je cuo u svom autu kako krci), "siloviti" izlazak i brzi "zajebani" hod do mene.
Cim je izasao ja postavim svoju lijevu ruku duzinom otvorenog prozora (ljeto bilo), a nisam ni pokusao izaci. Pretpostavljao sam da ce mi se mamlaz unijeti u facu i rondat', a onda bih ga hladno mazn'o za vugla, digao prozor i odvukao jedno 500m odatle, glavnom dzadom.
Ali, on ne uradi to, nego kad je bio metar od mene poteze TT-jca ispod majice. Na njegovu zalost, nije znao da je oruzje moj hobi vec skoro 30 godina i da vrlo dobro znam svaki milimetar na maltene svemu, a pogotovo na TT-jcu, i da znam da on ne moze okinuti ako mu oroz/udarac/cekic nije nategnut. A on ga nije nategao. Doduse, svejedno bi mu bilo, ali ovako meni jos lakse
.
Elem, cim mi je krenuo gurnuti utoku prema licu, fino mu lijevom rukom uhvatim pistolj i povucem mu ruku unutra, u auto, a desnom mu onda drotovskom metodom iscupam pistolj iz ruke. Ide tu i zavrtanje prsta na obaracu, najcesce i lom istog, ali nije mu se to desilo jer je labavo drzao (steta...
).
Odmah repetiram (nije ni imao metak u cijevi) i okrenem njemu u pluca.
Steta sto nisam imao kameru da se to snimi, njegova faca mislim... Izgledao je isto k'o dijete na tuti, samo sto nije poceo plakati (sto od bola zgloba, sto od straha, sto od muke
).
Onda je krenuo pomirljivim tonom "u dure haveru, jaci si...", "izvini, jebi ga, prenijelo me", "eto, uzmi okvir, a daj mi utoku i odo' ja...". Naravno, utoku nije dobio nazad nego sam je dao haveru u muriji, ali ga nisam prijavio (tablice mu imam zapisane i danas)
.
Imao sam ja prije 2-3 godine i scenu s utokom na semaforu. Slicna situacija, samo sto je ovaj put kocko stajao na zelenom za skretanje lijevo i balavio se s curom. Ja svirnem kratko, ne ono dugo i nervozno, samo da mu "javim" da je zeleno, a njegova reakcija bi slicna ovom mazlovu od maloprije. Teglenje rucne (i ja sam je cuo u svom autu kako krci), "siloviti" izlazak i brzi "zajebani" hod do mene.
Cim je izasao ja postavim svoju lijevu ruku duzinom otvorenog prozora (ljeto bilo), a nisam ni pokusao izaci. Pretpostavljao sam da ce mi se mamlaz unijeti u facu i rondat', a onda bih ga hladno mazn'o za vugla, digao prozor i odvukao jedno 500m odatle, glavnom dzadom.
Ali, on ne uradi to, nego kad je bio metar od mene poteze TT-jca ispod majice. Na njegovu zalost, nije znao da je oruzje moj hobi vec skoro 30 godina i da vrlo dobro znam svaki milimetar na maltene svemu, a pogotovo na TT-jcu, i da znam da on ne moze okinuti ako mu oroz/udarac/cekic nije nategnut. A on ga nije nategao. Doduse, svejedno bi mu bilo, ali ovako meni jos lakse
Elem, cim mi je krenuo gurnuti utoku prema licu, fino mu lijevom rukom uhvatim pistolj i povucem mu ruku unutra, u auto, a desnom mu onda drotovskom metodom iscupam pistolj iz ruke. Ide tu i zavrtanje prsta na obaracu, najcesce i lom istog, ali nije mu se to desilo jer je labavo drzao (steta...
Steta sto nisam imao kameru da se to snimi, njegova faca mislim... Izgledao je isto k'o dijete na tuti, samo sto nije poceo plakati (sto od bola zgloba, sto od straha, sto od muke
Onda je krenuo pomirljivim tonom "u dure haveru, jaci si...", "izvini, jebi ga, prenijelo me", "eto, uzmi okvir, a daj mi utoku i odo' ja...". Naravno, utoku nije dobio nazad nego sam je dao haveru u muriji, ali ga nisam prijavio (tablice mu imam zapisane i danas)
-
mahalas505
#69 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?
Da nije Laki bioDozer wrote:Pa s majmunom ne mozes drugacije, jebi ga...
Ali, on ne uradi to, nego kad je bio metar od mene poteze TT-jca ispod majice. Na njegovu zalost, nije znao da je oruzje moj hobi vec skoro 30 godina i da vrlo dobro znam svaki milimetar na maltene svemu, a pogotovo na TT-jcu, i da znam da on ne moze okinuti ako mu oroz/udarac/cekic nije nategnut. A on ga nije nategao. Doduse, svejedno bi mu bilo, ali ovako meni jos lakse.
Elem, cim mi je krenuo gurnuti utoku prema licu, fino mu lijevom rukom uhvatim pistolj i povucem mu ruku unutra, u auto, a desnom mu onda drotovskom metodom iscupam pistolj iz ruke. Ide tu i zavrtanje prsta na obaracu, najcesce i lom istog, ali nije mu se to desilo jer je labavo drzao (steta...).
Steta sto nisam imao kameru da se to snimi, njegova faca mislim... Izgledao je isto k'o dijete na tuti, samo sto nije poceo plakati (sto od bola zgloba, sto od straha, sto od muke).
Onda je krenuo pomirljivim tonom "u dure haveru, jaci si...", "izvini, jebi ga, prenijelo me", "eto, uzmi okvir, a daj mi utoku i odo ja...". Naravno, utoku nije dobio nazad nego sam je dao haveru u muriji, ali ga nisam prijavio (tablice mu imam zapisane i danas).
- Dozer
#70 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?
Pojma nemam ko je bio, meni su svi ti kockasti napumpani frikovi isti. K'o da ih neko negdje stanca u kakvim kalupima... i fizicki i mentalno...
- muha_sa
#71 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?
Dozer wrote:Ja, recimo, obozavam one sto mi se uvale na semaforu za skretanje lijevo, i to ulete ispred semafora i onda gledaju u retrovizor kad ce krenuti ovi iza njih.
Oni su mi poslastica, pogotovo jer se, po pravilu, radi o celavim balavcima kojima je babo dao bijesno auto, ili su u totalnoj suprotnosti, u Gogi 2, ali sirih guma("Napucan")
![]()
Ovo mi se desilo opet prije nekih 20 dana (po ko zna koji put). Balo od 22-23, s trebicom, Audi 4, alu felne, siroke gume, i zviz pred mene i ispred semafora na Malti. Posto napamet znam kad se koji semafor u gradu pali, sacekam do 5-6 sec prije mog zutog, i trznem se kao da krecem (nazalost, nije bilo tramvaja).
Mamlaz se odmah ispali, ali onda skonta da je zajeb i zakoci, a zakocio je sa pola haube na sinama. Da je isao tramvaj - ode Audi
Naravno, izlazim odmah i ja (zeleno se vec pali, ovi iza pocinju trubit, ali prestaju cim vidjese izlaske), a balo kako ugleda mojih skoro 2m i 100kg i skonta da mi je do ramena, samo otrese "prijeteci" rukom, dreknu "zapamtio sam te", i brze-bolje nazad u svoje auto i po gasu.
E sad, posto je meni odavno fitilj dosta kratak na takve idiote, a pod haubom imam konja vise od njega, zaletim se za njim i stignem ga kod Elektroprivrede i nabijem na prosirenje s desne strane. Naravno, zena mi u autu zvoca cijelo vrijeme "pusti budalu", "jebo te on", "vidis da je nekakav balavac", bla ,bla,bla. Elem, posto sam ga autom zagradio na drotovski nacin i nije imao kud, ja izdjem, a on se zakljuc'o i hvata se za telefon. Valjda da zove muriju
. Bi mi mrsko da mu razbijam prozor i izvlacim napolje za onu celavu kockastu glavu, pa sam mu samo kroz prozor rekao da sam sad ja zapamtio njega.
ovaj ce slinavac drugi put dobro razmislit prije neg se opet pocne kurcit
- Dozer
#72 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?
Ako je cesta bez snijega, ili ako nije mokra i minus, onda je isto kao i ljeti i nema potrebe za 40-50 tamo gdje je ogranicenje 60. Ali, drugi par rukava je to sto masa vozaca/ica jednostavno nemaju osjecaj za cestu, ne osjete je, nisu sigurni ni u sebe, a jos manje u svoje vozilo, a o orijentaciji u prostoru da ne pricamo...
-
L u c i f e r
#73 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?
Crveno je novo zeleno. 
- insomnia78
#74 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?
Znači voziš ko peMzioneruskrsno_respo wrote:kao sto rekoh iznad zimi smanjim oko 50 otprilikesorcerer wrote:ljeto-zima uvijek je isto,ne mijenja se bas nista ,sem sto zimi ta brzina iznosi 20km/h nize nego ljeti....
srecom ne vozim mnogo zimi pa ne znam kako drugi voze
opet kazem 40-50 zimi i nije sporo kao sto zelite prikazati
dokaz vam je tema noc sudara ili kako vec
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Dozer
#75 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?
Ne vidim sta je normalno u voznji pri kojoj vidis da te pretice 90℅ vozila na cesti....