Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vaučer wrote:Nije mi jasna tema.
Ako si u vezi s nekim istog spola onda si u homoseksualnoj vezi, ako ne onda si u heteroseksualnoj vezi. Jedino kako možeš biti u biseksualnoj vezi je da si u ljubavnom trokutu žžm ili mmž ili da želiš biti u istom, u kojem slučaju ti je trenutna veza osuđena na slom. Izgleda kao da je biseksualnost problematična za veze i ne vidim kako je ustvari možeš prakticirati unutar jedne veze (standardno poimanje pojma). Dakle o čemu se tu radi?
Da, bisekusalne osobe se mogu "ostvariti" jedino u "ljubavnom" trokutu, i to ako je jedna osoba bisekusalna, ako dvije biseksualne osobe požele da uđu u vezu onda takva veza uključuje minimalno četiri osobe. Valjda je tako
Ma jok, biseksualnost nije poligamija vec privlacnost prema oba pola. Ono, sad imas djevojku, raskines sa njom pa imas momka, pa ga prevaris sa drugom djevojkom...
Al' ozbiljno, to je biseksualnost.
macmoodan wrote:
A sad pravo pitanje za dalji rasplet teme - jel biseksualac primac ili davac? Konkretno, ako mi draga dovede nekog slatkog kolegu i ja ih oboje izbusim a on samo nju (ja ostanem nevin), ja sam i dalje hetero a on je biseksualac jel tako?
U takvoj vezi si praktično ti biseksualac, a draga ti je možda ninfomanka ali je heteroseksualno orijentisana.
Rolo wrote:
Neće te niko smatrat nenormalnim, šta ti je
Vidim da voliš nauku, pa spominješ i segmente ličnosti.
Baš ta ista nauka kaže da ljudi koji se žustro protive "seksualnim devijacijama", u pravilu imaju dvije ličnosti koje se međusobno isključuju.
Kad ih nešto podsjeti na čežnju za istim spolom, kao pr. priča o normalnosti homoseksualizma, tad oni moraju uništiti svaki dokaz da u njima postoji ta čežnja . To je naravno na najdubljim nivoima nesvjesnog, pa ne zvuči čak ni logično.
Ne želim reći ništa pogrdno za tebe, ni bilo koga drugog, samo želim reći da je svaka seksualnost stvar odgoja i da je svaka jednako "normalna" i "abnormalna". To nikako ne treba miješati sa biologijom, evolucijom i reprodukcijom.
prvo da odgovorim na pitanje o temi pa ću o ovom postu ...
OT: Ne, nemam ništa protiv biseksualnosti u vezi ako su oba partnera time zadovoljna i sretna, a ne utiče loše na druge osobe. Meni je to vrlo interesantno.
O ovom postu ... nemoj molim te. Ovo je još jedna od naručenih kvazinaučnih studija koje u startu opravdavaju homoseksualnost a dokazi za tvrdnju se naknadno traže. Ne smeta mi niko druge boje kože, ne smetaju mi navijači drugog kluba, ne smetaju mi redovnici budisti, ne smetaju mi Zeleni, niko mi ne smeta dok mi ne zasmeta. Smetaju mi Jehovini kad mi zvone na vrata i dosađuju svojim publikacijama, smetaju mi huligani koji šaraju po zidovima i smetaju mi ljubitelji cuka koji ne udomljavaju pse.
Tako mi ne smetaju homoseksualci, biseksualci, soloseksualci i heteroseksualci koji svoju seksualnost drže za sebe. Smetaju mi navedeni kad me smaraju ubjeđivanjima koja me ne interesuju.
1 zena i 2 tipa nije losa kombinacija...samo koji bi to rekao aj ok...da mu pred njegovim ocima neko j*** zenu,curu itd..
svaki bi sigurno prije htio 2 cure i on sam medju njima
tiranosaur wrote:1 zena i 2 tipa nije losa kombinacija...samo koji bi to rekao aj ok...da mu pred njegovim ocima neko j*** zenu,curu itd..
a nisi razmišljao/la da bi postojala opcija svak sa svakim i ono u toje u troje pa da ono nastane dernek ne zna se čiji je u čijoj
tiranosaur wrote:1 zena i 2 tipa nije losa kombinacija...samo koji bi to rekao aj ok...da mu pred njegovim ocima neko j*** zenu,curu itd..
Je ... i da mi nije djevojka ili još gore supruga, da je u pitanju neka potpuno nepoznata, smetalo bi mi da se češem o' drugog muškarca da mi je brat rođeni. Ali ja sam takav i molim da se poštuje moja individualnost, i ja poštujem to što neki muški vole zajedno na jednu djevojku pa da se dodiruju.
A samo usput da napomenem - čujem u mahali da su bipsići najbolji u krevetu.
Nisam baš siguran, ali eto pričaju žene po brijačnicama.
a nisi razmišljao/la da bi postojala opcija svak sa svakim i ono u toje u troje pa da ono nastane dernek ne zna se čiji je u čijoj
debelimedo wrote:Postavi nam ti naucne clanke koji govore da je to neprirodno i da ne postoji gen
Vi ste ti koji dokazujete nesto, ne ja.. stoga, ako cemo ozbiljno diskutovati o tome, cinjenice na stol, u protivnom, svaka dalja diskusija o "gej genu" je irelevantna..
Cisto informativno, da znam na kom nivou uopste razgovaramo o ovome, sta ti i ovaj drugi opste znate o genima i genotipu, DNK, sekvencama, intronima i drugim stvarima vezanim za tu tematiku?
mah ne treba tebi niko nista dokazivati , samo bi volio da ti dijete bude "drugacije", pa da se malo bolje informiras na temu.
debelimedo wrote:mah ne treba tebi niko nista dokazivati , samo bi volio da ti dijete bude "drugacije", pa da se malo bolje informiras na temu.
Fuj koje zlo od komentara, a i tebe, ali ok, valjda je to tako kad nemas argumenata... Iskreno se nadam da svi dobijamo prema zaslugama, pa tako i ti..
Tebi je to zlo, nekom je normalno, ja cu svoje djete prihvatiti kakvo god da bude .
debelimedo wrote:mah ne treba tebi niko nista dokazivati , samo bi volio da ti dijete bude "drugacije", pa da se malo bolje informiras na temu.
Fuj koje zlo od komentara, a i tebe, ali ok, valjda je to tako kad nemas argumenata... Iskreno se nadam da svi dobijamo prema zaslugama, pa tako i ti..
Tebi je to zlo, nekom je normalno, ja cu svoje djete prihvatiti kakvo god da bude .
Može ga trpat' kome hoće ali da ga ne prima, sinčina babin ...
Great Cornholio wrote:... Niko se ne rađa kao heteroseksualac, homoseksualac ili bisekusalac, to postaje tokom života.
Oh nisi ni svjestan koliko je ovo pogresno! Nemoj vise o ovome, stvarno nemoj! Da se razumijemo, radjas se kao hetero, sve ostalo je ono sto "stices" tokom zivota..
Seksualni nagon je urođen, ali nisu urođeni obrasci po kojima bi se taj nagon zadovoljavao, isti je slučaj i sa nagonom za uzimanje hrane, urođen je osjećaj gladi koji nas "tjera" da uzimamo hranu kojom taj nagon zadovoljavamo.
Vidim da dobro poznaješ Biologiju, ali nije dovoljna samo Biologija da bi objasnili kako to da jedni ljudi "izaberu" da budu heteoroseksualci, drugi homoseksualci, a treći biseksualci.
Seksualni nagon, baš kao i nagon za uzimanjem hrane, je veoma "plastičan" može se zadovoljiti na razne načine i različitim sredstvima, a čovjek "bira" način koji se njemu najviše sviđa.
Great Cornholio wrote:Seksualni nagon je urođen, ali nisu urođeni obrasci po kojima bi se taj nagon zadovoljavao, isti je slučaj i sa nagonom za uzimanje hrane, urođen je osjećaj gladi koji nas "tjera" da uzimamo hranu kojom taj nagon zadovoljavamo.
Vidim da dobro poznaješ Biologiju, ali nije dovoljna samo Biologija da bi objasnili kako to da jedni ljudi "izaberu" da budu heteoroseksualci, drugi homoseksualci, a treći biseksualci.
Seksualni nagon, baš kao i nagon za uzimanjem hrane, je veoma "plastičan" može se zadovoljiti na razne načine i različitim sredstvima, a čovjek "bira" način koji se njemu najviše sviđa.
Pa vjerovatno je normalno ako si studirao medicinu i bavio se njom, da poznajes biologiju, antropologiju, biohemiju, fiziologiju, (neuro)psihijatriju...
I ja sam studirao Defektologiju, imali smo mi na prvoj godini Humanu genetiku, bila jedna lekcija koja se zvala "Multifaktorijalne bolesti", to su bolesti za koje postoji nasljedna osnova ali ona nije dovoljna, potrebno je da čovjek živi u nezdravoj okolini i da se ponaša na nezdrav način da bi se ta bolest "aktivirala".
Svako je potencijalni heteroseksualac, homoseksualac ili biseksualac, a šta će od toga postati zavisi i od biološkog nasljeđa, i od uticaja okoline i od vlastite aktivnosti.