Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoji li

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Nokija

#51 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by Nokija »

tiranosaur wrote:a ne moras okrenuti 150 zena da bi uzivao...niti zivot staje kada se vjencas...ako je u svemu tome prava osoba sve je uzivanje i prije i za vrijeme braka....samo je bitno sta covjek ocekuje od zivota i od neke osobe
kljucna stvar koja ljude vodi u propast...
staradis

#52 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by staradis »

Ja mislim da moze doci osoba koja sve u vama poljulja i zivot vam bude sretan. Nazalost samo rijetki ce imati tu srecu.
Ja mislim da mi uvijek imamo seme osoba da kojima smo u vezi i to su uvijrk slicni ljudi, treba sto vise biti sa razlicitim osobaa i uciti od veza. Kriterije ne treba spustati ali treba vidjeti koji su vazni koji ne

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
tiranosaur

#53 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by tiranosaur »

iz mog ili tudjeg zar je bitno :-D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#54 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by Truba »

tiranosaur wrote:a ne moras okrenuti 150 zena da bi uzivao...niti zivot staje kada se vjencas...ako je u svemu tome prava osoba sve je uzivanje i prije i za vrijeme braka....samo je bitno sta covjek ocekuje od zivota i od neke osobe
jesi ti muško?
:mrgreen: :sax:
tiranosaur

#55 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by tiranosaur »

to mi je potajna zelja :D u zadnji momenat se kromozomi posvadjali :D
Ramzess Veliki

#56 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by Ramzess Veliki »

Nokija wrote:
kljucna stvar koja ljude vodi u propast...
:shock: Dalaj Lamo moje poštovanje. Ovaj mi se komentar izuzetno sviđa. :thumbup:
Očekivanja nas vode u propast. :thumbup:

Posmatrao sam sretne ljude i poredio sa sobom, sa drugima i shvatio da su sretni jer ne očekuju mnogo, prolaze kroz život bez talasanja, ne skreću pažnju na sebe ničime, i zadovoljno žive.
U suprotnom uglu u ringu su oni koji stalno govore o tome šta očekuju od života, od drugih ... uvijek u grču, uvijek nezadovoljni ... zatim rikne u 30-toj od srčanog udara. :roll:
tiranosaur

#57 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by tiranosaur »

to i jest problem kod ljudi,sto gledaju druge i porede svoj zivot s njihovim...i uvijek misle da onaj tamo neko ima bolje...
kada ne ocekujes mnogo-mnogo ces i dobiti
tiranosaur

#58 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by tiranosaur »

te savjete iz lokalne kafane ne bi ni prenosila....a vecina je iz mog iskustva...a taman da sada trebam svoj zivot u cijelosti iznijeti ovdje....kome sta stima bujrum a kome ne stima i ne svidja..pa boze moj :-)
Hajvan

#59 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by Hajvan »

Ramzess Veliki wrote:
zonna wrote:poenta je na dobroj vožnji. nebitno je kakav je voz i da li je zadnji ili predzadnji...
Sviđa mi se ovaj komentar. :thumbup:
Da. Odličan!
+1
kockica_kockica

#60 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by kockica_kockica »

nekome je ovo "snizavanje kriterija" u posljednjem vozu nemogucnost nalazenja partnera/ice, poslije te neke 30-te ostati sama/sam itd...
nekome je udaja/zenidba ostvarenje ... zivotno...
ja imam vise od 30 godina, imam vise zivota u sebi nego neki moji prijatelji koji su uhvatili taj prvi-drugi-peti voz ispunili kriterije koje su trazili ili ih nisu ispunili odnosno ih nisu ni imali ali su moralni ispuniti to zivotno ostvarenje i sada svako malo cujem: blago tebi...

cemu sve to... kako rekoh.. vazno je voziti se i uzivati u voznji... ja u svojoj uzivam punim plucima :thumbup:
Ramzess Veliki

#61 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by Ramzess Veliki »

kockica_kockica wrote:... i sada svako malo cujem: blago tebi...

cemu sve to... kako rekoh.. vazno je voziti se i uzivati u voznji... ja u svojoj uzivam punim plucima :thumbup:
Ma da ... kad to čujem najradije bih ga bacio pod voz. Ko može znati kako je tebi kad gledaju samo površinu i donose zaključke po svojim potrebama.
Voziti se i uživati koliko je to moguće, jednom smo živi. :sad:
Nokija

#62 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by Nokija »

Ocekivanja su jako, jako vazna. Ona nas tjeraju da ucimo, radimo, zaradjujemo, svasta nesto. Problem su dvije ekstramne situacije: nerealna ocekivanja i nedostatak bilo kakvih ocekivanja. A ovo prvo je redovna pojava.
Ocekivat se moze i smije samo od samog sebe, nikako od nekog drugog.
korisnik101

#63 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by korisnik101 »

tiranosaur wrote: kada ne ocekujes mnogo-mnogo ces i dobiti
Ova recenica nema smisla. :D
tiranosaur

#64 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by tiranosaur »

meni samo nije jasno ko je postavio rok za taj "zadnji voz"...kada on to dolazi...zar nije bitnije kako se covjek osjeca i kako zivi...dal' ima u zivotu nesto ili nekoga ko ga cini ispunjenim...za mene je to cisti supljak kada se (a zene jos vise,dal zbog djece ili cega li vec) zabrinu sto ne uplovise u bracnu luku...
i sta kada uprcas na voz za koji mislis da je pravi a ono zivi sjeb...sta onda gledaj na kojoj ces stanici iskociti
korisnik101

#65 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by korisnik101 »

Zadnji voz se kod zena zna.
35e godina. Ako do tad nisi udata, male su sanse da hoces od tad.
Kod muskarca nema zadnjeg voza. :D
Last edited by korisnik101 on 18/10/2013 12:14, edited 1 time in total.
Ramzess Veliki

#66 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by Ramzess Veliki »

korisnik101 wrote:
Kako nema ... ima itekako. Samo je rečenica van našeg plitkog društvenog konteksta u kojem je imanje bit postojanja. Rečenica je namijenjena redovnicima isposnicima i skromnim ljudima koji smisao postojanja pronalaze u tihoj vlastitoj sreći.
Bodkin

#67 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by Bodkin »

Baby Jane wrote:Ja znam jako puno djevojaka koje su se posvetile obrazovanju, a kasnije upale u poslove u kojima se radilo po 15h na dan, i jednostavno nisu imale vremena da upoznaju nekoga. Sad im je 30+ i dalje su same, a njihova generacija muskaraca se vec pozenila, dobila djecu...
smijesno mi je ovo malo. ako radi po 15 sati dnevno radi u dobroj firmi ( nadam se). dakle zena se posvetila karijeri i sad treba da je puca kompleks sto se njena generacija ozenila i dobila djecu
Hajvan

#68 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by Hajvan »

Ramzess Veliki wrote:
korisnik101 wrote:
Kako nema ... ima itekako. Samo je rečenica van našeg plitkog društvenog konteksta u kojem je imanje bit postojanja. Rečenica je namijenjena redovnicima isposnicima i skromnim ljudima koji smisao postojanja pronalaze u tihoj vlastitoj sreći.
Hm, iznenađuješ opaskom (y)
korisnik101

#69 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by korisnik101 »

Ramzess Veliki wrote:
korisnik101 wrote:
Sve istocne religije propagiraju to. Buddaizam, Taoizam, Hinduizam, itd,.
Dusevan mir.
Budda je odbacio bogatstvo i plemiski stalez da bi zivio kao prosjak na ulici.
Sve to ima svoje.
Ali i dusevan mir ima svoju cijenu.
Naime, materijalno si donji. A ni to nije dobro.
Ramzess Veliki

#70 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by Ramzess Veliki »

tiranosaur wrote:meni samo nije jasno ko je postavio rok za taj "zadnji voz"...kada on to dolazi...zar nije bitnije kako se covjek osjeca i kako zivi...dal' ima u zivotu nesto ili nekoga ko ga cini ispunjenim...za mene je to cisti supljak kada se (a zene jos vise,dal zbog djece ili cega li vec) zabrinu sto ne uplovise u bracnu luku...
i sta kada uprcas na voz za koji mislis da je pravi a ono zivi sjeb...sta onda gledaj na kojoj ces stanici iskociti
Da ... bolje je živjeti sam nego se daviti udvoje.
Mišljenja sam da je pojam "Zadnjeg voza" pitanje za svakog pojedinca, njegovo vlastito opredjeljenje. Za nekoga ne postoji čak ni stanica ni kolosijek i ne želi da se vozi vozovima u tom pogledu.
A za nekoga je Zadnji voz pitanje vlastite svrhe.
korisnik101

#71 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by korisnik101 »

Generalno mislim da je nije dobro kada covjek ne tezi da ima vise.
Jer kad bi citavo covjecanstvo razmisljalo tako, onda ne bi nikad izmislili nista. Stajali bi u mjestu.

Jos uvijek bi zivili u pecini, i razmisljali kako da napravimo vatru.
Ramzess Veliki

#72 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by Ramzess Veliki »

korisnik101 wrote: Sve istocne religije propagiraju to. Buddaizam, Taoizam, Hinduizam, itd,.
Dusevan mir.
Budda je odbacio bogatstvo i plemiski stalez da bi zivio kao prosjak na ulici.
Sve to ima svoje.
Ali i dusevan mir ima svoju cijenu.
Naime, materijalno si donji. A ni to nije dobro.
Da. Znam na šta misliš i to je istina. Ona je ustvari negdje u sredini između materijalnog i nematerijalnog poimanja potreba. Ne smijemo zanemariti materijalno samo zbog privlačnosti ideje nematerijalnog postojanja jer smo i materijalni i nematerijalni u svom postojanju i potrebno je tražiti ravnotežu u te naše dvije komponente.
Nokija

#73 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by Nokija »

Mr Chow wrote:
Nokija wrote:Ocekivanja su jako, jako vazna. Ona nas tjeraju da ucimo, radimo, zaradjujemo, svasta nesto. Problem su dvije ekstramne situacije: nerealna ocekivanja i nedostatak bilo kakvih ocekivanja. A ovo prvo je redovna pojava.
Ocekivat se moze i smije samo od samog sebe, nikako od nekog drugog.

Paaaa ne bih se bas slozio s ovim.. uvijek imamo neka ocekivanja od partnera ili potencijalnog partnera i to je sasvim normalno. Pa ne zivimo od danas do sutra..
Ma naravno da imamo ocekivanja i to je sasvim normalno. Ova moja kategoricka izjava se odnosi na neke meta-fizicke nivoe svjesti :D
Ramzess Veliki

#74 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by Ramzess Veliki »

korisnik101 wrote:Generalno mislim da je nije dobro kada covjek ne tezi da ima vise.
Jer kad bi citavo covjecanstvo razmisljalo tako, onda ne bi nikad izmislili nista. Stajali bi u mjestu.

Jos uvijek bi zivili u pecini, i razmisljali kako da napravimo vatru.
Pitanje vlastitog zadovoljstva u uspjehu i gomilanja bespotrebnog.
Svaki čovjek traži smisao svog postojanja, a najlakše ga je pronaći u vlastitom uspjehu u odnosu na ostale. To je lako vidljivo. Pitanje je koliko je i istinito. :D
tiranosaur

#75 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by tiranosaur »

korisnik101 wrote:
e haj mi molim te objasni zasto nema....
Post Reply