A da ne misliš na Egzodus (grupa), thrash metal grupa iz Kalifornije?ZurichCapljina wrote:Obilježava se godišnjica egzodusa nad sarajevskim Srbima. Bitan prijeratni faktor u gradu, grupacija od cca. 160 000 ljudi je danas svedena na nivo statističke greške. Izrabljivanje, ubistva, logori, kopanje rovova do smrti, čišćenje minskih polja su sve one stvari koje definišu bivstvovanje Srba u Sarajevu.
Годишњица злочина над Србима из Сарајева
Прошло је 20 година од када су Сарајлије српске националности убили војници под командом команданта 10. Брдске бригаде Армије БиХ Мушана Топаловића Цаце у јами Казани на Требевићу код Сарајева.
Данас је обележена дватесетогодишњица убиства Сарајлија српске националности, које су у јами Казани на Требевићу код Сарајева убили војници под командом команданта 10. Брдске бригаде Армије БиХ Мушана Топаловића Цаце.
Потпредседник Федерације Босне и Херцеговине Светозар Пударић одао је почаст и положио цвеће на месту њиховог страдања истакавши да је на Казанима почињен ратни злочин и да треба одвојити истину о онима који су чинили злочине од истине о часним борцима.
Пударић је иницијатор подизања спомен-плоче жртвама на Казанима, покренуте 2011. године, али обележја до данас нема, пренела је агенција Фена.
Топаловић се сматра одговорним за убиства хрватских и српских цивила у Сарајеву које је он са припадницима своје бригаде из станова одводио на подручје Требевића код дубоке јаме зване Казани, где су бацана тела убијених.
Бошњачки политички врх је због злочина које је Топаловић починио над цивилима наредио 26. октобра 1993. године да се изведе акција његовог хапшења. Акција је имала назив "Требевић".
Приликом покушаја хапшења Топаловића, 26. октобра 1993, погинуло је девет војника и полицајаца Армије БиХ. Топаловић је коначно ухапшен и убијен дан касније у покушају бекства.
За злочине на Казанима, на казне од 10 месеци до шест година затвора, до сада је осуђено 14 војника Армије БиХ.
Из јаме на Казанима након рата су извађени посмртни остаци 29 особа.
Потпредседник Федерације БиХ Светозар Пударић данас ће обићи локалитет Казани и положити цвеће на место страдања невиних Сарајлија, углавном српске националности.
Пударић је у новембру 2011. предао Градској управи Сарајева иницијативу за подизање спомен-обележја на Казанима, али та иницијатива није реализована.
EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
- Azamo
#51 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
-
hizo ramidovic
#52 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
cim se javi iole ozbiljan sagovornik, vi ga odmah napadate i pocnete spradcinu s njim.
covjek lepo se regirtrovao da nam objasni egzodus nad srbima u sarajevu, a vi tako prema njemu...cccccc
dajte pustite covjeka, dosta mu je njegove muke, vidite da ovo vrijeme ne djeluje dobro ni na zdrave ljude a kamoli na bolesnike...
covjek lepo se regirtrovao da nam objasni egzodus nad srbima u sarajevu, a vi tako prema njemu...cccccc
dajte pustite covjeka, dosta mu je njegove muke, vidite da ovo vrijeme ne djeluje dobro ni na zdrave ljude a kamoli na bolesnike...
- DaysleepeR
- mO k3
#54 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Da,da,da,dahizo ramidovic wrote:cim se javi iole ozbiljan sagovornik, vi ga odmah napadate i pocnete spradcinu s njim.
Pustite lavove
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#55 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
dečko, mnogo si glup. egzodus znači ISELJENJE. evo ti porijekloZurichCapljina wrote:Obilježava se godišnjica egzodusa nad sarajevskim Srbima. Bitan prijeratni faktor u gradu, grupacija od cca. 160 000 ljudi je danas svedena na nivo statističke greške. Izrabljivanje, ubistva, logori, kopanje rovova do smrti, čišćenje minskih polja su sve one stvari koje definišu bivstvovanje Srba u Sarajevu.
...
Egzodus (gr. l. Exodus)
1. izlazak, ishod, naziv druge knjige Mojsijeve (kod nas Ishod), po tome što se u njoj poglavito opisuje izlazak Izrailjaca iz Egipta; 2. egzodus iseljavanje Iraca u masama; deo tragedije iza poslednjeg hora (kod starih Grka); lakrdija (kod Rimljana); Eksodus.
izguglano
Rezultat pretrage: Egzodus / Srpski recnik sa recnikom stranih reci i izraza.
zato što si glup, uspio si da sročiš da je neko proveo egzodus NAD Srbima. egzodus bi jedino mogli Srbi napraviti. dakle, ISELITI SE.
ona riječ koju si tražio, ali si ispao glup dečko, bila je vjerovatno POGROM. to je ono što su Nijemci radili Jevrejima prije sedamdeset godina.
i Hrvati Srbima.
zato što si glup, dobićeš ban.
- mO k3
#56 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Chmoljo ,opet majorizacija
kmeeeeeee

- BHCluster
#57 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Chmoljo wrote:
Dobar si.
- It_is_a_Leclerc
#58 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Release the lions !Chmoljo wrote:dečko, mnogo si glup. egzodus znači ISELJENJE. evo ti porijekloZurichCapljina wrote:Obilježava se godišnjica egzodusa nad sarajevskim Srbima. Bitan prijeratni faktor u gradu, grupacija od cca. 160 000 ljudi je danas svedena na nivo statističke greške. Izrabljivanje, ubistva, logori, kopanje rovova do smrti, čišćenje minskih polja su sve one stvari koje definišu bivstvovanje Srba u Sarajevu.
...
Egzodus (gr. l. Exodus)
1. izlazak, ishod, naziv druge knjige Mojsijeve (kod nas Ishod), po tome što se u njoj poglavito opisuje izlazak Izrailjaca iz Egipta; 2. egzodus iseljavanje Iraca u masama; deo tragedije iza poslednjeg hora (kod starih Grka); lakrdija (kod Rimljana); Eksodus.
izguglano
Rezultat pretrage: Egzodus / Srpski recnik sa recnikom stranih reci i izraza.
zato što si glup, uspio si da sročiš da je neko proveo egzodus NAD Srbima. egzodus bi jedino mogli Srbi napraviti. dakle, ISELITI SE.
ona riječ koju si tražio, ali si ispao glup dečko, bila je vjerovatno POGROM. to je ono što su Nijemci radili Jevrejima prije sedamdeset godina.
i Hrvati Srbima.
- Paranoid
#59 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Murga nije običan drot...
- seln
#60 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Trol sa guslama.
-
samoTEgledam
#61 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
hahahha popravi mi danBHCluster wrote:Chmoljo wrote:
zato što si glup, dobićeš ban.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dobar si.
- int21
#62 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
seln wrote:Trol sa guslama.
- XXS
#63 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Egzodus nad guslama
- int21
#64 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Egzodus trolova.
- Havatar
#65 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
udrch wrote:
ovaj što vozi kamion je prikriveni musliman..
hajd što im je Mehmed Krajišnik naredio da se isele i da će im napraviti bolje Sarajevo, nego što im je uzimo i lovu za prijevoz..
-
foton
#66 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
OK, niko ne bi trebao da se stidi ko je - sad je jasno da si lovac na identitet koji je odabrao metodu eliminacije. Po pravopisu vidimo da si relativno mlad, po sadrzaju da nisi prisno vezan ni za Cirih, Tesko je to kad ti je otac bivse vojno lice JNA - prije i poslije svoje transformacije... a Beograd vise ne valja. Nije ti lako, priznajem. Mozes da pricas gluposti na forumu ili da se drogiras. A mozes da probas i sa nekim dobrim djelom, bolje ces se osjecati...ZurichCapljina wrote:Ko kaže da sam uopšte i čisti hrvat?
A ako već hoćeš da znaš moje stablo.. tata Hrvat, majka Srpkinja, dio života proveo u Čapljini, dio u Sarajevu, dio u Beogradu.
To što pokušavate izvrnuti moje iskaze mi je potpuno sjebano. Ne stidim se reći ko sam.
-
chupacabra
#67 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Sad cemo mu jos Hanku zovnut' da mu stiklom zdrobi jajca, jer ona se pokazala u ratu kao vrhunski mucitelj Srba svojim glasom, a nekad i stiklom.
-
jefferson
#68 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
hopcup wrote:egzodus NAD srbima? plačem od smijeha... može biti jedino egzodus srba ili zločin nad srbima, egzodus NAD srbima je kovanica koju niko pismen ne bi sročio
To je prvo sto sam primjetio.
Jbt ja kakve sve skole danas imamo.
-
chupacabra
#69 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Pa ako mu je bilo mrsko proguglati znacenje rijeci exodus, mogao se bar sjetiti one Marlijeve "Exodus, movement of Jah people..." Tako bi nas ciriski internet drkadzija skont'o da moze biti samo egzodus (exodus) nekoga, a ne egzodus nad nekome. Ali valjda mislio da je "cool" ubaciti neku stranu rijec da ispadnes malo pametan.
Pa naravno da je bio egzodus Srba 1996. Krenutli putem Lukavice, Pala i Mokrog jer im je Obrvko obecao napraviti jos ljepsi, veci i srpskiji grad od Teherana. Usput sve popalili i pokrali kad su izasli. Jasno mi je da ti treba kauc ili sta ja znam neki sto, ali pocupani i odneseni prozori, WC solje i elektroinstalacije mi nikako ne ide u glavu. Jos zapaljena vatra na sred dnevnog boravka. Mogli su bar ostaviti cedulju zahvalnosti sto su tri i po godine zivjeli dzaba u tudjoj kuci, dok se ja nisam vratio i izvrsio "egzodus nad njima".

Pa naravno da je bio egzodus Srba 1996. Krenutli putem Lukavice, Pala i Mokrog jer im je Obrvko obecao napraviti jos ljepsi, veci i srpskiji grad od Teherana. Usput sve popalili i pokrali kad su izasli. Jasno mi je da ti treba kauc ili sta ja znam neki sto, ali pocupani i odneseni prozori, WC solje i elektroinstalacije mi nikako ne ide u glavu. Jos zapaljena vatra na sred dnevnog boravka. Mogli su bar ostaviti cedulju zahvalnosti sto su tri i po godine zivjeli dzaba u tudjoj kuci, dok se ja nisam vratio i izvrsio "egzodus nad njima".
-
jefferson
#70 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Jesil siguran da bi skont'o?chupacabra wrote:Pa ako mu je bilo mrsko proguglati znacenje rijeci exodus, mogao se bar sjetiti one Marlijeve "Exodus, movement of Jah people..." Tako bi nas ciriski internet drkadzija skont'o da moze biti samo egzodus (exodus) nekoga, a ne egzodus nad nekome. Ali valjda mislio da je "cool" ubaciti neku stranu rijec da ispadnes malo pametan.
Pa naravno da je bio egzodus Srba 1996. Krenutli putem Lukavice, Pala i Mokrog jer im je Obrvko obecao napraviti jos ljepsi, veci i srpskiji grad od Teherana. Usput sve popalili i pokrali kad su izasli. Jasno mi je da ti treba kauc ili sta ja znam neki sto, ali pocupani i odneseni prozori, WC solje i elektroinstalacije mi nikako ne ide u glavu. Jos zapaljena vatra na sred dnevnog boravka. Mogli su bar ostaviti cedulju zahvalnosti sto su tri i po godine zivjeli dzaba u tudjoj kuci, dok se ja nisam vratio i izvrsio "egzodus nad njima".![]()
![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#71 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
KaKo HanKa gnjeĆi JaJca

egzodus NAD golubovima

egzodus NAD golubovima
Last edited by pici on 29/10/2013 16:48, edited 1 time in total.
-
popokatepetl_com
#72 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Inace oduvijek sam se pitao i fasciniralo me je kakav je to mentalni sklop ljudi ( tj. velika vecina njih) da Grbavicu, Sarajevo na poziv jednog vozda koji je btw. osudjeni ratni zlocinac vjerovanto se opario u ratu (znaci i kriminalac) tu istu Grbavicu, Sarajevo napusti. Znaci stanove i kuce u najboljim dijelovima grada zamjenis nekakvim Zvornicima, Palama, Glasincima, Kopacima, Bijljini i vukojebinama po Srbiji. Haj ove sto su na zapad otisli razumijem i ostali narodi su u jednakom broju tmao emigrirali...
Last edited by popokatepetl_com on 29/10/2013 16:50, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#73 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
nadalina muti,pici wrote:KaKo HanKa gnjeĆi JaJca![]()
![]()
egzodus NAD golubovima
hanka gnjeci
slavuj jeci
- Alfons Kauders
#74 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
nikakav mentalni sklop... vec taj radpopokatepetl_com wrote:Inace oduvijek sam se pitao i fasciniralo me je kakav je to mentalni sklop ljudi ( tj. velika vecina njih) da Grbavicu, Sarajevo na poziv jednog vozda koji je btw. osudjeni ratni zlocinac vjerovanto se opario u ratu (znaci i kriminalac) tu istu Grbavicu, Sarajevo napusti. Znaci stanove i kuce u najboljim dijelovima grada zamjenis nekakvim Zvornicima, Palama, Glasincima, Kopacima, Bijljini i vukojebinama po Srbiji. Haj ove sto su na zapad otisli razumijem i ostali narodi su u jednakom broju tmao emigrirali...

-
mali_balon
#75 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
A vidim ima ih koji se primaju na njegovu pricu.