Jusuf Nurkić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
legenda reala
#51 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Ostanak i samo ostanak u Cedeviti, tek mu je 19 godina nema potrebe za žurbom 
- devito
#52 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Pa da,eto Djedovic nije nista u Barci napravio,posudbe ovo ono i sada je uradio odlican potez i dosao u Bayern.
Trenutacno je medju najboljim bekovima evrope.
I Nurkicu je potrebno prepoznati ekipu u kojoj ce moci dominirati,a jos bolje je ostati u Cedeviti jos neko vrijeme i sticati iskustvo u Aba ligi.
Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
Trenutacno je medju najboljim bekovima evrope.
I Nurkicu je potrebno prepoznati ekipu u kojoj ce moci dominirati,a jos bolje je ostati u Cedeviti jos neko vrijeme i sticati iskustvo u Aba ligi.
-
__Phoenix__
-
__Phoenix__
#54 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Kakve dvije blokade svaka čast!
- Sir Charles
- It_is_a_Leclerc
#56 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Ubi Jusuf puru u Kragujevčanima ... 
- Sir Charles
- hrastov žižak
#58 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Koliko koševa čovjek može dati samo na pikenrol i iz napadačkog skoka. Samo na osnovu ovoga ostvaruje lude brojke, šta će tek biti kad doda igru u postu. A i tu je pokazao značajan napredak, imao je onu jednu situaciju jedan na jedan gdje se odlično leđima spustio prema košu i zabio. U odbrani sjajno pokriva prostor, dužina i snaga dolaze do izražaja, samo što još uvijek pliva u branjenju pika ali to se lako ispravlja. Koliko samo energije unosi s klupe, a trči ko Dvajt Hauard. One dvije blokade u 2/4 i kontra koju je istrčo nakon što je beku ukro loptu, a potom zakuco, bi oduševili i mrtvaca. Čitanje igre mu je nevjerovatno zrelo za jednog devetnaestogodišnjaka. juka majstore samo nastavi igrat igru, vidi se da uživaš.
- devito
#59 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Ja nmg da vjerujem da imamo ovakvog talenta.
-
__Phoenix__
#60 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Nestvarno meka ruka u napadu, slobodna bacanja sjajna, i igra u postu ima elemenata za još bolje i bolje stvari. Meni su ona njegova iskakanja u odbrani od pick and roll-a zapravo na neki način i pozitivna stvar jer zaista ima prebrze noge za tako velikog čovjeka a protivnici do sad ili nisu znali ili nisu mogli to da iskoriste...hrastov žižak wrote:Koliko koševa čovjek može dati samo na pikenrol i iz napadačkog skoka. Samo na osnovu ovoga ostvaruje lude brojke, šta će tek biti kad doda igru u postu. A i tu je pokazao značajan napredak, imao je onu jednu situaciju jedan na jedan gdje se odlično leđima spustio prema košu i zabio. U odbrani sjajno pokriva prostor, dužina i snaga dolaze do izražaja, samo što još uvijek pliva u branjenju pika ali to se lako ispravlja. Koliko samo energije unosi s klupe, a trči ko Dvajt Hauard. One dvije blokade u 2/4 i kontra koju je istrčo nakon što je beku ukro loptu, a potom zakuco, bi oduševili i mrtvaca. Čitanje igre mu je nevjerovatno zrelo za jednog devetnaestogodišnjaka. juka majstore samo nastavi igrat igru, vidi se da uživaš.
Mislim da će mu igranje na evropskom prvenstvu do 20 godina koje će se održati u Sarajevu naredne godine još više popraviti samopouzdanje i igru.
- spinel_
#61 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
da ga sad odmah gurnes u neku divlju nba ekipu, vjerujem da bi isti ucinak imao kao i Vucetic..
-
fixer
#62 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Zanos je poceo. Nadam se da nece biti razocaranja.
- tataćusak
#63 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Krivo mi što nisam mogao gledati tekmu, ali po ovim izvještajima vidim da je opet odigrao dobro, i to za neku skromnu minutažu

-
palermo
#64 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
pa šta i ako bude.fixer wrote:Zanos je poceo. Nadam se da nece biti razocaranja.
U ovom trenutku momak je jedan od najtalentovanijih košarkaša Evrope (neki poznati idu i dalje, ali eto da ne budemo euforični).
Zašto se ne radovati tome ?
- hrastov žižak
#65 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Vučević. Ovo je pretjerivanje ali je to razmišljanje na dobrom tragu. Vučević pravi karijeru na elementima koje Juka već pofino ima. Dodaš ovom Nurkiću iskustvo i eto ti Vučevića. Dodaš Juki tehniku i frekventnije korištenje šuta i imaš monstruma. Samo će bit šteta ako izgubi puno na brzini. Već je toliko brzonog da mu još poneka kila neće mnogo štetit.spinel_ wrote:da ga sad odmah gurnes u neku divlju nba ekipu, vjerujem da bi isti ucinak imao kao i Vucetic..
@fixer
Zanos sa opravdanjem, rekao bih. Ja prvi mrzim dizanje nekih igrača samo jer su iz iste države kao i ja ali ne misliš li ti da se opravdano očekuje da postane igračina na jednom većem nivou? Mene jednostavno oduševaljava njegov talenat, a to šta će biti u budućnosti niko ne može znati, no projekcije uvijek postoje u svijetu sporta.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#66 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Ne treba ga porediti ni s kim, to je on, Jusuf Nurkic u originalu. Niti je neki Vucevic, niti Jordan, ni sta ja znam koji kosarkas.
Pokazuje veliki talent, ako bude radio, bice strasan kosarkas.
Pokazuje veliki talent, ako bude radio, bice strasan kosarkas.
-
udrch
#67 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
odličan momak, baš nam na toj pozicji treba u ovom trenutku..s Mirzom i sa njim bi bili sila..
- hrastov žižak
#68 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
ma govorio sam o profilu igrača. tu je vučević samo primjer. ono, kakav učinak neko stvara na terenu i na osnovu čega.
-
fixer
#69 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Usporedbe sa Nba igracem su smijesne. Juku bi nasmijale. Put do vrha ima puno pogresnih skretanja. Ogroman broj faktora odlucuje gdje ce se neko zaustaviti. Gledao sam i vece talente koji su podbacili. Jednostavno treba momka pustiti da se razvija. Juka ima dobre ljude oko sebe koji ce ga znati spustiti na zemlju. A onda se nadajmo da ce postati ono sto moze.
- hrastov žižak
#70 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
znači ako budemo zamišljali kako bi Nurkić mogao izgledati u budućnosti, on će skrenut s dobrog puta zbog toga. to mi je bedast rezon. pa u čitavom svijetu se ljudi bave projekcijama igrača i kod ozbiljnih analiza često se nađe poređenje s nekim igračem, na kojeg svojim sposobnostima podsjeća. Ništa novo, strano, ili smiješno u tom svijetu.
-
fixer
#71 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Tvoje projekcije su optimisticne. One govore sta bi Juka otprilike mogao postat da se razvija ovim tempom. Igraci mogu nazadovat, a ne stagnirat. Samo govorim da ne bi bilo novih razocarenja, pustimo Juku da postane taj spominjani NBA nivo, a strucnjacima prepustimo njihov posao. Kad jedan Aleksandrov nije vidio NBA-a a strucnjaci su govorili o prvom piku, svaki scenario je za mene moguc. Presretan bi bio da Juka postane nivo startera u NBA-u, ali velik je put do toga.hrastov žižak wrote:znači ako budemo zamišljali kako bi Nurkić mogao izgledati u budućnosti, on će skrenut s dobrog puta zbog toga. to mi je bedast rezon. pa u čitavom svijetu se ljudi bave projekcijama igrača i kod ozbiljnih analiza često se nađe poređenje s nekim igračem, na kojeg svojim sposobnostima podsjeća. Ništa novo, strano, ili smiješno u tom svijetu.
-
matematicar_teski
#72 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
davno sam ja govorio kakv je ovo monstrum.
samo mi krivo buze koji izgleda propada
-
fixer
#73 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Sta je s Buzom?matematicar_teski wrote:davno sam ja govorio kakv je ovo monstrum.
-
matematicar_teski
#74 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
totalno je out, kako mentalno tako i igracki. Mislim da je tu kraj supertalenta buzefixer wrote:Sta je s Buzom?matematicar_teski wrote:davno sam ja govorio kakv je ovo monstrum.
Sve vrijedi i za emira sulejmanovica
- devito
#75 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Sta vam je?
Jestel vi normalni,djeca su tek iz juniora izasla vi pricate kako su propali.
Svaka vam cast.
Jestel vi normalni,djeca su tek iz juniora izasla vi pricate kako su propali.
Svaka vam cast.