Mudra Lagumdžijina izjava

Shahab

#51 Re: Mudra Lagumdžijina izjava

Post by Shahab »

Skijaš wrote:
Shahab wrote:A svi kritičari Lagumdžije koji nameću stereotip i predrasude neka ga komentarišu u kontekstu njegove konkurencije, pa će iznenada izgubiti svu argumentaciju. Uzmimo na primjer investicije u energetiku koje pokreće i antikorupcione zakone
Je li jedan od primjera antikorupcionih zakona i dogovor sa Dodikom oko jačanja uloge političara na izbor tužilaca ?
Šta drugi nude kao alternativu na političkom tržištu? Dosadno je više slušati etiketiranje kako Lagumdžija ne valja i kako će propasti na izborima, i ne raditi ništa i ne nuditi alternativu njegovim prijedlozima.Šta je tvoj odgovor na totalnu neefikasnost pravosuđa, da stanje ostane kakvo je danas, gdje su tužioci formalno neovisni a suštinski instrument u rukama međusobno sukobljenih političkih stranaka i organizovanog kriminala? Uostalom tužioci i treba da odgovaraju parlamentu, a sudije da se biraju od strane neovisnog tijela.
Shahab

#52 Re: Mudra Lagumdžijina izjava

Post by Shahab »

racionalista wrote:Nula koja teži beskonačnosti :D

Analizirate poteze politički mrtvog čovjeka.

Slučajni prolaznik iz zasjede :D
Projeciranje vlastitih želja bez bilo kakvog kontakta sa stvarnošću.... brbljanje i samo brbljanje. Koji je odgovor Lagumdžijine opozicije na njegove konkretne poteze, osim etiketiranja i blebetanja kako je politički mrtav? Nikakav! šta radi SDA? Ništa! Šta radi DF? Ništa!
Banksy

#53 Re: Mudra Lagumdžijina izjava

Post by Banksy »

Shahab wrote:
Poduzeo je proaktivan pristup problemima. Cijenim i akceptiram planski rad prema savremenoj metodologiji. Ipak je on inženjer što podrazumjeva organiziran pristup radu.
U pravu si.
Niko u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini nije tako organizirano i temeljito i u tako kratkom roku napravio toliko političke štete, toliko urušio državu, toliko obezvrijedio i ismijao njene institucije, učinio toliko pravnog nasilja, toliko rasprodao mukom stečene pozicije državotvornosti, tolko se bahato i nasilno ponašao prema neistomišljenicima, toliko moćno unio omrazu među narode, toliko spletkario i podmetao, toliko uzimao i otimao, toliko rodbine, svoje i svojih političkih partnera, pozapošljavao, toliko temeljito napunio svoje džepove i džepove svojih partnera rušitelja BiH, toliko i još toliko ...

I sve to toliko u samo tri godine od 18 postdejtonskih.
Shahab wrote:

...u sukobu sa razbojnicima kakvi su Lagumdžija ...
Opet se slažem, to je to, u jednoj riječi.
OldMayor

#54 Re: Mudra Lagumdžijina izjava

Post by OldMayor »

@Shahab, Zlatko je imao svoju sansu. Prokockao je. I to je to. Da, vjerovatno nece u potpunosti biti porazen, ali nece ostvariti ni dobar rezultat. Narod se nazalost okrece SDA, kao da ce ih oni spasiti sto je jos zalosnije.
racionalista

#55 Re: Mudra Lagumdžijina izjava

Post by racionalista »

Shahab wrote:
racionalista wrote:Nula koja teži beskonačnosti :D

Analizirate poteze politički mrtvog čovjeka.

Slučajni prolaznik iz zasjede :D
Projeciranje vlastitih želja bez bilo kakvog kontakta sa stvarnošću.... brbljanje i samo brbljanje. Koji je odgovor Lagumdžijine opozicije na njegove konkretne poteze, osim etiketiranja i blebetanja kako je politički mrtav? Nikakav! šta radi SDA? Ništa! Šta radi DF? Ništa!

Bolje i ništa ne raditi, nego raditi Bošnjacima o glavi kao što je slučaj sa Lagumdžijom.

On je kvarna roba i njemu nema popravke.
Adriatic

#56 Re: Mudra Lagumdžijina izjava

Post by Adriatic »

Lagumdžija je gotov.
On je prošlost.
Mnogo je bitnije ko dolazi, tj. ko se vraća.
Mada, mislim da nikada nisu ni otišli.
sv12

#57 Re: Mudra Lagumdžijina izjava

Post by sv12 »

OldMayor wrote:@Shahab, Zlatko je imao svoju sansu. Prokockao je. I to je to. Da, vjerovatno nece u potpunosti biti porazen, ali nece ostvariti ni dobar rezultat. Narod se nazalost okrece SDA, kao da ce ih oni spasiti sto je jos zalosnije.
SDA koliko god bila kriminalna, korumpirana, nestrucna, zna da ne smije preci granice tolerancije, a to znaci da ne smije prodavati prirodne resurse strancima, telefone i struju.

Ova budala i sto neko kaze politicki mrtvac Lagumdzija, on cak ni to ne zna. On toliko srlja u propast, da upravo sad vrsi politicki harakiri. Sa onim kriminalnim projektima kao sto je Drina, on sebi stima da na izborima bude potucen do nogu. SDA i kad krade, zna sta i gdje krade, ali uvijek pazi da ne predje granicu tolerancije kod naroda. Lagumdzija o tome nema pojma i ceka ga politicka sahrana na izborima 2014 godine, pa makar angazirao deset strucnjaka za PR. Onog momenta kad je krenuo u taj projekt "Drina", njemu vise ne moze pomoci nijedan PR strucnjak. Takav na ovom svijetu se jos nije rodio.

R.I.P za politickog Lagumdziju.
Država

#58 Re: Mudra Lagumdžijina izjava

Post by Država »

sv12 wrote:
OldMayor wrote:@Shahab, Zlatko je imao svoju sansu. Prokockao je. I to je to. Da, vjerovatno nece u potpunosti biti porazen, ali nece ostvariti ni dobar rezultat. Narod se nazalost okrece SDA, kao da ce ih oni spasiti sto je jos zalosnije.
SDA koliko god bila kriminalna, korumpirana, nestrucna, zna da ne smije preci granice tolerancije, a to znaci da ne smije prodavati prirodne resurse strancima, telefone i struju.

Ova budala i sto neko kaze politicki mrtvac Lagumdzija, on cak ni to ne zna. On toliko srlja u propast, da upravo sad vrsi politicki harakiri. Sa onim kriminalnim projektima kao sto je Drina, on sebi stima da na izborima bude potucen do nogu. SDA i kad krade, zna sta i gdje krade, ali uvijek pazi da ne predje granicu tolerancije kod naroda. Lagumdzija o tome nema pojma i ceka ga politicka sahrana na izborima 2014 godine, pa makar angazirao deset strucnjaka za PR. Onog momenta kad je krenuo u taj projekt "Drina", njemu vise ne moze pomoci nijedan PR strucnjak. Takav na ovom svijetu se jos nije rodio.

... a šta misliš da vratimo onoga Svena Alkalaja za Ministra Vanjskih Poslova BiH (ako se onog slunte još iko sjeća)...

:bih:
uzgajivac

#59 Re: Mudra Lagumdžijina izjava

Post by uzgajivac »

sv12 wrote:

bas mastas, mastaj i dalje.
Skijaš

#60 Re: Mudra Lagumdžijina izjava

Post by Skijaš »

Shahab wrote:
Skijaš wrote:
Shahab wrote:A svi kritičari Lagumdžije koji nameću stereotip i predrasude neka ga komentarišu u kontekstu njegove konkurencije, pa će iznenada izgubiti svu argumentaciju. Uzmimo na primjer investicije u energetiku koje pokreće i antikorupcione zakone
Je li jedan od primjera antikorupcionih zakona i dogovor sa Dodikom oko jačanja uloge političara na izbor tužilaca ?
Šta drugi nude kao alternativu na političkom tržištu? Dosadno je više slušati etiketiranje kako Lagumdžija ne valja i kako će propasti na izborima, i ne raditi ništa i ne nuditi alternativu njegovim prijedlozima.Šta je tvoj odgovor na totalnu neefikasnost pravosuđa
Sigurno ne to da nad njima jača utjecaj politike. Dodik negira sudske presude o genocidu i prijeti gašenjem sudova koji ne djeluju u skladu sa njegovim zahtjevima, Zukić jaran sa Turkovićem, Radončić sa Keljmendijem, Mikulić prijeti tužiocu a ti bi da se tim političarima dodijeli još veću moć nad pravosuđem ? Zato je Lagumdžija karina, i kao čovjek i kao političar i kao patriota, zato što razgrađuje društvo a ne zato što ja imam nešto lično protiv njega.
cadburry

#61 Re: Mudra Lagumdžijina izjava

Post by cadburry »

Skijaš wrote:
Shahab wrote:
Šta drugi nude kao alternativu na političkom tržištu? Dosadno je više slušati etiketiranje kako Lagumdžija ne valja i kako će propasti na izborima, i ne raditi ništa i ne nuditi alternativu njegovim prijedlozima.Šta je tvoj odgovor na totalnu neefikasnost pravosuđa
Sigurno ne to da nad njima jača utjecaj politike. Dodik negira sudske presude o genocidu i prijeti gašenjem sudova koji ne djeluju u skladu sa njegovim zahtjevima, Zukić jaran sa Turkovićem, Radončić sa Keljmendijem, Mikulić prijeti tužiocu a ti bi da se tim političarima dodijeli još veću moć nad pravosuđem ? Zato je Lagumdžija karina, i kao čovjek i kao političar i kao patriota, zato što razgrađuje društvo a ne zato što ja imam nešto lično protiv njega.
Skijaš, nadam se da mi nećeš zamjeriti, ali ja stvarno tebe vidim kao dio problema u ovom društvu. Glasao si za SDP 2010. bez da si pročitao program SDP-a. Najviše te pogodilo i razočaralo kada je SDP rekao da će ispuniti svoje predizborno obećanje - predložiti da glavnog tužioca imenuje parlament.

E sad, ja tebe smatram nadprosječno inteligentnom i informisanom osobom koja kontinuirano razmišlja o ovom društvu. Ne smijem ni pomisliti kako i na osnovu čega manje inteligentni i manje informisani građani glasaju.
Skijaš

#62 Re: Mudra Lagumdžijina izjava

Post by Skijaš »

cadburry wrote:
Skijaš wrote:
Shahab wrote:
Skijaš, nadam se da mi nećeš zamjeriti, ali ja stvarno tebe vidim kao dio problema u ovom društvu. Glasao si za SDP 2010. bez da si pročitao program SDP-a. Najviše te pogodilo i razočaralo kada je SDP rekao da će ispuniti svoje predizborno obećanje - predložiti da glavnog tužioca imenuje parlament.

E sad, ja tebe smatram nadprosječno inteligentnom i informisanom osobom koja kontinuirano razmišlja o ovom društvu. Ne smijem ni pomisliti kako i na osnovu čega manje inteligentni i manje informisani građani glasaju.
Nije me to najviše pogodilo nego odnos prema HSP-u i konkretno Budimiru. Ne zato što imam nešto s tim ljudima, nego što je to jako loša poruka grupama u srpskom i hrvatskom narodu a od kojih se očekuje da skupe hrabrosti i krenu mimo ustaljene prakse. Jurišiću se ostavljalo razne parole na ulazu u haustor, za Budimira govorilo da nije legitiman a svi su zajedno dobili etiketu izdajnika. I onda ih se naguzi a Helez Budimiru pred kamerama kaže da nema legitimitet. To mi je teško palo, i ponovo, ne zbog tih ljudi, nego zbog poruke koju to šalje onima koji bi se sutra možda i usudili krenuti mimo volje većine tamo gdje žive. Ali Lagumdžija ne funkcioniše tako, njega brine samo to ko će koji nadzorni odbor kontrolisati, boli ga patka za državom.
cadburry

#63 Re: Mudra Lagumdžijina izjava

Post by cadburry »

Skijaš wrote:
cadburry wrote:

Nije me to najviše pogodilo nego odnos prema HSP-u i konkretno Budimiru. Ne zato što imam nešto s tim ljudima, nego što je to jako loša poruka grupama u srpskom i hrvatskom narodu a od kojih se očekuje da skupe hrabrosti i krenu mimo ustaljene prakse. Jurišiću se ostavljalo razne parole na ulazu u haustor, za Budimira govorilo da nije legitiman a svi su zajedno dobili etiketu izdajnika. I onda ih se naguzi a Helez Budimiru pred kamerama kaže da nema legitimitet. To mi je teško palo, i ponovo, ne zbog tih ljudi, nego zbog poruke koju to šalje onima koji bi se sutra možda i usudili krenuti mimo volje većine tamo gdje žive. Ali Lagumdžija ne funkcioniše tako, njega brine samo to ko će koji nadzorni odbor kontrolisati, boli ga patka za državom.
Slažem se sa suštinom onoga što si želio reći, međutim gledati u HSP kao neku alternativu HDZu je kao nadati se Radikalima kao alternativi Dodiku. I Helez je upravu, Budimir nema legitimitet. Više od 60% njegovog "biračkog tijela" - Parlamenta FBiH želi njegovu smjenu.

No, ja govorim o stvari koja te možda nije najviše povrijedila, ali sigurno o stvari koju najčešće spominješ na forumu kao anti-SDP argument, a to je SDPovo predizborno obećanje, istog onog SDPa za kojeg si ti glasao.
sv12

#64 Re: Mudra Lagumdžijina izjava

Post by sv12 »

Država wrote:
... a šta misliš da vratimo onoga Svena Alkalaja za Ministra Vanjskih Poslova BiH (ako se onog slunte još iko sjeća)...

:bih:
Sjasi Kurta da uzjase Murta? Mi nismo imali nikakve koristi ni od Svena ni od Zlaje kao ministara ino poslova. Ne vidim tu nikakvu razliku. Obojica su jalovi do bola.

Kad se ocjenjuju ta dvojica jalovaca i stetocina, onda e ne treba ocjenjivati ko je bolji, jer oni nista nisu uradili dobro, nego ko je bio manje gori.

A to je Alkalaj. On bar nista nije ni pokusavao raditi, tako da nije ni imao gdje grijesiti. Za razliku od Zlaje, koji je toliko lupao i toliko grijesio, petlja se u sve, osim u posao za koji je placen, tako da ga je kao od sale lako pobijediti na izborima. Protivnici mu samo trebaju uzeti video isjecke iz one emisije kod Juriscke kad je drzao Silajdzicu predavanje o struji i isjecke o kriminalnom projektu elektrana na Drini ili Bloka VII HE Tuzla i to ce ga sahraniti na izborima.

Alkalaj je bio jalov ministar koji nije nista radio. A sto se tice Lagumdzije, on je kao i Dodik, prije svega lazov koji kad zine slaze, nakon toga stetocina i nesposobnjakovic koji samo laprda lazi i izdaje Bosnu.
Skijaš

#65 Re: Mudra Lagumdžijina izjava

Post by Skijaš »

cadburry wrote:
Skijaš wrote:
cadburry wrote:

Slažem se sa suštinom onoga što si želio reći, međutim gledati u HSP kao neku alternativu HDZu je kao nadati se Radikalima kao alternativi Dodiku. I Helez je upravu, Budimir nema legitimitet. Više od 60% njegovog "biračkog tijela" - Parlamenta FBiH želi njegovu smjenu.
"ti si dobio samo 2000 glasova, imate samo dva zastupnika, niko te ne podržava. Drugi putuju, ti lutaš, nigdje ne smiješ otići među Hrvate, kad si otišao među Hrvate istukli su te"

Kao što vidiš, njegov komentar o legitimitetu se nije odnosio na ono o čemu ti pričaš. To je poruka SDP-a svim Hrvatima i Srbima koji bi možda i skupili hrabrosti da ponesu tu etiketu "izdajnika", i tu je šteta puno veća od pitanja imenovanja tužilaca, a koje često spominjem samo zato što je tu sagovorniku teže pobjeći u relativizaciju svega Pavelićem i slično.
No, ja govorim o stvari koja te možda nije najviše povrijedila, ali sigurno o stvari koju najčešće spominješ na forumu kao anti-SDP argument, a to je SDPovo predizborno obećanje, istog onog SDPa za kojeg si ti glasao.
To je moja greška, nema potrebe da (pokušavajući braniti stranku) donosimo negativan sud o čitavom biračkom tijelu. A ako SDP ipak krene tim putem svaljivanja krivice na "manje inteligentne i manje informisane građane" koji nisu spremni za svu veličanstvenost partije, neće daleko i neće dugo.
cadburry

#66 Re: Mudra Lagumdžijina izjava

Post by cadburry »

Skijaš wrote:
cadburry wrote: Slažem se sa suštinom onoga što si želio reći, međutim gledati u HSP kao neku alternativu HDZu je kao nadati se Radikalima kao alternativi Dodiku. I Helez je upravu, Budimir nema legitimitet. Više od 60% njegovog "biračkog tijela" - Parlamenta FBiH želi njegovu smjenu.
"ti si dobio samo 2000 glasova, imate samo dva zastupnika, niko te ne podržava. Drugi putuju, ti lutaš, nigdje ne smiješ otići među Hrvate, kad si otišao među Hrvate istukli su te"

Kao što vidiš, njegov komentar o legitimitetu se nije odnosio na ono o čemu ti pričaš. To je poruka SDP-a svim Hrvatima i Srbima koji bi možda i skupili hrabrosti da ponesu tu etiketu "izdajnika", i tu je šteta puno veća od pitanja imenovanja tužilaca, a koje često spominjem samo zato što je tu sagovorniku teže pobjeći u relativizaciju svega Pavelićem i slično.
To je moja greška, nema potrebe da (pokušavajući braniti stranku) donosimo negativan sud o čitavom biračkom tijelu. A ako SDP ipak krene tim putem svaljivanja krivice na "manje inteligentne i manje informisane građane" koji nisu spremni za svu veličanstvenost partije, neće daleko i neće dugo.
Zbog toga pod italicom i kažem da se slažem sa suštinom onoga što si želio reći. Međutim, to je stvar opet jednog zvaničnika SDPa, ministra u Vladi kojoj je SDP izglasao nepovjerenje, pri čemu je taj ministar u ličnom sukobu sa Budimirom. Helem nejse, duboko se ne slažem s njim.

Ja te samo molim da moje stavove ne izjednačavaš sa stavovima SDPa. Ja jesam simpatizer i pasivan član, ali ne podržavam sve što određeni SDPovi zvaničnici rade. Tako često razmišljam o tome kako više od 90% građana sigurno ne bi znalo nabrojati predstavnička tijela za koje, kada izađe da glasa, bira svoje predstavnike. A kamoli da je sposoban ocijeniti pozitivno/negativno rad ministra, zastupnika (koliko građana čita revizorske izvještaje? koliko mediji izvještavaju? koliko su uopće dostupne informacije?) ili direktora. A kamoli da zna ko je ko na listama, za koje vrijednosti i za koji program glasa.

I ne mislim da zbog toga nije prepoznata veličanstvenost SDPa, kako ti kažeš. Dapače, to biračko tijelo je SDPu dalo 300 000 glasova 2010. (i SDA 200 000), i moja opaska nema nikakve veze s tim.
m_l

#67 Re: Mudra Lagumdžijina izjava

Post by m_l »

cadburry wrote:
I ne mislim da zbog toga nije prepoznata veličanstvenost SDPa, kako ti kažeš. Dapače, to biračko tijelo je SDPu dalo 300 000 glasova 2010. (i SDA 200 000), i moja opaska nema nikakve veze s tim.
SDP-u ili Z. Komsicu, pitanje je sad, odnosno vidjecemo 2014., aBd. :wink:
Post Reply