Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
djana h

#51 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by djana h »

covjekvjeverica wrote:
djana77 wrote:
covjekvjeverica wrote:Postoji li opravdan strah da može doći do zasićenja u sexu između bračnih partnera ili partnera u vezi? Postoji teorija prema kojoj vanbračne afere jačaju brak tako što se eventualne potrebe namire sa strane, pitanje je samo o pravilima igre kako to izvesti diskretno tako da se bračni partner ne osjeća prevareno i iznevjereno.

Ja znam za mnoge slučajeve. Znam čak i iz vlastitog iskustva da sam shvatio da volim svoju djevojku tek kad sam zadovoljio potrebu da budem sa drugom ženom. Tad sam shvatio koliko je moja posebna i poslije toga sam joj pružao veću pažnju. Šta vi mislite?
Ako misliš da izgubljeno povjerenje,želje za drugim partnerima,potreba za švrljanjima mogu ojačati vezu onda ti i ne znaš šta je veza.
Pod veza mislim na kvalitetan odnos ili brak,gdje se dvoje vole,poštuju,misle u svakom trenutku na osjećanja svog voljenog partnera.Sumnjam da se ljubav može ojačati upražnjavam seksa sa drugim osobama.
Kako održavaš vezu,a gledaš ko bi ti u okruženju mogao zadovoljiti potrebe?
Zašto te potrebe(seksualne,emocionalne i sl.)ne zadovoljiti sa "voljenom osobom"?
možda zato što ljudi po prirodi nisu monogamna bića?
p.s. ne emocionalne ili itd. neko jedino i isključivo seksualne.
Kako nisu po prirodi monogamni?
Jesmo li životinje ili ljudi?
Imamo li karakter?
Možemo li se suzdržati ili ne?
Zašto odvajati emocionalne od seksualnih veza?
I ,kako to odvojiš?
Mnogo pitanja,a samo je jedan odgovor ;-)
djana h

#52 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by djana h »

Mr Chow wrote:Majku mu, nije mi jasna jedna stvar. Evo covjek otvoreno zagovara saranje, ili kako on to voli strucno nazvati "Ispitivanje cvrstine emotivne veze kresuci drugoga", i koliko vidim, svi se redom zgrazavaju na tu pomisao, po ovome ispada da ovdje nikad niko nikoga nije prevario, niti ce... e jebi ga
Neće niko da ispita "čvrstinu emocija".
Možda se boje šta će otkriti :)

Šalu na str. ispitivajmo emocije na neke druge načine.
una_bo

#53 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by una_bo »

Ramzess Veliki wrote:Ma to vam dođe po onoj - što te ne ubije to te ojača.
Kad te prevari ili te ufati u prevari dešavaju se dvije stvari - razlaz ili zbližavanje.
Obično je to na prvu razlaz.
Na drugu se može desiti da oboje shvate svoju grešku i da otkriju da žele sačuvati vezu - brak, i da ne ponavljaju pogrešku.
U svakom slučaju veze su sranje ... čim se vežeš za jednu osobu moraš trpjeti takve stvari. :novine:
Ništa se ne mora :D
malsal

#54 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by malsal »

Sta te ne ubije to te ojaca.
Izuzev stvari poput side, raka, mozdanog udara, srcanog udara, secerne bolesti, migrene, proljeva, rahitisa, artritisa, upale pluca, tuberkuloze, gubitka udova (nesrece), ranjavanja, stresa i slicno. Takve stvari te mozda ostave u zivotu ali te oslabe.
Tako i afere - mozda moze veza/brak prezivit ali je naivno (hollywood naivno) vjerovati da ojacaju vezu.
JThomas

#55 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by JThomas »

što te ne ubije, ostavi traume. jal fizičke jal psihičke.
tiranosaur

#56 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by tiranosaur »

pratim forum jos od ihihi...ali do sada nisam htjela da se uvlacim niti u jednu temu...ova me je povukla jer sam nedavno imala slicno iskustvo kod frendice...u braku je 14 god,imaju par klinaca...i kako je vec navedeno u par postova,doslo je do zahladjivanja s obje strane,sve preslo u naviku...on nju shvatao zdravo za gotovo a i ona njega...poljupci na vratima cisto eto onako,cutanje kada sjede sami...svako neslaganje predje u svadju,zestoku...svaki odnos zahladio pa i sexualni..ona se je smsala s frendom,prvo iz potrebe,zbog nekih stvari da bi preslo u neko prijateljsko caskanja s vremena na vrijeme,pa sve cesce...dok nije doslo do slobodnijeg smsanja s obje strane svaki dan..na kraju,dogovore se da se nadju...onako...sjeli u kafic...pa poljupci...pa mazenje...poslije par sastanaka su otisli i dalje i do kreveta...vec neko vrijeme se vidjaju...oboje uzivaju kada su zajedno...ali kod kuce nastaju problemi,njemu je lakse na neki nacin,jer mogu uvijek pa zena ne konta,a kod nje je problem jer se zaljubila u loverboya i sta sad...
jel joj ojacalo brak-ni slucajno
njemu-ni slucajno
pate-svi,on,ona,muz,zena,djeca-iako ne znaju,to je borba svaki dan sta i kako dalje---dal nastaviti dal sve prekinuti
a da samo dodam,bila je zakleti protivnik prevare bilo kakve vrste a posebno ovog tipa
ko se zavarava da mu ojaca,bujrum,al dopusti onda da i neko drugi ojaca drugoj polovini
Ramzess Veliki

#57 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by Ramzess Veliki »

sheilak wrote:
Ramzess Veliki wrote:
BadCopy wrote:Da ti drugi jebe zenu da bi ona skontala kolko te voli :lol:
Jebo te dan
Samo se ti smij ... sjetićeš se toga kad ti žena bude objašnjavala kako je to učinila iz dobrih namjera. :lol:

šta sve jedna žena mora na sebe preuzeti da bi održala brak/vezu, čudo jedno. :roll:
a što je najgore, niko ne tu cijeni žrtvu. :D
Ja ću cijeniti tvoju žrtvu. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#58 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by Velkoski »

JThomas wrote:što te ne ubije, ostavi traume. jal fizičke jal psihičke.
Image

:mrgreen:

Znam ja jednog forumaša koji ojačava veze i brakove. :lol:
kritichar

#59 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by kritichar »

leet wrote:
JThomas wrote:što te ne ubije, ostavi traume. jal fizičke jal psihičke.
Image

:mrgreen:

Znam ja jednog forumaša koji ojačava veze i brakove. :lol:
koji? :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#60 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by Velkoski »

Vidi ga što se pronaš'o. :izet:
tiranosaur

#61 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by tiranosaur »

[quote="Ramzess Veliki"[quote="Ramzess Veliki"Da ti drugi jebe zenu da bi ona skontala kolko te voli :lol:
Jebo te dan[/quote][/quote][/quote]

:thumbup:
kritichar

#62 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by kritichar »

leet wrote:Vidi ga što se pronaš'o. :izet:
zašto si me izdao? :twisted:
Ramzess Veliki

#63 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by Ramzess Veliki »

Sretnem prijatelja, utučen, priča prevarila ga žena sa kolegom sa posla, emotivna i fizička veza ... razvodi se, frka mu zbog djece, imovine. Nakon mjesec dana ga sretnem sa njom, ruka u ruci, zagrljeni. Poslije se vidimo i on mi priča - crkavao od muke i pitanja, zatim sjeo sa njom i riješio razgovarati, saznati razloge ... i shvati da je on ustvari zapostavljao, nesvjesno ... svaki vikend sa svojom rajom pecanje, takmičenja, žena sama sa djecom kući, kolega sa posla postao blizak ... i drug joj se izvini i zamoli da počnu ponovno, proda štapove, počne svaki vikend da vodi nju i djecu na izlet, ponovo se vezali jedno za drugo.
O tome govorim. :novine:
Sranja se dešavaju svakome, samo je pitanje kako ćemo izaći na kraj sa njima. :metla:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#64 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by Velkoski »

Samo kretenčina može preć' preko prevare. :mrgreen:

Kritikosu, sam si se izdao.
kritichar

#65 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by kritichar »

džaba to sve kad je nju kolega već markirao
Ramzess Veliki

#66 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by Ramzess Veliki »

tiranosaur wrote:"Da ti drugi jebe zenu da bi ona skontala kolko te voli :lol:
Jebo te dan
Ja ne znam šta je to čudno ... većina muškaraca se boji da će mu žena naići na boljeg jeb... ('vakog k'o ja, jel' ... :novine:), pa bih im ja predložio da joj a da ona ne zna uvale kakvog slabog i traljavog da je kresne mrljavo i lošije od muža. Tako će ga više voljeti. :D
Afanasi_94

#67 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by Afanasi_94 »

covjekvjeverica wrote:Ja znam za mnoge slučajeve. Znam čak i iz vlastitog iskustva da sam shvatio da volim svoju djevojku tek kad sam zadovoljio potrebu da budem sa drugom ženom. Tad sam shvatio koliko je moja posebna i poslije toga sam joj pružao veću pažnju. Šta vi mislite?
Znam i ja za jedan slučaj kada je to ojačalo vezu. Ne mora značiti da će to uvijek biti tako jer je to rijetkost posebno ako druga osoba sazna za to pa možda i oprosti. Al eto, ne treba donositi ishitrene odluke, treba dobro razmisliti da li nekome oprostiti pa pokušati ponovo ili ne ako se za to sazna. :)
Ramzess Veliki

#68 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by Ramzess Veliki »

sherbett wrote:
Ramzess Veliki wrote: Ja ne znam šta je to čudno ... većina muškaraca se boji da će mu žena naići na boljeg jeb... ('vakog k'o ja, jel' ... :novine:), pa bih im ja predložio da joj a da ona ne zna uvale kakvog slabog i traljavog da je kresne mrljavo i lošije od muža. Tako će ga više voljeti. :D
naravno...

nego, daj promijeni tog smajlija, više! :roll:
Ovog što čita Avaz? Ma tražim odavno nekog koji čita Kamasutru al' ne mogu naći ... :twisted:
tiranosaur

#69 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by tiranosaur »

Ramzess Veliki wrote:
tiranosaur wrote:"Da ti drugi jebe zenu da bi ona skontala kolko te voli :lol:
Jebo te dan
Ja ne znam šta je to čudno ... većina muškaraca se boji da će mu žena naići na boljeg jeb... ('vakog k'o ja, jel' ... :novine:), pa bih im ja predložio da joj a da ona ne zna uvale kakvog slabog i traljavog da je kresne mrljavo i lošije od muža. Tako će ga više voljeti. :D
nista cudno...muskarcu dirni u hmhm u muskost i gotovo je..to je vasa fobija...doci ce bolji,muzevniji,pazljiviji :lol:
Ramzess Veliki

#70 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by Ramzess Veliki »

tiranosaur wrote:
Ramzess Veliki wrote:Ja ne znam šta je to čudno ... većina muškaraca se boji da će mu žena naići na boljeg jeb... ('vakog k'o ja, jel' ... :novine:), pa bih im ja predložio da joj a da ona ne zna uvale kakvog slabog i traljavog da je kresne mrljavo i lošije od muža. Tako će ga više voljeti. :D
nista cudno...muskarcu dirni u hmhm u muskost i gotovo je..to je vasa fobija...doci ce bolji,muzevniji,pazljiviji :lol:
Znam ... ja sam njihova fobija ... :D

Zezam se ... svi mi imamo strah od gubitka voljene osobe. Ulažeš u nju- njega dugo vremena, posvećuješ svoj život, a zatim ti je neki levat gori od tebe natakari, ili ti se muž stane kurvat' sa žgoljavom kučkom koja bolje puši.
I šta reći? Šta uraditi ... svi mi se na neki način pokušavamo pripremiti na takve stvari, čujemo da se nekome desilo pa komentiramo kako bismo mi u tom trenutku postupili ... a kad se nama desi postupimo upravo suprotno od toga, pogubimo se, ne znamo šta da radimo ... istina je samo da poslije tog čina nikada više mi nećemo biti isti - ostali sa tim partnerom ili ne ostali.
tiranosaur

#71 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by tiranosaur »

hehe ti nisi fobija ti si kosmar... :evil:
tiranosaur

#72 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by tiranosaur »

mozemo mi filozofirati i nabrojiti milion zasto i milion zato,ali dok se ne nadjemo u toj situaciji pa koja god da strana bili...bilo da nam neko dere partnera,bilo mi da deremo nekoga ili neko nas,ne mozemo znati ni zasto bi ni zasto ne bi niti sta bi uradili tacno...
izlaz-ne sarati okolo i pokusati vratiti izgubljenu car pocetka ljubavi ...ili u krajnjem slucaju svako svojim putem pa derite koga hocete :izet:
covjekvjeverica

#73 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by covjekvjeverica »

Mr Chow wrote:Majku mu, nije mi jasna jedna stvar. Evo covjek otvoreno zagovara saranje, ili kako on to voli strucno nazvati "Ispitivanje cvrstine emotivne veze kresuci drugoga", i koliko vidim, svi se redom zgrazavaju na tu pomisao, po ovome ispada da ovdje nikad niko nikoga nije prevario, niti ce... e jebi ga
pa licemjerni. btw. ja ne zagovaram, ja samo kazem da je meni pomoglo da shvatim koliko je volim.
covjekvjeverica

#74 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by covjekvjeverica »

djana77 wrote: Kako nisu po prirodi monogamni?
Jesmo li životinje ili ljudi?
Imamo li karakter?
Možemo li se suzdržati ili ne?
Zašto odvajati emocionalne od seksualnih veza?
I ,kako to odvojiš?
Mnogo pitanja,a samo je jedan odgovor ;-)

pa nisu srećice. jesi li išla u školu, možda čitala nešta o biologiji, evoluciji, antropologiji? ljudi postoje već 200 000 godina a bračna zajednica tek otprilike otkad je nastala poljoprivreda, nekih 8 000 do 10 000 godina. i gle, šta misliš zašto tek tad?

preko 90% postojanja homo sapiensa u ovom obliku poligamija je bila biolški normalna jer i jeste biološki normalna i prirodna stvar. au nekim zajednicama i danas je socijalno prihvatljiva stvar.
kritichar

#75 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by kritichar »

covjekvjeverica wrote:
pa licemjerni. btw. ja ne zagovaram, ja samo kazem da je meni pomoglo da shvatim koliko je volim.
jest mi je žao, živi u zabludi
Post Reply