A do 2009 se nije ni znalo sta smo, jedni su govorili gazije, drugi ljiljani pa ko kako prihvati, a ovako je bar 70 posto ljudi prihvatilo i sta se moze, narod je izglasaosinuhe wrote:Zmajevi nismo bili sve do skoro, do 2009.
Mozda bi mede ili vukovi bilo prikladnije obzirom da su nam to nacionalne zivotinje
Zmajevi ili ne ?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Rob_Atl
#51 Re: Zmajevi ili ne ?
- House
#52 Re: Zmajevi ili ne ?
Šibicar wrote:Nešto u ovom smisluDržava wrote:To ti je kao 'ćuna' i 'lulček'. Sve je isto samo je ćuna puno veća...
Zmajčeki i Zmajevi nisu isto...
![]()
![]()
Slovenci
mi
Slovenci su gay zmajevi
-
Timotije
#53 Re: Zmajevi ili ne ?
E to su bili Zmajceki, inace vrlo nezgodna i cvsta momcad!
Onako iskreno, Ljiljani-Zmajevi-Vatreni-Orlovi.... budalastina i glupost!
Drzavna reprezentacija je drzavna reprezentacija, ni vise ni manje.
Znam da svi redom, i izvan ex-Yu, imaju te nekakve nadimke, izmislili novinari da mogu pumpati atmosferu....
Nebitno![/quote]
Pa i ti ga zabrlja, pa kako sada da navijamo?
Ale, Ale, volim Drzavnu reprezentaciju BiH, Drzavnu reprezentaciju BiH, Drzavnu reprezentaciju BiH, volim Drzavnu reprezentaciju BiH...
Ne znam, mozda se tebi rimuje, ali meni ne zvuci idealno
[/quote]
Ljiljani ce naravno uvijek biti za BH Fanaticose, i tu nema nikakve dvojbe. Kao i jedna si jedina, sigurno jos dugo-dugo godina....Licno se i meni najbolje rimuje i pase taj naziv, ali zapitajmo se da li je taj naziv, politicki i ljudski potpuno korektan? Ima tu dosta igraca i potencijalnih igraca, kojima taj naziv mozda i zasmeta.
Tezimo, nadam se vecina ljudi ovdje, da u reprezentaciji BiH igraju igraci svih nacionalnosti, da imaju ljudi politicke i vjerske slobode,koliko god se to meni i drugima kosilo sa nasim stavovima... Da se osjecaju na svome u rep. BiH.
Znam da je utopija i ludost ovako misliti u ovome trenutku, ali svaki drugi nacin je pristajanje na pobjedu nacionalista svih boja i pristajanje na torove. Ja prvi necu u tor, i ako ikad neko javno obznani da je ovo od sada Bosnjacka reprezentacija, ja vise nisam njen navijac. Isto tako mi se zgadilo i svojatanje ljiljana, za samo jedan narod i stranku, i pljuvanje u lice tolikim patriotima koji su dali svoje zivote i dijelove tijela, da bi im na kraju bilo pljunuto u lice.
Necu se nikad sloziti da je bilo koji klub ili reprezentacija ekskluzivno vlasnistvo bilo koga, a mislim da je pametno privuci sve i jednog potencijalnog igraca i buduceg navijaca reprezentacije BiH! Tesko jeste, neizvodivo nije.
Odoh u politicku tiradu, ali ne mogu je izbjeci, jer to jeste, dobrim dijelom politicko pitanje!
Zmajevi su u tom slucaju, puno prihvatljiviji naziv za "siroke narodne mase" iz , svi to vrlo dobro znamo, kojih razloga...
Onako iskreno, Ljiljani-Zmajevi-Vatreni-Orlovi.... budalastina i glupost!
Drzavna reprezentacija je drzavna reprezentacija, ni vise ni manje.
Znam da svi redom, i izvan ex-Yu, imaju te nekakve nadimke, izmislili novinari da mogu pumpati atmosferu....
Nebitno![/quote]
Pa i ti ga zabrlja, pa kako sada da navijamo?
Ale, Ale, volim Drzavnu reprezentaciju BiH, Drzavnu reprezentaciju BiH, Drzavnu reprezentaciju BiH, volim Drzavnu reprezentaciju BiH...
Ne znam, mozda se tebi rimuje, ali meni ne zvuci idealno
Ljiljani ce naravno uvijek biti za BH Fanaticose, i tu nema nikakve dvojbe. Kao i jedna si jedina, sigurno jos dugo-dugo godina....Licno se i meni najbolje rimuje i pase taj naziv, ali zapitajmo se da li je taj naziv, politicki i ljudski potpuno korektan? Ima tu dosta igraca i potencijalnih igraca, kojima taj naziv mozda i zasmeta.
Tezimo, nadam se vecina ljudi ovdje, da u reprezentaciji BiH igraju igraci svih nacionalnosti, da imaju ljudi politicke i vjerske slobode,koliko god se to meni i drugima kosilo sa nasim stavovima... Da se osjecaju na svome u rep. BiH.
Znam da je utopija i ludost ovako misliti u ovome trenutku, ali svaki drugi nacin je pristajanje na pobjedu nacionalista svih boja i pristajanje na torove. Ja prvi necu u tor, i ako ikad neko javno obznani da je ovo od sada Bosnjacka reprezentacija, ja vise nisam njen navijac. Isto tako mi se zgadilo i svojatanje ljiljana, za samo jedan narod i stranku, i pljuvanje u lice tolikim patriotima koji su dali svoje zivote i dijelove tijela, da bi im na kraju bilo pljunuto u lice.
Necu se nikad sloziti da je bilo koji klub ili reprezentacija ekskluzivno vlasnistvo bilo koga, a mislim da je pametno privuci sve i jednog potencijalnog igraca i buduceg navijaca reprezentacije BiH! Tesko jeste, neizvodivo nije.
Odoh u politicku tiradu, ali ne mogu je izbjeci, jer to jeste, dobrim dijelom politicko pitanje!
Zmajevi su u tom slucaju, puno prihvatljiviji naziv za "siroke narodne mase" iz , svi to vrlo dobro znamo, kojih razloga...
- Legollas
#54 Re: Zmajevi ili ne ?
udrch wrote:ovo nije nešto što će se odlučiti nekom anketom, mislim da bi trebali vidjeti sa Dodikom da organizuje referendum..
-
Chuckie
#55 Re: Zmajevi ili ne ?
Zmajići. 
Ne!
Crvena furija. Plava hurija.
Ne!
Crvena furija. Plava hurija.
- Logovan
#56 Re: Zmajevi ili ne ?
Svi znamo da po njemu nismo dobili nadimak. Da jesmo, onda bi i bilo uredu ali ovako ne valja.Great Cornholio wrote:Husein kapetan Gradašćević je imao nadimak " Zmaj od Bosne, a pošto svi znamo da je on bio veliki borac za Bosnu onda ne vidim razloga da naše reprezentativce ne zovemo BH zmajevi, kad ih već cijeli region tako zove.
- horion_bosona
#57 Re: Zmajevi ili ne ?
sve dok igraju k'o zmajevi, jebe mi se kako će ih ko zvati 
- uberkul
#58 Re: Zmajevi ili ne ?
bolje zvuci zmajevi simbolizira strahopostovanje
nego ljiljani cvijece
jedina asocijacija djeca cvijeca previse miroljubivo i pitomo
nego ljiljani cvijece
jedina asocijacija djeca cvijeca previse miroljubivo i pitomo
- Bosanski_kralj
#59 Re: Zmajevi ili ne ?
Neko je već spomenuo, pa evo da i ja ponovim, a zašto ne i Zmajevi i Ljiljani?
-
Mustang1
#60 Re: Zmajevi ili ne ?
Samo vi zajebajite Slovence da su oni gay zmajevi .. Ni ovo nije daleko od gay

- jeza u ledja
#61 Re: Zmajevi ili ne ?
ne znam po kome smo onda? svejedno i ako nismo po njemu ljudi su to tako shvatili i prihvatili, mozda drukcije ne bi ni zazivio taj nadimak.Logovan wrote:Svi znamo da po njemu nismo dobili nadimak. Da jesmo, onda bi i bilo uredu ali ovako ne valja.Great Cornholio wrote:Husein kapetan Gradašćević je imao nadimak " Zmaj od Bosne, a pošto svi znamo da je on bio veliki borac za Bosnu onda ne vidim razloga da naše reprezentativce ne zovemo BH zmajevi, kad ih već cijeli region tako zove.
- Jack Be Nimble
#62 Re: Zmajevi ili ne ?
Kada upadnes u svijetski "spotlight" pa te onda ljudi na ulici pitaju "So what does Bosnia have to do with China?"
Par ljudi me pitalo to kada su culi Bosnia-Herzegovina = Dragons jer samo znaju ove Dragons na slici

Moramo to nekako povezati sa ovom slikom

Par ljudi me pitalo to kada su culi Bosnia-Herzegovina = Dragons jer samo znaju ove Dragons na slici
Moramo to nekako povezati sa ovom slikom

- _mufljuz_
#63 Re: Zmajevi ili ne ?
znam da su me nakon sto sam guzio par koka zvali "Zmaju moj" pa kad sam ja mog'o da dobijem taj nadimak sto ne bi i oni...
haj malo ozbiljno:
Zmajevi od Bosne i sta ima lose u tom.... zalosno je da na neke historijske vrijednosti treba da nas podsjete ljudi koji blago receno veze s Bosnom nemaju, i kad smo vec kod toga - da nemamo neki spomenik Banu Kulinu barem u nekom imaginarnom fizickom izgledu zajedno sa nekom u bronzi utisnutom plocom - betonskom, celicnom, bronzanom povelje Kulina Bana jer je izgleda Bilino Polje opet postalo stjeciste rjesavanja politickih prilika u drzavi kroz sport u nikad drzavno ugrozenijoj BIH....
da je srece stadion Bilion Polje imalo bi sve moguce epitafe istorije drzavnosti Bosne i Hercegovine i sa tim spomenikom definitivno postao istorijski hiljadugodisnji a u danasnje vrijeme i sportski spomenik radosti svih naroda i narodnosti i ljudi koji vole Bosnu i Hercegovinu...
ljiljani nece nikad biti nazalost osim "kod nas" prihatljivi jer su ljiljani ratni i vojni simbol RBIH na silu otrgnut iz bh drzavnosti.... a sto se mene tice kako neko gore navede za mene i moju dusu ce uvijek biti i ljiljani i zmajevi - a "dijamante" cemo ako bog da dobijati kroz generacije....
haj malo ozbiljno:
Zmajevi od Bosne i sta ima lose u tom.... zalosno je da na neke historijske vrijednosti treba da nas podsjete ljudi koji blago receno veze s Bosnom nemaju, i kad smo vec kod toga - da nemamo neki spomenik Banu Kulinu barem u nekom imaginarnom fizickom izgledu zajedno sa nekom u bronzi utisnutom plocom - betonskom, celicnom, bronzanom povelje Kulina Bana jer je izgleda Bilino Polje opet postalo stjeciste rjesavanja politickih prilika u drzavi kroz sport u nikad drzavno ugrozenijoj BIH....
da je srece stadion Bilion Polje imalo bi sve moguce epitafe istorije drzavnosti Bosne i Hercegovine i sa tim spomenikom definitivno postao istorijski hiljadugodisnji a u danasnje vrijeme i sportski spomenik radosti svih naroda i narodnosti i ljudi koji vole Bosnu i Hercegovinu...
ljiljani nece nikad biti nazalost osim "kod nas" prihatljivi jer su ljiljani ratni i vojni simbol RBIH na silu otrgnut iz bh drzavnosti.... a sto se mene tice kako neko gore navede za mene i moju dusu ce uvijek biti i ljiljani i zmajevi - a "dijamante" cemo ako bog da dobijati kroz generacije....
- kisni indijanac
#64 Re: Zmajevi ili ne ?
ne znam što se izmišlja topla voda, na zmajeve smo naviknuti..k'o da može ova tema nešto promijeniti u tom smjeru i da se izglasa drugačije....
- Pismonosa
#65 Re: Zmajevi ili ne ?
Najbolje naći neki kompromis između zmajeva i zlatnih ljiljana, npr. zlatni zmajevi.
- Pismonosa
#66 Re: Zmajevi ili ne ?
Nemoj mi podmećati riječi bolan. Prijavit ću te
- Brkooo
#67 Re: Zmajevi ili ne ?
Zmajevi !
Fire and Blood !!
Fire and Blood !!
- fantom slobode
#68 Re: Zmajevi ili ne ?
Kakva Kina...mi u Brazilu...
bosnom behar probeharao njega zivot razocarao...
Svaka cast momcima za prikazanu igru i ostalima koji ih podrzase u ovom velikom uspjehu. Svi Bosanci i dobronamjerni ljudi Balkana su uz njih.
Svaka cast momcima za prikazanu igru i ostalima koji ih podrzase u ovom velikom uspjehu. Svi Bosanci i dobronamjerni ljudi Balkana su uz njih.
- velikibrnjo
#69 Re: Zmajevi ili ne ?
ja bih rekao na ovu temu jednu epsku
dok je ljiljana i zmajeva
Ima Bosne, Begler-beze
dok je ljiljana i zmajeva
Ima Bosne, Begler-beze
-
Lex77
#70 Re: Zmajevi ili ne ?
Ljiljani!
Kakvi zmajevi? To me odmah asocira na kineske trgovine+ još su i Janezi zmajčeki...
Zmaj je trashy, ljiljan je fancy, kraljevski simbol.
Kakvi zmajevi? To me odmah asocira na kineske trgovine+ još su i Janezi zmajčeki...
Zmaj je trashy, ljiljan je fancy, kraljevski simbol.
- jeza u ledja
#71 Re: Zmajevi ili ne ?
pa mi zastupamo kineze na svjeCkom. igraci iz kine. dresovi iz kine. sta ocete vise?
nas i kineza 15 milijardi!
- jeza u ledja
#72 Re: Zmajevi ili ne ?
pardon, sad je vec 16 
- Edin H.
#73 Re: Zmajevi ili ne ?
Je li vas nervira i izuzetno frustira, pored naravno kada nase igrace zovu zmajevi, kada kazu repka umjesto reprezentacija. Ja uvijek kontam da misle na onu Rabiju sa Otoke, sto joj je nadimak Rapka 
- jeza u ledja
#74 Re: Zmajevi ili ne ?
Ja nikad ne kazem, samo pisem jer je krace.
Mene npr nervira vise kad kazu rep'entacija.
-
todd_smith
#75 Re: Zmajevi ili ne ?
+1jeza u ledja wrote:Ja nikad ne kazem, samo pisem jer je krace.